אני בניגוד לך לא מחפש פופולריות בכל מחיר
ולא מעניין אותי לספק את דרישות הקהל
חלק מנפסדות הפסוודו מחקר והעאלק טיפול נובע בדיוק בגלל הרדיפה אחר הטעם המקובל והצורך הבלתי ניתן לריסון להתקבל
עד עתה
טרם שמעתי, לא ממך ולא מהאנשים שעוסקים במחקר ובטיפול, שום נסיון להכללה יצירתית, תקפה ועמוקה, מה שכן, לתקוף ולבזות את כל מי שמנסה לעשות כך, כי בנפשו הדבר, כמו ענת למשל, את זה הבריונים מאוד ששים לעשות.
אין שום "סאגת גור ואראנה", צריך להיות מאוד שטחי בשביל לראות זאת כך, יש וויכוח עקרוני על הדרך שבה דימויים ותפישת זהות וכוונות משפיעים על הדרך שבה אנחנו חיים
ומבחינתי
ואני מתווכח איתך לא בשביל לשכנע אותך או לנצח אותך או לזכות בנקודות שיזכו אותי באהדת הקהל
זה חלק מהעניין
שבגלל גישות כמו שלך אין שום נסיון לדון בדברים מהותיים רק בגלל שהם לא פופולרים מספיק
אז אותי לא מעניין שאין הקשבה למה שאני מנסה לחקור , אני אמשיך לחפור כי האמת לא רק מעניינת אותי אלא שבלעדיה מאוד קשה לי להתקיים
ואין לי ספק שמה שלוכד את רוב האוטיסטים בסיוט אין סופי ובקיום שאין לו אופק זה גם הגישות שאתה דוחף כאן
שמנסות לקדם ערכים ללא שום הקשבה והתחשבות במציאות
זו מוסרנות נרקסיסטית ששולחת יותר מדי אנשים רגישים לתהות למה לא משנה כמה הם נחמדים הם תמיד יאכלו אותה בכל מצב
והתוצאה היא תרופות ואשפוזים וקיום שאין בו ולו רגע אחד של נחת דווקא לאנשים שהכי מוכשרים לגעת בדברים בצורה מקורית וחכמה ורגישה
ואני לא אשלים עם כך
כתב כאן מישהו דימוי נכון, אספים הם כמו כבשה שחושבת שהיא כלב כי היא גדלה עם כלבים, ואם רוצים לעשות מה שאף פסיכולוג וחוקר וניורולוג ופסיכיאטר לא עושה ולא יעשה לעולם, זאת אומרת לחקור למה זה כך, אז צריך לנסות לברר איפה ולמה יש משהו בסיסי מאוד או מספיק שונה בעצם הגישה של האוטיסט למציאות ולכלל, משהו שיבטיח שלמרות ודווקא בגלל כוונתיו הטובות הוא יחטוף תמיד בעיטה קטלנית לפרצוף
ואת המשהו הזה מנסים לחקור ולבטא דרך הכללות
דרך מה שמשותף ויכול להסביר תופעות שנראות שונות ומרוחקות ולא קשורות לכאורה
אז אם אתה רוצה להציע אלטרנטיבה תנסה להכליל אחרת
טוב יותר
אבל לומר ה"עיקר זה פשוט להיות עצמך" זה בלא בלא בלא
מה זה עצמך ?
למה ואיך עצמך מתנגש עם הסביבה ?
מישהו צריך לשאול את השאלות האלה ולנסות לעשות את העבודה שאף אחד משרלטני המקצוע, שמרוויחים כסף רב וזוכים ליוקרה רבה ולמשאבים וליכולת השפעה מצמיתה, לא עושים ולא יעשו לעולם
ואנחנו צריכים לנסות לעשות את העבודה הזאת גם ודווקא בגלל שאף אחד אחר לא מעונין בה או להקשיב לה
להפך
רוב האנשים הם כמוך, כועסים על עצם הנסיון להתמודד עם השאלות הקשות
ולכן הם ברחו מכאן
ומחפשים את התשובה בעוד תרופות ובעוד טכניקות של אילוף ובעוד צורות שאכזריותן האין סופית מגלמת יחס שאין מבזה ממנו לקיום האנושי