תודה לארנה זיידרמן

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

yehudad

New member
מה זה GEDCOM?

כמו שבטח שמת לב ישנן תוכנות רבות העוסקות בעצי משפחה. אם השתמשת בתוכנה אחת ורצית לעבור לאחרת מה תעשה? תקליד את הנתונים פעם נוספת מהתחלה? כמובן שלא. ישב מי שישב והחליט על פרוטוקול מסויים שכל התוכנות הללו יעבדו לפיו. הפרוטוקול הזה שהוא בעצם קובץ טקסט רגיל מאגד בתוכו את כל המידע הדרוש מן התוכנה. לכל ארוע יש קוד קבוע. למשל תאריך לידה הוא אם אני זוכר נכון BIRT DATE, מקום הלידה BIRT PLAC וכך הלאה. התוכנה יודעת לקרוא את הקודים הללו ולהציב את הערכים במקומות המתאימים ובכך להעביר את כל המידע מתוכנה אחת לשניה. GED אם אתה מתכוון לכפתור ב- GENPPRO הוא הכפתור באמצעותו אתה מייבא את קובץ ה-GEDCOM שייצרת בתוכנה אחרת אל ה- GENOPRO. אחרי שתלחץ על הכפתור ותבחר את הקובץ המתאים התוכנה תייבא את הנתונים ותיצור עץ מלא חדש. GED HTML הוא בדיוק אותו הדבר אלא שהנתונים יוצרים דפי HTML עם הנתונים המיובאים. אני מקווה שעניתי על שאלתך.

yehudad

New member
בגירסה החדשה של התוכנה שיצאה

לפני כמה ימים (גרסה f) - בתפריט View, תבחר את התצורה שאתה רוצה: לפי פרטים, משפחות או תמונות. מקווה שזה מה שרצית.

שרי סילבר

Active member
סליחה, מיהרתי ושכחתי... כשמקישים על המקש הלא פעיל נפתח תפריט, צריך להכנס ל-properties (האחרון בתפריט). זה נותן סטטיסטיקה מפורטת (מדי, לטעמי). כששומרים, כאמור, נפתח לוח ובחלקו העליון מופיע ציון מספר האנשים המצויים בעץ. העניין הזה קורה רק בשמירה של כמות מסוימת (נדמה לי שהחל מ-50 איש).

שרי סילבר

Active member
כמו בכל משפחה טובה התמודדתי כבר גם עם זה בעץ שלי. הקליקי פעמיים על הקו שמחבר את הזוג הנשוי, תופיע טבלה, ובה מגוון רחב של אופציות היחסים, בחרי לך את המתאימה, גרושים במצב זה, אישור, ותראי איך צבע הקו משתנה, ובמרכזו מופיעה שבירה. אגב, באופן דומה ניתן לציין ילד מאומץ, מקליקים על הקו בין ההורים לילד, בוחרים מאומץ, וגם כאן משתנה צבע הקו.

ד ז י ר ה

New member
שרי יקרה !

לגבי השורה האחרונה שלך "ניתן לציין ילד מאומץ בצבע אחר..." כיוון שאצלי זה נושא רגיש השורה הזו הקפיצה אותי. ילד שאומץ הוא ילד כמו כל ילד להורים המאמצים. הוא חלק מהמשפחה -שייך למשפחה, וגדל ממש כפי שילד ביולוגי גדל. ההורים שמגדלים את אותו הילד הם ההורים האמיתיים וזה לא חשוב בכלל אם הוא בא מהרחם או מהלב של אותה אמא. לכן , אין צורך לצבוע אותו בצבע אחר בעץ המשפחתי.הוא לא חריג הוא חלק מהמשפחה.

yehudad

New member
שרי התכוונה שהתוכנה נותנת צבע אחר

ולא המשתמש. בדיוק כפי שהיא צובעת בצבעים שונים קשרים בין אנשים (נישואים, גירושים, פרודים וכיו"ב)

אילה1

New member
הרעיון הוא האפשרות לתעד 2 צמדיהורים

הרעיון המרכזי של כל תוכנה גניאולוגית בציון היותו של ילד מאומץ היא לא הכרזתו כחריג, ואני מסכימה אתך בכך שההורים המגדלים הם ההורים האמיתים. בד"כ בתוכנה גיניאולוגית ניתן לציין אב אחד ואם אחת. ציון האימוץ מאפשר לתעד בתוכנה שני זוגות הורים, ואת עצם ארוע האימוץ, באותם מקרים בהם יש רצון לעשות זאת. אילה

א77

New member
מבין לרגשותייך

אבל הם אינם סותרים את בניית אילן היוחסין, שמטרתו היא בניית האילן ענף על גבי ענף. באותה מידה שרגש האימוץ מובן, הרי שביוחסין אין להתעלם מההורה הביולוגי. מובן וברור הוא, שכאשר הורים המאמצים ילד, ולחילופין, ילד המאומץ, בונים אילן יוחסין, הרי שלפי טיב הקשר ביניהם, צריכים לבנות אל האילן, החכמה תיעשה שותפה לרגש במקרה זה.

שרי סילבר

Active member
מסכימה עם כל מילה, דזירה אלא שנישאלתי לגבי האפשרות לסמן הקשרים בין הנוכחים על-גבי העץ. אם אנו בוחרים לסמן או לא, זו כבר בחירה של מי שעושה את העץ. במקרה של משפחתי, אני יכולה לספר לך שהילדה שאימצה בת-דודתי אהובה ביותר, והיוותה מקור שמחה אדיר, במיוחד שלאחר מכן נולדו 2 אחים. אז אם פגעתי, מתנצלת, זו בודאי לא היתה הכוונה

שרי סילבר

Active member
ואפרופו סימונים על גבי העץ מישהו יודע אם ניתן לסמן אחים תאומים, ואם כן איך?

א77

New member
בעיקרון לא היה לי עניין לסמן

אבל, במקרה אחד ולא חשוב הסיבה, היה לי כן עניין לסמן תאומים. אני לא זוכר בדיוק מה שעשיתי ואיך, אבל התוצאה היתה שמהקו המאוזן שמתחתיו יוצאים ילדי ההורים, יצא לי קו אחד מאונך, שבתחתיתו קו מאוזן, וממנו שנים מאונכים לתאומים. ולדוגמא, אם להורים היו 8 ילדים, הרי שמהקו המאוזן יצאו בתחתית 7 מאונכים בלבד, כשאחד מהם מתפצל לשני התאומים. בהצלחה

איפה אמצא את GENOPRO

ריתקתם אותי בענין התוכנה. איפה אפשר למצוא אותה וכיצד משתמשים בה? האם זו תוכנה למשפחות יהודיות בלבד? תודה מראש, קארן

yehudad

New member
באתר הבא

מופיעה התוכנה. זוהי תוכנה גרפית פשוטה לשימוש. התחילי עם אשף המשפחה ותמשיכי משם. אם יש בעיות כולנו כאן לעזרה. אני בטוח שתצליחי בעזרת מעט ניסוי וטעייה. התוכנה מתאימה לכל משפחה, ולא רק למשפחות יהודיות.

למעלה