תודה לארנה זיידרמן

• פותח הנושא א77
  • פורסם בתאריך

א77

New member
תודה לארנה זיידרמן

בעקבות הודעתה, התחלתי לעבוד על האילן, ל ר א ש ו נ ה . באמצעות תוכנת GENOPRO. נכון שלא הכל אוטומט שם. יש תוכנות המתכננות, לפי ריבוי הענפים. אבל הדבר דומה לרכב. אני מעדיף גיר רגיל על פני האוטומט. האוטומט לא יעשה לי לדוגמא "רייס" בעקיפה רצינית. בGENOPRO מי שיודע כדאיי לו את זה. שם הכנסתי גם תמונות. נושא ימי הזכרון, אינו נורא. אני בין כך מכניס תאריך עברי, אז אני מכניס את זה בין שאר הפרטים שאני רושם [אם אני רושם]. הבעיה היחידה שאיני יודע לספור רק עד מאה!!! איך אוכל לדעת כמה אנשים הכנסתי לעץ? מי יודע? יקבל תודה מראש.

שרי סילבר

Active member
לא צריך לספור אם תקיש על המקש הימני, ניתן לראות כמה אנשים יש, כולל סטטיסטיקות. אני עובדת עם תוכנה זו, ואם עושים "שמירה בשם", הוא אוטומטית מודיע כמה אנשים יש בעץ, וזה נחמד לשמור כך, כי אני רואה שהתקדמתי. נ.ב. 1. אורנה היא ניידרמן ולא זיידרמן. 2.ככל שעובדים עם התוכנה יותר, העסק מתחיל לרוץ בקלות. אשר לתאריכים, אני פותחת "רישום" לכל אחד, ומשתדלת להכניס תאריכי לידה, פטירה (עברית ולועזית, מה שחסר לי אתרגם בעתיד מעברית ללועזי ולהפך), מקום לידה, מגורים, מקום פטירה / קבורה, ומיקום מדוייק של הקבר (גוש, חלקה וכו´), במידה ויש לי הפרטים. ולגבי מי שרלוונטי, את פרטי הטרנספורט ולאיזה מחנה נשלח. בהצלחה!

ornan

New member
מה עם הכתיבה באנגלית-עברית?

ערב טוב לא 77 וקי אני שמחה שהצטרפת לכותבים בתוכנה, גם לדעתי נוח מאוד להכין דרכה את עץ המשפחה, אני יודעת שסנדר יחלוק על דעתנו, אבל העץ שלו עצום בגודלו. תודה לשרי שתקנה את שם משפחתי. ומתוך נסיון רב שנים בנהיגה, למכוניות הגיר אוטומטי-דיזל החדשות יש תאוצה גדולה יותר משל המכוניות בגיר רגיל (בדוק...) שרי שימי לב בבקשה, לשאלה שלי מאתמול בפורום לגבי שפת השמות, אולי הנסיון שלך בתוכנה יקל עליי, אתמול ישבתי 5 שעות ועוד עבודה רבה לפניי. לילה טוב ארנה

שרי סילבר

Active member
שמתי לב לשאלה כבר בפעם הראשונה שהעלית אותה. האמת שהתחלתי את העץ שלי לא מזמן, והתלבטתי. בן אחותי יצטרך בשנה הבאה עבודת שורשים. מצד שני יש לי קשר עם אחד מצאצאי הגורחובסקי בלונדון, ואני מוכרחה להיות אופטימית שיום אחד יתגלו צאצאים של כאלה ששרדו. בסוף עשיתי החלטה לעשות עץ "לטיני" (זה לא ממש אנגלית, כי יש אצלי שמות צרפתיים לרוב, לצד שמות אנגליים, וספרדיים). בן אחותי שולט נפלא באנגלית, כך שאין סיבה להעלות את העץ בעברית. וצר לי, לא מצאתי עד היום בתוכנה הזו אופצית תרגום. אני חוששת שהתשובה שניתנה לך כאן היא היא הנכונה: פשוט להתחיל לכתוב הכל באנגלית..

ornan

New member
אני עושה זאת כבר 3 ימים../images/Emo178.gif

ואיך אומרים: "אין רע בלי טוב" מאחר ואני נאלצת לעבור שם שם, גיליתי ששכחתי להוסיף ענף אחד גדול, ששייך לענף שמצאתי לאחרונה, כך שהעץ גדל והתרחב. היה כדאי!!!

א77

New member
את המשפחה שמתי בצד בנתיים.

וכרגע אני עובד על עץ אחר. שם הגעתי לרבי יהודה החסיד, לרבי אליעזר מוורמייזא ולמי לא. גם לאדם הראשון הדרך ברורה. רק שחסרים לי השמות שבין רבי יהודה לוואי הזקן מפראג לבין רב האי גאון ראש ישיבה בפומפדיתא שנולד בשנת ד´ אלפים תרצ"ט. לפני 1170 שנה. משם הדרך חלקה עד לאדם הראשון. אני עובד על העץ, במטרה לתתו מתנה לחתן כליל מעלות ומדות, פאר היחס. בן קדושים. אז יש זמן עד החתונה.

א77

New member
תודה

והאילן הזה כנראה יוכיח שהמזל טוב מגיע לכל עם ישראל... הרי כולם יהיו קרובי משפחה

ייתכן מאוד שסנדר יוכל לעזור לך בכך

(כך לחשה לי ציפור קטנה...)
ארנון

א77

New member
אני וסענדר כבר נפגשנו

הוא "משוגע" לדבר. אבל אולי אשיג אותו. תואר נכסף "משוגע מספר 1" התחלתי רק אתמול ועד עכשיו טיפסתי ל217 שמות. אני מרחיב את העץ ללמעלה. לא ללמטה. רבי שאול וואהל אצלי בפנים בין השאר.

שרי סילבר

Active member
בהצלחה אני תקווה שהוא ידע להעריך את המתנה היקרה מפז הזו, כמו גם את תשומת-הלב וההשקעה. יישר כח!

yehudad

New member
היכן את מקלידה את כל הפרטים

הנוספים? האם ב- notes? אחת הסיבות שחיפשתי תוכנה אחרת היתה שאין מקום מסודר (עד לגרסה 2) להכניס את כל הפרטים הללו. זה כמובן יגרור אחריו הקלדה מחודשת של כל הנתונים הנוספים כאשר גירסה 2 תצא (אם וכאשר). בעץ שלי יש כ- 1000 אנשים מה שאומר הרבה מאוד הקלדה חוזרת...

ornan

New member
פרטים נוספים

כרגע אני לא מוסיפה שום פרטים נוספים, אני חושבת שארנון יוכל לתת לך מידע מפורט יותר יום טוב ארנה

בגירסה הנוכחית: 1.9f, האפשרויות

די מצומצמות להוספת פרטים נוספים - ולכן יהיו מי שיתמכו בשימוש בתוכנות אחרות (כן, כן, Sender Sin Hersch צודק לגמרי בעניין הזה!). אחד הכלים החזקים של תוכנה גניאולוגית (ובכלל, של מסד נתונים) הוא באפיון שדות נתונים רבים וממוקדים ככל האפשר. כך, ניתן לבצע חיתוכים, חיפושים וסטטיסטיקות טובים יותר. (אני, אישית, עובד עם "אילנות", אשר מצטיינת בשפע האינפורמציה שהיא מסוגלת לשמור, ולאחר מכן ממיר את האילן ל - GenoPro כדי להדפיס אותו). אם יש הרבה נתונים "עודפים", ה - GenoPro יכול לאפסן אותם בכבוד בשדה ה"הערות", אך ברור שהדבר אינו מהווה פתרון מושלם לאחסון האינפורמציה. רגע, עניתי בכלל על השאלה
ארנון

yehudad

New member
בגדול - ענית. זו בדיוק הדרך בה אני

עובד. רוב העבודה שלי נעשית בתוכנה אחרת. ב- GenoPro אני משתמש אך ורק לתצוגה גרפית וגם זאת בארבעה קבצים שונים. כפי שכתבתי כבר במקום אחר איחוד כל העצים יוצר לי קצת באלאגן, לכן אני יוצר לכל ענף את הקובץ שלו ומקשר בין העצים בעזרת ה- hyperlink.

א77

New member
|איך ניתן בGENOPRO

להוציא רשימה של כל השמות ה"גדלים" על האילן ? תודה מראש אם תרצי, אשלח לך את מה שעשיתי. אשמח לקבל חוו"ד "המקצועית"

א77

New member
כי האדם עץ השדה

האילן הינו אילן בעל גזע = סבא ולו ענפים ראשיים = ילדים ולענפים הראשיים ענפים קטנים יותר = נכדים וכן נינים וצאצאים ובני/נכדי/ניני צאצאים. עד שאני הוא העלה הקטן הגדל על אילן שגזעו הראשי הינו אדם הראשון. הגדלים על האילן = האנשים ושאלתי היתה: איך ניתן לראות רשימה של כל האנשים המופיעים באילן, אם לפי סדר א´ב´ / A´B´C´ או כל סדר או אי סדר אחר.

ראם ערן

New member
יצירת רשימה

הדרך היחידה שמצאתי עד כה (אם כי יש לי הרגשה שיש דרך נוחה יותר) הינה ללחוץ על כפתור הged html אשר נמצא בשורה העליונה מצד ימין. המעבר לhtml יוצר בצד שמאל של המסמך רשימה הממוינת על פי א-ב לועזי שבת שלום ערן

א77

New member
מצאתי,

ועכשיו, אוליי תאמר לי מה זה GED מה זה GEDCOM מה זה GED HTML תודה מראש וסליחה על הבורות

למעלה