תובנות...

niro92

New member
תובנות...

נפרדנו.. אחרי חודשיים של זוגיות כיפית ונחמדה שבהן הספקנו להכיר אחד את השניה טוב ולמרות רוב חילוקי הדעות ביננו די הסתדרנו וראינו איך הזוגיות פורחת לה.
אבל, נושא אחד הציק לה כל הזמן שהיא גם טרחה להזכיר אותו כל שיחה שניה שלנו בערך: נושא הטיסה לדרום אמריקה המתוכננת שלי בינואר הקרוב. כל פעם ניסיתי להסביר לה שזה עוד הרבה זמן ואין טעם לחשוב על זה כרגע ולהנות מהרגע. היא לא הבינה וזה ביאס אותך כל פעם מחדש שכביכול יש לנו תאריך שבו ניפרד.
מיום האהבה המתחים גברו והויכוחים קצת גדלו עד שהיה לפיצוץ שבו הבנו שזה לא מוביל לשום מקום. יום אחרי הריב חשבתי עם עצמי והבנתי שנאמדו דברים מוגזמים ובלהט הרגע וניסיתי ליישר את ההדורים ולחזור לקשר- אבל לא היה מענה מהצד השני. אבל משהו בי ידע שיש סיבה לכך מעבר ולא יכול להיות שבגלל ויכוחים ודבריםן מעצבנים שאפשר לפתור זו סיבה לפרידה. לאחר כמה ימים נפגשנו כדי לדבר פנים מול פנים ושם גיליתי את הסיבה האמיתית:הטיסה לדרום אמריקה. מעדיפה שיכאב לה פחות עכשיו מאשר ביום הטיסה. אני אמרתי שמבחינתי זו לא סיבה אבל מכבד את ההחלטה שלה. היא מצידה אמרה שנוכל לשמור על קשר ואף להיפגש (לא ברור באיזה קטע) ומעבר לכך אפילו שאחזור מהטיול אולי נחזור להיות בקשר. אני כמובן בלב ידעתי שזה לא יקרה אבל אמרתי "אולי.. נראה" לפי דעתי היא חרצה את גורלה ואני לא רואה שום סיבה להמשיך להיפגש ולדבר איתה, בטח שלא לחזור אליה. לאחר שבוע נתק קיבלתי ממנה הודעת געגוע. את הגעגוע הזה אפשר לדחוף לתחת. שתאכל את מה שבישלה.

אתה עצבני במקום לעשות חושבים

יתכן והיא ניסתה לגרום לך בכוח להבין ואולי אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך

ציינת שתיפרדו ביום הטיסה היא רוצה משהו רציני ואתה מתייחס כזמני האם הבהרת שתהיו בקשר קבוע? שתשמור אמונים? שתחכה לה והיא לך?

האם הצעת לה להיצטרף?

לה יש חשש מבגידה אולי מהעבר ואולי לא ואולי פוחדת לאבד אותך ושתשנה...

אתה עושה טעות שהמון עושים בועטים שוברים מרסקים במקום לנסות להבין ולדבר על זה ולנסות להגיע להבנות :)

niro92

New member
כנס

שמע מבחינתה זה היה פרידה ביום הטיסה. לא מבחינתי. בגלל זה אמרתי שנחיה את הרגע, לך תדע מה יהיה? מה יקרה? אולי היה מגיע מצב שהייתי אומר לה שאני כל כך מטורף לה שאני אחכה ואשמור לה אמונים כל הטיול. אבל היא לא חשבה ככה. ולהצטרף אלי היא לא יכלה מכיוון שהיא לא יכולה לבקש כל כך הרבה חופש מהעבודה ואין ברשותה את הכסף כי היא טסה לתאילנד שלושה ימים אחרי

נכנסתי כנס אתה

זה לא כי היא רצתה שתיפרדו אלא כי רצתה שתישאר שלא תלך אם זה כי היא מאוהבת בך ומפחדת שתשתנה כמו שהרבה השתנו אם זה מפחד שתבגוד או תכיר אחרת אבל לא מכוונה רעה לכן היא רבה כי זה חשוב לה כי היא לא רוצה לאבד אותך...
ובזוגיות אמיתית אין נחיה את הרגע חיים אותו יחד !
אם היא חשובה לך שלם עליה... או סע איתה... לא הצעת...
מעבר לכך תקשר אליה שבו דברו תציגו את שני הצדדים נסו לגשר נסה לתת צאנס לפני שהכול יתקרר לך איכפת ממנה? אם כן שיזדיין האגו עזוב אותך באגו לא משיגים כלום ... היא לא השיגה בשלה ואתה לא תשיג בשלך...

niro92

New member
בדיוק

נכון היא גם טסה ולכן זה עוד סיבה מבחינתה לעזוב את זה כרגע.. היא גם לא חיפשה פתרון

kepler24

New member
אתה רוצה תובנות

תשאל את עצמך, אולי אתה זה שדאגת להדגיש לה את נושא הטיול שלך כמשהו שיותר חשוב מהקשר שלכם או ממנה בפרט? אולי היא בחנה אותך כל הזמן לראות אם הדעה שלך לגבי הטיול משתנה בהתאם לרגשות ולציפיות שלה ממך? אולי הסיבה שנגררתם לויכוחים וריבים ואיך שהתנהלת בריבים האלו זו הסיבה האמיתית שבגללה היא לא ראתה אותך כפרטנר שמתאים לה (וזה לא קשור בכלל לטיול עצמו)? אולי היא אמרה לך שהיא רוצה להפרד כדי גם לבחון את התגובה שלך כמה אתה באמת אוהב אותה וכמה היא באמת חשובה ומשמעותית עבורך - ונראה שלא ממש לפי איך שענית לה לא כזה איכפת לך. כל אחד מביא איתו מטענים מהקשרים הקודמים אז מעבר לראות רק את עצמך תעשה מאמץ גם באמת לחשוב על הצד שני כי במלחמות יש רק מפסידים.

niro92

New member
יש מצב שאתה צודק

יש מצב שאתה צודק. בכל אופן אני בודאות לא הזכרתי לרגע את הטיול בשיחות שלנו בכוונה בשביל לא לחשוב על זה כרגע. אבל כן כנראה שלא היינו מתאימים וזהו

שלום

אם אוהבים וחשוב, אפשר להיות בקשר. צריך להתרכז בהנאה מהקשר בהווה, לתת לו להתפתח בטבעיות ולהשקיע בטיפוחו לעתיד. אפשר להפוך את הקשר לסוג אחר כמו ידידות ואחר-כך לחזור לחברות לפי המתאים לרגשות ההדדיים. על הבעיות הטכניות אפשר להתגבר. כשתהיה רחוקה בטיול אפשר לתקשר בטלפון, במכתבים ובדרכים כאלה. אם הקשר חשוב לך, לא כדאי למהר לוותר עליו.
&nbsp

אם אתם בני 22 אז היא צודקת וגם אתה

שניכם טסים למקומות שהישראלים שם לרוב נכנסים לנישה של בית *ונות, העולם הגדול...
עם תיירים, עם ישראליות, בחופים הזהובים ושלל המסיבות והאטרקציות בביקיני ובגדי ים.
&nbsp
אתה מצידך אמנם לא חרצת אבל גם לא התאמצת להוציא מילה אחת של מה אתה חושב ורוצה שיהיה אחרי שתחזרו, לפחות בהודעה שכתבת. יש אנשים שאומרים אני הייתי רוצה
שנמשיך מאיפה שהפסקנו, אני לא רואה את החודשים עד ינואר כסתם ואח"כ כבר נראה...
מה אכפת לך כל כך להגיד? תראה לאיפה ביבי הגיע מרק לברבר...
&nbsp
והיא מצידה לא אמרה בזמן כמה זה מפריע לה שאין שום תכניות לעתיד ואחרי הטיסה.
ווואללה לא התאים לה, או כי חשבה מההתחלה שאתה לא מטרה לקשר רציני, או שדווקא
נעלבה שמישהו שנראה לה לקשר רציני מתנהג ככה. את הסיפור הזה גם אתה תדחוף לתחת כי לא הגעת לשום תובנה ומסקנה לגבי קשרים עתידיים חוץ מזה ש"הראת לה" ושמרת על פאסון לאחר הכאסח.

niro92

New member
לא הבנתי בדיוק את הנקודה שלך

ולאן אתה חותר?? ומה ניסית להגיד. היא המוזרה בסיפור לא אני. אני יכולתי להמשיך את הקשר הזה אבל כנראה שזה לא זרם באמת.

john1231

New member
אל תיתן לאגו לדבר יותר מדי

הבעיה של רובנו שאנחנו חושבים שצריך לנהל מערכת יחסים עם בן זוג בדיוק כמו שאנחנו מנהלים כזו עם העולם , האגו משתלט , העצבים רוטטים והעיקר הכבוד העצמי ושלא ידרכו עליך ועל הדרך אנחנו שוכחים מה המטרה האמיתית.

אגב לא כתבת לכמה זמן אתה הולך לטייל שם , כך שאי אפשר להעריך אם היא מגזימה או לא

PorFavor1

New member
אני חושב שאתה צודק

שניכם טסים לחו"ל בנפרד, בעוד כמה חודשים.
יתכן שאורך הטיול עצמו שונה לגבי כל אחד מכם.
מכל מקום- פירוד בתחילת הקשר רק בגלל שאתה נוסע לחו"ל בעוד כמה חודשים, והיא לא רוצה להתמודד עם הנסיעה שלך, זה אנוכיות מליגה אחרת.
הגישה שלך, שהיא יכולה לדחוף את הגעגוע שלה לאן שציינת- זו גישה שמאוד מוצאת חן בעיניי.
לדעתי- זה בדיוק מה שגבר שמכבד את עצמו, חייב לאמר לעצמו בקשר להתנהלות כזאת של בחורה שפועלת כך להגן על עצמה באופן כ"כ קיצוני. התנהלות כ"כ קיצונית שאי אפשר ליהנות מהבחורה בכלל, גם בעת ששניכם פנויים וזמינים אחד לשני.
לא הייתה שום הצדקה הגיונית לפירוד הזה כל זמן ששניכם זמינים לקשר.

החזקתם מעמד בקושי חודשיים....
יתכן מאוד שללא הפרעה חיצונית, ללא שום טיול באופק, הייתם מחזיקים שלושה חודשים בדוחק.
תן לה להתייסר עם הגעגועים שלה. שתסבול.

tal902

New member
לא צריך לריב בגלל זה ולא להתעצבן

היא עשתה מה שעשתה כי התחילה להיקשר אלייך ולפתח רגשות והבינה שהטיול (גם שלך וגם שלה) יגרום לה לעוד יותר צער כשתיפרדו.
&nbsp
נשמע שאתה לא ממש התאהבת בה בינתיים ושהיא קצת פגעה לך באגו שהלכה.
&nbsp
הרבה יותר בוגר יהיה שתגידו האחד לשניה: תשמעי שנינו נוסעים עכשיו (כל אחד למקום אחר) שזאת כמבן זכותכם. אחרי שנחזור אם עוד מישהו יהיה בעניין הוא יידע כבר איך למצוא את השני. ואז תראו מה אפשר לעשות אם גם הצד השני יהיה מעוניין כמובן.
&nbsp
לא חסרים מקרים כאלו שכבר קרו. וגם שלא. בקיצור אף אחד לא יכול לדעת מה יקרה בעתיד.

למעלה