תובנות...

טיפטיפ52

New member
תובנות...

שלום לכולם... אז זהו, אני סוף סוף עושה את זה אני לא מאמינה..... כבר תקופה ארוכה שאני חושבת להעיז ולשאול פה שאלה, ואני מרגישה שעכשיו הגיע הזמן. בעיקר בעקבות השרשור האחרון ובעיקר בגלל סיפורה של הפיה האדומה. סיפורך פיה הוא יותר מכל מה שמניע אותי לכתוב כאן סיפורי, וזאת מכיוון שאני חוששת ליצור היום את חרטות העתיד. אז בעיניים דומעות, בידיים רועדות ובלב חושש אנסה להעביר אליכם תחושותיי בתקווה שתעזרו לי למצוא את כוכב הצפון שלי. אני בת 24 סטודנטית לתואר ראשון ונמצאת בזוגיות עם בחור נפלא בן 27. אנחנו יוצאים כבר שנה וחצי. הקשר שלנו ידע עליות ומורדות, והתחלה לא מוצלחת במיוחד. אני מאמינה שזה בעיקר בגלל השוני בינינו. הילדות שלנו, המשפחות שלנו, השקפת עולמנו הכל שונה. כשהתחלנו לצאת הייתי במקום מאוד מבולבל בחיים שלי, עם הרבה מטרות ותוכניות בראש אבל גם עם הרבה טעויות שעשיתי בדרך. כשפגשתי בו לראשונה לא חשבתי שיצא מזה משהו אמיתי, לא חשבתי אפילו לתת לזה צ'אנס, הרושם שקיבלתי בתחילת היחסים היה שמדובר בבחור יפה עם אישיות עמוקה וניסיון חיים, אבל בעל ביטחון עצמי לא גבוה במיוחד, וצנוע שלא לומר צנוע מידי. עם הזמן גיליתי גם רגישות וטוב לב נדירים. היחסים שהיו לי עם עצמי באותה תקופה לא היו הדבר הכי בריא לקשר שלנו, אני לא יכולה ממש להרחיב על זה, אבל שנאתי את עצמי. שנאתי את הגוף שלי שנאתי את חיי, לא חשבתי שמגיע לי להיות נאהבת והרגשתי סוג של תת אדם. בגלל הערך העצמי הנמוך שהיה לי אז לא ייחסתי בכלל חשיבות לזוגיות, לא ייחסתי חשיבות לו, אני זוכרת שב-3 החודשים הראשונים התייחסתי אליו בצורה מזעזעת, ביקרתי אותו בלי סוף, הטחתי בו דברים שאם היו אומרים אותם לי הייתי פורצת בבכי, ניסיתי לשנות אותו, כל הזמן הערתי לו, על השיער שלו, על הלבוש, על זה שהוא מעשן יותר מידי, על זה שהוא לא בטוח מספיק בעצמו, על זה שהוא תמיד נראה שפוף,על היחסים שלו עם חבריו, על הסקס שלנו שבקושי היה כי כמעט שלא נמשכתי אליו, הרגשתי שדורכים עליו כל הזמן ואני רציתי גבר חזק, חסון, גברי, שיתן לי תחושה שהוא הסלע שלי, מקור הכוח שלי שירים אותי ושיוציא אותי מהמקום שהייתי בו אז. הבנתי שהוא לא יכול היה לעשות את זה אבל משהו החזיק אותי מללכת לגמרי. כל מה שחשבתי על עצמי כל הביקורת העצמית שלי הופנתה אליו. אני הייתי חסרת הביטחון, אני הייתי השפופה והעלובה. מסתבר שבני זוג מקרינים זה על זה... היום כשאני נזכרת בצורה שנהגתי בו אני רוצה למות. איך הוא עדיין רצה בי? איך נשאר איתי? איך למרות הכל אסף אותי חתיכות חתיכות והרכיב והחזיר לי את האמון? ואיך היום אחרי הכל אני לא בטוחה שזה לנצח? כ-4 חודשים אחרי שהכרנו נקרתה בדרכי הזדמנות לטוס לבקר חברות בארה"ב, לא ממש חשבתי פעמיים וקפצתי על המציאה. לא עניין אותי הרבה שזה לתק' של חודש פשוט רציתי לטוס רציתי לצאת מתחושת המחנק שחשתי בארץ. בידיעה שאני עוזבת הכל מאחורי והולכת, עשיתי את זה. הטיול היה לא רע הכרתי הרבה אנשים, קיבלתי הצעות עבודה ועברה לי המחשבה בראש להישאר ליותר זמן. אולי לחודשיים יותר. לא שיתפתי אותו בכך. במשך הזמן ששהיתי שם הכרתי בחורים אבל מעולם לא בגדתי בו. היינו מדברים תדיר דרך האינטרנט והוא לא ידע שיש לי מחשבות להישאר יותר מחודש. באחת הפעמים הוא גילה (דרך הודעה שהייתה ממוענת לחברה ונשלחה בטעות אליו) שיש לי כוונות להישאר יותר ושהוא לא נלקח בכלל בחשבון. הוא נפגע מאוד, וסירב לדבר איתי, עשיתי הכל כדי לפייס אותו ולגרום לו לסלוח לי והוא אכן סלח. שוב. הייתי אסירת תודה. לאחר מכן עם הזמן, בשיחות וידאו שלנו פתאום הבחנתי במשהו שונה. פתאום לא רציתי לאבד אותו. לא רציתי לפגוע בו, התגעגעתי אליו. הבחור שנראה מולי היה מושך יותר, חכם יותר, מרוחק יותר, נחשק. פתאום ראיתי כל מה שכולם סביבי ראו, פתאום רציתי לגעת בו דרך המסך, רציתי להיות איתו, רציתי לאהוב אותו. רציתי אותו. אחרי פאקינג 4 חודשים שאני מתייחסת אליו כמו אל סמרטוט ריצפה, והוא בשקט ובגדלות נפש פשוט מקבל אותי ואוהב אותי, הרגשתי שגבר חלומותיי נמצא במרחק אלפי קילומטרים ממני, בבית, בישראל ופשוט מחכה לי, מבין שנפל לי סוף סוף האסימון. את הדרך לשדה התעופה אני בכלל לא זוכרת ובטיסה רק מילמלתי את שמו, ורק דמיינתי את הרגע שארוץ אליו תוך בעיטת המזוודות לצדדים. והוא, פשוט עמד שם עם פרח. המיס לי את הלב ועשה אותי לשלו. מאז ועד היום אנחנו חברים, חברים צמודים. יש לנו אינטמיות מופלאה, שיחות עמוקות וחברות טובה. אבל השוני עדיין קיים. הוא כאן והוא בועט, מאיים לנפץ לי את אשליית אהבת הנצח לה ייחלתי כל חיי. מאז שהקשר שלנו התחזק והרצין השוני תמיד מרחף עלינו כעננה שחורה. וזה בא לידי ביטוי כמעט בכל פן בחיים. הגעתי לנקודה בה אני חשה שעליי להבין "יחסינו לאן?". לאחרונה עברתי לגור איתו בבית משפחתו מתוך ברירת מחדל מכיוון שעד עכשיו הייתי גרה עם הוריי, שמכרו את הבית לטובת בית חדש שנמצא בהליכי בנייה. משפחתי גרה כרגע בדירת מעבר, לא ממש מרווחת ונוחה ולכן למרות שאני לא ממש בעד מגורים משותפים לפני חתונה עברתי לגור איתו, כדי שיהיה לנו יותר נוח. מאז התקרבנו אף יותר ושאלת הניצחיות והאם זה הדבר האמיתי מתחילה לצוץ... ואיך שאני לא מסתכלת על זה אנחנו שונים מאוד ואני חוששת. אני מאמינה בלתכנן תוכניות (אפילו שאלוהים לפעמים צוחק עלינו מלמעלה...), מאמינה בלהציב מטרות ולרוץ לקראתן, בעבודה קשה עכשיו עבור קצירת הפירות אחר-כך, והוא מאמין במזל, בגורל, לחיות את היום ולדאוג למחר מחר, לחיות את הרגע. אני רוצה חיי שפע, אני חומרית ממנו, לא גדלתי בבית שופע לא חוויתי עושר בילדותי, אני רוצה חיי נוחות ורוצה לילדיי חיי נוחות, הוא גדל בבית אמיד מאוד, ולמרות זאת התחנך לעצמאות ולצניעות, אני בדיוק ההיפך. תמיד רציתי יותר ממה שהיה לי. אפילו על איך יראה הבית שלנו אנחנו חלוקים בדיעותינו. זה אולי נשמע לכם טיפשי אבל אפילו רהיטים בימינו הם עילה לגירושין.... יש בנינו אי התאמה בסיסית, גם מבחינת חיי המין שמועלם לא היו מדהימים. אני רוצה יותר ולי לא מספיק, ולו אין הרבה חשק, וזה לא עניין של תקופות הוא פשוט לא בן אדם מיני. ואני מאוד כן. אנחנו שוכבים בתדירות נמוכה מאוד. אני אוהבת לצאת, להתרגש, אני אדם חברתי, חשוב לי מקומי בחברה, חשוב לי לבלות ולהרגיש חיה להרגיש נחשקת ואהובה, אוהבת משפחתיות, הוא מעדיף לשבת שעות מול הטלויזיה והמחשב, יעדיף בקלות סרט טוב על פני מפגש חברתי, אוהב להיות לבד, שונא לרקוד, בחיים לא יהיה מסמר הערב. אני מרגישה שהוא תקוע בחיים שלו ואני מפחדת להיתקע גם. הוא אוהב את הטבע והאדמה ורוצה לעסוק בכל מה שקשור לבעה"ח וטבע, הוא גם לקח קורסים בעניין אבל לא מימש זאת לכדי קריירה. לא מזמן הוא סגר עסק שכשל ויצא ממנו די בחובות, אז עכשיו הוא עובד קשה בעבודה שהוא לא אוהב, והכל בכדי להתייצב, ולי יש מועקה בלב. אני מפחדת. אני מביטה בו עכשיו ישן במיטה שלמולי וכואב לי הלב. אולי הוא לא האחד בשבילי? שוחחנו על כך רבות, על הציפיות שלנו מהחיים, אנחנו מודעים להשקפת החיים השונה שלנו, והוא אמר לי בפירוש, "אני לא הטיפוס שמטפל, אני לא הטיפוס היציב שאת רוצה, אני לא יודע מה אני רוצה לעתיד שלי..." אני לא חושב על העתיד עכשיו אני חושב על ההווה. ולכן כשקראתי את סיפורה של הפיה האדומה חשתי מועקה, אולי אני אהיה במקומה עוד 10 שנים? גם אני חושבת היום שהעובדה ששנינו שונים כל כך משלימה בינינו ושאם יש אהבה גדולה אז הפערים מצתמצמים ומוצאים את עמק השווה. ואולי זאת בעצם התפשרות? אולי גם אנחנו גם נתרחק, סקס כמעט שלא יהיה, אני ירגיש כבויה ולא מסופקת מהחיים. והכי גרוע אני ירגיש לבד. מה אני עושה עם התחושה הזאת שאני לא יודעת אם יהיו לי החיים שאני רוצה לעצמי אם אבחר בגבר הזה? תודה לכולכם.

BlackUnicorn

New member
במילה אחת - וואו.

קודם כל אני חייבת לתת לך ח"ח - מזמן לא קראתי הודעה כזו. את כותבת נפלא. את מודעת לעצמך, לרגשות שלך, למי שאת. למרות טעויות שעשית בעבר, את לא מפחדת להתעמת עם מי שאת, וזה כבר מצוין. אני דווקא חושבת שזוגיות עם בן זוג שדומה לנו בכל אופן, היא זוגיות משעממת. צריך איזשהו איזון בין השוני לדימיון, כשבהשקפת עולמי הדימיון צריך להיות בערכים. כל עוד תדעו לתקשר זה עם זה, להגיע לפשרות, לוותר כשצריך ומאידך לעמוד על שלכם כשזה עקרוני (וזה נדיר), כל עוד תזכרו שכנות ואמון הם הכרחיים, כל עוד תסכימו בגופכם על כמות הזמן שאתם משקיעים זה בזה כזמן איכות - כל השאר יסתדר מעצמו. אין זה חשוב אם אתם מסכימים על סגנון הבית או היציאה. אלו דברים שבין כה וכה משתנים עם הגיל. מה שנשאר, לרוב, זה הערכים. אם אתם מתקשרים זה עם זה באותה רמה שאת תקשרת עכשיו איתנו, ואתם מסוגלים להגיע לרמות גבוהות של הבנה, ציפייה וכו' - אני לא חושבת שצריכה להיות לכם בעיה. את צריכה לזכור שאין כזה דבר התאמה מלאה בבני זוג, בכל זוגיות יש קשיים כאלו ואחרים. הדבר היחידי שמטריד אותי הוא - האם הוא באמת אוהב אותך? או שיש לו ביטחון עצמי כל כך נמוך שהוא תמיד היה במצב של פחד תמידי לחפש משהו אחר? הרי בדיוק כמו שאמרת - אם היו מתנהגים כלפייך כמו שאת התנהגת כלפיו, את היית בורחת.. ובצדק. אז מה גרם לו להישאר שם? אם הוא באמת אוהב אותך, בגלל מי שאת ולא בגלל נוחות/פחד/נסיבות כאלו ואחרות - אז עזבי. את בסה"כ בת 24. תנסי באמת לקחת קצת מהשקפת החיים שלו בעניין הזה, ולא לתכנן. זוגיות אי אפשר לתכנן, נקודה. תחיי את החיים, והם כבר יובילו אותך להחלטות בנושא הזוגיות. אם יהיה רע - אתם לא תישארו יחד. אם יהיה מעולה - אתם תתמסדו. בכל אופן בהמשך החיים יהיו לך עוד ועוד תובנות שיעזרו לך "להחליט", ואין לי שום ספק שעל בסיס הנתונים שיש לך כרגע את לא יכולה להגיע להחלטה של 20 שנה קדימה. בהצלחה

טיפטיפ52

New member
תודה. נתת לי תקווה.

תודה שהשבת, חששתי בהתחלה כי הרגשתי שכתבתי המון ולא האמנתי שלמישהו תהיה את האנרגיה להשיב לי. אמרת נכון, אני מאוד מודעת לעצמי ולפעמים זה בעוכריי. גם אני חושבת כמוך שערכים דומים זה מאוד חשוב וזה הבסיס וזה מה שנשאר בסוף, ובעניין זה אנחנו מאוד מחוברים. זה מה שגרם לי להתאהב בו. הוא אדם טוב, טוב הלב שלו נדיר. יצאתי כבר עם בחורים הכרתי טיפוסים רבים אבל הוא הדהים אותי בהשקפת עולמו. הוא חידש לי דברים, אפילו היווה לי סוג של מראה ששיקפה לי כמה אני חיה לפי תדמיות. כמה אני חומרית. כמה אני חיה לפי תכתיבי חברה כמה אני לא מאוזנת... לגבי שאלתך, כן הוא אוהב אותי. את זה אני יודעת, ולא רק בגלל שהוא לא וויתר עליי, הוא היה שם בתקופה הקשה שלי בקבלה מוחלטת, לא שפט אותי ולא ביקר אבל גם לא התרפס ולא התחנן, נתן לי זמן וחופש. אני כעסתי וברחתי והוא שיחרר ונתן לי ללכת. הוא לחץ עלי, הבין שאני צריכה מרחב. גם הוא היה בתקופת שפל אביו נפטר בפתאומיות כ- שנתיים לפני שהכרנו, החוויה הטראומטית הזו השפיעה עליו מאוד, שינתה אצלו דברים, הרצון שלו לממש כל יום ולחיות את הרגע נובע ממה שעבר, בבת אחת השתנו חייו מבחינה כלכלית ונפשית. לפני שהכיר אותי הוא יצא עם בנות היו לו קשרים ממושכים אבל לא משמעותיים בעיניו. הוא תמיד אומר שלא אהב מעולם כמו שהוא אוהב אותי, שהכנסתי אור לחייו, שהערתי אותו מתרדמת העצבות שלו. אבל כן באותה נשימה הוא גם עקשן לעקרונותיו, יודע מי שהוא ויודע מי אני ומודע לשוני הקיים. מה שאני פירשתי אז בתחילת הקשר כביטחון עצמי נמוך, התברר לי כצניעות, פשרנות, הוא לא אוהב לריב ולהתווכח יעדיף לוותר לפני שיפגע בכבוד של מישהו. היום אני יודעת שחוסר הביטחון הוא שלי, אני לא בטוחה כמעט בכלום. רוקמת לעצמי תוכניות וחלומות שבשבריר שניה אפשר לנפץ, והוא איתן בדעתו בגישתו מאמין שיצליח שנועדנו לשרוד ולכל משבר יש פיתרון, ולא תמיד צריך לעסוק בתיכנונים ומכאן התיסכול שלי. אני לא יודעת אם הגישה שלו נכונה וריאלית (כי המציאות בלתי צפויה) או שזה חוסר בגרות? הוא בן 27 כרגע אין לו מקצוע, הוא לא ילך ללמוד משהו עכשיו, ולאחר שנכנס לעסקי המסעדנות ויצא עם חובות קטנים (גם זה בין היתר כי לא עמד הרבה על שלו, וזה כל כך מכעיס אותי כל פעם מחדש....) יצר מצב שבו הוא עדיין גר בבית, אין לא נוחות כלכלית, פרטיות לשנינו לא תהיה וגם עוד שנה לא תהיה. הוא לא מבין שכרגע הוא בגפו, הוא לא צריך לפרנס ילדים ואין לא משכנתא על הראש, אז הוא יכול להמשיך לחלום על חוות הסוסים שיפתח יום אחד כי אין לו עדיין פיות להאכיל. בינתים הוא לא יכול לחסוך ולהתקדם לאינשהו הוא מנסה להתייצב. ואני מהצד חוששת. חוששת שלמרות האהבה והקרבה והחברות הטובה חיי איתו יהיו מלווים בהרבה ויכוחים, והמון ציפיות שלא יוכל למלא. אנחנו משוחחים על העניין הרבה, אני מבקשת שיאמר לי איך הא רואה את העתיד והתשובה היא שאין לו תמונה ברורה. הוא די בטוח שהוא רוצה אותי שם איתו אבל זה בערך הדבר היחידד שוודאי אצלו. אם תשאלי אותי את השאלה הזו, אומר לך בדיוק את צבע המגבות שאני רוצה באמבטיה ואיך יראו חדרי הילדים. שאלת מה גרם לו להישאר, הוא אומר שידע לאורך כל הדרך שאני מיוחדת ושהמחסומים ירדו. והם אכן ירדו. ייעצת לי להמשיך לחיות לזרום עם הזוגיות אבל מה אני עושה עם הספק שמחלחל באהבה שלי אליו? ציינתי קודם שהתבוננתי בו בשעה שכתבתי את ההודעה הזו בכאב לב, אבל לא ציינתי את האשמה. אני חשה אשמה גדולה שהוא נותן לי את ליבו, אוהב ללא תנאים, מקבל אותי למרות שאני בכלל לא מושלמת, וכשהוא נרדם אני חושבת על העתיד ותוהה אם יש לו חלק שם... תודה.

czar

New member
בגלל שאני מכיר את חדת הקרן מזמן מזמן

אני יכול להגיד שמה שכתבה מעולה ובא מנקודת ראות שמאד יכולה לעזור לך. אבל, ארצה להוסיף עוד נקודת מבט, לא תמיד אהבת ההתבגרות, האהבה הגדולה והמיוחדת היא היא שיכולה להבשיל לכדי זוגיות לכל החיים (ובכלל, מה זה כל החיים ומי מבטיח לנו משהו?!), ולכן גם לאור מה שכתבה חדתקרן וגם לאור שאת כנראה אדם נבון, ברגע הנכון את תביני מה מתאים לך, רק תזכרי, שעוד כמה שנים, 5 אולי 7 אולי פחות, לאהבה יהיה משקל אחר ביחסים והחברות והיציבות יהיה משקל רב יותר.

BlackUnicorn

New member
זה בדיוק העניין ../images/Emo45.gif

החיים מובילים אותנו לכל מיני החלטות. אנחנו יכולים לחיות עם בן זוג מגיל 17 במשך 10 שנים שאנחנו בטוחים שהוא האחד בשבילנו, ואז לגלות שהתבגרנו ופתאום דברים נראים אחרת. ומאידך, אנחנו יכולים לחיות עם מישהו שונה ולגלות שזה בדיוק מה שהיינו צריכים. החיים מפתיעים, התובנות מפתיעות, ואישית אני חושבת שרצוי קודם להתבגר, לרכוש ניסיון, להנות מהזוגיות הקיימת (כזו או אחרת), ופשוט לתת לזמן לעשות את שלו. לפקוח עיניים, לקרוא, ללמוד ולקחת בסופו של יום החלטה מחושבת ושקולה, עד כמה שניתן. אנשים שמודעים לעצמם (או לפחות ממשיכים בדיאלוג עצמי, שגם הוא חשוב) ולא נותנים לדברים לשקוע, יכולים לתפוס בעיות כשהן בחיתולים ולפתור אותן, וגם זה חשוב. בכל מקרה, לא משנה מה נעשה, אף אחד לא מבטיח "הצלחה".

גארוטה

New member
לא תמיד שני אנשים

ששונים זה מזה בהכרח משלימים זה את זה, לא תמיד אהבה גדולה מצליחה לגשר על פערים, במיוחד שהם כל כך גדולים. ממה שאת מתארת את בהחלט עלולה למצא את עצמך כבויה ולא מסופקת (תרתי משמע). בעיני, מרכיב הסקס מאד משמעותי ביחסים, ובמקרה שלכם כשכבר עכשיו יש ביניכם פערים כל כך גדולים בצרכים, זה רק ילך ויחריף במידה ותנשאו ואת תמצאי את עצמך כבר מההתחלה במקום שהוא מתפשר, כועס, מתוסכל ולא מסופק ולא תוכלי לבוא בטענות אלא אל עצמך. את כל כך צעירה ועם זאת מאד יודעת מה את רוצה, והוא למרות שמבוגר ממך עדיין לא מצא את המקום, לא מתאמץ למצוא אותו, חי מהיום למחר, מודע לכך שהוא חלש ולא יציב. נראה לי שאת מבולבלת בעיקר מאיך שהתחילה מערכת היחסים ביניכם. אז הכרת בנאדם יציב, חזק שעמד יציב ואיתן נוכח התנהגותך, היווה לך משענת ולא ויתר למרות שפגעת ובעטת, ועכשיו שאת כבר שם, מקבלת את עצמך ואותו מתחילות השאלות, מתחילים הפחדים ממה יהיה ואיך כי פתאום את מגלה שהאיש ההוא שהיה שם בשבילך בעבר לא בטוח שיהיה שם בשבילך גם בעתיד, שההבדלים גדולים מידי ומה שעוצר אותך אולי זו תחושת המחוייבות שלך כלפיו על החודשים הראשונים של הקשר.

טיפטיפ52

New member
פשוט נכון.

ולא רק שאני מרגישה אשמה על החודשים הראשונים של הקשר אני כועסת על עצמי על שהאהבה שהוא נותן לי לא מספיקה לי. אני מרגישה כפויית טובה.הוא אדם טוב שאוהב אותי בכל ליבו, משפחתו נקשרה אליי ואני אליהם, אני אוהבת אותו אבל אני גם מצפה ממנו שידאג לי ברמה הזוגית, שימנף אותי, שיהיה סלע יציב מכל הבחינות. אני רוצה שיהיה מוצלח, שיהיה מצליחן שיתן לי שקט וביטחון, ואני מרגישה חרא שאני בכלל מצפה ממנו שיהיה גבר החלומות הזה, אני מרגישה רע שאני פשוט לא אוהבת אותו וזהו. אהבה ללא תנאי. אולי אני רוצה את כל הדברים האלה מעצמי ואני פשוט מחפשת אותם בו? אול אני הבעיה? או שאולי אני לא מצליחה לראות בו את ה"זכר" הכי מושלם שמצאתי שאיתו ארצה להקים בית? אני חושבת שהפערים הם בעיקר בהשקפת העולם, ואני לא יודעת אם ניתן לגשר עליהם. אולי הזמן יגיד לי? כשאני מסתכלת עליו אני יודעת שיהיה אב נהדר ובעל מסור אבל ברור לי לגמרי שיש לו את העולם הפנימי שלו ולי אין מקום שם. אני מאוד ריאלית: יש בעיה- נמצא פיתרון, יש צורך- נמלא אותו, שאיפה- נגיע אליה, מטרה- נשיג אותה. הוא בשונה ממני לא מציב מטרות בכלל. זורם עם החיים, לא מייחס חשיבות לזמן. הוא אוהב את עולם הפנטזיה וספרי מדע בדיוני שספק אם אי פעם תמצא אותי קוראת אחד כזה, אני חושבת זאת בריחה... עיתון בעיניי עדיף. הייתי רוצה לראות אותו עובד בעבודה נקייה במשרד, הייתי רוצה לגהץ לו חולצות ומכנסיים אלגנטיות, ולא את בגדי העבודה הבלויים שלו, הייתי רוצה שיסע במכונית טובה ובטיחותית במקום הגרוטאה שיש לו היום, בכלל הייתי רוצה שיפסיק לעשן (את כל הסוגים...) ויתחיל להתאמן ולשמור על כושר, היתי רוצה שיפסיק לזרוק זין על החיים שלו ויתחיל לחשוב מה הוא עושה איתם, שימצא להם משמעות ולא יחכה שמשמעות תמצא אותו, שיצא מהאדישות, יש לי חרדות קשות שיום אחד הוא ימות לי בגלל כל הסיגריות שהוא מעשן וישאיר אותי לבד עם ארבעה ילדים בדיוק כמו שאביו השאיר את אימו. אני יודעת שאני נשמעת אדם איום ונורא והלוואי והייתי אחרת, הלוואי והייתי מסתפקת במה שיש הלוואי והייתי לוקחת את הטוב שבו כמו שהוא לוקח את הטוב שבי. עניין הסקס בהחלט בעייתי. כשיש סקס אז הוא טוב, לפעמים יש הברקות, אבל הוא לא הרבה ולא ממושך והרבה פעמים זה מתסכל אותו וגורם לו להרגיש אפס שלא מצליח לספק את האישה שלו. בגלל שהסקס מהיר מאוד הוא נותר מאוכזב כל פעם מחדש, למרות שאנחנו מדברים על העניין ואני אומרת בכנות שנהנתי ממה שהיה, ואז הוא פשוט מדחיק, נמנע מהפעם הבאה כדי לא לנחול "הפסד" נוסף. הוא אומר שמאז ומתמיד לא היה אדם מיני, רעב כזה כמוני. אז כן בעניין זה יש לי לפעמים פנטזיות פרועות על סקס בוער שכבר מזמן לא היה לי, כזה שיחרוך את הסדינים. ומזה אני מאוד חוששת, קראתי פה על נשים שכותבות על שהן צמאות למגע, צמאות למין טוב, לאינטלקטואל שיסעיר להן את הרגש, על הריחוק מהבעל שנוצר עם השנים, ולכן החשש, אם נקודת הפתיחה שלנו לא גבוהה במיוחד לאן נגיע? האם האהבה והערכה תחזיק מעמד אחרי מה שהשנים יקחו מאיתנו? יש שיר של בוב דילן שתמיד משרה עליי נחת ומשכיח לי את הדאגות, הוא מזכיר לי האיש שלי, הוא נקרא: Lay Lady Lay ( שכבי לצידי ליידי שכבי) הוא אומר שם משפט שתמיד קורע לי את הלב: His clothes are dirty but his hands are clean And you're the best thing that he's ever seen "בגדיו אולי מלוכלכים אבל ידייו נקיות, ואת הדבר הנפלא ביותר שהוא אי פעם ראה..."

הבחור נשמע כמו זכיה בלוטו

כולל העישון..
את יותר מידי מנסה להתאים אותו אליך. כמו שכתבו לך ואני מסכימה עם זה בני זוג דומים זה מ ש ע מ ם . היית רוצה, והיית רוצה... אם תקבלי אותו כמו שהוא יש מצב להצלחה אם תנסי לשנות אותו, אין מצב. ריחוק נוצר כשמאפשרים לו להכנס לחיים. אני חושבת שיש לך אחלה נקודת פתיחה, אם רק תשכילי לראות את מה שיש. ולא את מה שאין. לחרוך את הסדינים..יש לי חברה שבעלה חורך את הסדינים גם אצל אחרות.

לרנה

New member
הבחור לא נשמע כמו זכיה בלוטו

ומהתיאור שלך אכן נקודת הפתיחה שתיארת לא גבוהה כתבת 'עישונים מכל הסוגים' וזה העלה אצלי כמה סימני שאלה, תוכלי להרחיב בנוגע לסוג תדירות כמות והשלכות שאת רואה? אני שואלת כי חלק ניכר ממה שאמרת שמפריע לך יכול להיות קשור קשר הדוק לשימוש (גם של "קלים") הדינמיקה שאת מתארת "לא הרבה ולא ממושך והרבה פעמים זה מתסכל אותו וגורם לו להרגיש אפס שלא מצליח לספק את האישה שלו. בגלל שהסקס מהיר מאוד הוא נותר מאוכזב כל פעם מחדש, למרות שאנחנו מדברים על העניין ואני אומרת בכנות שנהנתי ממה שהיה, ואז הוא פשוט מדחיק, נמנע מהפעם הבאה כדי לא לנחול "הפסד" נוסף" אכן מדאיגה צריך לזכור גם שהקריטריון לזוגיות הוא לא "THE BEST MAN EVER" (נניח) אלא 'טוב עבורי' ספציפית איך שתיארת את מה יש ו'מה היית רוצה שיהיה' לא נראה שזה אותו אדם

chenby

New member
יקירתי

אני גם מצפה ממנו שידאג לי ברמה הזוגית, שימנף אותי, שיהיה סלע יציב מכל הבחינות. אני רוצה שיהיה מוצלח, שיהיה מצליחן שיתן לי שקט וביטחון, זה לא נקרא אהבהללא תנאי.. להפך - כל אלו תנאים.. בואי נעביר את זה אלייך באמת אני מצפה מעצמי לדאוג לי ברמה הזוגית, למנף את עצמי ולהיות סלע יציבה מכל הבחינות. אני רוצה להיות מוצלחת, לתת לעצמי שקט ובטחון. זו בדיוק המראה. ואם את לא נותנת לעצמך את זה- או לו, איך את מצפה שהוא יעשה משהו שאת לא עושה בעצמך?

את כל כך רוצה אותו שונה

ויש לך כל כך הרבה ספקות לגביו. לא נראה לי שהקשר הזה יחזיק מים לאורך זמן. את לא יכולה להיות במגננות, חפירות וספקות כל החיים.

קצף על פני המים

לדעתי הבעיה שלך בכלל לא קשורה לבחור - אני די בטוח שספקות, היסוסים ודילמות מלווים אותך בכל מה שאת עושה בחיים - הבעיה שלך היא הויכוחים האלה שמתנהלים כל הזמן בינך לבין עצמך בירכתי הראש ושלא נותנים מנוחה. אני ממליץ על סדנת ויפאסנה. ואחרי שתירגעי תביני, לדעתי, שאת לא הולכת לשום מקום - בתוך תוכך את בהחלט לא מאמינה שתמצאי מישהו יותר מוצלח, טוב ומתאים ממנו. זה נכון, זה לא נכון - את נשארת ותישארי כי כמו כולנו את מפחדת הרבה יותר מההפסד מאשר אוהבת את הרווח (תורת המשחקים).

nowonder

New member
אל תשאלי מה קרה.

המנקה ניקתה אבק מהמדף של הספרים, איפה שהונח כדור הבדולח, והוא נפל ונשבר, ואי אפשר לראות את העתיד. איך אפשר להגיד לך איפה תהיי בעוד 10 שנים? יש זוגות שהיתה בינהם התאמה מושלמת, והזמן והקשיים הרחיקו בינהם. יש זוגות שלכאורה לא היתה בינהם התאמה, והזמן והקשיים קירבו אותם. הסוד (וזה באמת סוד, כי זה נורא קשה) בזוגיות הוא למצוא את החיבור, ולא את ההבדל, ולהפוך גם את החיבור וגם ההבדל לנכס. במקום לחשוב על מה יהיה בעוד 10 שנים, תחשבי על איפה את עכשיו. הדמות של הגבר שאת מתארת שאת רוצה אינה דמות אנושית. את רוצה גבר שהוא רגיש אך קשוח, יציב אך סוחף, ממוקד אך ספונטני. גברים כאלו קיימים רק בסרטים (וגם לא בכל הסרטים. בעיקר בצ'יק פליקס אמריקאים). במציאות אין מישהו שיענה על כל הצרכים שלך. במציאות התכונות שבשלהן את מתאהבת בגבר, אלו התכונות שבשלהן את מתעצבנת עליו. במציאות השוני נמצא בעיני המתבונן. כשמתמקדים בו, מרגישים אותו, כשמתמקדים במשותף, במחבר, מרגישים את החיבור. אם לא מדובר בגבר מכה (או אכזר בדרך אחרת), החיים שיהיו לך, לא תלויים בגבר שתבחרי. הן תלויים בך. מציעה לך להתבונן פנימה ולחשוב למה יש לך כל כך הרבה רעש בראש, על פני התבוננות החוצה והתמקדות בהבדלים בינך ובינו.

גארוטה

New member
ולמרות שכדור הבדולח

נשבר ואי אפשר לדעת איפה היא תהיה בעוד 10 שנים, עדיין להבדיל מהרבה סיפורים אחרים שרצים כאן, יש פה עניין עם בחורה מאד אינטליגנטית, שיכולה לדמיין בזכות מה שיש לה בהווה איך יראה העתיד, יודעת לחבר אחד ועוד אחד ויודעת שאולי התוצאה לא תהיה שתיים, מבינה שאם עכשיו אין לה סיפוק בסקס והצרכים המיניים והאחרים שונים באופן מהותי אז אין שום סיבה שהיא תסתמך על כך שאולי (רק אולי) דווקא חוסר ההתאמה יחבר ביניהם כי רוב הסיכויים שדווקא עם נקודת פתיחה כזו חוסר ההתאמה רק ילך ויגדל. אולי הדמות שהיא מתארת ורוצה היא לא אנושית, אולי היא מסתכלת יותר על מה שאין ולא על מה שיש אבל יאמר לזכותה שלפחות היא חוקרת וחושבת ומתלבטת ולאו דווקא באורך השמלה ובצבע המפיות של גני שקר כלשהו...

nowonder

New member
אוף. פעם שניה שתפוז אכל לי את התגובה.

רק רציתי להגיד שאני מסכימה איתך, ומהפוסט נראה שמדובר בבחורה אינטליגנטית וחושבת. זה מעולה להתלבט ולהזהר ולחשוב על הדברים החשובים. לא נראה לי שזה סותר את מה שכתבתי.

Nים Wקטים

New member
nowonder ../images/Emo124.gif

החיים שלך ממש בננה ביץ'. מנקה... מדף עם ספרים... כדור בדולח.... עכשיו רק חסר לי שתספרי שהדשא שלך יותר ירוק.... גמר חתימה טובה

1Shir

New member
נשמע לי מדבריך

שאת יותר לא מרוצה ולא מסופקת מהקשר הזה מאשר מאושרת ממנו... למה בעצם את נשארת? כל סגנון הקשר נשמע כלא מתאים לך. יתכן מאוד שאת פועלת מתוך פחד לעזוב, שלא יהיה מישהו אחר שיאהב אותך. אבל מה עוזר בחור שאוהב אותך כאשר את מאוד לא שלמה עם הקשר איתו ועם מה שהוא? לא היית מעדיפה מישהו שמתאים לך קצת יותר? אם התשובה היא כן - חבל שתמנעי מעצמך הזדמנות להכיר בנאדם שבאמת מתאים לך. זוגיות עם ספק כ"כ גדול לא נכונה בעיני. אני לא אומרת שקיים "קשר מושלם", אבל התחושה שלך נשמעת לי שבעיניך יותר מדי רחוק מזה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הרבה טקסט, מעט תובנות

אני לא מתכוון להשמע ביקורתי. דווקא בגלל שאת כותבת כל כך הרבה, בולטת העובדה שיש לך מאט מאוד תובנות אמיתיות על מצבך. מודעות היא דבר שונה מאוד מהתעסקות בעצמך. את מתעסקת המון בעצמך, וממש לא מספיק מודעת. המלים הרבות נחוצות כדי להסתיר את הבילבול. רעיון הויפאסאנה של המדען הוא מצוין. אני מצטרף אליו. בנוסף, אגיד כך: מכל שלל הדברים שכתבת, בעיני יש רק אחד שחשוב: המיניות. את צוקדת שבעוד 10 שנים (מה 10 - בעוד שנתיים) תהיי מאוד מאוד מתוסכלת. כך שאני לא מאד מאמין בקשר הזה, אבל, שוב, יתכן שהמדען צופה נכון את העתיד, כלומר שתישארי מחשש ההפסד. הבעיה שלך, לדעתי, היא שאת אכן מבולבלת מאוד מאוד בתוכך, בלי קשר לבחור, והצלחת באמצעותו "לזרוק" את הבילבול מתוך עצמל החוצה, ולתלות בו את כל הבילבול. דהיינו, לכאורה, את מבולבלת בקשר לקשר. למעשה, את מאוד מבולבלת בקשר לעצמך, והבחור לא סילק את הבילבול - הוא רק "הוציא" אותו החוצה ותלה אותו במשהו חיצוני. ויפאסאנה רעיון מצוין, וכל דרך מודעות אחרת גם כן. רצוי שהיא לא תהיה מאוד ורבלית, כי את יכולה להטביע מטפל (ואת עצמך) בדיבוריך. והנה, לראיה: גם לי גרמת לכתוב ארוך יותר ממה שרציתי

למעלה