תובנות של שבת

תובנות של שבת

את מראה הוא אמר לי פה זה מתחיל ופה זה נגמר(ככה הוא אמר),מתאימה את עצמך למשבצת שעומדת מולך.משחקת את התפקיד המתבקש. איתו את ככה עם ההוא את הפוך.פותחת בבוקר מחברת טיפוסים ובוחרת מה ליהיות לשבועות הקרובים. אני מכיר אותך כבר יותר מעשר שנים,וכל פעם כשאת פוגשת גבר,פעם כזה פעם אחר,את קופצת ישר למשבצת,הופכת למראה.מה שמולך זה מה שיוצא בחזרה.כשהיה לך פסיכופט היית לא שפויה כשהיה לך גאון היית גאונה כשהיה לך חושב היית חושבת כשהיה לך מרגיש היית רגישה כשהיה לך מבולבל היית מבולבלת כשהיה לך שקרן היית שקרנית כשהיה לך שחקן היית שחקנית.ולפי הסדר הזה הוא אמר.זה לא שמצאת את מי שמתאים,זה התאמת את עצמך למי שרצית את השתקפות הוא אמר לי,בגלל זה זה קורה. אבל אין לך ברירה.זאת כל המהות את מראה תלויה על קיר בלי קישוט. מי שמסתכל טוב טוב בתוכך לא יכול שלא לראות את עצמו במלוא הדרו ובמלוא כיעורו.בגלל זה את ממכרת ובגלל זה הם בורחים.בגלל זה ישר אחריך כולם מתחתנים. הם עוברים אצלך טיפול,בלי לדעת. הם משלימים דרכך את עצמם.הם פתאום דרכך מבינים מה הם באמת רוצים. הם אומרים תודה מכל הלב,עכשיו, אחריך הם פנויים להתאהב. אבל בגלל זה את לא מסתדרת לבד.כי כשאין כלום מולך את אף אחד.את נשארת ריקה מבפנים כי מה שווה מראה בלי פנים?

שויין, אז הוא אמר..

ואם תזדהי עם זה, זה גם מה שיהיה. מצד שני, אולי זו המראה שלו עצמו? כדי לשקף כמראה אנשים אחרים, חייב להיות לך כסוי פנימי ענק משל עצמך. הופכים לרגע דרך הזדהות להיות חלקים רגשיים של האחר - כך אנו גדלים, פנימית ורגשית. זהו הלימוד האנושי. זו גם מתנה אמיתית, שרק עם הזמן לומדים להעריך, כשמישהו אחר מתחיל להזדהות איתך. זה השלב הבא. ובינתיים, את אמרי לו (ועדיף לעצמך, שכן שם הדיאלוג האמיתי כרגע): היכולת שלי להזדהות ולהיות לרגע חלק ממך, מראה על העושר הפנימי שלי, ועל היכולת לשים בצד לרגע את עצמי. היא גם מראה שיש לי אותי, ואני לא פוחדת להסתכן ולהיעלם לרגע בתוך האחר, יודעת שאחזור משם, אולי שלמה יותר ובאידיש אומרים משהו כמו הרות געזוגט: אז הוא אמר..
.

הוא אמר

והוא האיש שאני אוהבת הכי בעולם.ויודעת שגם הוא אוהב אותי יותר מכולם. ואם הוא רואה אותי ככה,האיש שמכיר אותי הכי מבנים.אז זה שווה הצצה. מעבר לזה,מחייכת לתגובה שלך,כי כשנעלמים בתוך אחר אולי חוזרים שלמים יותר אבל הדרך חזרה כל פעם היא ממש לא פשוטה.כי שוב אתה צריך להמציא מחדש את עצמך.

מי מחפש בכלל דרך פשוטה, קוקיה?...

כי בינינו, דרך כזאת היתה משעממת אותך היית בולעת אותה בלי להרגיש. המורכבות מאתגרת אותך ועל כן, יש הרבה טעם במה שכוכבים אמר! עזבי את ההוא שמכיר אותך "הכי מבפנים" כי מי מכיר אותך יותר ממך?...

היא תיגמר..

כמו התובנות.. הן תמיד מתחלפות..במשהו אחר.. לפעמים בתובנות אחרות..לפעמים רק בגלל שמישהו אחר יגיד משהו אחר.. תובנות.. של מי?.. שלך שלו.. תובנות..אין להם חיים משל עצמם..מישהו מפריח בהם חיים..

ל י M ו ר

New member
מעט

מאד אנשים מסוגלים לאחר להסתכל על עצמו פנימה. הייתי אומרת שהוא נסחף בביטויים שלו. והאיש שיוכל להביט שם ולראות יופי ועולם מלא לא ייחפש לברוח למקום אחר לא ייחפש לברוח מעצמו. אישית אוהבת אנשים שדוחפים לי מראה לפנים אבל לא כאלה שמורידים אותי למטה ונדמה שזה מה שאותו אחד מנסה.

../images/Emo45.gif מסכים עם לימור

יש דרכים עקלקלות ומניפולטיביות להוריד אנשים, בלי קשר אם אוהבים או לא, ואולי דווקא כשאוהבים ומרגישים בטוחים - כי זה כל כך חשוף שם- רק כשמורידים קצת את השני. רק עם הזמן, כשמסכת האהבה יורדת לה בעדינות, אפשר להבין מה באמת היה שם, וגם זה - רק אחרי עבודת מודעות אמיצה. להכנס לגמרי לאחר ולחזור, זו הרפתקה אמיתית. הצורך הוא לא להמציא את עצמנו, אלא לראות מה האחר עשה לנו, ואיך עכשיו אנחנו משתקפים בפריזמה הזו. צריך להיות חזק מאוד כדי לשקף מישהו אחר, יקירה. ואם האחר רואה בזה איזה סוג של מינוס - מבחינתי זה בעיקר המינוס והפחדים שלו, וזה-כבר לא קשור אליך. אל תאמצי לך את הביקורתיות של אנשים אחרים. אבל גם את זה לומדים, לצערי, עם הזמן..
דרך אגב, הטכסטים האלה מאוד דומים למה שאומרים על בני מזל מאזניים בספרים. סתם הזכיר לי..

G a v ® i e L

New member
אני במינון יתר של אדוויל,

אבל אנסה בכל זאת, אז מה יותר נכון לומר ? : שאת מואשמת בזה שאין לך אופי ? או שאת מואשמת בזה שאת מתאהבת באנשים שלא אוהבים את עצמם (ומכאן, בורחים ממך אחרי שרואים שם את ההשתקפות שלהם) ? שנייה, בא לי אפצ'י....

זה הזמן להסתכל במראה...

ולראות את מי שבאמת מולה ולהתמודד, לגלות את מי שעומד מולה אחת ולתמיד... ולא להחליף השתקפויות באחרים... ואז אולי תגיעי לדמות אחת עיקבית שלא משתנה לפי מצב החברה.

דרושה מראה

דרושה מראה אמיתית,לא כזאת מציצנית דרושה מראה בוטה וחודרת כזאת בלי טביעות אצבעות של מישהי אחרת.

למעלה