תובנה שצצה לי כרגע.

RainBird

New member
תובנה שצצה לי כרגע. בזמנו קראתי שהרבה מהשירים וסיפורי הילדים מכילים לקחים מאגיים בכוונה או במקרה- בגלל מוטיבים עתיקים. המוטיבים שקיימים בכוונה, נמצאים שם כדי לשמר חכמה עתיקה שנאסר לדעת בגלל רדיפת המכשפות בדורות הקודמים. דוגמא קלאסית לזה - שירי אימא אווזה. או למשל חרוז ילדים ישן מאנגליה: "לנקות את הארובה, מתחתית לראש, לנקות את הארובה מתחתית לראש." כמובן שניקוי ארובה מהתחתית לראש זה בולשיט מוחלט. אם היה אפשר לעשות את זה פיסית זה לא היה הגיוני כי אין שימוש בחוקי הכבידה. ארובה מנקים מראש לתחתית- שולחים את המברשת מהגג למטה כדי לאסוף את האפר. השיר הזה כנראה נועד לשמר מעט חכמת ניסתר- המכשפות של פעם לא היו להם תרגילי וויזואליזציה מתוכמים כמו של היום, וכנראה הטלה אסטרלית נעשתה על ידי וויזולזציה של לצאת דרך הארובה של הבית כדי לרחף בשחקים ובעולמות האחרים. היום היה לי כמו שאדין מקוי קוראת לזה בספר שלה- "מחבת ההארה הגדולה." בויינג. דיברתי עם ארבל על משהו לא קשור לחלוטין, על אם הוא מסוגל להפסיק לעשן. והוא אמר שהוא מסוגל, אבל הוא לא רוצה. אני עניתי שהוא לא מסוגל בגלל חוסר הרצון שלו. ואז מצאתי את הנקודה המאגית. עשייה צריכה להתחיל מרצון. הרצון זה האש שמלבה את העשייה עצמה. אם אין רצון, העשייה חיוורת ולא מתקיימת כמו שצריך אם בכלל (במאגיה הרבה לחשים מתפוגגים ונכשלים בגלל חוסר רצון בטקס ההתחלתי) ואז זה הכה בי. יש את המשפט המפורסם "אין דבר העומד בפני הרצון." המשפט הזה לוגית הוא ממש ריק. הרבה דברים עומדים בפני הרצון. אנחנו רוצים אלף ואחד דברים "עכשיו!" ולא מקבלים אותם. רוצים שהחשבונות יעלמו, שהשכנה מלמעלה תפסיק להציק, שיהיה לנו שקט- ועדיין הרצונות שלנו ולפעמים אפילו הבסיסיים ביותר שלנו נתקלים במחסום. "אין הדבר העומד בפני הרצון" מדבר על חוק מאגי. לחש עם מספיק רצון ותשוקה בתוכו יעבוד, בלי קשר למחסומים שהוא צריך לשבור כי הרצון עצמו מזין אותו, מחזק אותו. אז הנה עוד פיסת חכמת ניסתר שנמצאת במשפט יומיומי פשוט לחלוטין. ארדן ../images/Emo13.gif

שאמאן20

New member
נכון זה נכון, וגם לגבי החיים בלי קשר למאגיה, אם בן אדם רוצה בצורה מספיק חזקה אז הוא ישיג את מה שהוא רוצה או ימות בעודו מנסה.

.m

New member
וקסטנדה קרא לזה "כח הכוונה" ../images/Emo13.gif

אם היית מדבר איתי על זה הייתי אומרת לך שזה נכון. את סיפורי אמא אווזה נתקלתי לפני מספר שבועות וראיתי את זה.

אהבתי את הרעיון תמיד ראיתי באגדות ילדים סיפורי זימה נסתרים. חחחחח עכשיו אחפש גם מסרים מיסטיים.

Gonzolio

New member
../images/Emo45.gif אתה טוב ! איך הגעתה לזה ??? אם רוצים אז מסוגלים ? ולהפך ? את גאן תעשה לי ילד

ToryMaster

New member
זה כ"כ יפה כלומר, ידעתי את זה, עמוק בפנים, אבל מעולם לא ניסיתי להעביר את זה למילים. וזה יפה ../images/Emo2.gif.

למעלה