תואר שני...

shade21

New member
תואר שני...

מה הדרישות לקבלה לאונ' רצינית בחו"ל (ארה"ב בעיקר) לתואר שני אחרי שסיימתי תואר ראשון בארץ. זה אפשרי רק לבעלי אזרחות מקומית? כמה זה עולה בד"כ? תודה!

בארה"ב זה תלוי במקצוע

אבל בעיקרון מעבר לציוני התואר הראשון צריך מבחן TOFEL (מבחן אנגלית) ומבחן GRE, שהוא פסיכומטרי מתוגבר המשולב עם פרקים במקצוע שאותו אתה מבקש ללמוד. מעבר לזה הדרישות תלויות באוניברסיטה - הטובות יהיו בעלי דרישות גבוהות, לעיתים ידרשו גם המלצות, הצהרת כוונות ושאר אופציות סינון. לימודים גבוהים פתוחים לכולם, אבל יש צורך בהשגת ויזת סטודנט לארה"ב (לא מובן מאליו היום). למיטב ידיעתי, אין הבדל בין אזרחי ארה"ב ללא אזרחים, פרט לכך שבאוניברסיטאות שהן של המדינה (state) יש הנחות ניכרות לתושבי אותה מדינה. מאידך, רוב האוניברסיטאות הרציניות הן פרטיות- בשלוף אני חושבת רק על UCLA כאוניברסיטה מקומית בליגה הפותחת, אבל זה בשלוף ולא לתקוף אותי. הלימודים מאוד יקרים - למעלה מ-10,000$ שכ"ל לשנ"ל אחת. עם זאת, ללימודי תארים מתקדמים בד"כ יש מלגות שאפשר להשיג, החל ממלגות לסטודנטים בינ"ל וישראלים (פולברייט למשל) וכלה במלגות ספציפיות לנושא הלימודים שלך. עוד נקודה למחשבה- בד"כ הרבה יותר יעיל לעשות מסלול משולב לדוקטורט מאשר להפריד תואר שני ושלישי. כדאי לחשוב על זה. בהצלחה !

d a p h n a

New member
קודם כל להגן על הכבוד...

של ה-state univeristies: מה עם ברקלי? ויסקונסין? NYU? והרשימה עוד ארוכה של state universities רציניות ומעולות, חלקן בתחומים מסויימים, וחלקן בכל התחומים. שכר הלימוד בשנה לאוניברסיטאות הפרטיות הגדולות (פרינסטון וייל, למשל), נע על 30,000$ לשנה. מאידך, מאחר והם מקבלים מעט מאוד תלמידים (לפחות לתחומי המחקר כמו מדעי הרוח ומדעים בכלל) לתארים מתקדמים, האוניברסיטאות מציעות מלגות רציניות, וכך גם הרבה גופים אחרים. לגבי הקבלה - אני יכולה להגיד רק לגבי מדעי הרוח, כי זה התחום שבדקתי: בנוסף לבחינות הtofel והgre או הgmat, דורשים שתגיש עבודות שכתבת לקריאה, והמלצות מפורטות משלושה מרצים שלימדו אותך. הלימודים בתחומים המחקריים בארה"ב הם בעקרון אך ורק במסלול ישיר לדוקטורט (כלומר תואר של 5 שנים). רק במקרים חריגים ביותר ניתן m.a. בתחומים אלו. בתחומים ה"פרקטיים" (מנהל, עבודה סוציאלית וכו') יש אפשרות גם לעשות רק תואר שני.

אחותי, אמרתי מראש שזה בשלוף

ברקלי היא חלק מ-UCLA, כך שאני מכוסה
אבל צודקת לגבי האחרות, שכחתי והזהרתי מראש שאשכח... אגב, לגבר פעם היו שאיפות לעשות את תת ההתמחות שלו בויסקונסון או משהו כזה, ואני הודעתי לו שעם כל הכבוד (ויש כבוד) אני ממש לא מתכוונת לבלות את הכמה שנים שיהיו לי בארה"ב בסוף העולם שמאלה... בעיני זה שיקול לא פחות חשוב- גם אם התחום שאני לומדת הוא הכי טוב שם... אבל זו אני...

d a p h n a

New member
ברקלי היא חלק מUC

אבל לא חלק מ-UCLA. =0) בכל מקרה, רק רציתי להוסיף לשלופים שלך כמה שלופים משלי. לגבי ויסקונסין, מאחר והפקולטה להיסטוריה שלהם דווקא נמצאת בtop ten בארה"ב, ומאחר ובת דודה של חנן גרה בויסקונין (אמנם במילווקי, כשהאוניברסיטה במדיסון), אז ביקרנו בוויסקונסין במהלך ירח הדבש שלנו. לא ראינו את האונברסיטה, אבל האמת היא שמילווקי היא עיר ממש ממש נחמדה (ובת דודה של חנן טוענת שמדיסון עוד יותר), הנופים שם מדהימים (זה לחוף האגמים הגדולים), וגם ב"סוף העולם שמאלה" יש הרבה יותר בתי קפה, קולנועים, הופעות רוק, וחנויות ספרים מעולות, מאשר אפשר למצוא בפתח תקוה (בטוח), ירושלים, ואפילו תל אביב (למעט אולי בתי הקפה).

נכון, UC ולא UCLA, אהבלה אני

זה מה שקורה שמקלידים בכמה מקומות במכה... בכל מקרה, הגישה שלי בנושא היא שערים נחמדות יש הרבה- וכל עיר "קטנה" בארה"ב היא הרבה יותר גדולה ועשירה מאשר 90% מהערים בארץ... אבל SF, NY, בוסטון וכו' אין עוד. אם נוסעים לארה"ב, אני רק בעד הגדולות, או קרוב אליהן (נניח סטנפורד וסן-פרנסיסקו ובולטימור וושינגטון או פרינסטון וNY).

למעלה