תואר שני - עזרה בבחירה

תואר שני - עזרה בבחירה

שלום רב, פרסמתי את ההודעה בפורומי הלימודים השונים בתפוז, במידה ולא רלוונטי, אנא קבלו התנצלותי ומחקו הודעה זו. נחשפתי לתואר שני במכללה למנהל בראשון לציון, מנהל עסקים בהתמחות בניהול חברות טכנולוגיה, משך לימודים הינו שנה אחת בלבד, ומחיר התואר הינו כ 57,000 ש"ח - יקר מידי מבחינתי. אם מישהו מכיר מקומות נוספים (אוניברסיטה / מכללה), שבהם ניתן ללמוד תואר שני במנהל עסקים (לאו דווקא עם קשר טכנולוגי), בפרק זמן קצר - כ 12-14 חודשי לימוד ? (יום אחד באמצע השבוע, ויום שישי). תודה מראש.

FreakOfNature

New member
להגיד לך ת'אמת, תארי הבזק

האלה נשמעים לי מה זה מעאפנים... אחותי סיימה לפני שנה בערך תואר שני במנהל עסקים בת"א. אם תראה לי בנאדם שיכול לסיים את התואר הזה בשנה, הוא כנראה לא היה צריך אותו בשביל להתקדם בחיים. יש דברים מסוימים שאי אפשר ללמוד בפרק זמן קצר מדי - יש פשוט יותר מדי חומר שצריך ללמוד. זה כמו שתראה לי תואר בהנדסה שנמשך 3 שנים. אחרי שנתיים בפקולטה להנדסה באת"א נהיה לי יותר ויותר ברור שגם בשביל לסיים את התואר תוך 4 שנים, שהוא פרק הזמן הסטנדרטי, יש להשקיע לא מעט, אז כל פרק זמן פחות מזה הוא כמעט מופרך אלא אם אתה סוג של גאון. בקיצור, נשמע לי הזוי.

בוא נדבר גלויות

אתה מדבר על 12-14 חדשי לימוד, של יום וחצי בשבוע (ששי יום קצר). בחשבון מהיר זה נותן גג 95 ימי לימודים מלאים. מדובר כמובן על תואר בלי תזה. ערכו האקדמי כקליפת השום, והריח שלו, איך נאמר, כמו של בשר מתובל. אני מבין את המכללה למנהל שרוצה למכור לך תואר כזה (לפי חשבוני, 600 שקל בדיוק ליום לימודים). לא ברור לי למה אתה רוצה לקנות תואר כזה בכלל, אפילו אם המחיר הוא שליש. בשביל מה? בשביל מי? ידע הוא בודאי לא מייצג, ואפילו המעסיקים שלך יודעים את זה.

פשוט מאוד.

יש לי תואר ראשון בהצטיינות, יש לי לא מעט שנות ניסיון, אני לא באמת צריך את הידע שהתואר השני מקנה, אבל אם מדברים גלויות - אז צריך את הנייר הזה לעתיד, פשוט מאוד. אגב, גם אוניברסיטאות מציעות תארים מקוצרים כאלה, אפילו אוניברסיטת ת"א, רק ששם זה ממותג בצורה יוקרתית קיצונית, בין 110,000 - 200,000 ש"ח.

המממ....

אתה מזלזל באינטליגנציה של הקוראים העתידיים של קורות החיים שלך. האנשים האלה לא נולדו אתמול, ותואר מצ'וקמק כזה עשוי לעשות לעתיד שלך יותר נזק מאשר תועלת. הוא בעיקר מעיד שלמחזיק בו יש נטיה לבזבז כסף טוב על שטויות, טעם רע וחוסר יושר אינטלקטואלי. לא בדיוק התכונות שכדאי לך לשדר, לא בארץ ואפילו לא בחו"ל, כי העולם קטן. לא בושה בכלל להיות עם תואר הנדסי ראשון בהצטיינות והרבה נסיון, להיפך, זה די מכובד. למה לקלקל את זה עם תואר מאוניברסיטת לטביה כלשהי, יהיה שמה אשר יהא, שרק יכתים אותך.

magic mountain

New member
ברור שזה שווה

שווה לך לעשות תואר שני כדי שיהיה לך את הנייר הזה לא משנה אם המעסיקים שלך לעתיד נולדו אתמול או לא תואר שני זה תואר שני. ולא צריך לזלזל במכללה למנהל כי רמת הלימודים היא מאוד גבוהה

FreakOfNature

New member
זה לא המוסד, זה התואר הספיציפי שהוא מציע

נכון שאם האוניברסיטה העברית או את"א היו מציעים כזה תואר היו מתקבל עם פחות גבות מורמות, אבל עדיין תואר שני במנהע"ס תוך שנה בלימודים של יום וחצי בשבוע נשמע הזוי.

Atenolol

New member
לא להאמין כמה נרשמו לתפוז החודש...

מעניין למה

למעלה