תואר שני בכלכלה

shim23

New member
תואר שני בכלכלה

היי לכולם,
אני מסיים בימים אלו תואר ראשון בכלכלה ברופין. הממוצע שלי יעמוד 88 והליבה על 89.
אני מעוניין להמשיך לתאר שני בכלכלה. ורציתי את חוות הדעת שלכם:
1. תל אביב לא היו מקבלים אותי כי הממוצע נמוך.
2. באוניברסיטה העברית נשארה תכנית אחת פתוחה - מסלול רגיל לכלכלה, לא מחקרי.
3. גם בבן גוריון נשארה תכנית פתוחה לכלכלה.
4. בר אילן גם מציעה תכנית לכלכלה עם התמחות במימון ובנקאות.
5. בעברית ובבן גוריון דרוש ממוצע כללי וליבה, 85 מינימום. בבר אילן ממוצע 80 כללי בלבד.
6. הבנתי שבבר אילן הפקולטה לכלכלה לא נחשבת מהטובים שיש.
7. הייתי רוצה להיכנס למשרה ממשלתית, ואני יודע שעם מה שיש לי כרגע ביד הסיכויים נמוכים.
להלן השאלות:
1. האם תואר שני יוכל להזניק את הסיכויים שלי להגיע למשרה המבוקשת?
2. מישהו מכיר אחד משלושת הפקולטות (בר אילן, בן גוריון, עברית) שיוכל לתת לי המלצות/חוות דעת על המקום/אווירה/רמה/כמה מתחשבים בתואר בשוק העבודה וכו..?
3. מי שמכיר ויודע לתת לי הבדלים בין הפקולטות השונות מבחינת רמה/יוקרה/סיכויים/איך מסתכלים על התואר בשוק העבודה. אשמח לשמוע

תודה מראש חברים, חג שמח!

משרה ממשלתית

במגזר הציבורי אכן מייחסים חשיבות רבה לתואר השני וזה מתבטא בכך שהם ידרשו ממך פחות שנות ניסיון תעסוקתי (ולעיתים לא ידרשו כלל) לעומת מישהו שעשה תואר ראשון בלבד.
אתה מעוניין לעשות תואר מחקרי?

shim23

New member
אני לא כל כך סגור

אני לא כל כך סגור אם ללכת על תואר מחקרי או לא. כי אני יודע שהסיכויי קבלה לתואר מחקרי קשים יותר.
ובעברית עם הממוצעים שלי לא נראה לי שיש לי סיכוי גבוה להתקבל לתואר המחקרי.
השאלה גם אם תואר בבן גוריון נחשב? ואולי אפילו בבר אילן, שם אני מתקבל בטוח.

התארים בבן גוריון ובר אילן בהחלט נחשבים.

חוץ מזה היצע מסיימי תואר שני בכלכלה יחסית אינו גדול כך שאין למעסיקים הרבה אפשרויות סינון כמו בתואר הראשון.

shim23

New member
תודה רבה על תגובתך

לפי רמת הקושי של התואר הזה, ממה שאני מבין. כנראה שאני אצטרך לתת את כולי לטובת הלימודים. נראה אולי אני אלך בסוף לבר אילן וזהו. זה עדיף מכלום. לא?!

רני114

New member
תעזוב

תעזוב תואר שני בבן גוריון או העברית , זה קשה מדי ולפי הנתונים שלך אין לך סיכוי לעבור . יש גם רק מועד אחד למבחנים ואין פקטורים כמו תואר ראשון . בבר אילן התואר באמת לא נחשב .
מה שאתה צריך תכלס זה ידע מעשי , קשרים ומזל . הבעיה היא שבתואר הראשון לא מלמדים את הידע הזה ולכן תאלץ לעבוד בעבודה ראשונית נחותה שקרוב לוודאי לא תספק אותך . זה מה יש .
בנוסף, אף אחד לא מחכה לך במשרד האוצר , מחפשים שם גאוני על , וגם ביניהם יש תחרות .

נ.ב. הכותב הוא בוגר כלכלה באונ' ת"א ממוצע 83 .

shim23

New member
תודה על תגובתך ועל הביקורת הבונה.

אני רק אציין שבתור אחד שעשה אפיק מעבר מהפתוחה לרופין ואחרי שעשיתי שיעורים פרטיים בכלכלה למס' אנשים מאריאל, נתניה ועוד כמה מכללות. רופין בהחלט נחשבת למכללה עם רמת לימוד יחסית גבוה. וכמובן שאני לא משווה כלל לאוניברסיטאות המוזכרות.
בהתאם לכך ובהתחשב לעובדה שכף רגלי לא נכנסה לשיעור במהלך כל התואר הראשון. (אוקיי, כמעט לכל) ולמדתי מס' ימים ספורים לפני הבחינות. ואם אני ייקח בחשבון את הקורסים הכבדים של התואר, בפרט. הממוצע שלי יהיה גבוה מ 90.
על כל האמור, הייתי נותן לעצמי את ההזדמנות לנסות להצליח. גם אם הסיכויים הם לא גבוהים. אני לא בחור "חרשן" (לצערי). אבל כשיש לי מטרה ברורה ואני יודע את רמת הקושי אני חושב שאני ייתן הרבה יותר. אבל מי יודע ייתכן מאוד שאתה צודק.

רני114

New member
עצה

שמע לפי התיאור שלך אתה יכול לעשות את התואר של בר אילן ולא להגיע לשיעורים , אבל תצטרך להשיג חומר מאנשים , והכרחי שתעבוד במקביל בתחום, אחרת זה לא שווה. כך בחשבון גם את העלות הכספית והאם זה כדאי .

נ.ב. גם אני עשיתי את האפיק בפתוחה וגם בפתוחה הרמה יחסית גבוהה (לפחות בקורס תורת המחירים א' שעשיתי שם ).

למעלה