תואר שני בטכניון

עידוק

New member
תואר שני בטכניון

שלום לכולם
אני חייל (קצין
) בשירות חובה ומעוניין ללמוד תואר שני במדעי המחשב בטכניון. יש לי כמה שאלות: א) האם ניתן ללמוד את התואר בת"א ב) האם תואר מת"א נחשב לתואר של הטכניון? או של שלוחה אחרת? ג) האם זה נכון כי שכ"ל לחיילי חובה הוא חינם? תודה רבה! מקווה להצליח להתקבל

zebrafish

New member
אתה נמצא בפורום של אוני' חיפה

ולא של הטכניון. איפה אתה מתכוון לעשות את התואר השני? יש את אוני' ת"א, שאיננה שלוחה של הטכניון, זו פשוט אוניברסיטה אחרת. ושמעתי שיש גם איזשהוא מסלול למנהל עסקים איפשהוא בת"א, אני לא יודעת אם מתקיימים שם לימודים למסלולי לימוד נוספים. אולי פשוט תתקשר למזכירות של הטכניון, חיפה, ותשאל אותם את השאלות הללו? בהצלחה.

lirlurim

New member
תשובות

לפני הכל, הנה אתר אגודת הסטודנטים של הטכניון, אתה מוזמן לשאול שם: http://forums.asat.org.il/index.php?sid=1b420d9845cd58df18a289d7be425b6b א. מה ז"א האם ניתן ללמוד את התואר בת"א? כדי ללמוד בטכניון אתה צריך להימצא פיזית בטכניון. אבל - יכול מאוד להיות שיש להם מסלול מיוחד עבור אנשים "עסוקים", כך שתצטרך להגיע רק יום או יומיים בשבוע (אם כי זה בדר"כ למנהל עסקים ולא למדעי המחשב). ב. מה ז"א? אוניברסיטת ת"א זו אוניברסיטת ת"א והטכניון זה הטכניון. מה הקשר לשלוחות? אתה אומר שאתה רוצה תואר שני, מה שאומר שכנראה יש לך תואר ראשון ולכן אתה אמור לדעת שכל מוסד עומד בפני עצמו (לא?). ג. לא. ממש לא

deathcaster

New member
תיקונים

א. יש נכון לשנה שנתיים האחרונות שלוחה של הטכניון בת"א, אני לא יודע אם יש שם לימודים תואר שני במדעי המחשב, אבל יש שם מספר מסלולים... ב. לאור המידע בסעיף א', מה שכתבת בסעיף ב' אינו רלוונטי. ג. פקדון הזכאות בתום שירות חובה יכסה את מירב העלות של שנת הלימודים הראשונה של התואר השני, בהנחה והוא צריך לשלם שכ"ל מלא ובהנחה כמובן שהפקדון עדיין לא נוצל. הערה חשובה: בהנחה ולברנש התמים ששאל את השאלה אכן יש תואר ראשון במדעי המחשב, והוא לא עשה אותו בטכניון אלא למשל באחת המכללות, הוא צריך להכין את עצמו לעובדה שהדרישות של הטכניון למועמדים לתואר שני שהם בוגרי מכללות - הן גבוהות מאוד ביחס לבוגרי תואר ראשון יוצאי אוניברסיטאות, (ממוצע ציונים גבוה יותר, קורסי השלמה בהיקף של כ-10 נקודות ועוד כאלו קטסטרופות)

lirlurim

New member
אבל

שלוחת הטכניון בתל-אביב לא רלוונטית רק ללימודי חוץ שאינם תואר ממש? אני חושב שזה רק לימודי תעודה (אבל לא בטוח). בנוגע לתשלום: הפיקדון זה לא חינם...אם הוא לא ינצל את הפיקדון ללימודים הוא יקבל אותו מאוחר יותר ככה שזה כסף לכל דבר. בנוסף, הפיקדון של היום מכסה כמעט שנתיים של לימודים (אפילו לג'ובניקים...).

עידוק

New member
תגובות לכולם ../images/Emo8.gif

אוקי, נתחיל : 1) כן, אני בוגר הממכללה למנהל. ראיתי שיש דרישות ל"הצטיינות" ול12 נק' של קורסי השלמה. סיימתי בממוצע של 86, שאצלנו זה הצטיינות, אז זה תופס? וקורסי השלמה? אין ברירה. אז אין ברירה. 2) אני לא יודע, שמעתי שיש שלוחה של הטכניון בת"א, מן הסתם - לא התכוונתי לאת"א, וכן, אני יודע שתואר באת"א הוא לא תואר של הטכניון (אל תגזימו...
). 3) אין דבר כזה לימודי ערב לתאור שני במדמ"ח?! 4) אני שמעתי שהתואר בטכניון הוא חינם לחיילים, ללא קשר למענק... אתם בטוחים שלא? או שפשוט לא שמעתם על זה?! כי שמעתי את זה כבר כמה פעמים... 5) אני אתקשר למזכירות לברר... תודה לכולם! עזרתם לי מאוד
עידו

stkachov

New member
השלוחה

היא לא שלוחה מחקרית, כך שתואר שני ודאי שלא תוכל לעשות בת"א ושהוא יהיה מטעם הטכניון. אגב, למה אתה לחוץ לעשות את התואר השני דווקא בטכניון, אם אתה גר במרכז? אין באת"א ?

עידוק

New member
כן, אבל

לאת"א אני כנראה לא אצליח להתקבל, ואני לא כ"כ מתלהב מהקורסי יהדות שיש בבר אילן. אגב, התנאי קבלה שיש באתר, האם הם נכונים גם ל"סטודנטים אקסטרניים"? כאלה שלא יעבדו כמתרגלים וכו'? תודה!

lirlurim

New member
שמע

צירפתי לך את הקישור לאתר אגודת הסטודנטים של הטכניון. אני בטוח ששם יספקו לך תשובות מדויקות יותר. אגב, תנאי הקבלה באוניברסיטת תל-אביב גבוהים יותר מאשר תנאי הקבלה לטכניון? מוזר.

למעלה