תואר שני אחרי עתודה

אולי זה לא יעלה כל כך הרבה לצבא...

עד כמה שאני יודע המון לומדי תואר שני מקבלים מילגת לימודים,ולכן הצבא לא יצתרך לשלם את שכר הלימוד שלהם... שזה קיצוץ רציני בסכום שציינת... מצד שני,אני לא יודע אם האוניברסיטאות מעניקות מלגות לאנשים המשרתים בצבא במקביל ללימוד התואר השני... אשמח שיבהירו לי את הנושא, פייד!

odedee

New member
זה לא קיצוץ משמעותי

זה אולי יוריד 20000 ש"ח מתוך 400000... בלי קשר, קשה לי להאמין שמי שמקבל משכורת מלאה מהצבא יוכל לקבל מילגה כלשהיא... הרעיון מאחורי מלגות הוא לעזור למי שאין לו, לא למי שמשתכר שכר נאה.

atudaman10

New member
הצבא שלנו הוא בין המטומטמים בעולם

כשדיברתי עם הקצינה שאלתי אותה למה הצבא לא מאפשר לאנשים להישאר באוניברסיטה עוד שנתיים אחרי התואר הראשון, וכדי ללחוץ אותה לפינה תיארתי לה מצב בו אני הייתי מסכים להיות: * השנתיים יהיו במסגרת דחיית שירות, והלימודים יהיו על חשבוני המלא כולל הכל, כלומר הצבא לא משלם גרוש. * אני לומד לפני השירות ככה שזה לא מפריע לאף אחד * אני מוותר בחתימה על כל תוספת שכר שהייתי אמור לקבל בעבור תואר שני למשכורת * אני מגיע ליחידה בצבא בה משרתים אנשים עם תואר ראשון, ככה שאני לא גוזל אף משרה לבעל תואר שני, ואין לי על כך אף תלונה, והצבא רק ירוויח מזה, כי את העבודה יעשה מישהו יותר מקצועי כמובן שהיא לא נתנה לי תשובה קונקרטית, אלא רק התחמקה ואמרה תראה, תשמע... וכו´

amir_aikido

New member
הצבא פשוט רוצה להרוויח

הצבא עושה את השקולים שלו בכל הנוגע למסלול העתודה. השיקול הצבאי אומר שכל זמן שיש מספיק עתודאים שחותמים אין סיבה לשפר את התנאים ! אם יש עודף עתודאים, כדאי להרע את התנאים הכלכליים, ולנסות לחסוך בכסף. ואם יש מחסור, אז בשלב ראשון צריך לנצל את מי שנמצאים כמה שיותר - לצמצם באישורים ללימודים ע"ח לימודים וכו´ , ולא לשחרר מקבע בשום פנים ואופן. ובמקביל לשווק את העתודה כמה שיותר. רק כמגיעים למחסור אקוטי (כמו שאמור להיות היום בערך) משנים את הגישה ומתחילים לשפר את התנאים. כך נוצרו פרויקטי נעתודה החדשים (לדעתי הפרויקט לעיירות הפיתוח הוא מאוד חיובי בכלל). וגם אז מנסים לעשות זאת במינימום כסף. תואר שני עדיין נתפס בצבא כאקסטרא לא נחוצה, ובד"כ בצדק. ממילא רוב העבודה בצבא לא מקצועית. לכן, הצבא מאפשר המשך ישיר לתואר שני רק למי שיש לו דורשים - יחידה שמבטיחה לו תקן מהרגע הראשון ושאותו אדם מוצב אליה. באותה הזדמנות הוא גם דורש חתימה נוספת. למרות זאת, אני יודע על כמה מקרים בהם סטודנטים כאלו ביצעו בסוף דוקטורט במסלול ישיר ואפילו השתחררו עם פחות קבע. ולגבי הרעיון שתחתום על ויתור על זכויות - זה לא עובד בשום מקום ובטח שלא בארגון גדול כמו צה"ל. שנתיים אח"כ מי ימצא את הויתור הזה, ומי בכלל יודע מה יהיה ... לכן, לא מפתיע שהצבא לא מעוניין. אמיר

פלטרון

New member
"רוב העבודה בצבא לא מקצועית "

ותזכרו שאמיר אמר את זה .יש לי תחושה שזה עוד יהיה שימושי בעתיד

amir_aikido

New member
רק להרגיע אותך

כמו שאוהבים להגיד בצבא, גם רוב העבודה בחברות בחוץ איננה מקצועית. אחוז העבודה שבאמת דורש אקדמאים ברמה גבוהה נמוך יחסית. הרבה מאוד מהנדסים מתעסקים בשיווק, ניהול וכו´ שגם הן אינן מטלות מקצועיות במובן הצר של המילה
ובצבא, כבכל ארגון גדול, אחוז העבודה המקצועית עוד יותר נמוך, תוסיף לזה את העובדה שתמיד יש צרכים אחרים יותר דחופים מהעבודה המקצועית שלך שאת פירותיהתתן עוד שנתיים במקרה הטוב, ותבין איך הכל מתגלגל בצבא. עדיין, כיוון שדברים דומים קיימים גם מחוץ לצבא, אני לא בטוח שאתה לא יכול לטעון שבעצם העבודה בצבא מכינה אותך לחיים בחוץ באופן מאוד אמיתי. זה נושא שפתוח לויכוח. אמיר

עומר ד

New member
שכחתם עוד דבר אחד..

והוא רלוונטי למועמדי רפואה, כמובן..
ראשית מקבלים ישר תואר ד"ר בלי תואר שני..
אבל זהו תואר מדיקל-דוקטור ולא פי.אייץ´.די; אבל באוניב´ ת"א וירושלים ניתן לעשות במקביל לדוקטורט ברפואה דוקטורט נוסף (אחרי שלוש שנים מתחילת לימודי הרפואה מקבלים בוגר ברפואה, שהוא תואר ראשון לכל דבר, אבל ממשיכים ממנו ישר עד לשנה השביעית - לעומת זאת יש תכנית שנקראת התכנית המשולבת, בה לאחר קבלת תואר בוגר במדעי הרפואה הוא משמש כפלטפורמה לMD (תואר רופא) ולתואר PHD בתחום אחר (בין התחומים: גנומיקה, ביואינפורמטיקה, ביוטכנולוגיה, נוירוביולוגיה, וג שמעתי על מישהו שהשלים דוקטורט בכימיה במקביל) זה מאריך את המסלול בשנה עד שנתיים, והצבא לא דורש י-ו-ם אחד נוסף של חתימה על קבע!! כלומר מוציאים לא רק תואר שני אלא דוקטורט כפול ולא מויפים על הPHD קבע כלל - תודו שזה יותר משתלם ממה שהצעתם למעלה....
טוב אבל זה רלוונטי רק למקצועות הרפואה (למישהו ידוע על תכנית דומה בהנדסה?)

יוסי99

New member
אתה קולט

שאתה הולך להתגייס בגיל 27 , פלוס מינוס? PH.D או לא Ph.D, זה נראה לי ממש מבאס..

עומר ד

New member
עו"ד יקר

3 שנים לימודים, 6 שנים צבא, אהם: זה נראה לי כמו 9 שנים החל מגיל 18, כלומר גיל 27 תצא לשוק כעו"ד רגיל מן המניין והמכללה, ותתקל במאות אלפים מחבריך שזה עתה בגרו בפקולטות הקש השונות בארץ..

יוסי99

New member
תגיד לי, אתה רציני ?

אמנם המכללות לא משהו, אבל באונ´ ת"א אנחנו לא בדיוק משחקים. ובזמן הקרוב נראה שדווקא הסכם ילך ויעלה. החישוב שלי הוא קצת שונה, ולפי דעתי אני אצא לפחות עם מאסטר במשפט מסחרי +השלמה ל MBA, וזה בתנאי שאני לא אחליט להשקיע קצת יותר וללכת על מסלול ישיר לדוקטורט או משהו כזה. בכל מקרה משפטנים שלא מבזבזים זמן על השלמה ל MBA (עוד שנה בערך אמורים לסיים את הדוקטורט (כעתודאים עד גיל 29 מקסימום, אם לא שנה שנתיים לפני - פשוט בד"כ מחכים שיסתיים השירות כדי לטוס לחו"ל לעשות אותו בהרווארד/ייל או מקומות אחרים ב Ivy league). הזלזול שלך לא במקום, בקיצר, ואל תרים את האף יותר מדי, כולה רופא. אמנם תנאי הקבלה בארץ קשים, אבל אל תשכח שלנו יש מכללות אבל לפחות אין לנו אלפי רוסים חסרי יכולת וסתם כאלה שלמדו בהונגריה, רומניה, פוליןן, איטליה וכל המרבה הרי זה משובח..

עומר ד

New member
ושוב אתה טועה

רופאים מהמקומות שציינת נחסמים מהר מאוד בקידום שלהם בארץ, שלא כמו עורכי דין מהמכללות והמהאוניב´. משום מה ד"ר למשפטים לא נשמע לי יותר מדי מרשים, אבל מאחר ולא בצד החיצוני עסקינן, שמעת על עורך דין בתחומי המחקר? אני לא (אבל תקן אותי אם אני טועה...) הייתי מפנה אותך להרצאה שנתנה בטכניון ושהזדמן לי להיות בה בקהל השומעים, מפי פרופ´ נמרוד מויסייב דיקן הפקולטה לכימיה ופיזיקאי בעצמו. הוא ממש הפציר בנו לבחור בעתיד במקצועות "שעושים את הכסף" ולא במקצועות בהם "משחקים בכסף" (עושים את הכסף - אין הכוונה למקצוע מכניס אלא למקצועות המדע והמחקר בהם הרעיון והיישום שלו מניעים את העולם) בניגוד לכלכלנים, משפטנים וכו´ שלמעשה מהווים את עיקר הגרעין של אלו ש"משחקים בכסף" (והכסף=כסף גלובלי ,ההון שמחליף ידיים.) בקיצור לא אוכל להדרש לכל פרטי ההרצאה שלו השורה התחתונה היא שיש בסיס עמוק לזלזול שלי במי שעוסק מבקצוע שבחרת, ומצטער אם זה נשמע לא נעים למישהו..

למעלה