תואר שני אחרי עתודה

יוסי99

New member
קבל חזרה

MBA הוא קודם כל לא תואר שני בניהול, אלא במנהל עסקים. א) אתה יכול לכתוב תיזה +תואר בשנה אחת? מברוק. לגבי כל היתר, התשובה היא לא אולי. ב) הכוונה כמובן לא לתואר שני למנהלים שאוניברסיטת ת"א למשל מעניקה בתחום ההיטק, שהוא תואר ברמה עולמית שמתנהל באנגלית ועולה 30000 דולר בשנה, או לדומיו. הכוונה הייתה לפי מה שהכושי תאר, לתואר שהוא בסה"כ השלמה לתואר שני למנהלים שכבר עובדים בפועל. ג) בהתאם לב´, התשובה לג´.

יוסי99

New member
סבבה, אז מה ההסבר שלך

לתואר השני, שדוד של כושי עושה בבר-אילן, שהוא כ"כ רחב שמדובר בפחות או יותר 4 קורסים וכל התואר הוא 12 ש"ס .. ?

מתי אמרתי שזה תואר של 4 קורסים??

כל מה שאמרתם נכון, כמו שאמרתי הוא מנהל בפועל וכבר עוסק בתחום וזה תואר שמיועד לאנשים כאלה.... אבל רק אמרתי שהוא לומד שש שעות בשבוע ביום חמישי... זה לא אומר שהוא לא משלים את כל שאר מה שהוא לא לומד באוניברסיטה בסוף שבוע כמעט כל סוף שבוע... הוא קורע את התחת בכללי... אבל הוא עוד מעט כבר מסיים את הכל...

יוסי99

New member
אז תגיד..

עכשיו הבנתי - בשבת הוא לא לומד להרצאה הבאה של ימי חמישי, אלא הוא משלים את הקורסים אליהם הוא לא מגיע. דרך לא רעה, וזה עשוי להסביר איך הוא מסיים כ"כ מהר, מד שני או שהוא ממש ממש זריז ומספיק הכל במהירות, או שאין לו כ"כ הרבה קורסים בסה"כ, כי כמה כבר אפשר להשלים בשבת ? (הרי הוא גם צריך ללמוד ולהכין עבודות לקורסים של יום חמישי, להתכונן למבחנים כשיש..)

atudaman10

New member
תואר שני אחרי עתודה

שמתי לב שבכל הפירסומים של העתודה כתוב שיש אפשרות לאשר יציאה לתואר שני אחרי העתודה במהלך שירות החובה - מה עומד מאחורי האפשרות? יש אפשרות שאני אבקש לצאת לתואר שני ויגידו לי שאי אפשר? ועוד משהו - אמנם תואר שני זה הרבה פחות זמן מתואר ראשון, אבל כדי לסיים אותו בשנתיים(כמקובל) דרושה השקעה של לפחות 15 שעות בשבוע לימודים- איך מישהו שעובד בצבא יכול ללמוד באותו זמן בכאלה כמויות?

יוסי99

New member
ניפוץ אשליות קליל

תואר שני עושה בשנתיים, מי שיש לו פנאי לעשות את זה. עתודאים, שמקבלים 4שעות בשבוע + נניח יום שישי עוד קורס או שניים, עושים בד"כ את התואר בין 3-5 שנים, עד כמה שהבנתי. בקשר לשחרו של 4 שעות, זה תלוי ביחידה ובמפקד שלך, בעקרון אמורים לאשר, אבל אין שום הבטחה שזה יקרה והוא בהחלט יכול לסרב, והוא לא חייב אפילו לנמק את זה, עד כמה שידוע לי. אולי כדאי שתקרא קצת יותר בארכיון של הפורום על מסלול העתודה, ותסתמך הרבה פחות על שמועות ונתונים שמדור עתודה מספק (שלדעתי הם עמומים בכוונת תחילה). כרגע, אתה נשמע לי מאד נאיבי.. אל תיקח את זה אישית כולנו עברנו את השלב הזה, בסה"כ הכוונה היא לעזור.

מה? מאיפה הקרצת את זה

דוד שלי עושה תואר שני (בלי קשר לצבא...) והוא הולך לאוניברסיטה רק ביום חמישי ל שש שעות וכל השאר הוא עושה ביום שבת בבית. ואת התואר הוא מסיים בשני סמסטרים.... תואר שני מלא. תואר שני לא ארוך כמו ראשון.

שמש27

New member
מה ? מאיפה הקרצת את זה ? חחח

כושי, עם כל הכבוד לדוד שלך, ואין לי מושג במה הוא עושה תואר שני והיכן, תואר שני לא עושים בשתי סמסטרים, בשש שעות בשבוע - נקודה. אז. תואר שני בהליך נורמלי - כלומר להשאר סטודנט באונ´ אחרי התואר הראשון - בלי צבא ברקע (חלום, הא?
) - זאת משימה שכוללת בד"כ שני שלבים. השלב הראשון נקרא השלב האוראלי.. אופס, סליחה, הפרונטאלי. זאת אומרת - המשך לימודי קורסים כמו בתואר שראשון - רק מתקדמים יותר, ספציפיים יותר ו...קשים יותר. מה גם שאי אפשר לקבל כל ציון שרוצים - (בטכניון) יש מינימום של איזה 80-85 - אחרת אתה בדרך החוצה. אחרי שסיימת את הקורסים (כל תואר זה משהו אחר, אבל באופן כללי זה בערך 10-12 קורסים בגודל "נורמלי") אתה מתחיל לעבוד על התזה שלך - המסטר. המסטר זאת עבודה (חחח... מצחיק לחשוב על זה בתור "עבודה"... חוברת צביעה לחופש...) בסדר גודל רצחני - 400 דף - ספר - מחקר - משהו משהו. אז זה אתה "כאילו" עושה בזמנך החופשי - אבל אתה עדיין במסגרת של: פגישות עם המנחה, עם המעבדה, עם הדוקטורנט שעוזר לך, עם חברים לנשק - ובעיקר עם הספרים ומאגרי המידע...(היי! גם האינטרנט זה מאגר מידע, לא ? אז בוא נראה רק לשנייה אם יש לי מסר חדש ב"תפוז"...אופס..עברו חמש שעות...) עכשיו. לעתודאים. אז נכון שהצבא הגביל את יכולת התימרון המילולית של העתודאים לאפס, וסגר על התחת שלו מכל הכיוונים, אבל עדיין לא שמעתי על מקרה שלא נתנו למישהו ללמוד תואר שני (ע"פ ההטבה הזאת) באופן גורף והחלטי. יכול להיות שדנו איתו על מועד ההתחלה, זמני השיחרור וכו´ - אבל לא שללו לגמרי. אני דוקא שמעתי מיקרים אחרים. חבר שלי עשה תואר שני בביו-רפואית תוך כדי שירות, התחיל מייד עם שירות בסדיר, קיבל הרבה יותר מארבע שעות בשבוע (ח"א, חבר´ה) וסיים תוך פחות משלוש שנים, כולל תזה. עשה בערך שניים -שלוה קורסים בסמסטר - והריץ את התזה. אז... שלא יעבדו עליכם !
שמש

atudaman10

New member
קצת ממה שידוע לי

1) קודם כל אין אפשרות בכלל להגיש 400 עמודים לעבודת מאסטר, לדומה, בבר0אילן מותר לך להגיש לכל היותר 150 עמוד (אני יודע, עדיין הרבה, אבל אפשרי) 2) דווקא רוב האנשים עושים תואר שני בלי תזה, כשהמטרה היא לצבור מומחיות בנושא מסויים בלי כוונה לעשות בעתיד דוקטורט 3) האוניברסיטאות מעדיפות כמובן תלמידים לתואר שני עם תזה(עבודה) כי עליהם מקבלים מימון מהמדינה, והם הדוקטורים הפוטנציאליים 4) יש כל מיני מוסדות קיקיוניים שבהם אפשר לעשות תואר שני בשנה עמוסה (בעיקר במקצועות כמו חינוך ומנהל עסקים), אבל בשופ פנים ואופן לא באוניברסיטה מוכרת. 5) כשחשבתי על זה, הגעתי למסקנה שגם בשלוש שנים קשה לחייל להשלים תואר שני, כי הרי גם אם תלמד בבית וביום שבת, הקורסים עצמם מתקיימים בימי חול ובשעות הבוקר והצהריים, כשאתה בצבא. בהתאם לכך, כנראה שניתן להשלים 2 או שלושה קורסים לכל היותר מתואר שני בסמסטר, ומכיוון שבממוצע נדרשים 15 קורסים, ניתן לסיים את הקורסים ב - 3 שנים, מה שמשאיר את התזה, שכתיבתה אורכת בדרך כלל בין סמסטר לזריזים ל - 3 סמסטרים לאיטיים

odedee

New member
המקרה הפרטי שלי

כשאני הייתי בחובה, לא ניתן אישור לימודים בשנה הראשונה (הבנתי שהיום זה שונה ומקבלים, "אם העומס מאפשר"). התחלתי את הלימודים לפיכך אחרי שנה בצבא, במסגרת של ארבע שעות לימוד בשבוע ע"י שעות פעילות, ועוד ארבע שלא ע"ח שעות פעילות. אגב, שימו לב שלפי הגדרת הצבא ארבע השעות ע"ח פעילות כוללות כבר את זמן הנסיעה אל האוניברסיטה... בזמני ארבע השעות האלו פשוט ניתנו למי שקיבל אישור לימודים. אני חושב שכיום מי שמקבל אותן מוותר בתמורה על חמישה ימי חופשה בשנה, או משהו כזה. אולי יותר. קחו בחשבון שברבים מהקורסים בתואר שני עדיין יש בחינה. צריך ללמוד אליה בדרך כלל, וזה אומר שאתם משקיעים בכך ימי חופש נוספים. התואר השני שלי היה באוניברסיטת ת"א, וכלל משהו כמו 15 קורסים אני חושב, ועבודת תיזה. למדתי בדרך כלל שלושה קורסים בסימסטר, וכשסיימתי פחות או יותר את הקורסים התחלתי את התיזה. את התיזה לקח לי זמן רב לגבש: הייתי צריך ללמוד הרבה חומר, לעבוד על אנליזות ארוכות על המחשב שלי בבית, לבצע ניסויים, ולבסוף לכתוב את העבודה. כתיבת העבודה לבדה לקחה כמעט חצי שנה: כשעושים את התיזה במקביל לשירות בצבא, קשה למצוא את הזמן להשקיע בה, וזה גוזל את הערבים (שלא לומר לילות), את ימי שישי ואת שבת. התואר לקח לי בסה"כ חמש שנים. יש כמובן מקרים שאנשים עושים את התואר מהר יותר, למשל אם מוותרים על תיזה, או עושים תיזה מחופפת (אצלי היתה עבודה תיאורטית כמו גם ניסויים לא פשוטים במעבדות באוניברסיטה), או אם המפקדים מעלימים עין מהיעדרויות של יותר מארבע שעות. אבל אל תבנו על זה. ככל שאתם בתפקיד יותר בכיר ביחידה יותר מעניינת, תגלו שיש לכם פחות זמן פנוי, ובהתאם לכך, היכולת שלכם למצוא זמן ללימודים מצטמצמת. ככל שאתם משרתים בתפקיד שולי יותר ביחידה לא-מאד-מסעירה, יהיה לכם קל יותר ללמוד. לא אמרתי קל, אמרתי קל יותר... לגבי עם או בלי תיזה, אני חושב שרוב רובם של האנשים בהחלט עושים תיזה, מהסיבה הפשוטה שתואר בהנדסה או מדעים במסלול ללא תיזה נחשב הרבה פחות. זה לא כמו תואר ללא תיזה בפילוסופיה או כלכלה, ששם זה נפוץ יותר. נכון גם שתואר ללא תיזה לא מאפשר לעשות תואר שלישי, אבל אצל רוב האנשים זה לא השיקול המכריע. רובם ממילא לא מתכננים לעשות דוקטורט.

odedee

New member
לא בדיוק שכחתי

לא ציינתי את זה קודם כי אני מאמין שתואר שני רציני (עם תיזה) דורש מאמץ. לא ממש משנה באיזה פקולטה עושים אותו. חשמל, מכונות, פיזיקה או מחשבים. התואר השני שלי היה בפיזיקה, אבל עבודת התיזה בוצעה עם מנחה מהמחלקה להנדסת חשמל. גם העבודה המעשית היתה במחלקה לחשמל.

יוסי99

New member
לא הגיוני

6 שעות סמסטריאליות (נכון, שעה זה 45 דקות, אבל מה עם הפסקות?)כפול 2 סמסטרים = 12 ש"ס. תואר ראשון אצלי, הוא 141 ש"ס. אמנם תואר שני יותר קצר, אבל נראה לך הגיוני שהוא יהיה 1\12 מהתואר הראשון ? אתה מוזמן אגב לבדוק בידיעון של הפקולטה שלך, אצלנו התואר השני הוא לדעתי משהו בין 60-80 ש"ס. לא כולל תיזה. עכשיו יש כמובן מסלול עם תיזה, ומסלול בלי. מסלול בלי, זה דבר די נדיר לדעתי, כי זה פחות נחשב, ואי אפשר להמשיך עם זה לתואר 3. אז תהיה בטוח שבשנה אחת זה לא אפשרי, אלא אם כן דוד שלך לקח הרבה קורסים של תואר שני לפני כן, והוא סה"כ משלים את מה שחסר לו. או שהתואר השני שלו לא שווה את הנייר שעליו הוא מודפס.

yoavsc

New member
תואר שני, לפי מה שזכור לי

זה סדר גודל של 35-45 שעות, לא 12, ולא 80

זה לא איזה תואר שקל

מדובר על תואר במנהל עסקים/כלכלה או משהו כזה באוניברסיטת רמת גן (נו ברח לי השם שלה....) במסלול מיוחד למנהלים שאין להם זמן בגרוש. והוא לא עשה השלמות או משהו כזה... ואין בזה תזה או משהו כזה.

בר אילן...

ולמיטב ידיעתי יש תוכניות כאלה כמעט בכל אוניברסיטה (כנראה שבכולן) לאנשים שאין להם זמן (כנראה כולם) לעשות תואר שני כי הם עובדים

יוסי99

New member
MBA מנהלים

א) הוא תואר ללא תיזה ב) הוא תואר שנועד לאנשים שלכאורה כבר יודעים חלק מהדברים, כלומר הם לא זקוקים לקורסי מבוא בכלכלה, לפחות חלקם. ג) הוא לא תואר רציני. MBA נחשב לתואר שני בין הקלים שיש, תוסיף לזה את העובדה שזה 1) לא בשילוב תואר שני אחר (יש שילובים, כמו מאסטר במשפט מסחרי, שכולל גם MBA כמעט בשלמותו) 2) ללא תיזה 3)במקרה הנ"ל תואר שנועד לאנשים בעלי ידע מוקדם שכבר עוסקים בתחום ותבין שזה ממש לא דוגמה מייצגת אופיינית לתואר שני.

atudaman10

New member
שכחתם רק דבר אחד

במקום כל הסיבוכים והבעיות של לימודים במקביל לעבודה, שכחתם את האופציה הפשוטה של לקחת חופשה מהצבא ולעשות תואר שני. וכאן יש שתי אפשרויות: 1) יש אפשרות להתחייב לקבע נוסף, ולצאת לשנתיים ,אפילו לחו"ל וללמוד שם, ומשם בדרך כלל יוצאים בעלי התפקידים הטכנולוגיים הבכירים ביותר בצה"ל. הרי כל האלופי-משנה הדוקטורים למדו ב קורנל ובMIT בארה"ב. הצבא אפילו מממן את הלימודים האלה, אך כאמור זה מותנה בחתימת קבע. חוץ מזה, צריך להיות מאוד מוכשר ומקושר כדי לקבל כאלה הטבות. אפשר כמובן גם לצאת ללימודים במסגרת הזאת באוניברסיטאות בארץ. 2) עפ"י מה שידוע לי משיחה עם איזה רס"ן איריס אחת, שאמורה להיות מישהי שמטפלת בגיוס ושיבוץ עתודאים או משהו כזה, אין אפשרות להישאר באוניברסיטה אחרי תואר ראשון לתואר שני, אבל... באופן חריג אפשר לאשר כאלה בקשות, כלומר לאשר לך דחיית שירות נוספת של שנתיים אחרי התואר הראשון, ואז מתגייסים כבר עם תואר שני. בשיחה איתה שאלתי למה לא נותנים את האפשרות הזאת לכולם, והיא ענתה לי :"כי אנשים כאלה דורשים אח"כ, ובצדק, שיבוץ בתפקידים לתואר שני, והביקוש לתפקידים כאלה ממילא עולה על ההיצע" 3) אפשר לנסות להשיג אישור לחופשה ללא תשלום למשך שנתיים במהלך שירות הקבע, בלי להתחייב אח"כ לקבע נוסף, אך בלי מימון של הצבא. יש להדגיש שאישור לחל"ת של שנתיים מאוד מאוד קשה להשיג. אשמח לשמוע תגובות

odedee

New member
שכחנו?

לא שכחנו. זאת לא ממש אופציה. מעטים האנשים שצה"ל מוכן לוותר עליהם לשנתיים. כשאדם מוצב בתפקיד, לוקח חלק בפרוייקטים וצובר נסיון (במשך שירות החובה), הוא הופך למשמעותי כשהוא בקבע, מבחינת חשיבותו כאיש טכני מנוסה במדור בו הוא מוצב. לשלוח אדם כזה לשנתיים לימודים פוגע ביכולת של הגוף. לפיכך, יציאות כאלה ללימודים לוקחות תכנון של שנים. כלומר, יסכימו שתצא ללמוד אולי אחרי שנתיים בקבע, ותחזור להמשך השירות בתום הלימודים. זה לא ממש מזהיר בהתחשב בכך שאתה יכול לסיים כבר את התואר אם תתחיל אותו מוקדם בשירות חובה... לגבי לימודים בתשלום, המצב עוד יותר גרוע. יש מתי מעט שמקבלים אישור לזה, כי זה עולה לצבא הון: משלמים את משכורתך ואת שכר הלימוד שלך במשך שנתיים. תעריך שכר לימוד של 20000 ש"ח במשך שנתיים, ונניח 24 חודשים שבהם עלות השכר היא 15000 ש"ח לפחות (שכר ועוד הפרשות סוציאליות ועוד רכב לפעמיםן וכו). מדובר על מינימום של 400,000 ש"ח לכל סטודנט כזה. לקבל אישור לימודים כזה לוקח שנים, כי יש מכסה מצומצת והקופצים רבים, ולרשימה נכנסים רק הטובים ביותר שמתכוונים גם להשאר בצבא לאורך זמן. ככל שאני יודע גם חותמים שנתיים שירות על כל שנת לימודים כזו, ככה שמסלול כזה מתאים רק למי שמתכוון להשאר בצה"ל עד הפנסיה (עתודאי רגיל משתחרר נניח בגיל 27. תוסיף שנתיים לימודים וארבע שנים חתימת המשך ואתה מגיע לגיל 33. הרוב נשארים מכאן עד לפנסיה, כי זה יחסית קרוב וזה כדאי). לגבי לימודים לתואר שני עוד לפני הגיוס - זה אכן אפשרי, וכמעט לא עולה לצבא כסף, אבל למיטב ידיעתי זה מותנה בזה שבניגוד לתואר ראשון יחידה ספציפית תהיה מעוניינת בך (כשתסיים תואר ראשון) ותסכים לתת לך ללמוד שנתיים נוספות. יש מעט מקרים כאלה, באופן טבעי. לגבי חל"ת של שנתיים - מאד מאד מאד מאד מאד מאד קשה להשיג...

למעלה