תואר ראשון-שאלה

Moses The Fish

New member
תואר ראשון-שאלה

אהלן אני מתלבטת אם להירשם לתואר ראשון בפיזיקה מצד אחד זה מעניין אותי. רוצה להשתלב בהייטק אבל שונאת מדעי המחשב (סבלתי מספיק במגמה). אוהבת נוסחאות. מצד שני לא למדתי בחיים פיזיקה, אין לי שום נסיון. עשיתי 4 יח' במתמטיקה (מתוך נוחות ולא מוגבלות...). שמעתי שהלימודים סופר-קשים ורוב האנשים לא מצליחים לסיים. אם אני ארשם לפיזיקה זה יהיה בבר אילן. אשמח לשמוע בעד/נגד, תודה...

kryp

New member
יש קורסים במדעי המחשב בתואר בפיזיקה?

זה חדש לי. אולי את מדברת על הנדסת חשמל\אלקטרוניקה ?

johngalt2

New member
אין בעיה לקחת

ואולי אפילו מומלץ, כי זה בדיוק מה שרוב בוגרי הפיזיקה יעסקו בו.

kryp

New member
מה הסיבה בעצם שאין מה לעשות עם תואר ראשון

בפיזיקה? בגלל התוכן שלו או כי פשוט אין ביקוש?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אני חושב שבגלל התוכן שלו...

רוב, אם לא כל קורסי התואר הראשון הם מבואות. מלבד זה שצריך נסיון מחקרי, ונסיון כזה אפשר לרכוש באמצעות עבודות מעבדה בקיץ אצל חוקרים נסיונאיים. אם כל מה שעשית הוא רק תואר ראשון בלי נסיון מחקרי המעבידים די יפסלו אותך מיידית. כמובן שאם אתה צולח את המבחנים והראיונות זה כבר סיפור אחר.

Moses The Fish

New member
האמת שהתכוונתי

לכך שאני מעוניינת להשתלב בהייטק אבל מעדיפה לעשות תואר בפיזיקה מאשר במדעי המחשב, זו הייתה הנקודה. ובכל אופן אני יודעת שאצטרך איזשהו רקע במחשבים בשביל להשתלב בהיי טק, זו לא הייתה הנקודה של השאלה שלי...

kryp

New member
התואר היחיד בפיזיקה שאני מכיר שאפשר להשתלב בו

בהייטק זה תואר ראשון ב"פיסיקה ישומית" באונ' העברית. בתאכלס זה בעצם תואר בהנדסת מחשבים עם התמחות בפיסיקה ישומית אבל יצא לי לראות איזה סטודנט או שניים שקוראים לזה פיסיקה. לא לומדים שם את מה שעושים בתואר ראשון "רגיל" בפיסיקה. הלימודים דומים יותר להנדסת אלקטרוניקה כמו שיש בת"א או בבן גוריון, ככה הבנתי.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
אם את"א מעניינת אותך גם שם יש 3 קורסי תכנות..

בפיזיקה. מחשבים לפיזיקאים, שיטות נומריות, ופיזיקה חישובית. האחרון הוא קורס בחירה.

למעלה