תואר ראשון בפיזיקה

Eric14

New member
תואר ראשון בפיזיקה

רציתי לדעת קצת מכאלה שלמדו\לומדים כרגע לתואר ראשון בפיזיקה - כולם אומרים "התואר הכי קשה זה פיזיקה" וכדאי לי לשנות כיוון, כמה זה באמת נכון? אני לא כזה גאון,הסופי בפיזיקה 5 יח"ל שהוצאתי בתיכון זה 85, אבל אני יודע שהחומר בתיכון לא דומה למה שהולך להיות בתואר, זה עד כדי כך קשה? - עבודות בעתיד- באתרים של אוניברסיטאות אומרים שלבוגרי תואר ראשון לא חסר עבודות(במיוחד בתחום ההיי טק), צודקים? ובכללי, כאלה שלמדו\לומדים לתואר, התחרטתם שלא למדתם מקצוע אחר? מפחיד אותי הקושי שהולך להיות לזה, מצד שני זה מקצוע שאני באמת אוהב ואני ממש רוצה לדעת את התיאוריות בהרחבה, זה יהיה טעות לוותר רק בגלל הפחד מקושי. ובאוניברסיטה, למדתם דו חוגי עם עוד מקצוע כלשהו, או רק פיזיקה? תודה מראש

johngalt2

New member
אהלן,

אני עכשיו לומד לתואר בהנדסת חשמל/פיזיקה בטכניון, ואני בסמסטר רביעי. אני לא חושב שהתואר הזה הוא התואר הכי קשה שיש, ובאופן כללי קושי הוא דבר שתלוי בהרבה גורמים - מה אוהבים ומה לא אוהבים, במה טובים ובמה פחות, וגם מאוד באיך שמלמדים. למשל אני יכול לומר לך שהחומר בקורסים בהנדסת חשמל אצלנו לא כ"כ קשה, ועדיין המבחנים הם בד"כ מזעזעים עם ציונים ממוצעים של 50 פחות או יותר. בפיזיקה, לעומת זאת, החומר אולי יותר עמוק ודורש חשיבה, אבל יותר קל להוציא ציונים גבוהים, פשוט כי הם לא מנסים להתעמר שם בסטודנטים כ"כ (אם כי יש כאלו שיגידו שכן.) קח בחשבון שהפיזיקה בתיכון ובאוניברסיטה מאוד שונים. אני לא כ"כ אהבתי איך שלימדו פיזיקה בתיכון, וברגע שהתחלתי ללמוד את זה באוניברסיטה התאהבתי בזה, כי שם צורת החשיבה הרבה יותר דיברה אלי. אני חושב שאם אתה ממש אוהב פיזיקה, ואתה באמת סקרן לדעת את התיאוריות בהרחבה, לא תהיה לך בעיה ללמוד את זה בתור תואר. מה שכן, לא קל בכלל למצוא עבודה בתור פיזיקאי, ובטח שלא אחרי תואר ראשון בלבד. יש הרבה פחות עבודות מאשר ביקוש.

Eric14

New member
תודה רבה

אני רוצה פיזיקה כי זה המקצוע שהכי מסקרן ומעניין אותי. מה שמפחיד אותי באמת זה הקטע של העבודות לאחר התואר הראשון לא פעם ראשונה שאני שומע שלא קל למצוא עבודה בתור פיזיקאי. למרות שבאתרי אוניברסיטאות, רושמים שלא חסר עבודה לבעלי תואר ראשון בפיזיקה השאלה עד כמה זה נכון

TotalCommnader

New member
קל להתקבל קשה להתמיד. זה תואר קריאת תחת אבל

לי זה היה שווה. למדתי תואר שעניין אותי וזה דבר שלא נכון לכל מי שלומד לתואר. תואר ראשון בפיסיקה = אדם לא טיפש, אוטודידקט וראש קצת אחר אצל חלק מהמעסיקים. אף בוגר לא בא עם קבלות על ניסיון מייד אחרי התואר אבל לבוגרי פיסיקה יש לפעמים קבלות על יכולת. ואחרי שצוברים ניסיון יש לתואר משקל הולך ופוחת. מצד שני יש כאלה שנעולים על בוגרי מחשבים. וללא תואר שני לפחות לא תוכל כמעט לעבוד כפיסיקאי למרות שלא ברור לי למה. אם עשיתי תיזה ועוד כמה קורסים מתקדמים באסטרופיסיקה למה אני מתאים יותר מבוגר תואר ראשון?

Eric14

New member
תודה על התשובה

אתה עובד כרגע כפיזיקאי? הלכת למסלול דו חוגי, או רק פיזיקה? ואיזה אוניברסיטה? אני חושב שאני אלך על זה

johngalt2

New member
כי

פיזיקה ומדמ"ח לא ממש משתלבים בצורה טבעית, אלא אם כן עוסקים ב- quantum computing, או משהו בסגנון (אולי גם computational physics, לא יודע, אני לא מבין בזה כמעט כלום), ואלו תחומים די צרים שקשה לי להאמין שמי שעוד לא התחיל ללמוד בכלל ידע שזה מה שהוא רוצה לעסוק בהם. אני חושב שהנדסת חשמל ופיזיקה זה שילוב הרבה יותר טבעי, ואני גם רואה את זה יום-יום בלימודים שלי. אני מצטט מרצה שדיברתי איתו כשאני אומר שהמסלול הזה נועד בעיקר כדי למשוך סטודנטים עם סכ"מ קבלה יחסית גבוה למדמ"ח, ע"י זה שיציעו להם כל מיני מסלולים שנשמעים מעניינים מבחוץ.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
זה לא דו חוגי, זה תואר כפול...

ההבדלים בין דו חוגי, חד חוגי ותואר כפול הם קיימים ועוד איך. ההבדל בין תואר כפול לדו חוגי שבסוף אתה מקבל שני תארים בעוד שבדו חוגי רק תואר אחד. לכן כמו שנאמר בטכניון אין תכנית דו חוגית, אולי מלבד מסלול מתמטיקה-פיזיקה, אבל אפילו באת"א קוראים למסלול הזה חד-חוגי, כנראה בגלל מספר הש"ס הדרושות לקבלת התואר.

bejman

New member
קצת מידע לגבי תואר ראשון בפיז' באוני' ת"א

לגבי התואר בפיזיקה באוני' ת"א, אז ככה, התואר לא פשוט כלל. הוא דורש הרבה מאוד השקעה לא רק באוני' אלא גם בבית. לרוב קשה להחזיק משרה נורמלית במקביל אם בכלל. קח בחשבון 4-5 ימי לימודים בשבוע (אם תצרף לזה משני או מסלול משולב זה כמובן יעלה). יש לך 3 שנים של מעבדה שבכל שבוע צריך לעשות דוח (=הרבה זמן). בכל קורס יש לך הגשת שיעורי בית חובה לשבוע שלאחר מכן (=הרבה זמן). בכלל לא יהיו לך הרבה חיים. באשר לעבודה לאחר מכן, שכח מזה!! חחח... אחרי תואר ראשון בפיסיקה אין עבודה!!! חד משמעי!! (אלא אם כן יש לך פרוטקציה). אם אתה רוצה עבודה אתה חייב להמשיך הלאה לתואר שני והלאה. הנחמה היחידה היא שלמרות שרוב האוניברסיטאות מציבות תנאי של ממוצע של 85 לקבלה לתואר שני, רובן מוכנות להתפשר ואף לממן אותו. חוץ מזה שיש בערך רק חמישה מקצועות שאחרי התואר הראשון יש בהן באמת עבודה מכניסה כך שאתה לא תהיה לבד. זהו! אם יש לך ספק אם זה מעניין ואם זה שווה את כל זה, אז ככה, שלא יהיה לך ספק, יהיו לך הרבה רגעים שאתה תמצא את עצמך מתפלל שהשיעור יגמר מרוב שהוא משעמם אבל אין מה לעשות, עוד לא המציאו את התואר לבקשתך... בסה"כ אתה תהנה מהחומר ככל שיעבור הזמן ותמצא את עצמך מאמץ לעצמך חשיבה שאין לרוב האנשים (זה יקח הרבה זמן וסבלנות לאמץ אותה אבל זה שווה). בהצלחה!!!

למעלה