תואר ראשון בפיזיקה

• פותח הנושא urizi
  • פורסם בתאריך

urizi

New member
תואר ראשון בפיזיקה

שלום אני כרגע בשלב ההחלטה בקשר לאיזה מקצוע אני הולך ללמוד בעתיד אחד המקצועו שאני חושב עליהם הוא פיזיקה. אבל אין לי שום מידע על הביקוש ועל תחומי העיסוק של פיזיקאים בשוק אני פשוט לא רוצה להגיע להיות מורה בסופו של דבר (בלי להעליב אף אחד) תודה

TotalCommnader

New member
כמו בכל תחום אם תהיה טוב לא תהיה לך בעיה. מעב

ר לזה, תואר ראשון בפיסיקה - שהוא די כללי - זה יותר חותמת בסגנון: "הוא לא טיפש, תן לו משהו לעשות". או כדברי האמרה: "פעם פיסיקאי, תמיד מתכנת". זה גם נובע מזה שלצורך החישובים הרבה פעמים צריך לדעת לתכנת ואז הניסיון משמש לדברים אחרים. וחלק נהיים מורים

urizi

New member
אבל איזה עבודות יש לפיסיקיאים

באילו תחומים?

TotalCommnader

New member
מורים/אקדמיה/חומרה/תוכנה/תעשיה צבאית/אופטיקה/

טלפוניה/וכו'. הרשימה ארוכה מאוד.

mirib10

New member
פירוט נוסף

אני סטודנטית לפיסיקה שנה ג' ואני רוצה לחפש עבודה, תמיד שמעתי את התשובה הנ"ל אבל עכשיו כשאני צריכה למצוא עבודה אני לא מוצאת, תוכל בבקשה לפרט על חברות ספציפיות שמעסיקות פיסיקאים?

TotalCommnader

New member
ההתחלות בפיסיקה תואר 1 קשות. חפשי תחת מתכנת/מ

הנדס וכל תפקיד שמיועד להם. המצב שלך לא שונה מאוד ממהנדסים מתחילים כי גם להם אין "קבלות". לכן את צריכה לשחק על "כישורי למידה", "אני אדם של fire and forget." "תן לי את המסמכים ואני בד"כ מציקה מעט לאנשים בהתחלה (כי הרי יש להם עבודה)" ואפילו "מפיסיקה אני מביאה גישה שונה ופתרונות יצירתיים". ברור שאין לך בהכרח יתרון על מהנדס, אבל היתרון שלהם קטן. אנשים כאנשים מושפעים מאוד מ"פיסיקאי הוא בטח חכם, ניתן לו צ'אנס". שימי לב כמה "אני" יש במשפטים הקודמים. צריך הרבה בטחון כדי למכור משהו בלי קבלות אבל כל ראיון עבודה - מהנדס או לא - זה מכירות. ככה העולם עובד. אח"כ ככל שהניסיון עולה יורדת חשיבות סוג התואר וגובה הציונים.

mirib10

New member
כתבת ש"ההתחלות בפיסיקה תואר 1 קשות",

אתה יודע אם המצב שונה אחרי תואר 2? אפשר לשאול מה הרקע שלך בפיסיקה, ואם אתה עובד בתחום?

TotalCommnader

New member
תואר 1 בפיסיקה. 5 שנים בחברה שעסקה בתחום+תכנו

ת (אני לא אכנס לאיזה תחום) ומשם פרשתי כנפיים לתכנות כללי ולאף אחד כבר לא אכפת איזה תואר עשיתי ובאיזה ציונים.

למעלה