תואר בסטטיסטיקה

תואר בסטטיסטיקה

שלום לכולם/ן

האם יש ביקוש לבוגרי תואר ראשון בסטטיסטיקה? מהן העבודות בפועל?

ipv6

Member
מסכים

תואר שני בסטטיטיקה ויכולות תכנות סבירות \ טובות יפתחו את השער לראיונות data science.

גם תואר ראשון יפתח

מה שיותר קריטי זה יכולת תכנותית סבירה שיהיה לו לא פשוט להגיע אליה.
כ-DS משתמשים לטעמי בשלושה יכולות/כישורים. א. ניתוח נתונים. מיומנות לא פשוטה שמורכבת מניסיון ומהיכרות עם כללי הסטטיסטיקה שמקבלים אותה מאוד טוב בתואר בסטטיסטיקה. ב. תכנות. לרוב יוצא לכתוב לא מעט קוד, החל משאילתות SL והלאה בקודש. ג. היכרות עם האלגוריתמים. החלק הכי פחות חשוב שמקבלים בתואר. מי שיכול לקרוא מאמר אקדמי (וחצי מאלה שלא יכולים) יכול להשלים כמעט כל אלגוריתם. בתואר בסטטיסטיקה מקבלים אולי אלגורתמים שפחות רלוונטים לעולמות של מדמח אבל זה ממש שטויות. החלק שהכי חסר זה היכולת התכנותית.
אני עבדתי עם אחד כזה. כשהוא התחיל הוא היה סטודנט בסוף התואר הראשון של סטטיסטיקה בעברית (שהתואר הראשון שם בסטטיסטיקה לא משהו כי הוא יושב בתוך מדעי החברה). אם כי הוא היה בכיוון של דוקטורט בתחום. הוא כנראה אחד ה-DS הטובים שפגשתי אם לא הטוב שבהם.

ipv6

Member
DS זה מושג שמקבל משמעות שונה

במקומות שונים.
רב אלה שהכרתי היו בעלי תארים מתקדמים במדעים\הנדסה\מתמטיקה והשתמשו נורא מעט בידע שלמדו בתואר שלהם (לפחות הפיזיקאים\מהנדסים).

צריך להבדיל בין להתקבל למשרה, לבין לתפקד בפועל במשרה הזאת.
לתפקד בפועל בעיקר תלוי בבן אדם ופחות בתארים שהוא צבר.
מבחינת ראיונות, אלא אם יש לו ממוצע מאד מרשים, "רק" תואר ראשון עלול להוות מכשול..

אלה שהכרתי כתבו שיחקו עם הדאטא בפיית'ון וממשו ב-C++.

user32

Well-known member
מנהל
לדעתי זה מקצוע שצריך לקבל יותר הערכה

צריכים ללמד סטטיסטיקה כבר בבתי הספר. זה חשוב ליום יום לא פחות מהמתמטיקה שמלמדים.
אני מאמין שבתכנות השימוש בסטטיסטיקה רק יילך ויגדל עם הגידול בכמויות הדאטה העצומות שמתקבלות ממכשירים, חיישנים מחוברים ומה לא.

ipv6

Member
זה מקצוע שמאד מוערך בשווקים פיננסיים

אבל בעיקר כשהוא מגיע עם תואר שני \ Phd ממוסד מוביל.

TotalCommnader

New member
לאיזה תפקיד? יודעת לתכנת? מוסד מוכר?

יש הרבה מתמטיקה גבוהה בתואר

חכםפסח

New member
למה תואר בסטטיסטיקה "שווה" פחות מתואר במתימטיקה?

הנקודה לא ברורה לי, ואעריך אם תסגרו לי את החור בהשכלה.

BlackAdder1

New member
זה חשוב, אבל לא מספיק

גם בתפקידים שדורשים סטטיסטיקה, תואר בסטטיסטיקה לא מספיק
מצד שני, תואר במדעי המחשב, בעיקר עם קורסים רלוונטיים ( Machine Learning, Computer Vision,...) כולל בתוכו לא מעט סטטיסטיקה.

למעלה