תואר במכללה vs ניסיון

moti772

New member
תואר במכללה vs ניסיון

שלום לכולם,
אני מפתח web וmobile כבר שלוש שנים. כרגע עובד בסטארטפ קטן בשכר שמתאים פחות או יותר לשנות הניסיון שלי. אין לי תואר, גם לא בגרות, כי בצעירותי הייתי חרדי.

בשנה האחרונה אני מתלבט לגבי השלמת תואר, לאור העובדה שאני בן 28 והזמן לא משחק לטובתי.

בגלל שלא עשיתי בגרויות אין לי יותר מדי אפשרויות: או האוניברסיטה הפתוחה, אופציה שנראית לי לא מעשית בגלל היעדר מסגרת, או תואר בשלוחה חרדית של מכללה כלשהי - המכללה למנהל או מכון לב למי שמכיר.

אני תוהה בכלל האם אני צריך תואר בתחום הספציפי שאני עוסק בו - בעיקר מערכות web מבוססות php & node ובתחום המובייל react וangular.

ההתלבטות היא האם תואר מאחת המכללות שהזכרתי למעלה יוסיף לי משהו לקורות החיים ובכלל לידע שלי, או שעדיף לוותר על זה ולהתמקד בצבירת ניסיון בתחומים נוספים.

תודה לעונים

vinney

Well-known member
מה הבעיה שלך עם מסגרת?

אתה נמצא באותו מקום עבודה כבר כמה שנים, די ברור שהצלחת ללמוד לא מעט בעצמך, מה בדיוק הבעיה שלך עם מסגרת או חוסר מסגרת?
&nbsp
המכללה למנהל לא בדיוק תתן לך שום דבר משמעותי. אם אתה צריך תעודה לצורך סימון V - מילא, אבל אם אתה מצפה לאיזה פוש בחיפושי עבודה אז מכללה למנהל זה לא זה.
&nbsp
מכון לב הרבה יותר טוב מבחינה מקצעית, אבל הרבה פחות מוכר מחוץ לירושלים/עולם דתי/חרדי.
&nbsp
כל עוד אתה ממשיך בפיתוח קריירה בתחום שלך, ככל שאתה צובר יותר נסיון כך אתה צריך פחות את התואר. אבל בהחלט יכול להיות מצב במעברי עבודות או צרכים ביורוקרטייים כאלה או אחרים שחוסר בתואר יהיה בעוכרייך.
&nbsp
אני מציע שכן תלך על האוניברסיטה הפתוחה (עשיתי בה שני תוארים תוך כדי משרה מלאה). אולי לא בהכרח תואר במדעי המחשב, אלא למשל מדמ״ח+ניהול.

moti772

New member
הבעיה היא חוסר מסגרת

תודה על התשובה.

אתה מציע לעשות תואר של מדעי המחשב מערכות ויישומים בפתוחה? עד כמה זה משנה למעסיקים שזה לא תואר מדעי ״טהור״?

vinney

Well-known member
כשכבר יש לך נסיון רציני של מספר שנים

זה הופך להיות לפחות קריטי.
&nbsp
כמובן שתואר במדמ״ח טהור תמיד יראה יותר טוב, אתה יכול להתחיל מזה ולראות אם אתה יכול להשקיע מספיק מאמצים לעבור את המתמטיקות (שזה ההבדל העיקרי).
&nbsp
לגבי ״חוסר מסגרת״ - זה מושג חסר כל הגדרה. באוניברסיטה הפתוחה יש מסגרת, היא פשוט שונה. אז אתה צריך להבין מה מפריע לך, לא להתפס לסטיגמות. זה שאתה יכול להתמודד עם מסגרת ועם למידה עצמית זה ברור מההודעה הראשונה שלך, ולכן ההתנגדולת שלך ל״חוסר מסגרת״ של האו״פ לא בדיוק ברורה לי.

יבגניי34

New member
הייתי שוקל ברצינות לוותר. תואר זה דבר יקר

והתועלת עבור מי שיש לו נסיון איכותי בתכנות מוטלת בספק.
על אחת כמה וכמה תואר מאחד המקומות שציינת.

===
לדעתי

vinney

Well-known member
לשואל המקורי - תכיר את הטרול הראשי בפורום

יש לו כמה כינויים, אל תתפלא אם כולם ישתתפו בסוף בשרשור הזה. הבן אדם חולה נפש, תתעלם ממנו.

N i X

New member
אני דווקא מסכים

תואר עושים בשביל... תעודה.
תעודה שתביא אותך לעבודה הראשונה והשניה.
בשביל ידע אפשר לראות קורסים של סטנפורד ביוטיוב למשל.
&nbsp
אחרי כמה שנים נסיון אני לא חושב שזה כבר רלוונטי.
&nbsp
זה נכון שלפעמים תואר זה חסם לקידום \ קבלה למקום מסוים,
אבל יש מספיק מקומות אחרים.
&nbsp
אני לא חושב שזה מביא מספיק ערך בשביל משהו שיש לו נסיון, חבל על ה30אלף + זמן + הפסד הכנסה (במידה ולא עושים בפתוחה, קשה ללמוד ולעבוד במשרה מלאה ).
&nbsp

vinney

Well-known member
גם שעון שבור לפעמים מראה שעה נכונה

זה לא ממעיט מהעובדה שמדובר בטרול שיש להתעלם ממנו.
&nbsp
לצורך העניין, אתה לא סותר מהותית את מה שאמרתי.

Grosseto

New member
יבגניי/יבגני/יבגני*34/ברבומן

תגידו לו בבקשה שאני זה לא אתם

כמו שקודמי כתב, מכון לב בהחלט מוכר ומכובד בירושלים

ולאט לאט מתחיל להיות מוכר גם בערים אחרות, ככל שבוגריו מתפזרים ברחבי הארץ.

לדעתי, כדאי לנסות לעשות תואר. זה פותח בפניך יותר דלתות.

moti772

New member
מה עם לימודים בHIT חולון?

יש לי אפשרות לסיים שם מכינה ולשלב לימודי ערב. התואר שלהם נחשב איכותי ביחס למכללות אחרות?

למעלה