תהפוכות

Kimbal1

New member
חחחחחח.....

האמת - תלוי איך עושים את זה, יצא לי לאכול סטייק יען מצויין. חוץ מזה יש במזרע בשר יען קר (בסגנון פסטרמה) במשקל והוא ממש טעים ולא סולייתי.

סיסטאר

New member
זה מה מעניין אותכם?טרפות?

חלק מהאנשים פה בכלל לא ראו ולא הריחו מה זה תורה ודת. והם נותנים עצות אחיתופל. אל תקחי מהם כלום.מי שלא היה בצד השני אין לו מה להגיד.

Kimbal1

New member
קודם כל

קודם כל, הבחורה שאלה אם יען זה טעים אז עניתי. שנית,אני חושב שבנושא טריפות מי שלא היה בצד השני, כלשונך, קצת יותר מנוסה ויש לו מה להגיד. שלישית, כפי שכבר כתבתי קודם, אני לא בטוח שיען הוא טריפה. אולי יש כאן איזה פוסק שיחכים אותי בנושא?

Le Fay

New member
אבל אם זה ממש מטריד אותך:

"ואת-אלה תשקצו מן-העוף לא יֵאָכלוּ [...] ואת בת היענה ואת-התחמס ואת-השחף ואת-הנץ למינהו" (ויקרא שמיני יא יג-טו).

Le Fay

New member
לא כל כך מתלהבת מעופות, אז נירה לי

את התחום הזה תצטרך לכסות בלי עזרתי. אני מתמחה (גם בשבילך) בכל מה שגדל בים ואינו נמנה על היונקים.

רפמד

New member
בת יפתח היקרה

שלום לך ראשית את לא לבד.פעם אמר לי איש חכם שדג ששוחה עם הזרם ספק חי ספק מת.אבל דג ששוחה נגד הזרם בטוח הוא חי.ואליך סוף סוף בחרת בחופש וחופש הוא דבר מבלבל.וכל יום את צריכה להחליט איך את מרגישה וזה לא קל.אם תרצי שנמשיך לשוחח השאירי הודעה וחזור אליך.ביי

יוסף א

New member
ידידי,,דג ששוחה עם הזרם,לא מתאמץ

ומגיע לייעדו.ואילו הסלומון ששוחה נגד הזרם,שוחה אל מותו. והעיקר זה לא החיים אלא,מה עושים בהם. לפי תפישתך,גם גנב הוא חי,כי הוא שוחה נגד הזרם של האנשים ההגונים, אבל איזה חיים יש כבר לגנב??

yupy9

New member
זה רק סמפטום

אני חושבת ש"חוסר הייחוד" שאת מרגישה כרגע בשבתות, וזה שהן עוברות לך כעוד יום "רגיל" זה רק איזה שהוא סימפטום לבעיה האמיתית. והבעיה האמיתית היא שבגיל 29 נתת לעצמך לראשונה חירות מחשבתית, ובאמת החלטת לעשות "פוס" ולהתחיל לעשות עם עצמך חושבים לגבי מי את, מה את איפה את, מה זה העולם הזה ומה הן השקפותייך כלפיו. החופש המחשבתי הזה שחווית במלוא עוצמתו לקראת שנות ה-30 לחייך, זה שלב אותו עובר כל חילוני החל מתחילת שנות העשרה המוקדמות שלו. הרי החינוך הדתי בין היתר מחנך לא לקרוא תיגר על המוסכמות ועל העולם הדתי, ולכן גם אם צצו לך מחשבות בשנות העשרה- סביר שהדחקת אותם ולא "נברת" בהם וביררת אותם עם עצמך -עד תום. והנה עכשיו, כמעט 20 שנה אח"כ -את כן סוף סוף מרשה לעצמך לעשות דין וחשבון אמיתי עם עצמך ולגבי יחסך כלפי העולם הזה. את מגלה שלהיות חילוני זה הרבה יותר קשה כי לא מכתיבים לך "פילוסופית חיים" ואת אמורה למצוא *לבד* בעצמך- (ולעצמך) את הסיבה לתשובה למה את כאן? והאם את בכלל רוצה לקחת חלק בעולם הזה? ואיך את רואה אותו וכן הלאה... זה תהליך לא קל ולא קצר. וזה שכרגע השבת נראת לך כיום רגיל- זה באמת רק סימפטום. לדעתי -קחי את הזמן, תתרגלי למצב החדש, לחרות המחשבתית הבלתי מוגבלת, וצעד אחרי צעד תמצאי את עצמך. שיהיה לך המון המון בהצלחה. ורק טוב.

"הוי אחי, האלוהים הזה אשר בראתי ...

... לא היה בלתי אם פועל אדם ושגעון אדם כמשפט כל אלוהים כולם!" (כה אמר זרתוסטרא.) מובן, שלאחר שזנחת את המשמעות שמילאה את חייך, את חשה בריקנות. לאחר שהרגת את אלוהים, יש בפניך כל האפשרויות - להחיותו מחדש, למצוא משמעות לחייך (כשאת יודעת שזו משמעות שאת מכתיבה לעצמך, ולא כפויה עליך מלמעלה!) או לחיות ללא משמעות בכלל. על כל פנים, את חופשיה לבחור. הסייג היחיד הוא - שהבחירה אינה יכולה לסתור את ערכי המוסר. אה, ודרך אגב, ברוכה הבאה!

yoyo007gam

New member
בת יפתח הצעירה חג שמח

לדעתי את לא עושה בשבת "כל מה שבא לך" אלה מה שאת חושבת שכך אני מתגברת על ה"גיבנת" שלך כל השנים עשיתי לשמירת השבת והיום אעשה הכל להיפך . אני איני שומר תורה ומצוות אך מנסה לתת לחיים צביון יהודי כל שהו ולכן בשבת אני עושה קידוש, ולא עושה מלאכות, ולא גומר את השבת עייף. אני כן נוסע לטייל כשבא לי וזה הכיף שלי אבל ילדיי לא יכינו שיעורים בשבת ובת הזוג שלי לא תכבס או תגהץ בשבת. לגבי הרגשת הריקנות היא תלווה אותך לא מעט מאחר ובאת מרקע שהיה ברור מי ברא את העולם ושלכל דבר יש סיבה ומסובב. והיום בחיים החילוניים אין תשובות. זה לא אומר שאיפה שיש תשובות התשובות נכונות, אבל צריך להתמודד עם זה. זה מצב קשה למי ששחזר בשאלה. אם את שלמה עם הדרך החדשה שלך את תצליחי להתמודד. תנסי לא לעשות כלום "בשביל" אחרים או "על מנת להרגיז" אל תבחני את עצמך מול בורא עולם , כי גם מי שאמונתו שלמה יודע שלא מקבלים עונש מידי על כל חטא שעושים. אם ופעם תגיעי למסכנות לגבי מהות החיים (וזה בכלל לא חשוב אם היא נכונה הטיזה שלך) לא יהיו לך רגשות ששל ריקנות . אם בא לך לדבר על זה אשמח לשלוח לך את מס' הטלפון שלי פשוט הנושא קרוב אלי ואני חשש שגם אני עברתי את התהליך הזה רק לאט יותר. חג עצמאות שמח לכולם.

yoyo007gam

New member
בת יפתח התעירה

לדעתי את לא עושה בשבת "כל מה שבא לך" אלה מה שאת חושבת שכך אני מתגברת על ה"גיבנת" שלך כל השנים עשיתי לשמירת השבת והיום אעשה הכל להיפך . אני איני שומר תורה ומצוות אך מנסה לתת לחיים צביון יהודי כל שהו ולכן בשבת אני עושה קידוש, ולא עושה מלאכות, ולא גומר את השבת עייף. אני כן נוסע לטייל כשבא לי וזה הכיף שלי אבל ילדיי לא יכינו שיעורים בשבת ובת הזוג שלי לא תכבס או תגהץ בשבת. לגבי הרגשת הריקנות היא תלווה אותך לא מעט מאחר ובאת מרקע שהיה ברור מי ברא את העולם ושלכל דבר יש סיבה ומסובב. והיום בחיים החילוניים אין תשובות. זה לא אומר שאיפה שיש תשובות התשובות נכונות, אבל צריך להתמודד עם זה. זה מצב קשה למי ששחזר בשאלה. אם את שלמה עם הדרך החדשה שלך את תצליחי להתמודד. תנסי לא לעשות כלום "בשביל" אחרים או "על מנת להרגיז" אל תבחני את עצמך מול בורא עולם , כי גם מי שאמונתו שלמה יודע שלא מקבלים עונש מידי על כל חטא שעושים. אם ופעם תגיעי למסכנות לגבי מהות החיים (וזה בכלל לא חשוב אם היא נכונה הטיזה שלך) לא יהיו לך רגשות ששל ריקנות . אם בא לך לדבר על זה אשמח לשלוח לך את מס' הטלפון שלי פשוט הנושא קרוב אלי ואני חשש שגם אני עברתי את התהליך הזה רק לאט יותר. חג עצמאות שמח לכולם.

למעלה