תהפוכות

את טועה ובגדול!

שמעי חמודה אני רק רוצה להגיד לך שאני שונה ממך לחלוטין! אני ילדה בת 13 וחצי והמשפחה שלי הם מסורתיים כאלה,אני חיפשתי בדיוק את ההפך,רציתי לשמור שבת!ואיך הגעתי לזה:חשבתי לעצמי''מה קורה אחרי שמתים?''עכשיו נהנים והכל אבל מה הצעד הבא?במדינה שלנו אפשר למות כל יום ולא חסר סיבות ומה קורה אז?אז בשביל לנסוע על אופנוע ביום שבת אני צריכה אח''כ ללכת ולסבול מזה?בטח מי שקורא שואל ''ואיך בדיוק היא יודעת שה' הוא אלוקים וצריך לעבוד דווקא אותו ולא את ישו או את מוחמד'' אז חשבתי על תשובה-רק תראו מה הבבא סאלי עשה!כמה ניסים,סבא שלי היה חבר טוב של הבבא סאלי והוא סיפר לנו המון ניסים שהוא עשה וזה פשוט בלתי להאמין!אחר כך עוברים לתנ''ך נראה לכם שהתורה זה המצאה?גם המחזאי הכי טוב שזכה במיליון פרסי אוסקר לא יכול לחבר משהו כזה שיעבור לדורי דורות!וזה שאת מרגישה ריקנות אז איך לא?הרי עזבת את המשפחה עזבת את הבעל הכל בשביל אופנוע ומותרות אחרות,דברים שאפשר לעשות כל יום חול אחר.בקיצור אני לא אומרת לך עכשיו לכי תהיה חרדית,אבל אני אומרת תנסי!זה שווה גם יהיה לך מטרה בחיים,אני הולכת עם מכנס והכל,אבל פשוט אוכלת כשר,מתפללת שחרית ושומרת שבת וזה ממש קשה לשמור שבת במשפחה שלא שומרת שבת!לפעמים אני נשברת ורואה איתם טלויזיה כשיש סרט שאני ממש לא יכולה להפסיד אבלאני לא ממש כועסת על עצמי כי אני יודעת שאני עושה כמיטב יכולתי ואני יודעת ששבת אחרת אני מבטיחה לעצמי לא להשבר ולפחות לנסות וכשאני אסיים את ה''אתגר'' הזה שהוא בעצם לא רק אתגר אלא דבר לחיים,דבר שאני רוצה,דבר שיעזור לי בעתיד,אז עוברים למשהו יותר קשה מסיימים אותו והולכים למשהו יותר קשה ככה זה בהדרגות ובסוף שמסתכלים אחורה מרגישים שלפחות הסגת משהו בחיים

SmellyOne

New member
תראי,

זה ממש יפה שאת רוצה לשמור את השבת, באמת, אין לי שום בעיה עם זה.. אבל, תסלחי לי, אם צפייה בסרט זה מה שגורם לך להפר את השבת - זו לא אמונה. את מאמינה רק במה שנוח לך? בכל אופן שיהיה חג שמח

ילדונת...

הכל עניין של אמונה. גם אמונתי הייתה פעם גדולה כשלך ואפילו יותר מזה. אנשים עוברים תקופות בחיים ומשתנים בהתאם. כמובן שאינני מסכימה עם חלק גדול מדבריך, אולם אני בטוחה שתגיעי למסקנות בעצמך.

תגובה לבת-יפתח

את נמצאת במלחמה בין הכלים הרגשיים שהוקנו לך במהלך ילדותך שמצד אחד הכבידו על נשמתך ובצד השני סימנו לך גבולות ברורים על מה מותר ומה אסור. כשם שאסיר שיוצא מבית כלא לאחר שנות מאסר רבות מרגיש מאוד מוזר ואולי אפילו חרד לקראת החופש שהוא כל כך התפלל אליו אבל בסוף הוא כמובן בוחר בחופש. כך גם כנראה יהיה איתך אם באמת החופש הוא הבחירה שלך הסופית. תהיי חזקה

יאיר24

New member
מעברים - טרנספורמציות

שלום אצלי הסיפור התרחש בגיל 16 בערך והיום אני בן 49 מהזמן שסיימתי את הפרק הדתי עברתי גלגולים רבים והיום, כבר שנים רבות, קרוב ליהדות הרבה יותר. הפילוסופיה היהודית מרתקת, החוכמה יכולה להביא פתרונות רבים. בתקווה שאיני פוגע באף אחד ולדעתי היהדות הדתית של היום ובטח החרדית אינה מחפשת פתרונות למציאות אלא נגררת אחריה, חיה לצידה ומחכה לשמיים כמו כמו כל הנברא עשוי לא טוב. כפי שלמדתי היהדות במקורה אוסרת על דתיות או כל מהלך הפוגע בקרבה ואהבה אחרת זהו סגנון אלילי המחייב פחד ושליטה בכל נושא שתרצו ישנם רעיונות שאיבדנו אותם בערך בזמן חורבן בית שני. יש רמזים במידרשים ומעט שאריות עד תקופת ר' סעדיה גאון. בנושאים של שמירת הטבע, חינוך, רפואה... חוכמה מרתקת שיכולה לצאת ע"י מי שהיה קרוב התרחק ולמרות הכל לא מוותר למהות מקווה שברור כי אינני לוקח את הדרך ההילכתית אלא המוסרית, לומד באופן מסודר ומעמיק עם אנשים שונים. נראה כי בימינו יש צורך בפילוס דרכים חדשות ואולי חברים הנמצאים כאן יכולים להוות מורה דרך ומגשרים. והנה ניפגשתי איתכם כמו במקרה ומאחל לכולנו עצמאות מליאה יאיר

נדודי

New member
גדולים וטובים ממני

ענו לך תשובות יפות, אין לי אלא להוסיף ולומר שהריקנות זה רגש מובן בהתחלה שהרי הדת ממלאת כל אספקט בחיים. עם הזמן מוצאים תוכן בדברים אחרים כל אחד בדרכו הוא, העיקר שהכל בא מבחירה. וחוץ מזה לדעתי אין רע בנוסטלגיה לדברים מסוימים בחיים הקודמים, שם גדלנו וזה טבעי (בעצם לא הוספתי כלום). בעניין הטהרה מסכימה לכל מילה, אכן השפלה ודיכוי היצר, מי צריך את זה??? בהצלחה בדרכך החדשה וברוכה הבאה

אני אתייחס רק לפן הריקנות של השבת

כי ראיתי הרבה שכתבו על זה יצא לי להכיר חבר טוב חבר טוב לא רק שלי... הוא גדל בבית מסורתי פלוס, למד בבית ספר דתי ונדמה לי גם בישיבה כשבגר בחר להיות חילוני, בליין לא קטן ולאחרונה חזר בתשובה, דרך "ערכים" אני לא מפסיק להצטער על העלמותו מחיי הוא בחר לנתק כל קשר כי אולי חושש שאנשים כמוני יחזירו אותו לחילוניות וניסיתי לחשוב איך אדם עזב דת ופתאום חזר אליה והמסקנה שלי פשוטה אפקט "סיר הבשר במצרים" אז אני אחדש לך משהו העולם לא מושלם יתרה מזו, חוקי הטבע רחוקים מלהיות מוסריים ואנושיים החזק מנצח בזכות כוחו ולא בזכות צדקתו לראות זברה נאכלת על ידי אריה בעודה חיה זה לא הדבר הכי "הומני" שיש דתות מטבען מנסות להראות את יופי הבריאה, שלמותה ומכאן הוכחה לקיום אל הן רק "שוכחות" שאין יופי בבריאה ואין שלמות שנה בת 365.2345665 יום ? (ואז צריך להמציא עיבורי שנה בשיטות שונות) פיי כמרכיב למעגלים ולא רק ? רשע וטוב לו וכדומה ? רעב ומגפות שקוטלות אוכלוסיות שלמות ללא אבחנה ? טוב הדגמתי מספיק אז מה ניסיתי להגיד ? חילוניות היא לא תחליף לדת אין תחליף לדת אין פשוט צורך וקיום לדת חילוניות זה סוג של אמת שלא אומרת שום אמת (לא כולם אגב מאמינים בזה...) דת מכתיבה לך תשובות, חילוניות מכתיבה לך שאלות לא פתורות אז אולי לא צריבה להיות תכלית לחיים למעט הייעוד שאת בוחרת להם ? בהצלחה, ותודה למיכל שהביאתך הלום

ואני אתייחס לשטחיות שלך...

"דת מכתיבה לך תשובות, חילוניות מכתיבה לך שאלות לא פתורות אז אולי לא צריבה להיות תכלית לחיים למעט הייעוד שאת בוחרת להם ? " פשוט שטות של אדם שחושב שהוא יודע משהו... אם כל הכבוד לעולם החילוני, ויש לי המון הערכה כלפי העולם כזה וכלפי החברים הרבים שלי המתשייכים אליו מימי הילדות, הלימודים, הצבא וכו', לבוא ולומר שהדת מכתיבה תשובות וחילוניות מכתיבה שאלות - זה לא להבין מהי דת. הדת מקנה לך ערכים, תובנות מסוימות, צורת הסתכלות, השקפת עולם שאולי תתאים לך ואולי לא. אני חלילה לא מנסה להוכיח איש בצידקת דרכי או בשגיאת דרכו. בדיוק כשם שהעולם החילוני מקנה לאדם השקפת עולם מסוימת, כך גם האדם הדתי מקבל השקפת עולם דתית. האדם הדתי המגיע לדרגת הדבקות הנכונה לפי היהדות שהיא שילוב אמונה וידיעה, הוא אדם בעל יותר שאלות ממה שלך כאדם חילוני יש. למשל, אמרת: "אז אני אחדש לך משהו העולם לא מושלם יתרה מזו, חוקי הטבע רחוקים מלהיות מוסריים ואנושיים החזק מנצח בזכות כוחו ולא בזכות צדקתו לראות זברה נאכלת על ידי אריה בעודה חיה זה לא הדבר הכי "הומני" שיש דתות מטבען מנסות להראות את יופי הבריאה, שלמותה ומכאן הוכחה לקיום אל הן רק "שוכחות" שאין יופי בבריאה ואין שלמות שנה בת 365.2345665 יום ? (ואז צריך להמציא עיבורי שנה בשיטות שונות) פיי כמרכיב למעגלים ולא רק ? רשע וטוב לו וכדומה ? רעב ומגפות שקוטלות אוכלוסיות שלמות ללא אבחנה ? טוב הדגמתי מספיק" בדיוק בגלל כל הדברים האלה לאדם הדתי, לכאורה, לפי מה שטענת, יש הרבה יותר שאלות מאשר לאדם החילוני! האדם הדתי חי תמיד בקונפליקט פנימי כאשר ישנם אנשים שמיישבים זאת בצורה פשוטה ונותנים לבעיות לצוץ רק מדי פעם ופעם, ישנם כאלה שפוחדים מזה וישנם כאלה שחושבים על הקונפלקטים ולבנים אותם כל הזמן. מי שמך לשופט לבוא ולטעון שאין יופי במספר פיי? מי שמך לשופט יופי שבא וטוען ששנה שלמה היא רק מספר טבעי ולא מספר מחזורי? האם האינ-סופיות אינה בגדר תעלומה ומסתורין בפני עצמו? המתמטיקאים אגב, פתרו זאת ע"י הגדרת מושג הגבול. אני כאדם דתי, מקבל את השקפת העולם הדתית היהודית. לפעמים זה קל ולפעמים זה קשה מאוד. בניגוד למקובל, גם הדת מתפתחת ונדרשים התאמות תקופתיות. ההתאמות הן גם חלק מהשקפת עולם חברתית אנושית. כך ניתן לראות מגזרים חרדים הבוחרים בצורת ההסתגרות, הקמת גידרי צניעות וחומות תקשורת לעומת המגזר הדתי הלאומי שבחר בדרך שיתוף, אחדות ושותפות גורל. איש באמונתו יחיה ואיני שופט איש. לעניין מקום הנשים ביהדות. רבות נכתב על כך על הרבה מאוד אנשים, רבנים, פילוסופים ועוד. האמת שלמרות שאיני אישה, הדבר הרבה פעמים הפריע לי באמת ובתמים. דוקא זאת שעזרה לי להבין את הדברים היא ידידה שהייתה לי בצעירותי. יש אנשים שמקפידים על נושאי צניעות מי יותר ומי פחות אך זה משהו שמצוי עמוק בלבבות האנשים והנשים המאמינות ואני חושב שזר לא יבין זאת כשם שאיני מתיימר להבין את הדברים המשונים בעיניי בעולם החילוני ולא אפרט. אוכל רק לומר שנושא ההרחקה בדיני טהרה ביחשי אישות בין הבעל לאישתו הן תפיסה שמנסה לשמור על ליבת האהבה בוערת לנצח. במשך שבוע-שבועיים בהן אתה מתנתק מאישתך וחושב עליה כל אותו הזמן, זה משהו שבסופו של דבר מגביר את הרומנטיקה והקשר הזוגי כשם שיש אנשים בעולם החילוני שמאמינים ב'התאפקות' אפילו תוך כדי ביצוע יחסי המין על מנת להגביר את העונג. מקווה שהבהרתי את הרעיון. יש אנשים שזקוקים לחוקים כדי שזה ייעשה כמו שצריך ויש כאלה שלא זקוקים לכך. זה כמו הערך של טקסים ביום הזיכרון- יש כאלה שלא זקוקים לזה על מנת להתחבר להרגשת האבל הלאומי ויש כאלה שמוכרחים את זה. התורה באה לתת לך מתכון שאמור להתאים לרוב האנשים, יש אנשים שיכולים להסתדר בלי זה על מנת לחוש את אותם הדברים. בברכה, ואני מתנצל אם פגעתי בך, ליאור (קבל זאת כביקורת בונה ולא ברצון שלילי כלשהו)

Le Fay

New member
מה זו תשפוכת המילים הזאת?../images/Emo12.gif

נשמע כמו תחליף-אונן. ועוד גרוע.

יוסף א

New member
"תשפוכת המילים הזו",לה פיי,היא

התבטאות של אדם ותפישתו את עולמו,וניסיון לחלוקת השקפת עולמו הדתית עם מחברת ההודעה,אבל אחת כמוך, עם מנת משכל של תרנגולת בהיסטריה,לא מסוגלת להפנים דברים כאלו.לכי לגננת שתלמד אותך.

ברוריה2

New member
דוקא מסכימה איתך אלא שאתה כנראה

מגיע מהמגזר הדתי לאומי שם דוקא מעודדים לשיח ולהתחבטות בשאלות הקשות ביותר. זה מייצר אנשים מסוג אחר. אילו היית בא מהמגזר החרדי או אז: א. לא היו לך מן הסתם כל כך הרבה חברים חילונים ב. היית מבין שהשאלות שנשאלות שם כמעט אינן ברמה השקפתית-אופרטיבית. אני זוכרת את שיעורי "השקפה" שהיו לנו בתיכון שחוץ מלצטט מה אמר הרב, הרשכבה"ג או כל מרן אחר לא היה לה למורה-הילדה שום תובנות על החיים שתוכל להנחיל לתלמידותיה (אני מדברת על כתה י"ב-לא פחות). מי שהיתה מעיזה לשאול שאלה שלא היתה בתוך קונצנזוס השאלות המותרות הסתכנה בשיחת מוסר ואפילו בהשלכה מבית הספר. בקיצור, כל שיעור ה"השקפה" היתה פארסה מוכתבת מראש של אנשים שמפחדים חרדת מוות מהצל של עצמם. ג. אורח המחשבה שלך לגבי טהרת המשפחה מלמד שאינך חושב כאדם חרדי שכן אתה מנסה ל"מצוא את עצמך", את ההגיון העומד מאחורי המצווה. אתה מתעלם מכל הענין המיסטי של הטומאה והטהרה ומוצא הגיון קיומי במצווה. אילו היית חרדי-לא היה עולה על דעתך לחשוב בכיוון בכלל. היית מן הסתם מאמין אמונה שלימה שהאשה טמאה ומזיקה. היום אני מנחשת שעברת תהליך שלם של הגדרה מחדש של המושגים "טהרה" ו"טומאה". ד. ולבסוף, העובדה שהתנצלת בפני ליאור גם מלמדת שאינך חרדי משום שאילו היית חרדי היית בא בפטרונות אל החוטא המחלל שאבעס ומכתיב לו מה עליו להרגיש, לחשוב ולעשות כי אחרת סופו שיירש גהינום. ה. ישר כח! אישית אני מעריכה אישית דתיים כמוך.

תודה לך

קודם כל, את צודקת. אני מגיע מהגזר הדתי לאומי ודווקא ה"שילוש הקדוש" שדיברו פה קצת בגנותו: "עם ישראל, ארץ ישראל ותורת ישראל" היא משהו שאני שואב ממנו המון וחש שזה מה שנותן לי את היכולת לשלב את המוסר שניתן בתורה עם אהבת המולדת והעם לחיים של נתינה אישית. לי כואב נורא על מה שקורה כיום בעם: החרדים מאידך מנותקים מבחירה ומחנכים במיוחד את הבנות לחיים ללא שאלות. אני מסכים איתך לחלוטין. לעומת זאת את העולם החילוני שמתנתק מהמסורת היהודית ובעקבותיה מהרגשת השייכות (דיבורים על ירידה בדרך כלל לא נשמעים מפי אנשים מאמינים). פעם החילוניים היו נושאים את נס הלאומנות הישראלית. היום כשיש מדינה אני חש שאנשים הפכו יותר רודפי בצע, פחות רוצים לחיות ביחד אלא אם מדובר באסונות וכו'. האמת זה כואב לי... השנאת חינם הזאת. אני לא בא לסתום פיות אך בעיניי גם הפורומים האלה של חוזרים בתשובה או יוצאים בשאלה, לא ממש מוסיפים לפי השקפת עולמי. בתורה יש מצוות ויש חוקים. החוקים הם מראש דברים שהגיון הוא כנראה לא משהו שמרכיב אותם ולכן איני מתיימר להבין אותם. את שאר המצוות דווקא ישנה חשיבות עצומה ללמוד, להבין ולנסות לתת טעם לדברים על מנת שתוכל לחיות עם עצמך. בשמע ישראל נאמר: "וידעת עם לבבך" - חשוב לא רק להאמין אלא גם להשלים את האמונה עם ידיעה. צר לי שהעולם החרדי גורם לנוער הנפלא שלו את ההרגשה כי הוא אינו בוגר מספיק לשם כך. אולי יש מעט צדק בדברים כי לדון בנושאי אמונה מהותיים (ועובדה שרבים מהנוער הדתי-לאומי מתקשה לעמוד בכך והופך לחילוני) זה משהו שיכול להיות קשה ובמיוחד בגיל כה צעיר כמו שמישהו ינסה להבין פרקים בפיזיקה גרעינית מבלי שיהיה לו בסיס רחב מספיק. "טהרה" ו"טמאה" הן מושגים כשם שישנם מושגים אחרים. אלה מושגים שלאנשים רבים קשה להבין. בעיניי אלה מושגים שהגדירה התורה הקדושה שקיבלתי על עצמי לשמור. אישה טמאה היא מצויה במצב מסויים - זה לא אומר שהיא מזיקה חלילה, כשם שביחסים משונים מגדירים מצבים של אדון ושפחה (קוראים לזה סאדו... נדמה לי). לבסוף, נכון, התנצלתי כי זאת דרכי: "ואהבת לרעך כמוך" בשילוב הפרקים הנפלאים שלמדתי מחבריי החילוניים של איש באמונו יחיה והזכות לכבוד והחובה לכבד. אני באמת ובתמים מאמין בי"ג העיקרים של הרמב"ם אך כמו שאף לימדוני רבותיי בישיבה התיכונית שיש בסיס מסויים שאותו אנו מקבלים - מעבר לכך זה בניה ומאבק פנימי ממושך. אפילו אמחיש זאת בקטע מסיום תפילה שחרית שמתחיל בצהרה "אין כאלוקינו, אין באדוננו" אך לאחר מכן מגיע השלב של "מי כאלוקינו, מי אדוננו" שזהו המטען שאותו אני סוחב כאדם מאמין. יש בסיס מסויים אבל מעבר לכך שום דבר לא נלקח כמובן מאליו ותמיד יש לחקור, לדרוש. זה מאוד מזכיר לי תהליכים שחוויתי בלימודיי האקדמאיים: בחקירות רבות ישנם הנחות, תאוריות ואז מפתחים דברים נוספים וכל הזמן מנסים לתקוף את התאוריות החדשות ובצורה כזאת נבנות תורות מדעיות. זאת גם תמצית החיים: אדם מתחיל מבסיס מסויים שהוא מקבל מהוריו ואז השאר נמצא בידיו. תמיד אני נשאל על מה היה קורה אילו לא הייתי נולד לבית דתי, האם הייתי דתי בכל זאת? אני באמת לא יכול לענות כשם שאיני יכול לענות על השאלה, אילו לא היית נולד לבית ציוני או יהודי, האם היית נמצא היום באותו מצב? יש לי בסיס מסויים ואני בונה עליו. כל עוד המבנה מחזיק אני אמשיך בדרכי תוך תקווה שלא הכל יקרוס כשם שקרה לעלמה שפתחה את כל השרשור הזה. בכל מקרה, עדיף לפרק קומה אחת או שתיים ואז להמשיך ולבנות בצורה אולי שונה מאשר לפוצץ במהירות את הכל. מצטער עבורך שאת לא שותפה לדרכי, אולי אם היית פוגשת באדם המתאים.... (למשל אני
) ושוב תודה לך ברוריה על תגובתך (חששתי שאני כותב לחינם...)

ברוריה2

New member
כמה דברים:

א. הודעותיך ארוכות מדי (מה שנקרא בעגת הפורום: הודעות גוש) ולכן יתכן שהרבה דילגו עליהן. מאד קשה להתרכז בהודעה ארוכה ומורכבת בפורמט הזה. ב. אני מבינה את הערכים שיקרים לליבך אבל לא מסכימה עם תחושת הכאב. אני חושבת שתהליכים שעוברים על חברות מסוימות בארץ הם טבעיים ואסור להשתיק אותם באופן מלאכותי גם אם זה כואב למישהו (לדוג' הפורומים). ערכים זה דבר משתנה וצריך להכיר בעובדה הזו. ג. בוחרת לא להגיב לכל המרכיבים הדתיים בהודעתך מאחר ואיני מתעסקת ב"שיח דתי". מבחינתי אין בסיס לדיון כאדם לא דתי. ההודעה שלך צדה את עיני משום שפעם דיברתי גם אני בשפה בזאת. נדמה לי שלהרבה כאן המושגים שאתה מדבר בהם סתומים וחסרי משמעות לחלוטין. אל תצפה שמישהו יתפלמס איתך על הרב קוק כי זה לא ממש מעניין ורלונטי לנו. ד. הבחורה שפתחה את השרשור עוברת משהו טבעי לגמרי למי שעזב את הדת. אני לא חושבת שאתה יכול להבין את זה אם לא חוית דבר כזה.

כמה תשובות

א. אני מודע לזה אבל אני פשוט נסחף.... ב. יש בזה משהו, אבל אני פשוט לא אוהב את האנשים משני המחנות שמנסים לשנות אחד את השני במקום לחיות אחד עם השניץ ג. אני לא מבקש שמישהו יתפלמס איתי. אבל אני מצר על אנשים שנוטשים את הבסיס של עולמם (וזה לא משנה אם הם דתיים שיוצאים בשאלה או חילוניים שחוזרים בתשובה - בכל מקרה משפחות נפגעות מזה לפחות בטווח הקצר) מבלי לחשוב בצורה עמוקה (אולי קצת מתפלספת) ואשר עושים זאת רק מתחושת חיסרון או אנטי. צריך להסתכל על חצי הכוס המלאה... ד. לא יודע... למה שמישהו יחשוב שאם הוא פותח את האור בשבת אז באותו רגע יגיע ברק ויכה אותו על המקום? האם כך לימדוהו או לימדוה? מקבל את הטיעון שקשה לי להבין את זה אבל אני מנסה כי זה מעניין ומסקרן אותי להבין את האנשים שמבצעים שינויים דרסטים בחייהם ולא משנה באיזה כיוון. אחרת לא הייתי נכנס לכאן...

Le Fay

New member
נו ב'מת! "לענין מקום הנשים ביהדות"

והרבות נכתב על כך על הרבה מאוד אנשים, רבנים, פילוסופים ועוד אנא האר את עיני - כמה נשים נמנות על הקורפוס הנכבד ההוא? ואחרי זה, ליאור נראה לך שטחי? 'צְחַקְתָ אותי.

ברוריה2

New member
לא יודעת כמה את מכירה את הספרות

של העולם הדתי לאומי אבל שם יש נשים שכתבו די והותר. יקירתי, את לא מדברת את השפה של הבחור הזה. אמנם להגיד מצידו שמה שליאור כתב "שטחי" זה בערך כמו שאת ביטלת מראש את מה שיש לו לומר. אבל האג'נדה הפמיניסטית במקרה שלו לא מדברת בשפה שלך. היא קיימת ובועטת אבל כמדומני שלא יצא לך להתודע אליה מספיק. וגם אם כן, הרי את לא אדם מאמין ככה שמה שיהיה לך לומר בנושא לא כל כך רלוונטי ממילא ולהיפך.

Le Fay

New member
והתרשמת שהכותב המסויים הזה קרא

אפילו מלה אחת שנכתבה על ידן? לפתוח הודעה בפשוט שטות של אדם שחושב שהוא יודע משהו... ולקנח באני מתנצל אם פגעתי בך ובתוספת מתחסדת אודות ביקורת בונה זו דרכם של דתיים לאומיים? לא אלה שאני מכירה. אני בהחלט לא מתמחית בשפה של הבחור הזה, אבל יודעת לקרוא טקטסטים. וממי שמכנה עצמו "חכם" הייתי מצפה לאיזשהו טיעון לוגי בדרך לקביעות מפוצצות בנות חמש שורות כגון הדת מקנה לך ערכים, תובנות מסוימות, צורת הסתכלות, השקפת עולם שאולי תתאים לך ואולי לא. אני חלילה לא מנסה להוכיח איש בצידקת דרכי או בשגיאת דרכו. בדיוק כשם שהעולם החילוני מקנה לאדם השקפת עולם מסוימת, כך גם האדם הדתי מקבל השקפת עולם דתית. האדם הדתי המגיע לדרגת הדבקות הנכונה לפי היהדות שהיא שילוב אמונה וידיעה, הוא אדם בעל יותר שאלות ממה שלך כאדם חילוני יש. מזמן לא קראתי טקסט שמשחית כל כך הרבה מילים בלי לומר שום דבר בעל משמעות קוהרנטית, בדרך לקביעות כל כך חסרות ערך. ולעניין מקום הנשים ביהדות - מי שלא מבין את ההבדל בין 'התאפקות' בעצמך לבין נידוי של אחרים ממגע, ממילא לא שווה שאתרגז בשבילו

ברוריה2

New member
כרצונך.

אני עדין חושבת שמדובר בשיח חרשים ולמרות שאני כן מדברת בשפה שלו לאחר שהייתי דתיה לאומית לפרק זמן לא מבוטל, אין לי שום כוונה להתערב מעבר למה שכבר כתבתי.

למעלה