תהליכי רישוי

NotXOR

New member
תהליכי רישוי

שלום, אני מחפש לדעת מה הם התהליכים שעלי לעבור בשביל להוציא אישורים לבית קטן שנבנה בחצר של המשפחה. אני יודע שבתוכניות המגרש יש אישור ל2 מבנים (דונם ורבע מגרש) וסה"כ כל המ"ר הבנוי כולל הבית "החדש" הוא 170 מ"ר, זאת אומרת שאין חריגות מתוכניות המתאר או מה שמותר לבנות על המגרש הזה (ככה לפחות נראה לי) הייתי רוצה את עזרתכם בשביל לדעת אילו אישורים בדיוק אני צריך להוציא, את סדר הוצאתם ובכלל כל טיפ יהיה נחמד. תודה.

מאגר

New member
פנה למועצה המקומית או לרשות המקומית

ותבדוק שם בכל עיריה זה אחר ואחוזי הבניה למגרש הם אחרים

NotXOR

New member
~~~~ >

מאגר, את התשובה של ללכת למועצה ולשאול שמעתי כבר. מה שאני מחפש הוא ל-ה-ב-י-ן מה אני מחפש וללכת לרשויות כאשר אני כבר יודע אילו תהליכים מצפים לי ומה צריך לבדוק. אחוזי הבניה כבר נבדקו (לא על ידי) וזה בסדר. הבעיה היא שאבא שלי הוא זה שניהל את העניין הזה (של הבניה) והוא צריך לסיים גם את עניין הרישוי... אבל בגלל עניין בריאותי הוא כבר לא יעשה יותר כלום. אני צעיר תרתי משמע ולא מבין הרבה בעסקים האלו, אשמח אם במקום לשלוח אותי לכל מיני מקומות ללא שום אינפורמציה תוכל (או תוכלו) לעזור לי כאן להבין. תודה.

הסיבה שלא קבלת עזרה ספציפית היא

משום שכל יישוב,עיר, מועצה מקומית, כפר - לכל אחד יש צורת התנהלות שונה, חוקים שונים וזמני הענות שונים. לפעמים אין אפשרות לספק אינפורמציה מתאימה ומספקת דרך האינטרנט, וממילא תשובה לא תביא להתקדמות בעניינך. פנה למחלקת ההנדסה ביישובך, תוכל לקבל מהם הסבר מעמיק, לגבי החומר הנדרש לפני פנייה לאדריכל, כולל עלויות וחוקי המקום. אולם בגדול- אם אין בעיה עם הבנייה בשטח הנתון, וידוע לך מהו השטח ואחוזי הבנייה המאושרים. זה הזמן לפנות לאדריכל שיתחיל את הליכי האישור והתכנון. יום נפלא...

NotXOR

New member
ok, התנהלות שונה

בכל מקום... אבל האישורים הם אותם האישורים, השמות של האישורים והמסמכים הם אותם המסמכים. אני סה"כ רוצה "להכיר" קצת משמות המסמכים שעלי להשיג, למשל: אישור בניה תוכנית בניין ועוד אין לי מושג מה המשמעות של כל אחד ואיפה משיגים כל אחד מהם. אני לא עומד להתבסס אך ורק על מה שאתם אומרים, סה"כ מבקש עזרה\הכוונה. תודה מראש.

למעלה