תהליך של פסילת מקצוע

אנטנה6

New member
תהליך של פסילת מקצוע

טוב צה"ל לא מאיר לי פנים.. אחרי תיכון לא הכי מוצלח חשבתי שיהיה קצת יותר טוב בצבא.. אבל בהחלט לא כך יצא.
בקיצר התגייסתי באוג' האחרון וכרגע אני חוקרת פלילית (מצ"ח בשבילכם) בכל מקרה אני ממש סובלת בתפקיד ובבסיס בכלל.. אני משרת רחוק מהבית (5 שעות נסיעה מינימום) וכל הבסיס זה 16 אנשים שעם רובם אני לא ממש מסתדרת וזה כלכך חור וכולם תקועים בתחת של השני ונמאס לי מהם ורק בא לי לעוף משם. אמאמאמא אני גם לא סובלת את התפקיד.. הוא פשוט מ-ש-ע-מ-ם!!! באמא שלשבת עם חייל שעישן כמה פעמים סמים 8 שעות בחדר חקירה זה הדבר הכי מעצבן חופר שקיים ובכלל אני אחת הגרועות בזה אני אפילו לא רוצה להיכנס לחקירות כדי לא לקלקל.. אצלי כל מי שנכנס יוצא זכאי בערך. בכל מקרה... אני אגש לעיקר.

מה התהליך של פסילת מקצוע? דרך כמה אנשים זה אמור להגיע ומי רשאי לאשר פסילת מקצוע (דרגה).. וכמה זה מסובך.
לא חושבת על לצאת מהחיל כי זה בלתי אפשרי.. אבל לא אכפת לי הכל רק לא להיות בבסיס ובתפקיד הזה!

ori239

New member
אין בזה צורך

בקשי ראיון עם מפקד הבסיס ובמקרה הצורך גם עם הממצ"ח והודיעי שאת חסרת מוטיבציה לתפקיד.
אני מאמין שלבד הוא יעביר אותך תפקיד, מאחר ומצ"ח (ה"סיירת" של מ"צ) לא צריכה אנשים בעייתיים.

פסילת מקצוע אינה ביוזמת חייל אלא ביוזמת היחידה, וכזאת יכולה לבוא רק על בסיס רפואי/נפשי/משמעתי.
בקיצור - פני למפקדיך, אל תחפשי קיצורי דרך לא רלוונטיים.

אפשרי לצאת מהחיל

לוקח זמן, אבל אני מכירה מישהו שעשה קורס שם ולא רצה להיות, עשה להם הרבה בעיות והוציאו אותו, אבל לתפקיד משעמם.
אם המפקדים שלך לא מאפשרים, תדברי עם מש"קית ת"ש על טופס 55.

למעלה