תהליך רוחני

• פותח הנושא Vguru
  • פורסם בתאריך

Vguru

New member
תהליך רוחני

בהתחלה יש "אני יודע" מנופח אחר כך "אני לא יודע" מפוכח אחר כך "אני יודע" מזוכך ולבסוף "אני לא יודע" מבורך. ומה אחר כך? לא יודע. זה מגוחך.

מוטי ש

New member
חחחח

החריזה שלך יוצרת רושם של אנחה פולנית משהו..אח,,אח..אח...כאילו המציאות מחטיפה לאדם מכות עד שהוא לומד את הלקח או עומדת עם סיכה קטנה ומפוצצת לו את הבלונים הילדותיים שהוא מנפח..:) בכל מקרה,אני מתחבר לתיאור שלך ומוסיף דגש משלי. יש גם את המילכוד הזה בדרך של: "אוי ואבוי,"אני" לא יודע,"אני" חייב לדעת,אני אעשה כך וכך!"

Vguru

New member
כולנו פולנים?

יאיר גרבוז, כתב ספר בשם "תמיד פולני". וזו לשון ההקדשה שבחר לשים בתחילתו: לזכרם של הורי בלה ושמחה גרבוז שלימדו אותי לצחוק אך כבר אינם צוחקים איתנו

בארס

New member
שששש

תשע בבוקר (מוטי 5 בבוקר!!!????) יש כאן אנשים ישנים.

מוטי ש

New member
היה פעם מערבון שכזה

בהוליווד,ששמו(לא בישראל)היה בצהרי היום.נדמה לי שאיזשהו שריף מוסרי התלבט לאורך כל הסרט האם ללחוץ על ההדק או לא.בסוף,הוא הפסיק לעשות חשבון פנימי נוראי שכזה ועשה את מה שהיה אמור לעשות,את מה שנדרש ממנו, באותו רגע הוא היה חייב להיות ער,אחרת השיר הידוע I shot the sherif היה כנראה שיר שהיו מייחסים אליו..:) אז מי אמר לך שכולם ישנים בצהרי היום?אתה חושב בצורה סכימטית יתר על המידה,יא חתיכת ישן בצהרי היום ובצהרי הלילה שכמותך.

קמהדנו

New member
../images/Emo150.gif

השחקן הראשי היה גרי קופר, והשעון על הקיר זכה בפרס האוסקר לשחקן המשנה
אבל לפני שאתה קופץ ושולף, לא אמרתי שכולם ישנים. אז תתעורר מהסרט !
לילה
הגיע זמן לשון

מוטי ש

New member
ההא,

אני מתעורר כל יום מסרט אחד או שניים,אלא שאז לאחר איזה רגע אחד של שאננות יתר אני מייד מוצא שאני בכלל בסרט אחר..:) זה בגלל שהחיים זה כמו בבושקות.אתה מתחיל מהבבושקה הקטנה,נאבק בה כל הזמן ובסוף איכשהו מצליח לפרוץ אל מחוץ לגבולות הבבושקה הזאת.."ההא,סוף כל סוף חופשי כציפור דרור" אתה אומר לעצמך ברגע אחד של חולשה,אלא שאז לתדהמתך אתה מגלה שאתה בסך הכל הפכת להיות בבושקה קצת יותר גדולה.לו חשבת לרגע שניסיונך עם הבבושקה הקטנה יקל עליך את העבודה עם הבבושקה היותר גדולה,הרי שמהר מאוד תתבדה ותגלה שלא כך הדבר.עם כל בבושקה האתגר רק הולך וגדל,נראה לך שמישהו מתכנן לתת לך הנחות? יוצא שאין סוף לבבושקות ואתה יוצא מבבושקות בלי סוף ועדיין,לא רק שלא רואים את סופם של הבבושקות הללו,כנראה שאתה עדיין נמצא בקטנות מבינהן. רבות הן מאין מספר,כחול אשר על שפת הים וככוכבי השמים לרוב וגם אם תאמר לעצמך "הבה ונתחכמה עמם,היאורה נשליכם" עדיין תעלה חרס בידך,כי כוחות גדולים ועצומים מאוד עומדים לצידם. מסקנה,כדאי לך לקוות, שיבוא משהו גדול ממך ויחלץ אותך מהבבושקות הללו. אתה הבנת את זה,בבושקה?(זה במקום אתה הבנת את זה ,ברוך? :) עכשיו בזה הרגע התעוררתי מהסרט "הטוב,הרע והמכוער" עם קלינט איסטווד ואני מוצא את עצמי מייד "בהיו זמנים באמריקה",כולם מערבוני בורקס משובחים של סרג'ו לאונה,יהי זכרו ברוך,זצ"ל:) ושלא תחשוב שקלינט איסטווד הוא תמיד הטוב,לפעמים הוא סתם הארי המזוהם.,אפילו שהוא לטובת החוק. עכשיו תאמר לי,האם השעון בסרט זכה באוסקר בגלל שהוא היה השעון המעורר של גרי קופר?,אחרי ככלות הכל,הבן אדם התעורר,או לפחות הדמות שהוא גילם בסרט,של שומר החוק והמוסר,זה,שהחליט ללחוץ על ההדק רגע אחד לפני שיהיה מאוחר מדי. הכדור הוא עגול,העולם הוא גדול,אבל רק בסרט המטריקס אתה מצליח לכופף את החוקים ולהתחמק מכדורים.בעולם שלנו,המצב קצת יותר מורכב.כדור שנורה לעברנו(ויש הרבה כאלו)בדרך כלל משיג אותנו ואחר כך עלינו להחלים ממנו לעיתים תקופה ארוכה בטרם נוכל להמשיך הלאה.אז אין לך מה לבוא אלי בטענות שאני מתאמן בשליפות מהירות,סה"כ,תמיד תוכל לשחק אותה כאילו אתה ניאו שחומק מכדורים,אם כי הסבירות שאתה ניאו היא לא גבוהה...:) לפי עניות דעתי האונה השמאלית שלי אמרה כאן כרגע דברים חשובים מאוד..

קמהדנו

New member
../images/Emo77.gif

יש משחק יומולדת הפוך (לפחות היה פעם) שבו מתחילים עם קופסה גדולה, ומעבירים את הקופסה מסביב למעגל, וכל פעם שהשיר נעצר פותחים עטיפה אחת, רק כדי לגלות שיש עוד עטיפה בפנים. העטיפות צבעוניות, יפות, מקשקשות ומרשרשות, אבל ריקות מתוכן. ומה בסוף? מה נשאר?

מוטי ש

New member
אלוהים יודע.

הוא זה שארז את העטיפות או שלא.:) בכל אופן,תמיד שמורה לך הזכות לוותר על הציפייה הדבילית של "אולי הפעם זה שלי" ולצאת אל מחוץ למעגל.שאחרים ימשיכו במשחק,שאחרים יחשבו שאוטוטו זה הם שזוכים בפיס.לחוכמה יש תוצאות,לאווילות אין שורשים.ואם אין לאווילות שורשים,איזה ערך יכול להיות למתנה זאת או אחרת שתיפול בידיה? לעיתים,גם מתנה יכולה להיות פרי דמיון.אולי לוותר על המתנה,זאת המתנה. אם אתה כבר יושב מסביב למעגל או בתוך מעגל,כדאי לך כבר להיות איזה חוני או איזשהו אינדיאני.להפתעתי גיליתי לא מזמן שיש אינדיאנים אפילו כאן בארץ והחלטתי לחקור יותר את שורשי הדבר. בתחילה אמרתי בליבי "לא,זה לא יכול להיות,זה סתם קוריוז" :) אחר כך,כאשר ראיתי את האתר שלהם,הבנתי שזה אמיתי לחלוטין ולא חסר אינדיאנים.הדבר היחיד שקצת לי צרם לי עם כל האינדיאנים הללו שיושבים במעגל היה,שרובם ככולם היו בעלי מקצועות חופשיים או אנשי הייטק או מנהלי מחלקות בכירות בבנקים בעבר ואמרתי בליבי,"חבל חבל שאנשים פשוטים לא יכולים להיות אינדיאנים"..:) בסופו של התהליך נזכרתי שאני חי בכלל במזרח התיכון וכאן מימלא כולם אינדיאנים צבועים ורעשנים שעוסקים כל הזמן במלחמות ועשיית חשבון ואחר כך נזכרתי בחוני,שהיה אולי האנדיאני האמיתי הראשון,עוד בטרם המושג עבר זילות והוא היה מחובר לטבע ברמות כאלו עמוקות,שיכול היה אפילו לעוג סביבו מעגל ולהוריד גשם או להוריד את קצב חילוף החומרים שלו במידה כזאת שיכל לישון 70 שנה. לכן כינויו האינדיאני של חוני היה "הדוב מוריד הגשם"(על כי הוריד את הגשם ויצר חורף והלך לישון:) כל צאצאיו עברו מאוחר יותר,כנראה,לאיזור יבשת אמריקה והם באמת מוכרים כאינדיאנים תושבי אמריקה או אולי השבט היהודי שנעלם.(זה לא מה שחושבים,הם לא במזרח הרחוק,לא בסין:) כל המתנות שאנו מקבלים היום מהאמריקאים זה רק בגלל ייסורי המצפון שלהם על רצח העם האינדיאני בארה"ב. אנחנו היהודים תמיד ידענו לפרוט על המצפון,זה שורש ההישרדות שלנו בכל מקום.ודע לך שלכל אדם יש מצפון,אם כי לא לכל אחד יש מצפן,זאת הסיבה שמרבית האנשים לא יודעים בכלל לאן הם הולכים ולמה.וכאן אנו חוזרים שוב לנושא השירשור שאומר "שאם אתה יודע לאן אתה הולך,אתה לא מתעסק בשטויות,אתה יודע מה יש לך בדרך לשם,אתה יודע מה אין לך ובזה מסתכם העניין.הגיע באמת הזמן שאנשים יבינו שלא כל אחד יכול להיות חוני וכאשר יש יום הולדת(לידה מחדש)של בן אדם אחד,לא כולם יקבלו מתנות.בקיצור,הגיע הזמן להתבגר,לשנס מתניים להיות קצת פחות עצלים ולדבר פחות שטויות,אתה הבנת את זה ברוך?

בארס

New member
אין על חוני.

אבל אני לא מכיר ציטוטים שלו אז הנה משהו של פרננדו פסואה: "בעולם הזה כולנו חיים על סיפונה של ספינה שהפליגה מנמל שאיננו מכירים אל נמל שאיננו יודעים איזה הוא; חייבת להיות לנו כלפי זה אדיבות של נוסעים" :)

מוטי ש

New member
פרננדו פסואה?

בדרך כלל,כאשר הנוסעים בספינה מגלים שהם בספינה ושלא ממש ברור להם לאן היא מפליגה ,הם נכנסים להיסטריה קלה או קצת יותר קשה.חלק מהם מתעשתים ומבינים שזה המצב ונרתמים לעזור,אף משלמים על שהותם בספינה,חלק מהם מתחילים לדמיין שהם בכלל על אדמה מוצקה ושהם אידיוודואליים שלא חייבים שום דבר לאף אחד וחלק הופכים לרבי חובלים ומתחילים לנווט בהתאם למצפונם ולמצפנם. נדמה לי שיצא ספר חדש שלו בתרגום לעברית לא מזמן,ראיתי בסטימצקי.ספר אחר שלו על "האי נחת" לא ממש הצלחתי לסיים,אני מודה שלא דיבר אלי. בכלל ,להיות במצב של אי נחת זאת אולי אפשרות,אבל בדרך כלל זה מעיד על ניוון והידרדרות..:) אי נחת,זה כמו מחלת ים.:)

mefisto hagadol

New member
קודם כל

יש לנו בארץ שפע של אינדיאנים, אומנם הם לא מתקשטים בנוצות אבל אלוהים יודע שהם יודעים מה צריך לדחוף במקטרת שלום כדי לעשות שלום ולשמור על יחסי מסחר תקינים עם שכניהם היהודים, ותאמין לי, אף אחד מהם לא בעל מקצוע חופשי (ז"א, רועה צען יכול להיחשב כמקצוע חופשי, אם עובדים בתור פרילאנס)... ובקשר ליהודים ילידי ארה"ב הקדומה - יש חבורה של תמהונים בשם "מורמונים", יש להם גם ספר בשם the book of mormon יש להם דבר או שניים להגיד בנושא..

מוטי ש

New member
אוי ואבוי(אנחה פולנית:)

אני מקווה שאתה לא מתייחס לדברי יותר מדי ברצינות. וחוץ מזה,רועה צאן זה מקצוע חופשי ואפילו קשור בתחום ההייטק.משה עבד כפרילנסר של אלוהים כאשר הסכים לקחת קבוצה של עבדים ולהפוך אותם למכונת מלחמה משוכללת ורבת יכולות המסוגלת להפיל חומות רק בתופים מצהלות ומחולות.אין ספק שזה היה הסטרטאפ המוצלח ביותר שפותח אי פעם,ויעידו המניות של אותו סטרטאפ,שעד היום שומרות על ערכן וידועות בשם המסחר שלהם מעורר הקנאה והמחלוקת "הגניוס היהודי"
אני לא יודע בדיוק מה אומרים המורמונים,אבל אני בטוח שהם קנו מניות שכאלה בעצמם ומעוניינים לראות אותן עולות ועולות. בשורה התחתונה,יש לי מסר חשוב ואני אעביר אותו עכשיו.:) אין על האינדיאנים האמיתיים,סה"כ היו חברה טובים שלא הייתה להם ברירה אחרת אלא להיות אינדיאנים והם אפילו לא ידעו שהם אינדיאנים,בשונה מהאינדיאנים של היום,כמובן,שלא נולדו בכלל אינדיאנים,אבל משום מה יודעים על האינדיאנים יותר מהאינדיאנים עצמם..:) אבל אין לי רצון להתווכח עם מי שרוצה להיות אינדיאני,או מי שחושב שהוא אינדיאני,כמו שנאמר "כל אחד והאינדיאניות שלו" והכוונה היא שיש אינספור גוונים בעולם ושכל אחד יצבע את עצמו איך שהוא רוצה,אם זה עושה לו טוב.(כל עוד אין לו כוונה לקרקף אותי,כמובן:) וזה כמובן,מסר של שלום בלי עשן של מקטרת(שהיה מזיק מאוד לסביבה אם היו אינספור אינדיאניים מעשנים ומקטרים בלי סוף:)

mefisto hagadol

New member
חס וש"ס!(אנחה מזרח אירופאית-כללית:)

אני אומר, שאם כבר סטראטאפים אז רק נצרות; מוצר היצוא מס אחד של בני ישראל(ישר אחרי מלחמות קודש, שאומנם עליהם גנבו לנו את הפטנט, למרות שצריך להודות שהם עלו על היוצרות) ולכל הקשור לאינדיאנים - עדיף נוצה אחת על הראש מאשר שתי משאיות מלאות בנערות ליווי אוקראייניות וחמש טון ג'א'אס בגבול מיצריים/ישראל בידיי מג"ב. כן יהי רצון. כל המרבה הרי זה משובח וכל המוסיף גורע אמן ואמן

מוטי ש

New member
כן,זאת הסיבה

שיש שיר כזה "הבאנו שלום עליכם" בגלל הנוצות.גם המשפט "מציון תצא תורה ודבר ה מירושלים" ,אף הוא בגלל הנוצות.את כל הדברים הללו אנו עושים עם יונים מיוחדות שאימנו במיוחד לצורך העניין,הן יודעות לעוף לכל מקום בעולם,כמו שאומרים אפשר ממש לשמוע את משק כנפי היונה,ואם צריך להשמיד כורים אטומיים שנועדו למטרות מלחמתיות. הנביא יונה היה הראשון שהתחיל עם זה.שלחו אותו להביא תורה לאיזושהי עיר,נינווה שמה.בתחילה הוא לא רצה,אבל היה לו לב של יונה,לב רחמן של שלום ובסוף הוא הלך כי אמרו לו שאם הוא לא הולך,חבל על הזמן של העיר ההיא. שמו האינדיאני של יונה היה בישראל "יונה מפריח היונים",למה,כי הוא לא אהב לבוא אל בני האדם בתוכחות,"האם אני אחראי לטבע האדם" הוא אמר בליבו? "שכל אחד ייקח אחריות על עצמו"! דרך אגב,בזמן ההוא לא היו צריכים מג"בים.אם היה צורך לשטוף איזושהי עיר שבה שרצה ההפקרות,דבר ראשון היו שולחים(כפי שכבר אמרנו)איזשהו נביא שהיה שוטף את העיר בתוכחות ונותן להם אולטימטום.אם זה לא היה עוזר היו שולחים את הים ואת המבול או גם זה וגם זה וקצת אש וגופרית פה ושם. היום המבול הזה כבר אחרינו,בדרך כלל הוא מתרחש בארצות של העולם השלישי או רק בסרטי פנטזיה הוליוודיים ולכן אנו רגילים לומר כל הזמן:"אחרינו המבול".מה נאמר ומה נגיד,אנו חיים בסרט.:) תגיד לי(או תאמר לי:)הגם אתה באינדיאניים??דע לך שהאינדיאניים מסוכסכים קשה עם בני ישראל דווקא בגלל שאלה פשטו להם על השמורות המעטות שעוד נותרו להם בכל מיני מקומות ומעצבנים אותם עם כל מיני שאלות לגבי תורותיהם העתיקות,כאילו חסר לבני ישראל תורה.עד שהם כבר מוצאים איזה אינדיאני שמוכן לענות להם,מסתבר שמהר מאוד הם כבר יודעים יותר טוב ממנו ובאים שוב אל ההולי לנד להפיץ את התורה שוב לכל העולם בעצמם.אינדיאנים,כבר אמרנו? כמובן,שהאינדיאניות כאן היא רק סמל ולא יותר מזה...אני לא רוצה להסתבך עם אינדיאניים.לפי מיטב זכרוני מהסרט פולטרגייסט,חבל על הזמן של זה שמסתבך איתם..ואני בכלל בעד האינדיאניים,האמיתיים כמובן..לא אלה שמבטיחים לי כל מיני התנסויות אינדיאניות בחינם..זה אומר שכבר יש בהם יותר מדי חומר מבני תרבות המערב ופחות מדי חומר מזה שיש באינדיאניים האמיתיים...

alissa

New member
../images/Emo6.gif

.."ההא,סוף כל סוף חופשי כציפור דרור" אתה אומר לעצמך ברגע אחד של חולשה,אלא שאז לתדהמתך אתה מגלה שאתה בסך הכל הפכת להיות בבושקה קצת יותר גדולה. מצחיק כמה שזה נכון
. עברתי את שלב התדהמה. מעניין לאיזה שלב הגעתי בתהליך הרוחני של ויגורו
.

קמהדנו

New member
שום שלב

כי זה התהליך של ויגורו בשביל התהליך שלך תצטרכי לחבר חמשיר משלך
אוקיי, אז יש לנו תדהמה. אני אעזור לך בפתיחה "בהתחלה יש מהומה אחר כך תדהמה..." עכשיו את צריכה לפתח את השורה השלישית לפי מצבך היום ואולי את אמורה לעבור לשלב הבא, כדי שתוכלי לתאר את הנוכחי? אז אוקיי, נחכה שבוע גג?

למעלה