תהליך גרושין

shlomiofir

New member
תהליך גרושין

אני ואשתי בהתחלת תהליך של גירושין המצב בבית מתוח ועצבני. יש לנו 3 ילדים (תינוקות), ליאור בן 2.5 וענבר ומעיין- תאומות בנות 11 חודשים אני צריך אוזן קשבת או מישהוא/מישהיא בתהליך דומה כדי להשאר שפוי. לא כל דבר ניתן לשתף את המשפחה או החברים...

לא שווה

לנסות לתקן, לפני ששוברים כלים? בכל זאת עשיתם יחד שלושה ילדים בפרק זמן של שלוש שנים. אולי זאת הסיבה לכל המתח והעצבים ודרוש סוויץ' מחשבתי?

מצאתם לכם זמן להתגרש

אתם נמצאים עכשיו בשלב הכי הכי לחוץ שיכול להיות זוג בחייו, ברור שעם שלושה תינוקות בבית המצב יהיה עצבני ולחוץ, אבל זה היה קורה גם לזוג הכי מושלם בעולם. כרגע אתם לא ממש יכולים לבחון את הזוגיות שלכם באופן אובייקטיבי, להגיד שאתם לא מתאימים ולבחור צעד דרסטי כמו להתגרש. מה גם שזה לא יהפוך את המצב לפחות מתוח ועצבני לאף אחד מכם. כל מה שיקרה זה שהמצב הכלכלי יחמיר והטיפול בילדים יהיה יותר קשה. כרגע מה שאתם צריכים לעשות זה לנסות לבחון יחד (אולי בעזרת יועץ) מה המטרות המשותפות שלכם ומה המטרות האישיות של כל אחד, מה הדרך היעילה ביותר להשיג אותן, מה סידרי העדיפויות שלכם, על מה לא תוכלו לוותר בזמן הקרוב ועל מה תצטרכו לוותר, ובעצם לעבוד כמו עסק משפחתי (לצורך העניין גן ילדים). תבנו לכם תכנית שנתיים קדימה ובעוד שנתיים תבדקו שוב את המצב. אז יהיה נכון יותר להחליט על גרושין הן מהבחינה הפרקטית והן מהבחינה הכלכלית.

רחליקה האחת

Member
מנהל
שלומי בוקר אור ,

אוזן קשבת יש לך גם ממני.

שילה1

New member
שלומי-ספר,אופנה אלי בפרטי ואתן לך שם של

בעלת מקצוע,אולי תשקול או תשקלו כמה שיחות איתה,לפני ההחלטה הגורלית.

מנחשת

שהתקשורת ביניכם לקויה/אפסית.. ואני לא מתפלאה עם 3 קטנטנים. במקום להתחיל תהליך של גירושין, תתחילו תהליך של הידברות. גם ככה קשה בשנים הראשונות ולכם יותר...

מתוח ועצבני עם שלושה ילדים קטנים

גם אחרי הגרושין המצב יהיה מתוח ועצבני, שלושה ילדים בהפרש כזה קטן ועוד זוג תאומים, למה אתה בדיוק מצפה?, אני לא יודעת את בנוסףך לאוזן קשבת אולי אתם זקוקים לבוחן מציאות חדש? האם ניסיתם את כל האפשרויות?

גניפר14

New member
תגיד לי מה אתם משוגעים או מה?

בשביל מה התחתנתם כדי להתגרש אחרי שנתיים שלוש? מה אתם אנשים לא יציבים ככה מרימים ידיים מפרקים את כל החבילה אתה יודעת אילו נזקים הילדים יכולים לקבל מזה? במיוחד שהם קטנים אני לא בעד לפרק אצלי התפרק הכל כי הבן זוג החליט לא אני. הילדים ממש קטנים כל הלחץ שאתם נמצאים גורם לכם לחשוב שזה הפיתרון אבל בעצם לא. אם תתגרשו יהיה יותר קשה כך לפחות אתם ביחד זוג עוזרים אחד לשני. אל תחשוב בכלל תנסה לפתור את הבעיה בצורה אחרת. זה מאוד קשה לגדל תאומים ועוד ילד קטן . אתם צריכים פשוט עזרה אולי עוזרת בית שלפחות את מטלות הבית תורידו מאשתך.

איל85

New member
אוזן קשבת

שלום אכן ניתן לקבל כאן תמיכה ותובנות, במידה ונבין סיבות והיסטוריה. לא יודע ומבין סיבות פתיחת הליך הגרושין, אך כפי שנכתב לפניי, אם אפשר עצרו, קחו אויר, הבינו כי אתם בתוך סערת לחצים, מניח כי לילות רצופי שינה, אין בילויים, הכל סובב הילדים. חשוב להבין, גם לאחר שתיפרדו, שניכם תיהיו סביב הילדים, ובטח ובטח אשתך, שתשאר לבד עם 3 תינוקות. אין כאן ניצחון או הצלחה, אלא מעבר לחיים מורכבים יותר מעכשיו. חוזר ומציע, אם ניתן עצרו הרכבת, חפשו מקום ללכת להתייעץ, שישמע, ידריך, יעשה אתכם את השלבים, ואולי יחד תצליחו למצוא גשר. בהצלחה - איל

shlomiofir

New member
תהליך גרושין

המצב לא כל כך פשוט (כמובן). זה לא הריב הראשון שלנו, ולא הפעם הראשונה שנושא הגירושין הוזכר. זה התחיל בזמן ההריון של התאומות, בשל הלחץ הנפשי... בגדול: תמיד השתדלתי לשמור על איפוק וסבלנות, אני מאוד מאוד רגוע ושלו אבל יש גבול לכל דבר. אני מרגיש שכל מה שהשקעתי ועזרתי היא התרגלה ורצה יותר. אף פעם לא הרגשתי שאני יכול לגבור על מצבי הרוח וההתפרצויות שלה, לא משנה מה אני יעשה זה ימשך כי זה האופי שלה. היא תמיד מרגישה פגועה ומסכנה ויש לה גישה שלילית לרוב החיים... ולא ממש שמה לב לכמה שהיא פוגעת ומועכת אותי. קשה לרשום את כל השתלשלות העניינים אבל בקיצור: אמנם אני זה שהזכיר את המילה גרושין לאחר הריב האחרון, אבל אני מרגיש שמה שמעניין אותה זה לתרץ כל הזמן שכל המצב בגללי וכל ויכוח ביננו זה בגללי (היא גם אוהבת לפנק אותי בקללות). לאחר הריב האחרון היא לא ניסתה להגיד לי ישירות שהיא לא רוצה להתגרש ושהיא רוצה להשתנות וללכת ליעוץ. לאחר כ 3-4 שבועות שלא דיברנו (רק בעינייני הילדים) ואני יזמתי שנדבר לראות מה קורה, לא הגענו ליותר מידי הסכמות ושאלתי אותה עם היא חושבת שבעוד שנתיים עדין נהיה נשואים (לאחר המריבה הזאת) ? היא ענתה שלא! מאז כל ההתנהלות בבית הולכת ומדרדרת. ויש רצון לסיים את העסק ע"י גישור. כיום היא יוצאת פעמיים בשבוע עד 1-2 בלילה עם חברים וחברות חדשים! יש לי תחושה שהיא בוגדת או בקרוב מאוד... נראה לי שהיא קצת מהופנטת ושהיא חושבת שהיא גלתה חיים חדשים שיהיו טובים יותר בלעדי. בגדול כרגע שנינו עקשנים (אולי גם להגיד שטיפסנו על עץ גבוהה) ומזכירים רק את נושא הגרושין... אני לא יודע מה הכוונות שלה אבל ההתנהגות שלה בהחלט מראה שהיא רוצה להתגרש ואני מרגיש שלמרות המחיר הכבד שיגרם- במיוחד לא ליהיות עם הילדים אין מחיר לחופש והגרושים ביננו זה עיניין של זמן. במוקדם או במאוחר

לא שואלים שאלה כזאת

מה עם, אפשרי שנדבר בלי קללות? ולמה צריכים לעבור 3-4 שבועות עד שמדברים??? מה עם הייעוץ שהציעה? בתכלס שניכים כרגע על העץ. גם אם פותחים בהליך גירושין כדאי ורצוי לדבר. אז יאללה תן לה סולם. תוציא אותה מהבית דבר איתה. אתה לא בתוך הראש שלה ואתה לא יכול אף פעם לדעת בוודאות מה היא רוצה.

איל85

New member
כך אחריות-יוזמה

שלום מודה על הכנות והפתיחות. מצליח לשמוע ממה שאתה כותב, כי מאוד ייתכן שבסיטואציה כזו או אחרת, אכ אפשר לעבוד על זוגיות. אם לא טעיתי, מציע לך מהלך קצת מורכב, אך לפחות תדע שעשית הכל. ראשית, כך אחריות על הזוגיות, שחרר מה היא אמרה, עושה, וכל שאר הדברים. אמור לעצמך, פותח דף חדש, הולך לשקם הזוגיות. אם אתה עד עכשיו איתי, נמשיך - אתה מודיע לאשתך כי אתם יוצאים לקפה, ללא הילדים, מקום שמתאים לה, שהיא אוהבת, שתרגיש רגועה. מתוך הנחה כי תגיעו לזה, מבקש כי תסביר לה כי החלטתה להילחם על הזוגיות, שאתה רוצה להיכנס לתהליך זוגי איתה יחד. היא והילדים חשובים לך מספיק כדי למצוא מחדש את הגשר שחיבר בינכם עד בוא הילדים. (שיהיה ברור אין כאן האשמת הילדים!!), ואתה מבקש לשמוע את דעתה. אני מניח שאם הסכימה לצאת אתך לקפה, היא לא תזרוק אותך עכשיו. משנה מה היא אומרת, ואיזה תנאים תציב, אבל אתה מתמקד בתהליך משותף שלך ושלה. רצוי שתסכימו ללכת לייעוץ, אדם שלישי יוכל ל"היכנס" בינכם ולעשות סדר, ולאפשר לכם להמשיך כרגע יחד. גם אם לא ללכת לייעוץ, אתם קובעים כי כל שבוע!! אתם יוצאים יחד ללא הילדים, לסרט, בילוי, קפה, לא משנה מה, העיקר יחד וללא הילדים. מעבר לזה כל אחד אומר לשני מה בשבוע הקרוב חשוב לו שהשני יעשה עבורו, דבר אחד, ומלאו הבקשה. אם עד כאן אתה איתי, והדברים יילכו פחות או יותר כך, תוכל להתחיל לנשום לרווחה, יש עדיין המון המון עבודה, אך יש יותר מקצת אור בקצה המנהרה. בהצלחה, אשמח לשמוע אם זה דיבר אלייך. שבת שלום - איל

sibirian huskey

New member
בעלי היקר!

קודם כל , בבקשה בהתכתבויות הבאות שלך אל תמסור לעולם פרטים ושמות של הילדים שלנו !!! כמו ששמת לב, השם האישי שלך מופיע כשם המשתמש שלך , והבוקר קיבלתי טלפון הביתה ממישהי מהפורום שרצתה לדבר איתך,זו הסיבה שאני כותבת פה עכשיו !!!! ואם כבר קראתי, חייבת להגיב ... באמת מסובך לתאר מצב של מס' שנים בקצרה, אני אמנם יוצאת פעמיים בשבוע , אבל אתה יוצא 3 פעמים בדר"כ חוץ ממני, ושעכשיו בחודש של המונדיאל אתה יוצא כל יום !!! חוץ מזה, לא אני לא בוגדת בך , אבל כן , גיליתי שקברתי את עצמי בבית ובילדים ולא היו לי חיים , וסוף סוף אני מתחילה לעשות דברים שאני אוהבת . ולוקחת זמן לעצמי. וכיף לי ככה. ניסיתי והלכתי לטיפול זוגי (לבד) , הוא תמיד לא היה מעוניין לבוא, וכשאמרתי לו , תשובתו היתה "חבל על המאמץ שלך את סתם מבזבזת את הזמן שלך" . עוד לפני שהכל התחיל להתדרדר, אני החלטתי שנצא פעם בשבוע לבד, רק שנינו , בלי ילדים , וזה אכן עבד תקופה מסויימת , עד שהריבים החריפו וזה נפסק, כמו כן גם הזוגיות איננה בכלל , אנחנו מתפקדים רק כ"הורים" . יש חילוקי דעות מאוד קשים ושנינו ניגודים לגבי גידול הילדים וצרות אחרות, וכן , מידי פעם מתפלקת לי קללה כמו "מטומטם" , כי אתה יושב ליד הילדה כשהיא רק התחילה לעמוד ובמקום לשמור שלא תיפול, אתה מסתכל בטלויזיה ,ובגלל זה היא נופלת על הראש, ואתה עוד לידה, אם לא היית באיזור לא הייתי אומרת כלום.. או שאתה מאלץ אותי להשאיר את הילד לבד באמבטיה כדי ללכת להביא לו מגבת ששכחתי, במקום לקום מהמחשב ולבוא לתת לי, ולחשוב על טובת הילד, שיכול להחליק / לנסות לקום במים וליפול !!! אבל , משחקי כוחות ואגו הרי יותר חשובים לך גם אני מרגישה שטיפסנו על עץ גבוה, וכן , כל אלו שהציעו ללכת לשבת בבית קפה לדבר, זה היה נכון ללפני כמה חודשים , לא לעכשיו נכון שלמטבע יש שני צדדים , שדרושים שניים לטנגו , שלשנינו יש יד בהכל , כמובן שגם אני לא בסדר, אבל כל פעם שביקשתי ממנו בוא ננסה ביחד, להשתנות , הוא זורק את משפט המפתח שלו: "קודם כל את תשתני, ואח"כ אני אחליט אם מתאים לי או לא ומתי... " אז, סטופ! נגמרו הפריווילגיות. או שמשתנים ביחד - שנינו , במקביל , או שלא, נמאס לי שקודם אני צריכה לתת הוכחות בשטח , ואח"כ להתחנן למעט מגע, חום או יחס ממך. נכון , המצב מתוח ועצבני בבית , ואני מנצלת את ההודעה הזו והמקום הזה, לבקש ממך שלומי, לא בשבילי, בשביל הילדים , לסיים את זה בצורה יפה, מבטיחה לך שאני לא רוצה מלחמות , אני רוצה שהילדים יפגעו כמה שפחות , אחרי שנתגרש אנחנו נתראה בטוח עוד מס' פעמים בשבוע כשתבוא לאסוף אותם או איך שלא נחליט, והייתי מאוד רוצה שנגמור את זה ביחסים טובים , ולא במלחמה. וכן , כרגע אני כבר לא רואה סיכוי כלשהו להציל את הנישואים. מרגישה שזה מאוחר מידי , שכל הזמן אמרת , אני רוצה לצאת לדרך חדשה, לזוגיות חדשה, את לא מעניינת אותי יותר (וגם שכחת פרט קטנטן שהפעם הראשונה שאמרת שאתה רוצה להתגרש ממני היה כשהייתי בחודש שישי להריון עם התאומות !!!!! ) אז, אוקיי , קיבלתי את הבוווום שלי... איל - כל מה שרשמת היה אקטואלי ללפני חודשיים שלושה, אז אולי היה ניתן לעשות משהו ... היום אני כבר ממש בספק. תספר לו , שלפעמים צריך להוריד קצת מהאגו (שתמיד היה לו) , שאישה צריכה השקעה, צריכה להרגיש נאהבת , רוצה לקבל וגם לתת , ולא רק לתת ולתת ... לא להגיד קודם את אח"כ אני , להגיד , אני מוכן להשתנות , בואי נעשה את זה ביחד. משפט כזה אף פעם לא שמעתי. כואב לי מאוד לזרוק 11 שנות היכרות , ותמיד יהיו לי רגשות אליך , אבל נפגעתי ממך יותר מידי ואולי זה הזמן להמשיך הלאה . עדיף לטובת הילדים . שלא יגדלו במשפחה שיש בה מתחים / ריבים / כעסים / עצבים ועוד... גם ככה הם כבר מושפעים מזה. לא אכפת לי אם לא אמצא בן זוג חדש, אם לא תהיה לי זוגיות , אני רק רוצה להיות מאושרת שוב. ואם זה כרוך בלאבד אותך ולהקדיש את עצמי לילדים , אעשה זאת , ואתן להם את הכי טוב שאוכל , כי טובתם היא הכי חשובה כרגע. אישתך.

chenby

New member
יקירתי

כל מה שכתבתי לבעלך, ראי כאילו כתבתי לך. התחלת ללכת לטיפול? עכשיו הוא יצטרף אלייך. העניין הוא לשים לרגע את הפגיעות והאגו בצד (של שניכם כמובן - כי שניכם רוצים להיות צודקים והתוצאה היא ששניכם מפסידים את המשחק) וללכת לטיפול. גם את כרגע כותבת מפגיעות ואגו, וזה מובן כמו שגם אצלו זה מובן, ללא ספק לכל מטבע יש 2 צדדים. אז עכשיו יש לכם הזדמנות נפלאה באמת נפלאה, ללכת על זה ביחד. אז תעשו את זה. להתגרש תמיד אפשר. לתקן זה האתגר האמיתי. תעברו את זה, וזה מה שהילדים שלכם ילמדו. קודם כל - שמשפחה לא עוזבים, ושמכל בעייה, יש פתרון. הילדים הם השכפול של ההורים. מה שאתם עושים, זה מה שהם ילמדו. אז אם טובתם באמת חשובה לשניכם ואני בטוחה שכן, תעשו כל מה שאפשר כדי להתמקד בתיקון והעצמה או אפילו אם יהיה צורך - לדעת להפרד נכון - כי גם זה הילדים שלכם ילמדו - וזה לא משנה מה הגיל שלהם - תדר הוא תדר. בהצלחה!!! תחזירו את השמחה, יום שישי היום, יש יום מקסים, הכל יכול להראות לכם אחרת בשנייה. צירפתי לכם לינק שהוא עבודה ששניכם יכולים לעשות יחד ולהתעצם ממנה יחד. תתחילו לעבוד. להאשים זה הכי קל. לזרוק את הפצצות זה הכי קל - אבל הם לא אמת - הם מחשבות על מה שעתיד להיות או מחשבות על מה שהיה צריך להיות. שום דבר מזה, לא אומר כלום על עכשיו. ויש לנו רק עכשיו.

OK חברים

מה שכרגע קורה זה שאתם לא מצליחים לעבוד בצוות, כי אתם נלחמים על סולנות בהובלת הפרויקט. זה נורא ילדותי, אבל אתם באמת לא נורא מיוחדים. שניכם צריכים להפנים - לגדל שלושה תינוקות צפופים בגיל לכדי אנשים בריאים בנפשם מאוד מאוד קשה לבד, ובכל מקרה דרושים שניים, מגובשים. איוורור זה מאוד מאוד חשוב! אבל אצלכם זה לא איוורור - זאת בריחה. אתה חבר כנראה לא מצליח להכיל את העסק כולו ואת השינויים בסטטוס ובמוטל עליך וכשהיא 'מזכירה' לך אתה מתנגד. את גם לא מסוגלת להכיל את כל העסק הזה לבד, למרות ההצהרות הלוחמניות. כרגע למען הילדים שניכם צריכים להיות מגוייסים למאמץ המלחמתי. לצאת לקפה פעם בשבוע זה תחזוקה מונעת. אבל כרגע במצב שנוצר זה פלסטר על יד שנכרתה. מה שאתם צריכים כרגע, באופן בהול,זה סבתא מחוייבת אחת או שתיים. לשבוע. שתשמור על הילדימצ'ים הצפופים בגיל. ואתם קודם כל ולפני הכל תצאו מחוץ לבית, מבלי לברר ביניכם מי צודק ומיאשם, לסאשן מרתוני של זיונים פרועים עד אובדן הכרה. לפרוק את המתח ואת הכעסים. סביר להניח שאחרי זה תחזרו לדבר כמו בני אדם נורמליים, ולחשוב בצורה יותר צלולה.

איל85

New member
מהלב

שלום לך שמחתי שהצטרפת לדיון, חבל שנעשה בצורה הזו, אבל, עצם תגובתך, תוכן המילים שכתבת, מראה כי אכפת לך, במקום כלשהו שם בתוך הלב, יש עוד נקודת אור המקשרת אותך לבעלך, ולעצם הקשר בינכם. קראי טוב טוב מה כתבו לך ובעצם לכם, וזה מניסיון של אחרים. עצרו, קחו אויר, אתם נכנסתם לסחרור של מי אשם, מי התחיל, זה לא אני. זה קורה, אתם לא הראשונים, וכנראה גם לא האחרונים. כמו שכתבו לכם, להתגרש תמיד אפשר, אבל אומר לכם משפט שאמרנו אני והאקס שלי, לאחר שהתגרשנו, מה עשינו, בלאו הכי אנחנו עכשיו ימי הולדת של הילדים, יחד, או חלקית, ימי הורים הולכים יחד, ארועים שקשורים בילדים - יחד, גם אם היחד הוא לא ממש, הרי הקשר נמשך, ומעורב. מחוץ למסגרת הנישואים, לא מחכה שום דבש, אפשר להשתקם, אפשר להקים משפחה, אך זה קשה, מורכב, ואם להתמודד עם קשה ומורכב, נסו קודם כאן, בבית שבניתם, 3 ילדים שעוד לא מבינים מה קורה. לכו לייעוץ זוגי, יחד ולחוד, נקו את מה שעל ליבכם, וחפשו המשותף, מפריד יש המון, לכולנו. החוכמה - למצוא את היש, להעצים אותו, לבנות אותו, והכי הכי הכי חשוב - לוותר על האגו!! שבת שלום, והמון המון הצלחה. לא להישבר עכשיו.

שילה1

New member
יפה וחכם שהגבת,כי למטבע יש שני צדדים.

מקווה שאם כבר החלטת,תעשו זאת בדרך מכובדת,לטובתכם וכמובן-לטובת הילדים.

למעלה