תהליך גישור

shachama

New member
תהליך גישור

שלופ לכולכם - ותיקים וצעירים כאחד. כמו שזה נראה אנחנו ממש בכיוון של ללכת כל אחד לדרכו (בגלל שהיא רוצה - אני לא ממש...
) ואני מבקש את עצותיכם המלומדות לגבי הליך הגישור ומציאת מגשר טוב שיעזור לנו לסגור את העסק בצורה מכובדת וטובה. כמו כן, הייתי מעוניין לדעת מה סדר גודל מחיר של תהליך כזה שכן אני דיי חושש ממצבי הכלכלי לאחר התהליך ורוצה לצמצם למינימום ההכרחי את עלות התהליך. תודה מראש למשיבים

למטייל10

New member
אני במקומך הייתי נזהר מאד

גישור הוא הליך וולונטרי בלי שום תוקף משפטי, כלומר, מישהו שמקבל כסף בכדי להנחות את המו"מ בינכם מציע לך ללכת לזה רק אם מו"מ ישיר ברוח טובה (עד כמה שניתן) אינו מצליח ויש חשש של הגעה למאבקים משפטיים יקרים ממה ששמעתי עד כה, גישור מוצע לרוב בידי נשים, ולרוב הגברים יוצאים ממנו מוכים וחבולים (מזונות וכו') אני מציע לך לנהל מו"מ חכם, היא מעוניינת ללכת ממך? אתה גובה על כך מחיר כבד! זכור את מילת המפתח של כל מו"מ ביקום: "הפוך על הפוך" (חזור ושנן : הפוך על הפוך !!! היא רוצה להתגרש? אתה אומר שאתה לא רוצה, גם אם אתה כן רוצה!!! ) תפסיק לחשוב על הלב השבור שבאייקון ששמת, תתחיל לחשוב איך מנהלים מו"מ גאוני עם סבלנות של בדואי ובייצים של שור...רק כך תבטיח לעצמך פרק חדש מוצלח בחיים, ולא מכה כלכלית שלא תקום ממנה עשרים שנה...

שטויות...

גם לגישור יש תוקף משפטי וקיימים עורכי דין שהם גם מגשרים. ברגע שיש החלטה משותפת! שיהיה נכון יותר "לפרק את החבילה" בצורה מכובדת, זו הדרך הקלה והמומלצת. אנחנו היינו אצל עורכת דין מגשרת שהאקס בחר, שילמנו כ 1000 דולר ביחד, כל אחד התפשר ובסופו של דבר קיבלנו הסכם שמקובל לחלוטין על שנינו, שכמובן אושר ע"י בתי הדין. בהצלחה.

הופה הופה

בנות!!!!! הגיע לכאן פולני גאה!!!
שאפו על החתימה !!! כולם מבינים מה כתוב או שצריך לתרגם? שיהיה בהצלחה בתהליך. תאמין לי הכל לטובה
ברוך הבא.

"האדם מתכנן

ואלוהים צוחק..." אחד הביטויים הכואבים והנכונים ביותר שאני מכירה.....אמרתי לך- בחור שווה.

NoaModiin

New member
תהליך גישור יעזור לכם לסיים יפה ומהר

בדרך כלל תשלום ביחד למגשר הינו זול בהרבה מתשלום כל צד לעו"ד. כדי להיות בטוח שאתה חותם על הסכם הוגן כדאי לך להתייעץ עם עו"ד. התלומים הללו חד פעמיים וכדאי להשקיע בהם לפני שיוצאים לדרך חדש. אגב, ביום רביעי הבא הבא (3 לפברואר) יש כאן אירוח של עו"ד, כך שתוכל לשאול את כל השאלות המציקות לך בעניין הגירושין. שיהיה בהצלחה.

ye44

New member
רוצה לא רוצה ,היא לא רוצה ../images/Emo3.gif

אם ה
נשבר אז לפחות שהכיס לא ישבר
הכדור עכשיו אצלך תשחק איתו אייך שבא לך דהיינו רוצה גט בבקשה אם יש ילד אחד אתה אומר לה 1500 ש"ח וביי חלוקת רכוש שווה ולהתראות .אם שני ילדים 2500 ש"ח השתתפות בהוצאות רפואיות השתתפות בחוגים פעמיים בשבוע אצלך וכל שבת שנייה . סביר להניח שהיא רוצה 50 אחוז מהבטוחי מנהלים למינהם וקרנות ההשתלמות פה אתה יכול לשלוח אותה לאבא שלה שיתן לה
תתנה את הגט בזה שאתה לא מוותר על זה לא גישור ולא שלישית גשר הירקון יעזרו לה . ככל שתתעקש בנושאים הללו כך תרוויח כלכלית אם היא מוכנה לוותר על הנ"ל תעלו את את הכל על טיוטה תעביר לעו"ד הוא יעלה ינסח ותעבירו את זה לאישור הרבנות או בית המשפט .אין צורך בגישור אלא אם אתה לפלפון שמפחד מהצל שלך

יש לי המלצה למגשר משובח באיזור חיפה

אם זה עוזר לך - שלח לי מסר ואשלח את הפרטים שלו. בהצלחה

shachama

New member
תודה לכל המשיבים אבל יש מס' דברים שאני צריך

לציין/להבין: א. אני לא -
- אני סטרייט לגמרי לכל מי שתהה
ב. אני מאזור חיוג 09 ומחפש משהו קל"ב אבל
ג. יש לי 2 בנות קטנות - הגדולה בת 8 ד. לא כ"כ הבנתי איך אפשר "לסחוט" אותה לגבי דמי מזונות ומדור - הרי החוק מחייב מינימום של 2500 ש"ח על 2 ילדים + בערך 1500 ש"ח מדור (לא כולל צהרונים והוצאות רפאיות) אז איך אני יכול לרדת מזה - הרי בסופו של תהליך ביה"ש צריך לאשר את ההסכם והוא לא יאשר הסכם על סכום נמוך מזה, לא? ה. אם לא השתמשתם במגשר - מה עשיתם? איך הגעתם להסכם - הרי עו"ד יהיה יקר בהרבה, לא? ו. לגבי החתימה שלי - sad but true מנסיון...
שוב
למשיבים

למטייל10

New member
עם מגשר תמיד תצא הרבה מעל המינימום

יש לך מטרה אסטרטגית לתת 2500 ולא שקל אחד יותר מזה כל סכום נוסף אתה תיתן ישירות לבנותיך, כמה שתרצה מתי שתרצה ואיך שתרצה, תוציא את גרושתך מהמשוואה הכספית הזו בכדי לעמוד במטרה אסטרטגית זו, עליך להיות תותח על במו"מ, ואם אתה לא כזה, כדאי שתיקח יועץ (בן משפחה וכו') שהוא כזה אתה בכל מקרה תוציא אלפי ש"ח על עו"ד, אל תנסה לחסוך בזה, ולחשוב שגישור יעלה לך פחות אתה חייב להסביר לגרושתך שמאבקים משפטיים יימשכו שנתיים, יעלו עשרות אלפי ש"ח, וייפגעו קשות בבנותיך וביחסים בינכם לתמיד זכור: אתה לא חלש כפי שנדמה לך! יש בידיך כלים רבים, ממשיים ופסיכולוגיים, בכדי להשיג את מטרתך ועוד משהו: מי אמר שמדור זה 1500 שח? אם יש לכם דירה פנויה (ברובה) ממשכנתא, אתה לא מחוייב לשלם לה שכ"ד (מניסיון!!!) בהצלחה חבר!

איך הגעת לסכומים האלה?

הם לא ריאלים. קודם כל חבר, שכח מהמלחמות. הן לא טובות לאף אחד מהצדדים ובטח שלא לילדים שלך. סכום של 2500 ש"ח הוא לא ריאלי, בהתחשב בעובדה שמינימום מזונות הוא 1300 ש"ח לא כולל מדור מה שאומר שהסכום ההתחלתי שלו לפני המדור הוא 2600 ש"ח. מדור הוא יצטרך לשלם 40% או כמובן להגיע להסדר על מגורים בדירה הנוכחית (במידה והיא שלו). אין טעם להכנס למלחמות אבל גם אין טעם להכנס לשאננות. זה תהליך לא פשוט שמצריך לא מעט סבלנות. אני חושבת שכדאי מאוד רגע לפני שחותמים על ההסכם אצל המגשר (וכל הכבוד שבחרתם בדרך הזו!) להתייעץ עם עו"ד כדי לוודא שאתה מבין את המשמעות של הדברים.

למה אתה משליך את הכאבים שלך על מישהו אחר?

מי החליט מה המטרה האסטרטגית שלו? חשבת על זה שלפעמים המטרה היא יחסים טובים ככל האפשר לטובת הילדים? לחסוך כסף מעורכי הדין לטובת מצב קל יותר לפתיחת החלק הבא של החיים? יכול להיות שלא כולם במלחמה???

shachama

New member
מצד אחד מסכים אתכן - לא רוצה להגיע למצב של

מלחמה כי בסופו של דבר מי שייפגע הן הבנות שלי והן הדבר הכי חשוב לי בחיים כרגע! מעוניין להמשיך עם אשתי/גרושתי לעתיד ביחסים תקינים כדי שלא "תרעיל" את בנותי נגדי אם תרגיש שאני מחפש מלחמה ורוצה"לדפוק" אותה (סליחה עלך הביטוי) בהסדר. לגבי דירה - יש לנו דירת 4 חדרים עם משכנתא לעוד 7 שנים בערך. חשבתי שמקובל להשאיר לה את הבית לשנתיים הקרובות ולהמשיך לשלם 1/2 משכנתא במקום מדור - מה דעתכם?

תצא משם!

אל תחפש מה "מקובל". תחפש מה מתאים לשניכם. תתייעץ עם עורך דין לגבי השאלה מה המינימום שבו אתה מחוייב, ומשם תתחיל איתה את הדיון. נהל את הדיון בהסכמה ובהבנה, ודאג לכך שתהיה לה סבלנות לנהל איתך משא ומתן גישורי. שלם בינתיים דמי מזונות זמניים שיוסכמו על שניכם (כדי שהיא לא תאלץ לגשת ולבקש סעד משפטי), סכם איתה על הסדרי ראיה וקיים אותם. שמור על מערכת יחסים והעברת מידע בכל הקשור לילדים.

למטייל10

New member
נו באמת, הפכתי רשמית ל YE

"למה להיכנס למלחמות"???? גבירותיי ורבותיי תתעוררו, הוא כבר במלחמה רק שהוא עסוק בלנסות לא להבין את זה, ועל זה הוא יחטוף ובגדול! גירושין הם מלחמה, רק השאלה היא אם היא תישאר מוגבלת בין הבעל לאישה (רצוי מאד, ללא בתי משפט וללא עירוב הילדים) או שהיא תהפוך למרחץ דמים. בכדי שזה לא יקרה, אסור להיות יפה נפש, אסור לו לחשוב שהוא בטיול שנתי של הצופים, ובטח לא לקרוא מישהי מעליי שכותבת שמזונות לשני ילדים זה 2600 ש"ח, כי: 1. אין שום חוק או תקנה בנושא זה, יש רק מקובלות של תקדימים משפטיים .2. המקובלות היא 2400 לשני ילדים. גם עיצות כמו לצאת מהבית כי "תחפש מה טוב לשניכם" זו טעות איומה. הוא חייב לחפש רק מה טוב לו. אחרי הגירושין, גם אני הייתי נדיב וקניתי אפילו בגדים לגרושתי, כי היה לה ראיון עבודה חשוב. עד סיום הגירושין, הוא במו"מ מורכב ומסובך שלא מתאים לרכי לבב ודורש קור רוח עילאי. ולסיכום, כתבו לי כאן "מי אתה שתחליט מה המטרה האסטרטגית שלו?" ....נכון מאד, הוא יכול לכתוב לי, אל תבלבל את השכל אני מוכן לשלם לה גם 6000 שח לחודש בכדי לא לראות אותה יותר, יש לי כסף וזה לא מפריע לי..אבל הבחור כתב דברים אחרים לחלוטין, ולפני שהוא יופתע כמו שאמריקה הופתעה באסון התיאומים, אני מציע לו לקרוא היטב את מה שאני ו YE כתבנו לו.

לא מסכימה איתך

בשביל מלחמה צריך.. אחד! יכול להיות שהוא לא מבין עדיין איפה הוא חי וגם אני ייעצתי לו להתחיל בייעוץ אצל עורך דין אבל הדרך... הדרך! הוא אמר מפורשות שהוא רוצה לעשות את זה בצורה מכובדת ויפה אתה שלחת אותו ללבוש שריון ולהתקיף בתותחים שניה אחת לפני שמנסים לפרוץ דלת שווה לבדוק. אולי היא בכלל לא נעולה....

למעלה