תהיתי לעצמי...

Shaaachar

New member
תהיתי לעצמי...../images/Emo121.gif

למה לספר השישי קוראים "הנסיך חצוי הדם". זה משהו שהיה...טוב, אי אפשר לקרוא לו "שולי", אבל לא הכי הכי חשוב... זה לא שהנסיך חצוי הדם השפיע כ"כ על העלילה...על הסוף...כל הזמן חיכיתי שמשהו יגיע - שהנסיך יגרום למשהו חשוב...אבל לא...שהאופן שבו הארי יגלה מי הנסיך חצוי הדם יהיה מתוחכם ודרמטי...אבל חוץ מהקטע עם הסקטומסמפרה על מאלפוי לא קרה כלום. בדרך כלל, השמות של הספרים משפיעים על הסוף...על המתח שבסוף...חדר הסודות...אבן החכמים...מסדר עוף החול... אבל לא הסתדר לי כל כך...כל זמן, בזמן הקריאה, חשבתי לעצמי: "טוב, מתי יגיע ה-קטע הדרמטי עם הנסיך?" ו...ככה עבר לי הספר...לאט לאט הגעתי לסוף, ועוד לא הבנתי למה לספר קראו דווקא "הנסיך חצוי הדם" בזמן שיש דברים קצת יותר חשובים...

Shaaachar

New member
אה - ויכול להיות ש...../images/Emo121.gif

שהוא ממש השפיע על העלילה, אבל אני קצת אוטיסט בהארי פוטר...

your avi

New member
הממ...

מי האדם הכי חשוב בכל הספר, שכל העלילה סובבת סביבו (חוץ מהארי)- סנייפ! כל הספר סובב סביב סנייפ, סביב הספר שלו, סביב הרצח שלו, סביב ה-כ-ל. אבל, מה, זה נראה לך הגיוני לכתוב ספר שקוראים לו "הארי פוטר וסנייפ"?

למה לא?

אני לא מבינה מה גרוע כל כך בסנייפ (או מה גרוע בכלל *סטיות אישיות*) לפי דעתי הארי הי צריך להיות בכלל דמות שולית (כי הוא מ-ש-ע-מ-ם) וכל הספר צריך להיות שיפ אחד גדול של סנייפ/ וולדי, או סנייפ/ דראקו, או סנייפ/ דמבי...

jogy

New member
לא נכון!

כל הסיפור מתחיל ונגמר בהארי... המניע לעלילה נכון הוא וולדמורט, אבל הארי הוא זה שעצר אותו והוא זה שיכול להשמיד אותו, וכל הסדרה עוסקת בתהליך שהוא עובר עד לקרב הסופיולסוף המלחמה... אז כן יש לו תפקיד ראשי, לסיים את המלחמה.. רולינג החליטה להראות את המלחמה בכוחות האופל דרך העיינים שלו, וזה הכי הגיוני, כי הכל תלוי בו, וככה יוצא לה להכיר לנו אותו..

אני לא מבינה למה כולם שונאים את

הארי! הוא דמות מרתקת! הוא לא שולי והוא לא משעמם ולא מעצבן!הוא לב העלילה של הספר האהוב שלכם, למען השם... זה נהפך לטרנד כזה, לשנוא את הארי. חלאס!

מה יא

New member
הוא קצת מעצבן../images/Emo205.gif../images/Emo211.gif

לא הייתי אומרת שהוא הדמות השנואה עליי, אבל הוא בהחלט די מעצבן לפעמים (בעיקר בחמישי).

eyalabodram

New member
למה לדבר ככה../images/Emo206.gif

אם תגיד על עצמך שאתה בור בענייני הארי פוטר אין סיכוי שמישהו יפגע מזה אבל כמו שכתבת את ההודעה יש סיכוי שתפגע במישהו שממש לא התכוונת לפגוע. אוטיזם הוא סוג של מיוחדות מקסימה ולא צורת ביטוי

rds15

New member
הנסיך, או בעצם סנייפ, השפיע באופן

עצום על העלילה. עצם הגילוי שהוא זה שהסגיר את הנבואה לוולדמורט, ועצם הרצח של דמבלדור על ידו, מה שמשאיר אותנו עם השאלה של "מה הלאה?" ועם תעלומה של האם סנייפ טוב או רע. ובלי קשר לנסיך, מהספר הרביעי יש ירידה בהשפעת שם הספר על העלילה. בעוד שבשלושת הספרים הראשונים, אבן החכמים, חדר הסודות, והאסיר מאזקאבן, הלוא הוא סיריוס, היוו את העלילה המרכזית בכל אחד מהספרים, אי אפשר להגיד שהעלילה המרכזית בספר הרביעי היא גביע האש. נכון, הגביע הוא זה שפלט את שמו של הארי כמתחרה, אבל בזה מתחיל ונגמר התפקיד שלו. כנ"ל לגבי המסדר בספר החמישי. המסדר לא עשה הרבה, בעיקר בגלל הצורך שלו לפעול מתחת לעיניו של פאדג' ומשרד הקסמים הדיקטטורי-משהו, ולא היתה לו השפעה עצומה על העלילה. רק בקרב במלחמת המסתורין המסדר עושה משהו חשוב, בעוד שכל הספר התעלומה היא החלומות של הארי. ככה גם המקרה בספר השישי. המקרה הכי חשוב בספר הוא הגילוי על ההורקרוקסים של וולדמורט, תוך כדי למידת העבר שלו. אין יותר מדי חשיבות למיהו הנסיך, מעבר לזה שהעצות שלו הצילו את רון וזיכו את הארי בפיליקס פליציס, ושהארי כמעט רצח את מאלפוי. החשיבות שלו באה לידי ביטוי רק בקריאה נוספת של הספר, כשמבינים מיהו הנסיך ורואים את הפעולות של סנייפ לאורך כל הספר.

Shaaachar

New member
יש לי רעיון!! בואו נעשה../images/Emo121.gif

שמות חדשים לספרים...נגיד...איך היו קוראים לספר הראשון במקום "אבן החכמים"...על משהו אחר בספר שמשפיע על העלילה ויכול להיות השם... אני אתחיל: הארי פוטר ואבן החכמים > "הארי פוטר והאיש בעל שני הפרצופים" הארי פוטר וחדר הסודות > "הארי פוטר ויומנו של רידל" הארי פוטר והאסיר מאזקבאן > "הארי פוטר ו..." ממש אין לי רעיון! הארי פוטר וגביע האש > "הארי פוטר וטורניר הקוסמים המשולש" הארי פוטר ומסדר עוף החול > "הארי פוטר והנבואה האבודה" הארי פוטר והנסיך חצוי הדם > "הארי פוטר ו..."אין לי רעיון!

Chugworth

New member
"הארי פוטר ומסדר עוף החול"

יכול היה להיקרא, כמו שציינו אנשים בעבר, "הארי פוטר ומחלקת המסתורין". מע"ח אמנם היה חשוב לעלילת הספר והסדרה, שמענו עליו הרבה, הכרנו את החברים בו וראינו איך מתנהלים החיים במפקדה שלו; אבל יותר חשובים מזה היו החלומות האינסופיים של הארי על הדלת והמחלקה, שהובילו אותו לעלילה המרכזית של הספר (הנבואה) ולעימות הגדול בסיומו.

IllUS CratioN

New member
../images/Emo45.gif

לולא סנייפ, הארי לא היה זוכה בפליקיס פליציס, ולא היה משיג את הזיכרון מסלגהורן. אפשר להגיד שהספר השישי היה ממשיך עוד הרבה מאד עמודים, עד שדמבלדור היה מבסס את התיאוריות שלו על ההורקרוקסים בלי עזרתו של סלגהורן.

אדם חדש

New member
למה קראו לרביעי...

"גביע האש"? יש בספרות את השיטה הזאת לקרוא לספרים או סיפורים שבם של אירוע שולי וככה לתת דגש ועומק לאירוע השולי. למרות שלא נראה לי שכאן זה האירוע.

Ayelet Potter

New member
מה בידיוק 'שולי' בגביע האש?

הארי לא היה בטורניר בכלל אם גביע האש לא היה מוציא תשם שלו. וכמעט כל הספר יש את השאלה של למה השם שלו יצא מגביע האש. ובסוף הספר גם מגלים מי הכניס תשם לגביע האש וגם למה.

למעלה