תהייה...

למה???

New member
תהייה...

טיילתי לי פה בפורום וגם בפורום פיל' לכל וגיליתי תופעה "משונה" (עבורי) שגרמה לי לתהות למה אנשים, אנשים חכמים, עשו מלאנתלאפים מבחני איקיו בחייהם? למה הרדיפה הזאת אחרי מבחני איקיו? עלו לי כמה השערות: * יש הרבה אנשים נורא חכמים שלא מקבלים חיזוקים חיוביים על דברים שהם עושים (בגלל שכבר לא מופתעים מהם לטובה מרוב שכבר הפתיעו, קנאה ושאר פטריות)אז אולי הם מחפשים את ההוכחה לכך שהם "כן טובים" בלקבל את הציונים הכי גבוהים במבחנים... * אנשים חכמים בד"כ חושבים בכמויות הסטריות(במובן של חשיבה פילוסופית ולא "איזה לק יותר יפה ויתאים לחולצה החדשה שלי?" <לא שזה לא יכול לקרות, אבל בכמויות הסטריות?! לא...>). מה שמעניין זה השכל ולא דברים אחרים (לא טוענת שדברים אחרים לא מעניינים אותם אלא שפשוט השכל הוא משמעותי מאד לעומת דברים אחרים שהם יותר חסרי חשיבות וחולפים), והם רוצים כל הזמן הצדקה לשכל שלהם? אולי מתוך פחד שיגעון? בעצם לא יודעת עד כמה זה הגיוני אבל נשאיר את זה פה...
יש פה כמה אנשים בפורום שעשו כמות די גדולה של מבחני אי-קיו בחייהם, למה?

MelodicTruth

New member
שתי התשובות נכונות...אבל

שכחת עוד סיבה אחת(שנכונה לפחות לגבי). האתגר. אני כבר יודע מה הIQ שלי, אבל אני עדיין נהנה מהאתגרים שמציבים המבחנים האלה. לכן, אני לא מנסה אפילו לשלוח את התוצאות(אלא אם זה ממש מסקרן אותי!), מאחר ואני לא מחפש שום דבר חוץ מהאתגר עצמו. לכן אני מנסה רק את המבחנים שעושים רושם של "בלתי אפשריים"

neko

New member
../images/Emo127.gif יש מבחנים פשוט מעולים. על הSLSE

ישבתי שבוע, כשעתיים בממוצע כל יום, ובהפסקות קראתי את "המשפט האחרון של פרמה". היה תענוג. אני לא מפעיל את המוח מספיק

neko

New member
חוצמזה, זה יכול להוות אחלה חיזוק

לאגו, ותמיד קיים הסיכון הקטנטן שאני אקבל יותר ממה שקיבלתי בפעמים הקודמות...
בסה"כ, טווח הציונים שלי נדד בלמעלה מ2 סטיות תקן בכל המבחנים שעשיתי.

MelodicTruth

New member
מה?!

14 שעות השקעת במבחן? אני השקעתי שעתיים, למרות שעכשיו אני יודע שהייתי צריך להשקיע מהו כמו 5 שעות. אני לא מצליח להתרכז כל כך הרבה זמן על מבחן אחד. המבחן היחיד שלקח לי בין שלוש לארבע שעות היה 916

neko

New member
עשיתי את המבחן אחרי שאתה סיפרת

לי עליו, ואמרת לי שלא השקעת מספיק...
באותה תקופה גם החלפתי מזכירה, ולשבת במשרד 8 שעות ביום מול הטלפון (שצילצל אולי 10 פעמים כל היום כי כולם ידעו שהיא בחופש) זה די משעמם. אני לא חושב שהשקעתי אף פעם יותר משעה ברצף. גם לי אין כושר ריכוז כ"כ גבוה.

lepidus

New member
זה פשוט

בקשר למבחנים "רציניים"- את המבחן הראשון עשיתי בגן, כדי שיקפיצו אותי כיתה. את המבחן השני עשיתי בסוף כיתה ו', כדי להתקבל לכיתת מחוננים. את המבחן השלישי עשיתי בסוף יב', כדי להתקבל למנזה הסיבה שהייתי צריך לחזור על המבחנים היא שבכל פעם עבר יותר מדי זמן מאז המבחן הקודם והוא כבר לא היה תקף, ממש לא הייתי צריך לשפר את התוצאה (שעלתה במספר נקודות בודדות). ובקשר למבחני אינטרנט - כפי שאמרו פה לפני, זה פשוט אתגר, כמו חידת מחשבה או פאזל...

Flashoo

New member
לי יש תחביב מוזר בנושא הזה

אני אוהב לשבת עם עוד חבר או שניים ולפתור מבחן IQ ביחד, שנינו יושבים חושבים כמה שצריך על כל שאלה ורק אז כל אחד אומר מה הוא רואה, אם בכלל, זה מרתק פתאום לשמוע את דעתו של אדם אחר. אגב, בשניים מקבלים ציון אסטרונומי, במבחן אחד קיבלתי לבד 148 (סולם 24) וחבר שלי קיבל ציון דומה, בסיום המבחן ביחד קיבלנו "170+", המבחן לא מודד מעבר לזה. מה שמוכיח שתמיד טוב לעבוד בזוגות/קבוצות :)

MelodicTruth

New member
170+ בסולם 24

הוא בכלל לא ציון אסטרונומי. 170 בסולם של 16 זה כבר משהו אחר

Flashoo

New member
170 ב 24 זה 1 ל-500

די יפה לדעתי :) בכל מקרה 170 ב 16 זה 1 ל 160,000, הרבה יותר יפה :))

qet1

New member
תשובה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=915&msgid=24245379

למעלה