תהייה

Noya111

New member
תהייה

זה זמן רב, רציתי לפנות אליכם בבקשה לייעוץ/חוות דעת. הנושא: היצירה "בעקבות הזמן האבוד" של מרסל פרוסט. יצירה שאין עוררין על היותה אחת מן המופתים של הספרות הצרפתית בפרט והספרות העולמית בכלל, יצירה המוגדרת כ"מונומנטאלית". לפני כשנה, החלה הספרייה החדשה במפעל המבורך של הבאת יצירה זאת לקורא הישראלי ועד כה יצאו לאור 4 כרכים מתוך המכלול, בתרגומה (המצוין) של הלית ישורון. עם נחיתתו של הכרך הראשון "קומברה" בספרייה השכונתית, הסתערתי עליו בצימאון. ואז נכונה לי הפתעה. לא הצלחתי להתחבר כלל וכלל לספר. סגנון הכתיבה נראה כבד, מסורבל, ככל שניסיתי להתקדם שקעתי בתיאורים, תיאורים ושוב תיאורים….. לא אמרתי נואש, המשכתי עד עמ' 80 לערך ו…..כלום. מאוכזבת אך עדיין לא מיואשת, החזרתי הספר לספרייה והחלטתי לנסות את מזלי עם הכרך השני שנקרא "אהבה אחת של סוואן". ע"מ לחסוך לכם פרטים מיותרים, אסתפק ואומר שלא חל שינוי כלשהו בהעדר המוחלט של חיבור ביני לבין הספר. אז שוב הוא חזר למדפי הספרייה ובמקומו לקחתי …….אכן, אכן, את הכרך השלישי שנקרא "בצל עלמות מלבלבות". הפעם, ראיתי שע"ג הכריכה האחורית של הספר כתוב: " זהו הספר הקריא ביותר מכל ספרי המכלול" ודבר זה הפיח בי ניצני תיקווה חדשים. ניסיתי, באמת שניסיתי אבל…….בשום פנים ואופן לא הצלחתי לשרוד אפילו את מאה העמודים הראשונים. הדבר מעיק עלי מאוד לאור היותי שוחרת ספרות צרפתית מאז ומתמיד. (מופאסאן, זולא, בלזאק, הם מן הסופרים האהובים עלי!). הייתי מאוד שמחה לשמוע את דעת אלו מכם שקראו. כיצד התמודדתם עם היצירה ? באיזה כרך התחלתם ? האם יש חשיבות לסדר הקריאה של הכרכים או שמא כל אחד מהם יכול לעמוד בפני עצמו? האם כדאי לחרוק שיניים ולהמשיך כי מתישהו רואים אור בקצה המנהרה? מודה לכם מראש על שיתוף הפעולה.

siv30

New member
מה שאת מתארת מצייר תמונה עגומה

ומדכאת משהו עבורי, כי שלושת החלקים ממתינים לי...

Noya111

New member
האמת היא שאני נמצאת בבעיה רצינית

עם היצירה הזאת.
....ואני לא מצליחה להבין אצל מי הבעיה. יתכן שהספר הוא באמת רחוק מלהיות קל וידידותי לקורא, אך מצד שני, הרי קראתי רבבות ספרים שכאלה וכן נהניתי מהם, אז....לכן פניתי לחברי הפורום, אולי מכאן תצמח הישועה במתן הצעה לסדר קריאה או כל הצעה אחרת שתתקבל בברכה.

Mנטה

New member
נויה, אני לא קראתי א-ב-ל

כרמית, מנהלת פורום ספרים בוואי נט, סיפרה שנאבקה עם הטרילוגיה ממש בקושי רב וכשהצליחה סוףסוף לגמור אותה, אחרי המווון זמן, הרגישה שבעצם המאמץ לא בהכרח היה שווה את זה. מצד שני, לאחר זמן מה, הספר כן שב והטריד את מנוחתה, כך שאולי זה מסוג הספרים שצריך להתבשל אתם וההנאה מהם לא באה בזמן הווה או אפילו עתיד קרוב.

Noya111

New member
תראי, לרגע לא השליתי את עצמי שרק

אני נתקלתי בבעיה עם הספר הזה, בעוד שאצל אחרים זה היה פיקניק. זה ספר קשה מאוד - אך עובדה זאת כלשעצמה - אין בה כדי להרתיע אותי. הנקודה היא שאת ממשיכה לקרוא, וממשיכה ומצפה שמשהו יקרה, משהו ישתנה, משהו יזוז ו......כ-ל-ו-ם, פשוט כלום. בכל אופן,
לך על מה שסיפרת לי, תמיד מנחם לשמוע שישנם גם אנשים אחרים שחושבים באופן דומה לך
. במידה ולא אקבל הצעה מהפכנית אחרת מחברי הפורום, נראה לי שבאמת "אקפיא" אותו ואשוב אליו במועד בלתי ידוע.

een ogenblik

New member
אין לי מושג וחצי מושג בצרפתית

כך שאיני יכולה לחוות דעתי על איכות התרגום. מה שאני יכולה לומר הוא שאני נהנתי ביותר מן הספרים, ובדרך כלל איני מי יודע נהנית מספרי תיאורים. פרוסט מתאר כל הזמן. הוא מתאר את שעיניו רואות, הוא מתאר את שגופו חווה, ובעיקר הוא מתאר את רגשותיו ומחשבותיו. גם כאשר קורים ארועים שונים, הם מובאים לקורא בצורת תיאור על המראות והקולות שחווה פרוסט. מה שמטריד אותי בתרגום "בעקבות הזמן האבוד" הוא הזמן האבוד בין ספר לספר. הספר הראשון תורגם כבר במאי 1992, וכבר עברו מעל 10 שנים. בכריכתו האחורית של הספר הראשון מ.פ. הבטיח שאפשר לקרוא את הספר גם לשיעורין, כפי שקוראי המקור הצרפתי קראו זאת על פני 14 שנים. האם יש סבירות כלשהי שבמהלך הפחות-משלוש-שנים הקרובות נקרא את מלוא הספר בתרגום לעברית?

een ogenblik

New member
אהמ, פיספסתי משהו?

זה בדיוק מה שכתוב בכריכה האחורית של הספר הראשון. עברו כבר מעל עשר שנים. יצאו ארבעה ספרים. ספר לשנה זה לא.

tokit

New member
קניתי את הראשון כשיצא

לפני כעשר שנים. ניסיתי לקרוא אותו ופשוט לא הצלחתי.. לא התחברתי לכלום. לא יודעת למה, אבל כשיצא השני קניתי גם אותו. עם השנים חזרתי שוב לספר הראשון. מעולם לא צלחתי את עמוד 20. את השני אפילו לא התחלתי.. כמובן שלמדתי מהנסיון ואת החלקים הבאים השארתי בחנות.

סמיאגול

New member
גם אני הגעתי לספר

בעיקבות הגדרתו כ"קלאסיקה" ואני חייב לאמר שמדובר בשיעמומון. אין לספר עלילה (לפחות עד לעמוד אליו אני הגעתי) סתם תיאורים של בחור בטלן שלא עושה כלום. בהחלט ביזבוז של זמן ואנרגיה.

Noya111

New member
אני מודה לכל מי שהגיב לבקשתי../images/Emo24.gif

עושה רושם שכלל וכלל אינני נמצאת בעמדת מיעוט לגבי התרשמותי מהספר הנ"ל.
כנראה שאצטרך להתכונן לכך כשישאלוני "ואת פרוסט קראת?" תשובתי תהיה "לא" מוחץ!!!!

למעלה