תהייה

Philosopher

New member
זה החור בתיאורייה.

בכלל השאלה הזאת של "מתי התחיל הזמן?" היא בעייתית כשלעצמה, אך אולי מישהו שמבין יותר ממני, יוכל לענות עלייה. אני חושבת שהוא מתכוון לכך שמאז שנוצר החומר והתגבש והסתדר בצורה מסויימת, הוא התחיל לחזור על עצמו, כי בשלב מסוים, בהיותו מוגבל, לא היה לו עוד לאן להתפתח. אני יודעת, זו תיאורייה בעיתיית, ויש לה גם תקיפה טובה בספר שיש לי אבל אין לי כוח לפתוח אותו עכשיו.. תמיד אתה יכול לשאול- ואיך התחילה ההתחלה? מהי ההתחלה? מהו סוף? אלו מילים בעייתיות, מהסיבה הפשוטה שאנו אלו שהמצאנו אותן בכדי לפשט דברים.

Philosopher

New member
מה שמביא אותי לעוד עניין.

באותה מידה שאני לא יכולה לענות בתור אתאיסטית, מתי התחיל הזמן, איך אתה יכול לענות על שאלה זו? בטח תגיד לי שאלוהים יצר את ההתחלה. ואיך אלוהים נוצר? מה היה לפני אלוהים? אפילו אם נצא מנקודת הנחה שאלוהים בלתי ניתן להגדרה, בכל זאת בטוח היה משהו לפניו. הוא לא נוצר מכלום, בתוך כלום, שהרי אם משהו נוצר כחלק מכלום, זה לא הופך אותו לכלום בעצמו?

ל נ צ ח

New member
וזה האור שבאמת: ../images/Emo42.gif

- כל התחלה היא המשך של סופה של התחלה שהייתה לפניה. הכל לעולמים מתגלגל במחזוריות הנצחית כך שמי שמחפש איך איבר או דבר התחיל באמת, ימשיך כך כל חייו לחפש ולחפש ולחפש... -כשידע להבין שכל התחלה היא בעצם המשך, אז יפסיק לחפש ההתחלה שמעולמים לא התחילה כי המשך דבר היא כל התחלה כן חוכמה תבונה ובינה רכש כי ידע לקחת בחשבון את כל התמונה כולה ולא להתמקד רק בחלקים מחלקיה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * נשלח ב 31/12/2002 21:20 מאת: מבחן ------- ומה עם התחלה שאין לפניה כמו התחלת העולם? אגב כדאי שתבאר כל משפט * תשובה מאת: לנצח ----------- מה שלא התחיל גם לא ייגמר התחלת עולם זה המשך התהליך הבא לאחר העולם שחרב לפניו. לידיעתך תוכנית האל מתחשבת להבטחת חיים לנשמה מהאינסוף לאינסוף והיא בנויה בתכנון אלוהי של מחזוריות-נצחית של בראשית-ואחרית וחוזר-חלילה. זו התוכנית קבועה ובלתי-משתנה בכל מרכיביה והיא נצחית לעולמים. אפשר לומר תוכנית דטרמיניסטית אלוהית ניסית של היש הוא האלוהים החוכמה ההבסולותית המתקיימת מאז ומתמיד ולעולמים למען נשמתו הנצחית של האדם למענה הנשמה שבו שתחייה ותתייסר כשהאדם גופו מת והיא בעולם המוות ומשם לאחר הנוראות בעת "אחישנה" תגאל לחיים בעולם-החיים והכל מתקיים במעגלי-המחזוריות-הנצחית ולעולמים באדם. ~ * ~ ראשי רוחניות פילוסופיה הודעה מאת: . לנצח תאריך:30/07/2001 שעה: 20:53 האמת עדי, שמעניין אותי לחוות באיזה שלב כבר לא תפסלי יותר את מעגליות-החיים (וזה וודאי למרות שזה רק עניין של זמן) וכשאני אומר באיזה שלב, אני מתכוון שאו בשלב של יודעי זאת האמת הראשונים או בשלב של יודעי זאת האמת האחרונים לדעת אותה, ואני מהמר עדי-נבון היקרה שזה לא יהיה בשלב האחרונים. נ.ב <סמייל קורץ> בידידות מחברך לפורום: * _____ * ל נ צ ח * _____ * - * * - פילוסופיה רוחניות ראשי הודעה מאת: עדי נבון תאריך:24/11/2001 שעה:08:10 שבת שלום לך איש יקר לפני ארבעה חודשים כתבת לי שמעניין אותך לחוות באיזה שלב כבר לא אפסול את מעגליות-החיים. ובכן. אני שמחה להודיע לך רישמית שאני כבר לא פוסלת אותה. אני מאמינה במעגליות החיים. אני לא מבינה את ההשלכות של הידיעה הזו על המציאות, ואני לא תופסת כיצד מתבטאת אותה מעגליות, אבל אני בפירוש כבר לא פוסלת. תודה שהתעניינת. זה חסך לי הרבה זמן. אוהבת, עדי. ~ * ~ יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ מאת: . לנצח תאריך: 30/08/2002 שעה: 12:21 ספר קהלת פרק א (ט) מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ: (י) יֵשׁ דָּבָר שֶׁיֹּאמַר רְאֵה זֶה חָדָשׁ הוּא כְּבָר הָיָה לְעֹלָמִים אֲשֶׁר הָיָה מִלְּפָנֵנוּ: (יא) אֵין זִכְרוֹן לָרִאשֹׁנִים וְגַם לָאַחֲרֹנִים שֶׁיִּהְיוּ לֹא יִהְיֶה לָהֶם זִכָּרוֹן עִם שֶׁיִּהְיוּ לָאַחֲרֹנָה: ~ * ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Philosopher

New member
ומה עם ההתחלה ה- ראשונה?

איך משהו יכול להמשיך ממשהו שאינך יודע איך התחיל? קודם צריך לענות על א' ואחר כך על ב' כי אם נטיב להבין את א' אולי נטיב להבין את ב'?

gpeles

New member
אין לא התחלה ולא סוף

מהסיבה הפשוטה שאין דבר כזה זמן מאוד קשה לתפוס את זה אחרי כל כך הרבה זמן שאנשים הכניסו לכם כל כך הרבה זבל לשכל והרגילו אותכם לדברים מסוימים.

gpeles

New member
איני יודע

אבל אני יכול להסביר לך מדוע אין כזה דבר זמן הזמן כפי שאנחנו בני החיים מתייחסים אליו הוא לפי השמש, גם השעון הביולוגי שלנו לא היה קיים אלמלא השמש. עכשיו בטח תגידי דברים משתנים אנשים מתים, אנשים נולדים, ישנה הזדקנות, שינויים באקלים וכו' -> כל זה נובע בגלל גורמים חיצוניים שמחוץ לכדור הארץ, כלומר השינוי עצמו לא תלוי בזמן אלא במצב.. והזמן הוא מושג אנושי שנועד לעשות סדר בחיים

gpeles

New member
אני לא יודע מה יש, אבל אני יודע מה

אין וזמן בטח שאין אבל בכיף תחייה באשלייה ה"אלוקית" שלך

ל נ צ ח

New member
מת'אומר ../images/Emo65.gif

אתה <<< יודע >>> מה אין נו... אתה חבובי האמת אתה בסה"כ עוד ילד חמוד שלא השכיל עדיין לדעת אפילו מה זה באמת "אין" פשוט אתה עוד ילד חכם בעיני עצמו, ילד שחושב שיודע מה אין -אם השכל לא ימשיך לתעתע בך,(על תבנה על זה יותר מדי) אז תוכל להשכיל לעתיד ואז גם כבר תבין אולי לדעת-חכמים ומאלה הדברים על ה"אין" ותגובות חכמים שנאמרו בדיון שהיה על הכאוס ואנטי כאוס בפורום "פילוסופיה" לשעבר ב IOL המנהל: עמנואל הלפרין (לא מהטלביזיה) : בבקשה: כאוס ואנטי כאוס הם מצבים בייש, והיש הוא האלוהים 23/12/2000 20:10 לנצח [email protected] ----------------------- ז"א * ההכל * ללא יוצא מהכלל וזה כולל בוודאי את ה"אין" שכמו שכבר הסברתי זה מכבר, האין זה משהו ומשהו זה דבר ודבר זה * יש *. וכל זה כאמור אחד הוא והאחד הזה הוא * האלוהים * שבוע טוב * _____* ל נ צ ח * _____ * בלו, כאוס ואנטי כאוס 23/12/2000 14:29 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- לעניות דעתי אי אפשר שלא להקביל להגדרת הכאוס את האנטי כאוס שבא בעקבותיו. העובדה שהכאוס מתאפס ומסתדר לתבניות קוהרנטיות, היא עובדה שעשוייה להוליך אותנו למסקנה שבכאוס הוא תהליך בדרך לאנטי כאוס וחוזר חלילה. מזכיר גם את ההגדרות המקבילות כמו לידה ומוות, בניה והרס, אי סדר וסדר שלכולם יאה ההגדרה וחוזר חלילה.... -------------- --------------------------------------------------------------------- עמנואל, עם שיגור הודעתך שלעיל, זכית בתואר "יקיר לנצח"! 23/12/2000 15:20 יוסי_אב [email protected] ----------------------- ואיני מזלזל כלל בתואר זה. נהפוך הוא: לנצח היקר הוא אחד הכותבים המבריקים ביותר כאן, למי שמבינו, גם אם לא מקבל את תורתו... (ועל זה הוא יאמר: "אל תדאג, יוסי. סוף דבר הכל נשמע. גם אתה, על אף איטיותך המרגיזה לפעמים, עוד תבין בסוף ותקבל את התורה ואת נושא דברה..." נכון - לנצח?
). תיאוריית "חוזר חלילה" היא מעיקרי משנתו של לנצח, אם כי בסקלות זמן גדולות בהרבה... שלכם, יוסי --------------------------------------------------- יוסי, איני סבור שניתנה לי הזכות לכוון לדעת גדולים 23/12/2000 17:8 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- משמע להיות בדעה של לנצח. אני מניח שידידנו לנצח אינו אוחז בדטרמניזם שסותר את הדתות הקלסיות, התומכות בהתערבות האל בסדר העולמי, ולא בתכנון אפריורי של המאורעות. וזאת משום מה? כי ניתן לראות בכאוס אקראיות שמוליכה בסופו של דבר לדטרמניזם שהוא האנטי כאוס. ולא רק לנצח לא יקבל את הפרשנות הזו ובודאי גם כמה מידידנו כאן. אבל הפלוגתא הרעיונית מזינה את הפורום שלנו, וטוב שכך. הו לנצח, אתה אדם מופלא 28/12/2000 22:27 blueboy [email protected] ----------------------- לפחות נופלת בחלקי הזכות להכיר אנשים כמותך.

gpeles

New member
אתה בנאדם עלוב ואתה מחליא אותי

תמה השיחה בינינו

ל נ צ ח

New member
וכמוהו: ../images/Emo92.gif

"הקניבל" אני אותם החכמולוגים כולם שם בכיס הקטן: ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ *

Lu Tze

New member
אז מה ההבדל בין לומר "זמן"

ללומר "גורמים חיצוניים שמחוץ לכדור הארץ", כפי שאתה הגדרת זאת?

gpeles

New member
פשוט מאוד

את הזמן כפי שאנשים מגדירים אותו אי אפשר לשנות.. הוא קבוע אם היום ה-7.9 אתה לא יכול לעשות שיהיה היום ה-3.9 לעומת זאת גורמים שונים אתה יכול לשנות ולהזיז עוד הבדל.. הזמן הוא ציר 500 לספירה, תשנ"ס וכו' הגורמים הם לא.. הם בעצם מה שמשפיע על גופים שונים במרחב האמיתי. הבנאדם לא מת בגלל שהוא בן 100 שנה (זמן) או 50 שנה (זמן) אלא בגלל שהמערכת החיסונית שלו נפגעה לדוגמא מהגורם מסוים (גורמים שונים).

gpeles

New member
וברור שזה רק עניין של הגדרה

ושל תפיסה, אתה יכול להגדיר גם זמן בצורה אחרת. אני מדבר על איך שזמן מוגדר בצורה היום יומית. כשאנשים אומרים שאין להם זמן זה לא שאין להם זמן זה שגורמים מסוימים משפיעים עליהם ויוצרים בסביבה ובהם שינויים שגורמים לתחושת הזמן. אם לא היו שינויים לא היה זמן בין אם השינוי הוא בתוך המוח-האדם או בסביבה

Lu Tze

New member
אל תיעלב, אבל אני חושב שבילבלת כמה

דברים ביחד וחיברת אותם לתיאוריה. קודם כל, אם יוצאים מנקודת ראות מדעית אין הבדל בין כדור הארץ לבין, נניח, מאדים. אותם כוחות שפועלים פה פועלים גם שם (אם כי ביחס שונה ובעוצמה שונה) אז אתה לא יכול לומר "גורמים מחוץ לכדור הארץ" (אלא אם לא הבנתי אותך נכון). דבר שני, עם הזמן (בצורה שבה רוב האנשים משתמשים במילה) המערכת החיסונית של בני אדם נפגעת (כמו גם עוד דברים כמו הלב, המח וכו'). אומנם אין דבר כזה כמו "מוות מזיקנה", המוות תמיד נגרם כתוצאה ממשהו, ההבדל הוא שבגיל 81 אתה יכול למות ממשהו שבגיל 18 היה גורם לך לכאב ראש קל. אבל אני עדיין לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון. נניח שיש מצב א' שהופך למצב ב'. למשל, אבן נופלת, אבן פוגעת בריצפה. מה קורה באמצע? אילו גורמים השתנו ואיך הם השפיעו על האבן?

gpeles

New member
אבנים ובני אדם

האבן טיפול כתוצאה חכח המשיכה שלה למקום מסוים או כתוצאה מגורם מסוים אחר אבנים לא נופלות סתם פיתאום כי בא להם ליפול. ולכן השולט בנפילה שלהם הוא לא הזמן אלה הגורם. (גורמים חיצוניים, הכוונה הייתה לגורמים שונים) במידה ולא התרחשו כל שינויים ביקום לא יהיה זמן. אדם לא מזדקן סתם. אדם מזדקן כתוצאה מגורמים מסוימים, אם זה מחסור בדברים מסוימים אם זה פעולות ושינויים שמתרחשים בגוף האדם. מה שאני מנסה להוכיח לכם זה שהזמן לא קיים במציאות, הוא תוצר של צורך אנושי שבעצם נובעת מאשליה של תחושת זמן שנגרמת ע"י שינויים באדם, במוחו, ובסביבה שלו.

Lu Tze

New member
הבנתי.

אתה אומר שהשינויים גורמים לזמן (או, לאשליית הזמן) ואילו רוב האנשים אומרים שהזמן גורם לשינויים, נכון?

למעלה