תהייה

Lu Tze

New member
מעניין...

במידה מסויימת, אני מסכים איתך. הזמן אכן משתנה במהירויות גבוהות מאוד.

gpeles

New member
לסיכום הדיון

הזמן - אשליה שנגרמת כתוצאה משינויים באדם ובסביבתו

למה???

New member
"אשליה". האם יש לך משהו אחר להציע?

אינסטנקטיבית אנחנו משתמשים בדבר הזה שנקרא "זמן". זה לא משנה האם הוא תוצר של משהו, הוא משמש אותנו יופי. ברגע שאנחנו מקיימים אותו, הוא קיים! הזמן נהפך לגורם, לסיבה. מחר יש לי עבודה ב-8 בבוקר, אני אלך לישון היום מוקדם. קבענו לעצמינו חברה שלא יכולה להתקיים בלי זמן, זמן הוא לא "אשליה". בוא נגיד שמה שאדם רואה כשהוא על טריפ זוהי "אשליה" (לאון דווקא אבל...), זה לא קיים אלא רק בשביל זה שלקח את הטריפ. זמן קיים בשביל כולנו ואנחנו לא מכירים שום דבר אחר, אנחנו אפילו לא יכולים לחשוב במושגים שכאלו, אי אפשר להגיד שזמן הוא אשליה. אשליה בהשוואה למה? למה שאמיתי? אמיתי מבחינת מי? יכול להיות שאפשר להשתחרר מראיית הזמן, זה עדיין לא יהפוך את הזמן לאשליה.

gpeles

New member
פה השאלה מה את מחפשת

מה שאמיתי בשבילך, או מה שאמיתי במציאות השלמה (חיפשתי מילה מתאימה במקום של "שלמה" אבל היה לי קשה למצוא, אם לא הבנת למה אני התכוונתי תגידי לי ואני אנסה לפרט יותר).

למה???

New member
נרהא לי שהבנתי.

בוא נגיד שבמערכת חשיבה שלי אני מבטלת את המושג זמן. איך חיי יראו (בערך...)?

למה???

New member
במקום "ייראו" "יתנהלו".

ז"א, איך החשיבה במושגים של "גורמים" ולא של זמן תשפיע על חיי. והאם יש לי יכולת לחיות חיים בחברה?

gpeles

New member
חייך לא ישתנו

אבל את תיהי צעד אחד יותר קרוב לאמת

למה???

New member
אז כל מה שיקרה זה

שאני אדע שבמציאות האובייקטיבית (אני לא יודעת אם קיימת אחת כזו אבל שיהיה) אין זמן. אז למה אמרת שאם כולם ידעו את זה הכל פה יקרוס?

gpeles

New member
יש הבדל בין ידיעה של אדם פרטי לבין

ידיעה של החברה. והסברתי למעלה מה יקרה אם פתאום ביום בהיר אחד ישללו את המושג זמן. בתור אדם פרטי המטרה שלי היא להתייחס לעולם בשני מישורים. במישור אחד לחיות ע"פ כללי החברה אבל במישור אחר לדעת בעצם מהי המציאות האמיתית.

למה???

New member
חחח.... אוי מה עשיתי../images/Emo12.gif?../images/Emo6.gif

למה אתה חושב שקיימת מציאות "אמיתית"? מה זה "אמיתי"? מה זה "מציאות"?

ל נ צ ח

New member
הזמן הוא שיהרוג את כל שמנסה להרגו

הזמן הוא דמות הנצח! (בתמונה הדמות לנצח) תוכל לציירו כמי שציירוהו הקדמונים זקן בעל כנפיים ועל ראשו שעון של חול ובידו מגל גדול. + + + __|__ + + +

ל נ צ ח

New member
מה שלא עושה הזמן אפילו שכל לא עושה

הזמן זה מצב נצחי בכל הנשמה הוא מלווה אותה ובאשר היא כאשר הבנאדם מת נשמתו הנצחית מתייסרת לאט לאט בנוראות בגהינום בכדי שתבין למושג הזמן המתמשך שם מספיק שתדליק מבער ותכוון את האש על פניך ""רק"" ל 5 דקות (זו רק גירסת DEMO מהירה למה ששם המון המון המון זמן תחווה) לעומת זה לאכול גלידה מעולה רץ לך הזמן מהר יותר נכון בחור-טשיק? והבנאדם מת ידידי, רק כאשר רצונו של האלוהים בזה ולא רצון האדם לבנאדם פשוט נגמרה לו מכסת זמן-חיים ש ע"י אלוהים מראש נקבעה עבורו וכך כרצונו אלוהים גמר האפס שלעומתו ז"א הבנאדם הוא נידן-הגיהנם למלא את תפקידו על במת-החיים. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
אין ההתחלה הראשונה ואין הסוף האחרון

מה שהיה הוא שיהיה ברור? ספר קהלת פרק א (ט) מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש: ז"א הכל ממנו אלוהים נע במעגל של : ...בראשית-אחרית-בראשית-אחרית-בר...וחוזר-חלילה... פשוט מאוד, מה שמעולמים היה זה מה שלעולמים שוב יהיה המאורעות הגדולים והעצומים הצפויים לנו לעתיד בקרוב באחרית-הימים היו בעולמות-קדם רק שאותם אנחנו שכחנו. על זה אמר קוהלת: אין חדש תחת השמש ספר קהלת פרק א (יא) אין זכרון לראשנים וגם לאחרנים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרנה קהלת פרק ג (יד) ידעתי כי כל אשר יעשה האלהים הוא יהיה לעולם עליו אין להוסיף וממנו אין לגרע והאלהים עשה שיראו מלפניו: (טו) מה שהיה כבר הוא ואשר להיות כבר היה והאלהים יבקש את נרדף: . . . * . . . __________________________________ קהלת: << אין זכרון לראשנים וגם לאחרנים שיהיו לא יהיה להם זכרון עם שיהיו לאחרנה >> __________________________________ |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s|

למה???

New member
לא לא לא

לא ידוע על שום א' ראשוני ומוחלט. תמיד אפשר ללכת אחורה... זה חלק מהעולם הזה, שימי לב גם לזה שאתה עצמך לא יודעת מה ההתחלה שלך ומה הסוף.

למה???

New member
לא לא לא

לא ידוע על שום א' ראשוני ומוחלט. תמיד אפשר ללכת אחורה... זה חלק מהעולם הזה, שימי לב גם לזה שאתה עצמך לא יודעת מה ההתחלה שלך ומה הסוף.

LITTLEwind

New member
מה זה השטות הזו??

מי קבע שהיקום זה ה"שחור", ה"ריק", והככוכבים זה דבר אחר? גוף= איברים. הגוף כולו כולל את האיברים. כשאומרים "גוף" לא מתכוונים לעור. אלא להכל, איברים, נימים, ושרירים. עכשיו תהפוך תמטאפורה הזו על היקום. פשוט נתנו להם שמות נפרדים כדי שתעשה ההבחנה... אני מקווה שאתה, וכולם פה הבינו תנקודה.

Lu Tze

New member
ננסה שוב,

היקום הוא כל מה שהיקום מכיל (נכון שטאוטולוגיה זה דבר נהדר?). אבל רוב מה שהוא מכיל זה ריק, לא כוכבים. ז"א, הריק "תופס" את רוב השטח של היקום. בהודעה שלך נראה לי שאת שמת את הדגש על הכוכבים ולא על הריק.

למעלה