תהייה

mykal

New member
האמת עכשיו שנשארו

רק חודשים, תבלעי את הצפרדע, ותסימו את המגורים ואת הקשר הזה.
בבית שלך, מראש תנעלי חדר שינה.
ומגרות שאינך רוצה שהיא תגיע אליהם.
אגב,תצטרכי את שיתוף הפעולה של בעלך.
תמיד מזהירים ממגורים משותפים.
שוה לשלם שכירות מאשר לחסוך כסף שיוצר כ"כ הרבה בעיות.

תקשיבי לי, את מודיעה לבעלך שאין סקס

וכשהוא מתלונן תסבירי לו שהוא צריך להיות סבלן נשארו עוד חודשיים.

ואני מתעלמת מכל השאר, לא הייתם צריכים לעבור אליה, מבחינתי אתם צריכים לעבור משם מחר, והבעיות שלך עם בעלך ולא עם חמותך שמוכן לחיות בתנאים כאלה.

את צריכה לנשום עמוק ולקרוא את המשפטים שלך "השפילה אותך מול כל המשפחה כשגיליתי עצם של תרנגולת במרק" - היא השפילה אותו כשאת גילית את הבשר? את רבה איתה דרכו. אם כבר לריב, תריבי איתה. ותעברי דירה.

Miss Lynn

New member
אני יודעת שלא היינו צריכים לעבור אלייה

בתכלס כל מה שקורה זה בגלל בעלי, אם היה עומד על שלו ולא מפחד ממנה הכל היה אחרת...

ayaht

New member
תשמעי, תכלס מה שאת מתארת זה נישואין על הנייר.

פשוט ככה.

אני מאוד נגד מגורים משותפים, או אפילו קרובים.
ו.. כמו שאת שמה לב, כל הגבולות נפרצו. אפילו אין לה בעיה להכנס לכם באמצע הסקס.

אני במקומך היית פשוט קמה ועוזבת. עכשיו.
שומדבר לא שווה חיים בצורה כזאת. אפילו אם זה "רק לחודשיים".

איכשהו לא הצלחתם להבהיר לה שאתם אנשים בוגרים

ועצמאיים שעומדים ברשות עצמם ומנהלים לעצמם את החיים.

אולי כי אתם פשוט לא כאלה.

mykal

New member
אהמממ, שואלת,

כתבת משפט ממש 'חזק'

ובלי להתיחס רק למקרה הספציפי הזה,
האם 'האשמה' היא תמיד במה שאני עושה?
אין אחריות של צד שני?
כי התלונה באה על רקע שלא מאפשרים להם להיות בוגרים,
נכנסים להם לחדר בשעת סקס,
מחליפים להם מצעים, 'תפאורה' בגדים.

האם הורה לא אחראי ל'גדל' עצמאות לילד שלו?
עובדה שהדבור לא מועיל.

אני תמיד תוהה --מי באמת אשם ומי האחראי?
כי כנראה אין ממש משואה--בין היכולות.

אם יורשה לי

2 הצדדים כאן לא בסדר. והכוונה לא לכלה אלא לבעל ולאימו.
היא לא משחררת, למעשה היא ממש נטפלת. בחור בוגר, שלא לדבר על נשוי, והיא צריכה לקבוע לו אילו תמונות יהיו לו על הקיר בחדר ואיזה קישוטים? להכניס לו מגש עם אוכל לחדר?
והבן עצמו, בחור בוגר, שלא לדבר על נשוי, ואין לו שום בעיה שאמא שלו מטפלת בו. (למי שזה מפריע זה לאשתו.וכל הכאלו שיחות עם אמא שלו, היו רק בגלל שאשתו דרשה את זה)
עד שזה לא יפריע לבעל באמת, הוא לא יעמיד את האמא במקום, אין שום סיכוי שזה ישתנה.

ולדעתי, זה רק ילך ויחריף. כי היא חושבת, שעוד חודשיים הם יעברו לבית משלהם והאמא תשחרר. והיא תוכל לנהל את הבית שלה כרצונה. אבל לפי המצב היום אין סיכוי שזה יקרה. ועוד כמה חודשים היא תכתוב לנו פה איך היא קיוותה שזה יקרה אבל אמא שלו באה אליהם מתי שהיא רוצה, אולי גם קבלה מפתח והיא נכנסת לה שהיא עם חזיה (או שוב באמצע סקס), ומכבסת לה את הבגדים של הילדים שהעבירו דרכה במתנה ועוד... כל הסיפורים שאנחנו קוראות פה כל פעם.

עוד משהו קטן - קנית הבגדים בעיני היא הדבר הכי פחות מפריע ובעייתי בכל הסיטואציה הזו.

Miss Lynn

New member
יום אחד בלימודיי בקופת החולים

המדריכה שלי החליטה ללמד אותנו על תסמונת הקן משהו כזה אני לא ממש זוכרת והיא דיברה שם על אמהות שממש מחנכות את הילד בצורה שהוא בחיים לא יצליח להסתדר בלעדייה, עושות עבורו הכל , וככה הילד המסכן גדל ולא מצליח אף פעם להתסדר לבד ותמיד חוזר לחיות עם האמא...

כמובן שבעלי לא ברמה קיצונית שכזאת, אבל יש משהו מטריד בהתנהגות שלה ושלו.

אם זה ילך ויחריף היא תשמע ממני כי אצלי בבית אני כבר לא אשתוק כבר יש גבול לכל תעלול.

אם את באמת ובכנות רוצה לשנות את ההתנהלות

הזו, לא היא צריכה לשמוע ממך אלא הוא.
כשבעלך יאמין באמת שהגיע הזמן לשחרר את חבל הטבור, הוא ידע יופי להבהיר לה את זה.
עד שזה יקרה, לא משנה מה את תעשי, היא לא תפסיק (ובצדק.היא תופסת את תפקידה כאם לספק את הצרכים שלו) ואת תתפסי הרעה בלי שום סיבה מוצדקת.

מגיע לי3

New member

Miss Lynn

New member
אולי את צודקת

עכשיו שאני חושבת על זה בהתחלה מאוד רציתי להתחבב עלייה ולמרות שראיתי שהיא עושה דברים מוזרים לא אמרתי מילה על זה.

בכל אופן אנחנו קנינו דירה לבד בלי עזרה שלה ושל אף אחד, ושנינו סטודנטים לפני סיום התואר ומרוויחים את הכסף שלנו לבד בלי עזרה של אף אחד,ככה שאנחנו מאוד מתאמצים להיות עצמאיים .

southern women

New member
איך את יכולה להגיד שקניתם את

הדירה שלכם לבד בלי עזרה? הרי הכסף שאתם חוסכים על שכירויות במגורים אצלה עוזר לכם לחסוך לדירה שקניתם.

southern women

New member
את רוצה להגיד לי

שלא טוב לך שם, את משלמת שכירות כמו שהיית משלמת אם היית שוכרת דירה ועדיין בוחרת לגור שם? מה ההגיון מאחורי זה? למה את עושה את זה לעצמך? ולזוגיות שלך?

בעיני, הבעיה הכי פחות חמורה היא רכישת הבגדים!

והבעיה החמורה באמת, היא הפלישה למרחב האישי שלכם.
ולכן, הייתי עוזבת בצד את נושא רכישת הבגדים ומתמקדת בבעיה הרבה יותר חמורה כרגע והיא שבעלך לא יודע להציב לאמא שלו גבולות. כתוצאה מהמצב שבו בעלך לא הציב ולא מציב לאמא שלו גבולות, אימו לא מכבדת לא את הפרטיות שלכם, לא את האינטימיות שלכם ולא את החפצים שלכם.

מפריע לך שאמא שלו קונה לו חולצות. בעיני, צריך להפריע לך יותר שאמא שלו זורקת לו חפצים, שאמא שלו נכנסת לכם לחדר בלי רשות ונוגעת בדברים והכי חמור - שאמא שלו נכנסת לכם לחדר באמצע סקס ולא יוצאת מיד ושבעלך לוקח את זה "בקלות" ומבקש ממך להבליג על הנושא הזה.

בעיני, את צריכה לקיים שיחה עם בעלך. הבעיה הבסיסית בעיני היא חוסר יכולת של בעלך להציב לאמא שלו גבולות. הבעיה הזו מתעצמת נוכח המצב הקיים של מגורים משותפים - אבל גם אחרי שתעזבו את הבית של חמותך היא עדין תהיה קיימת ועדין תפריע לך. בעיה כזו לא תיעלם.

לכן בעלך צריך להבין שאתם יחידה משפחתית חדשה ונפרדת ולהסביר לאמא שלו שמעכשיו - החדר שלכם מחוץ לתחום. לדעתי, שווה לעשות את ההשקעה, לקנות מנעול ולהתקין אותו.

ונקודה למחשבה. גם אני ובעלי ישנים אצל החמים כשאנחנו באים לבקר בסופ"ש, כי הם גרים רחוק.
בעלי עדין שומר בארון קצת בגדים שלו, כדי שיהיה לו כשאנחנו באים לבקר ואף אחד לא נוגע לו בדברים שלו. גם אני שומרת שם בגדים ואני תמיד מוצאת אותם בדיוק איך שהשארתי אותם.
יש לו שם עדין כמה קלסרים ישנים מתקופת הלימודים וכל מיני דברים בסגנון הזה, ואלו הדברים שלו ואף אחד לא יגע בהם או יזרוק אותם מבלי לבקש ממנו רשות. בזמן שאנחנו שם בסופ"ש, אף אחד לא יכנס לחדר בלי לדפוק בדלת. לפני שההורים שלו עברו דירה, הגענו כדי לעשות לו סדר בדברים ולזרוק מה שצריך. לפעמים, כשחמותי רוצה לפנק אותו, היא קונה לו בגדים ולנו זה לא מפריע. אם זה לא מוצא חן או שהמידה לא טובה או לא מתאים מסיבה אחרת - הוא תמיד יכול להחליף ואין עם זה בעיה. בגלל שזה ברמת המתנה מדי פעם ולא באופן קבוע, זה לא מפריע ואפילו נחמד שהיא חושבת עליו כשהיא רואה משהו יפה.

משהו קטן לגבי הנקודה למחשבה שכתבת

זה הנוהל בהרבה ( אם לא ברב) הבתים שבהם הורים נורמלים שיודעים לשמור על גבולות הילדים ולא חודרים להם לפרטיות.
כשרובנו עזבנו את הבתים, אלא אם היה מצב מיוחד, השארנו דברים שאנחנו לא צריכים כרגע אצל ההורים. אם זה אלבומי תמונות, ספרי מחזור, חומר מהלימודים, בגדים שונים וכו.
בדר"כ, בבתים שבהם אין שימוש אחר לחדר כשהילד עוזב, אף אחד לא נוגע בחדר, ונכנסים אליו הכי הרבה כדי לנקות אבק ולאוורר. במיוחד אם באמת בני הזוג גרים רחוק ובאים ללון בו כשהם מבקרים (או אפילו רק לנוח בשבת בצהריים או להשכיב שם את הילדים שלהם כשהם עוד ישנים צהריים)

אני יכולה לספר עלי, שרק שאמא שלי עברה לדירה הרבה יותר קטנה פיניתי חפצים אישיים שונים. וגם היום, יש דברים של הבת שלי שאני משאירה אצלה ואף אחד לא נוגע בזה.

yaya87

New member
אני בדיוק עכשיו מפנה את החדר שלי

כי אמא שלי עוברת דירה,כמו אצלך.
מפנה משם בגדים,דברים מהלימודים וכל מיני מזכרות...
עדיין היא תיקח איתה חלק מהציוד שלי פשוט כי אין לי מקום בשבילו נכון לעכשיו (דירת 2 חדרים...)

למעלה