תהייה

Miss Lynn

New member
תהייה

האם אמא אמורה לקנות לבנה הבוגר בגדים גם כשהוא נשוי כבר?

למרות שהוא אומר לה לא לקנות היא קונה לו...

האם אנחנו אמורים לעשות עם זה משהו או לשתוק?

אמורה? לא. יכולה? למה לא.

היא קונה את הבגדים על בסיס קבוע או לכבוד אירוע מסויים? (חג, יום הולדת וכד'?)
היא קונה מחנויות שהוא אוהב? אם כן... ממש כיף. אפשר ללכת להחליף למה שאוהבים וחוסכים כסף. אם יש לה טעם טוב עוד יותר טוב.

אם זה ממש מפריע לכם, בררו מה בדיוק מפריע ותגידו לה את הסיבה. גם אם זו נראית סיבה מטופשת, אפשר לפתוח במשפט, נכון שזה טיפה טיפשי אבל זה מאוד מפריע לי שאת קונה את הבגדים כי...

Miss Lynn

New member
האמת

שזה מפריע רק לי, החטטנות הזאת משגעת אותי.

כשהיינו חברים היא הייתה מחליפה לו תמונות בחדר מוסיפה לו פסלים על דעת עצמה ואצלי בבית זה לא נהוג שאמא שלי נוגעת לי בדברים בחדר.

ועכשיו חשבתי שזהו זה נגמר אבל לא, היא קונה לו חולצות זולות וזרקה לו את החולצות האחרות כי "הצבע דהה"

זה חולצות של דלתא באיזו זכות היא זורקת אותם?

היא שקועה בחובות, אני מרגישה כאילו היא קונה את החולצות האלה כדי שמחר היא תגיד אני עזרתי לכם עכשיו תעזרו לי.

בקיצור אני לא רוצה שתקנה לבעלי שום דבר .

הוא אמר לה לא לקנות אבל המילה שלו לא שווה כלום בעינייה.

מה לעשות?

זה שני דברים שונים

לזרוק אסור לה,למה היא בכלל מגיעה לארון שלכם?

אבל לקנות?
מה איכפת לך.
אני שואלת ברצינות..........זה נורא כיף לקנות לילדים שלך בגדים והם ילדים שלך גם כשהם מתחתנים
אז מה אם בא לה לפנק אותו
אני באמת לא מבינה
זה ממש ליצור מרייבה מכלום

לקנות בגדים זו לא חטטנות.לעומת זאת

להחליף תמונות ולהתערב בעיצוב חדר של מישהו מעל גיל 10 זה כבר סיפור אחר.

איך היא מגיעה לחולצות שלו כדי לזרוק אותן? אתם גרים אצלה? וגם אם כן, למה החדר שלכם לא נעול וברור לה שהיא לא יכולה להיכנס לתוכו?

בקיצור, אני ממליצה שתעשי לה שיחה. ותגידי לה שוב, שאת יודעת שזה טיפשי אבל את מרגישה שכאשתו חלק מהתפקידים שלך זה לדאוג לדברים אישיים של בעלך, ו"הצלת" אותה מהתפקיד הזה שהיה לה כשהוא היה התינוק שלה.
חוץ מזה, אם הוא יפסיק ללבוש את מה שהיא קונה לו (פשוט להשאיר את זה בשקית.תעשו בתחתית הארון שקית גדולה של מתנות שלה והכל להעיף לשם) היא ככל הנראה תפסיק. אפשר לתרום כל כמה זמן את השקית.

Miss Lynn

New member
זה עוד כלום

הוא מאוד קשור לכרית שסבתא שלו נתנה לו והיא החליטה שצריך לזרוק את הכרית , היא אמרה לו שהיא תזרוק והוא אמר שבשום פנים ואופן לא כי הוא לא מסוגל לישון בלעדייה .

היא התקשרה אליי יום אחד ואמרה שהיא באייס והיא קונה לו כרית, אמרתי לה שבבקשה תפסיק כי הוא בחור בוגר ואם הוא אמר לא אז לא שתכבד אותו, היא לא קנתה את הכרית אבל...

יום אחד אנחנו באים לישון והיא תפרה כרית בדיוק בגודל של הקודמת , בעלי מיד זיהה שזה לא הכרית שלו, וביקש ממנה להחזיר מיד את הכרית הקודמת.

ואני עמדתי מהצד והרגשתי שבא לי להגיד לה תפסיקי להתערב לנו בחיים פסיכית אחת. הרגשתי כאילו היא אובססיבית אם לא עושים מה שהיא רוצה היא זוממת מזימות.

אנחנו גרים אצלה עד מרץ, אנחנו עוברים לגור בבית שלנו.

אני לא תמיד נמצאת שם כי אני לומדת רחוק מאוד, ובכל זאת גם אם אשתו לא שם אני חושבת שזאת החלטה שלו אם לזרוק או לא משהו וזה מרגיש לי ממש מעצבן שהיא מחליטה כאלה דברים על דעת עצמה,

אמא שלי מעולם לא העיזה לזרוק לי משהו אחרי שהתבגרתי,

כשהיינו חברים היא הורידה תמונה של קבוצת כדורגל ממוסגרת ( גברים...) והחליפה בתמונה של פרחים (WTF) ... מה זאת החוצפה הזאת... מזלי שבעלי בן אדם רגוע, גבר אחד היה שובר לה את התמונה עם הפרחים...

אני חושבת שהרעיון של לשים את הבגדים שהיא קנתה בשקית זה רעיון ממש מעולה ואני הולכת לעשות את זה!!!!!

תודה רבה רעיון מעולה.

ועכשיו אני חושבת שאת פריקית של שליטה

ממליצה לך להוציא את האף שלך מענייני הבגדים שבין בעלך לאמא שלו.

שזה בדיוק התלונה לחמות

Miss Lynn

New member
ההודעה שלך מאוד פוגעת

אני משתפת פה דבר מאוד אישי ואת התגובה שלך תוקפנית מאוד.

dori78

New member
תתבגרי ותתמודדי.

כשאת בוחרת לשתף במקום ציבורי, שאת לא יודעת מי נמצא בו וקורא את הדברים - את צריכה לקחת בחשבון שתקבלי גם תגובות לא אוהדות.
כנראה שחמותך רואה בכם זוג ילדים ולא שני אנשים בוגרים שזכאים לפרטיות פיזית ומנטלית.
אם את לא מסוגלת לקחת אחריות על ההחלטה שלך לשתף בפלטפורמה הזו - אולי היא צודקת באבחנה שלה ואת ילדותית גם בעוד דברים?

הגברת נשמעת לי פרה שרוצה מאוד להיניק, אבל במקרה הזה לעגל מאוד נוח להמשיך לינוק...
מה שניסו להגיד לך זה ששורש הבעיה טמון ביחסים הבעייתיים בין בעלך לאמא שלו. את לא צד בעניין.
היית צריכה לקחת את כל זה בחשבון כשהחלטת לנהל חיים משותפים עם אדם שנותן דריסת רגל כל כך גסה לאמא שלו.

העצה הכי טובה שנתנו לך פה, היא לנסות לפתוח דף חדש כשתעברו לדירה שלכם - פשוט להבהיר לה באסרטיביות שהגבולות מוגדרים מחדש ובצורה מאוד ברורה. כל זה כמובן ביחד עם בעלך.
שלא תמצאי את עצמך עם הפתעות בסגנון "כן, הוא נתן לי מפתח אז החלטתי לנמנם במיטה שלכם..."

שני אנשים בוגרים שזכאים לפרטיות?

השלב הראשון בפרטיות הוא לא להתגורר אצל ההורים. לא שזה בסדר שאמא מתערבת בחולצות של הבן הנשוי שלה, בהחלט שזה פסיכי והאמא נשמעת לי משועממת עד אימה. אבל גם לא נראה לי נורמלי לגור אצל ההורים כאילו אתה הילד הקטן שלהם, אבל לרצות עצמאות מלאה. קודם תנו לעצמכם עצמאות ואחר כך תבקשו אותה מאחרים.

זו תגובה כללית או פרטנית?

במקרה הזה הם באמת גרים אצל האמא זמן לא מועט עד כמה שהבנתי.
אבל זה לא חטא לגור אצל ההורים למספר חודשים. הרבה מאוד פעמים זוג צעיר קונה דירה ויש תאריך פינוי שאינו מיידי.
קשה עד בלתי ניתן לשכור דירות לתקופה של מספר חודשים בלבד, ולכן לעיתים מעדיפים להישאר אצל ההורים כדי לא לטלטל ולארוז ולפרוק 4 פעמים. במספר החודשים האלו, במיוחד אם הם משלמים על המגורים שם (כמו במקרה הזה) הם יכולים לבקש שלא יכנסו להם לחדר בזמן סקס.
לא ברור בכלל איזו אמא שפויה תרצה להיות נוכחת במצב כזה.

לא אמרתי חטא

אבל אי אפשר לרקוד על כל החתונות. אי אפשר גם לגור אצל ההורים וגם לרצות פרטיות באותה רמה כאילו גרים לבד. זה לא הולך יחד.
למען הגילוי הנאות: שנה שעברה גרנו כמעט חודשיים אצל הורי כשהיינו במעבר בין דירות. לא שילמנו על זה בכסף והמשפחה שלי לגמרי יודעת לכבד. אבל בהחלט שבבית הפרטי שלי יש יותר פרטיות מאשר אצל ההורים. זה מחיר הוגן לשלם אותו. (גם עזרנו שם בקניות, נקיון, בישול וכו'. היינו חלק מהבית)

יש פרטיות ויש פרטיות

אם אני גרה אצל מישהו אני לא יכולה לצפות שלא יתערב באוכל שמוגש בבית או נמצא במקרר, אני לא יכולה להחליט תמיד מתי אני אכבס או מתי מנקים, מי נמצא בסלון או עוצמת הקול בטלויזיה וכן הלאה...
אני כן יכולה לצפות שאם אני גרה אצל מישהו הוא לא יכנס לחדר השינה שלי בלי לכל הפחות לדפוק, במיוחד שאני שם עם בעלי הטרי.
אני חייבת לציין שגרתי אצל אמא שלי במשך 22 שנים, ומעולם היא לא התפרצה אלי לחדר, למרות שזה היה הבית שלה. בטח ובטח לא שאירחתי חברים, ועל אחת פי כמה וכמה לא עם היתי עם בן זוג. ויודעת מה, מילא הפרטיות שלי, אני לא חושבת שגם היא רצתה לחשוב מה יהיה אם אתפוס אותם בפוזה מביכה.

אני חושבת שעם הדוגמא שנתת, את יכולה להסכים איתי שלהתפרץ לחדר השינה שלכם, ועוד להישאר שם כשמבינים שאת באמצע משהו, לא קורה אצל משפחה נורמלית.

לעשות עם זה משהו? כן,להגיד לה יפה תודה

אפשר לחשוב,מה קרה
מה יש לך?

Miss Lynn

New member
זה נשמע באמת מוזר אבל

יש מאחורי זה סיפור גדול ומאוד לא נעים.

אני מעולם לא רבתי עם חמותי ומעולם לא אמרתי לה מילה אבל היא עשתה לי דברים מאוד מכוערים ואני מאוד כועסת עלייה.

מפריע לי מאוד שהיא קונה לבעלי דברים, אני מרגישה כאילו גם זה התערבות בחיים שלנו.

אני יודעת שזה נשמע מאוד מטומטם אבל זה ממש מפריע לי אני לא יודעת מה לעשות עם זה, אני לא מעוניינת שהיא תקנה לנו כלום ואני לא מעוניינת שתגיד לנו מה לקנות והיא עושה את זה ואני פשוט לא מבינה איך היא לא קולטת שאנחנו כבר לא ילדים ואנחנו לא צריכים שתצווה עלינו ושתקנה לנו דברים.

mykal

New member
האם אנחנו אמורים לעשות עם זה משהו או לשתוק?

ברור שאתם אמורים לעשות עם זה משהו,
לשאול למה היא לא קונה גם לך? מה זאת האפליה הזו?

באמת לא הבנתי מה הבעיה?
היא רוצה להשקיע, נחמד מאוד.

Miss Lynn

New member
זה מאוד מפריע לי

היא קונה חולצות זולות וזורקת חולצות יקרות של דלתא.

מעבר לזה היא שקועה בחובות ואני לא מעוניינת שתקנה לנו כלום בכסף שאין לה.

mykal

New member
כמה דברים,

1)אני מקנאה בכל החמית שיש להן עודפי זמן,
ומצליחות ל'חטט' בדברים לא להן? אני חמות שבקושי מוצאת זמן לארגן את הארונות בביתי שלי.
גם את הדברים של בעלי, אני 'מסדרת' איתו ביחד.
למה אני צריכה להחליט, איזו חולצה הוא אוהב.
ממליצה, זו כבר לא--זו יפה בעיני וכו' אבל לא לבד.
איך לחמותך זמן לעסוק בזוטות האלה.

2)איך היא מגיעה אל הדברים? מה היא נכנסת לחדרשינה, לארון שלכם?
שימו מפתח. יך היא שם?
3)למה את לא יכולה לומר לה--אני מצטערת, אנחנו מנהלים את הקניות לפי הצרכים שלנו,
אל תקני, אם תקני אחזיר לך. עניני קצר ולסיים את הענין.

Miss Lynn

New member
חמותי

חמותי מכורה לקניות, יש לה מינוס ענק בבנק וכל פעם שיש לה קצת כסף היא הולכת ומבזבזת אותו על דברים שאף אחד לא צריך.

בעלי לא באמת צריך את החולצות אבל אין לה על מה לבזבז אז היא קנתה לו את החולצות המיותרות האלה.

כן היא נכנסת לחדר שינה שלנו. היא נכנסה גם לחדר שלנו באמצע סקס למרות שבעלי אמר לה לצאת היא נכנסה שמה אוכל על השולחן ויצאה.

חמותי מוסיפה מידי פעם פסל חדש לחדר משנה את הדברים במדפים, מחליפה לנו מצעים (WTF' כבר שלוש שנים שאני לא מצליחה להתרגל לרעיון הזה שהיא מחילפה לנו מצעים)

מפתח? לא נראה לי שמפתח יעזור יש אותו מפתח לכל החדרים

התירוץ של בעלי- מאמי תהיה סבלנית נשארו עוד חודשייםם.... אמממ לא נראה לי!!!! אני בטוחה שכשנעבור לגור יחד היא גם תחטט לנו בחיים, אבל אז תהיה לה בעיה גדולה כי אם אני אראה אותה רק נכנסת לחדר שינה שלנו חבל לה על הזמן.

איך אני יכולה להגיד לאישה מבוגרת כזה דבר?

הייתי חברה שלו כמעט 3 שנים, היא לא רגילה שאני אומרת כאלה דברים ואני פשוט לא מסוגלת לבוא ולהגיד לה אל תקני יותר.

אמרתי עכשיו לבעלי שישים את כל מה שהיא קנתה בשקית ושלא ישתמש בזה. הוא אמר למה? אמרתי לו כי היא לא מכבדת אותך, ולמרות שאמרת לה לא לקנות היא בכל זאת קנתה, המילה שלך לא שווה כלום בעינייה, ולמרות שאמרת לה לא להחליף את הכרית היא בכל זאת קנתה ולמרות שאמרת לה שאתה לא אוכל בשר היא שמה לך בשר באוכל והשפילה אותך מול כל המשפחה כשגיליתי עצם של תרנגולת במרק.

בקיצור האישה הזאת עושה מה שבא לך ושמה פס על כולם כולל עליי.

למעלה