תהייה...

Apikachu L

New member
תהייה...

זוג שהחליטו לקשור את הנפשות שלהם יחד. זוג גאה למהדרין, אלא שכל המתחתונתים כאן הם גבר ואישה, פשוט ביסקסואלים ו/או פאנסקסואלים. תסלחו לי על הבינאריות, לדוגמא זו.
אני חושבת על זה לאחרונה... בסה"כ הזוגיות שלהם לא חייבת להיות, מה שנקרא במחוזותנו, סטרייטית. אני רק תוהה איך אחת כזו תראה... ואיך הביסקסואליות תתפוס בה מקום. והאם זה ישפיע על התפיסה של הקהילה (כל קהילה) אותם...וגם איך.

חושבת חושבת, ויש לי כל מיני מחשבות מוזרות. לא יודעת מה לחשוב. אני אמנם בזוגיות עם סטרייט, וזה, אבל תמהני איך זה שהשניים פאנבי. מן הסתם תלוי בזוג וכל השיט...ובכל זאת.

Bell4Ever

New member
אני לא אוהבת

את החשיבה שאני צריכה להרים דגל כלשהו, לא משנה באיזה זוגיות אני נמצאת.
אני תמיד אשאר מה שאני ואם אני חלק מהזוגיות (רצוי שאני אהיה
) אז גם הנטייה המינית שלי היא חלק מהזוגיות. מדובר פה באינדיבידואלים, לא בתווית.

orald

New member
אני לא בטוחה במה דברים כאלו אמורים להתבטא.

אני חושבת שא-נשים צריכים לעשות במערכות היחסים שלהם מה שהם אוהבים, ללא הכרזה והתרסה כזו או אחרת מול העולם.
העובדה שאני רוצה לנשק לזוגתי באמצע הרחוב הסואן היא לא התרסה(בניגוד למה שלהט"בפובים יטענו), היא התנהגות נורמלית לחלוטין שמותרת משום מה, מחוץ למצעדי גאווה, רק לזוגות הטרוסקסואליים.

האם בגלל שאני בי' אני צריכה להתכחש או לאמץ סטריאוטיפים על בי' אפילו אם זה לא מתאים לי?
אני צריכה לחפש לבגוד מהצד? לצרף גבר? להזיל ריר על כל דבר שזז?

אם אני רוצה אני אחפש לצרף(ויש מצב שאנחנו רוצות...למרות שלמעשה כבר צירפנו, פחות או יותר, כפי שאת יודעת, חחח), ואת מי שאני רוצה(לא גבר, תודה רבה
), ולא אתייחס לסטריאוטיפ כזה או אחר. אני לא אזהר שלא לצרף למשל רק כדי לא להוציא שם סטריאוטיפי רע לבי'.
כשאני לא אחפש לבגוד בזוגתי מהצד זה יהיה בגלל שאני לא אוהבת בגידות ושקרים, לא בגלל שרצים לי סטריאוטיפים של בי' בראש.

ואם הכוונה למשל בכך שהגבר עשוי להיחדר ע"י האישה במערכת יחסים כמו שתיארת אז להיחדר אנאלית זה לא קשור לנטייה מינית: גם בקרב הומואים נטו לא כולם אוהבים, ויש סטרייטים למהדרין שאוהבים.

או בקיצור, עיזבי את הלסבית במנוחה, די להכריח אותה לגדל שיער ארוך כדי שתיראה כמו בחורה.

orald

New member
אני...

בי/פאן ונוטה לכיוון נשים. ואתה?

מה הבעיה והבלבול בדיוק? כי אין לי חשק לצרף דווקא גבר(ליתר דיוק גבר סיס') אם וכאשר ארצה לצרף? או כי רשמתי משהו על "לסבית" בסוף התגובה, שזו בדיחה פנימית שמיועדת למי שהגבתי לה במקור?

אוהדאדם

New member
מרגיש טוב, תודה

כתבת: "ואת מי שאני רוצה(לא גבר, תודה רבה)", מהניסוח אפשר להבין (אולי זה לא נכון, אבל זה מה שאפשר די בקלות להבין) שתצרפו את מי שתרצו למיטה שלכן, ומי שתרצו לצרף למיטה שלכן אף פעם לא יהיה גבר.

אם, נניח, היית כותבת "לא גבר טרנספוב, תודה רבה" או משהו דומה לזה, היה אפשר להבין שיש איזו תכונה של גבר שאת מוצאת דוחה ולא רוצה לשכב איתו. אבל פשוט כתבת "לא גבר, תודה רבה" - ז"א שכל גבר לא יהיה משהו שתרצי לשכב איתו.

אז, אם את אישה, ואת בזוגיות עם אישה, ואת שוכבת עם נשים אחרות או עם ג'נדרקו'יר אחרים שאינם גברים, אז באיזה אופן את "פאן" או "בי"?

זו לא בעיה, ולא בלבול. זו תהיה.

Apikachu L

New member
ג'נדרקוויר שאינם גברים?

ג'נדרקוויר, בדיפולט, אינם גברים, לא?

אני לא רוצה לענות בשם אורלד, אבל נראה לי שמשיכה מינית לא תמיד מכסה על חוסר רצון לקשר מסיבות אחרות. באופן אישי אני אולי נמשכת בלי קשר למגדר, אבל גברים גורמים לי לחשוש יותר...

orald

New member
אכן, גברים שמעניינים אותי מעבר למשיכה שטחית

הם זן נדיר ביותר.

גבר טרנספוב, כמובן(איזה מצחיק אתה היום, אוהדאדם), לא בדיוק יהיה מעוניין להצטרף אלי ולזוגתי...אלא אם הוא יראה את רצונו משום מה בלהרביץ לי מכות רצח ולאנוס את זוגתי.

אתה לא צריך להיעלב מזה שאני לא רוצה את רוב הגברים במיטתי(ועוד חשוב מכך, במיטתה של זוגתי), אלא אם תכננת כבר להציע לי משהו והתאכזבת מהניסוח שלי.

אני לא מתנגדת לאיבר זכרי נוסף(למרות שאני מודה, זה לא האיבר המועדף עלי), אבל אם כן סביר שהוא יתנוסס בין רגליה של טרנסית, כמוני.

יש סיכוי לצירוף של גבר, אבל שילוב התכונות שהוא יזדקק להן כדי לעבור את תהליך הקבלה פשוט...נדיר ביותר(אסטרונומי?), מבחינתי ומבחינת זוגתי(יש לנו טעם דומה מאד בנושא). לצרף בחורה הרבה יותר נחמד ופשוט...ולא מאיים(אה, כן, שכחתי את החלק שבו **גברים גורמים לי להרגיש מאויימת** ואני ממש תוהה למה, הרי בסה"כ תקפו והטרידו אותי מינית, תקפו אותי פיזית ומילולית וניסו לרצוח אותי
), אז למה לחשוב בכלל לכיוון אחר?

אני רק תוה מה הפריע לך כל כך בהעדפותיי ששאלת ותהית. האם זה היעדר גברים? זה בסדר, אתה יכול לקחת אותם, לצפות בהם מתנשקים כמו שאתה כל כך אוהב ולהצטרף אליהם...ולעזוב אותי ואת זוגתי(וההעדפות המיניות והפרקטיות שלנו) במנוחה.

orald

New member
לקח לי הרבה זמן להגיע לנקודה הזו.

אבל עברתי ניסיון רצח לפני חצי שנה, אז מה זה כבר מעט תוכחה פומבית למטרידן סדרתי?

orald

New member
או...אה...אהמ...ובכן...

נדבר כבר בפרטי?

אני אוהבת איך שהתגובה שלי רומזת לכל מיני דברים.

Apikachu L

New member

התכוונתי גם לחלק הקהילתי של העניין....
איך זוג כזה יתפס בקהילה בחוץ וזה.

אני מסכימה לחלוטין שזה לחלוטין קקה העניין הזה שרק לאנשים ממגדרים מסויימים מותר להתנשק עם אנשים ממגדרים אחרים ברחוב. או ללכת יד ביד. או לבטא זוגיות.
אני חושבת שאולי גם בזה חשיבות מצעדי הגאווה - בזה שזה נותן חלון למה שצריך להיות, ואז יש את הבום נפילה למה שעכשיו - ונותן את ההבנה לאיזה כיוון צריך להאבק.

בקיצור, כמו כל מערכת יחסים, אמרת, הא?
טוב, גם לזה אני מסכימה.

אני לא מכריחה את לסבית לגדל שיער ארוך. הוא בעצמו אוהב מאוד שיער ארוך...הוא התחיל לגדל עוד לפני שהיינו ביחד, אם כי בצבא הלך מקוצץ

באוניברסיטה אגב, הייתי עדה ללחץ חברתי עצום שהיה עליו ועל שאר "בנים" ארוכי שיער לקצץ. זה נראה לי כמו חוצפה שאין כמוה. פשוט היו באים ובאות (נשים בעיקר) ואומרות לו שיקצץ כבר. זה עצבן אותי כל כך...
ולמה? כי מבחינתן זה לא אסטתי. טוב, את פגשת את לסבית אז את ראית שהוא גם לא בדיוק מתנהג בצורה הכי ציסג'נדרית, אם כי כאשר זה נוגע למגעים חברתיים הוא יכול להיות גברי לפי הצורך באופן מפחיד... :-{
נראה לי אפילו המנחה שלו עשה לו קצת פרצופים בנידון...
בקיצור, אנשים צריכים להתעסק בעניינים שלהם יותר.
פיי... הייתי צריכה לפרוק.

orald

New member
שילכו ויחפשו איזה רב שינענע אותם ואת ילדיהם.

גם עלי לחצו לקצר שיער לפני שיצאתי(או הבנתי בכלל שרוצה לצאת) מהארון, כולל אחותי שתמיד, כבר שנים, מעירה לי כל פעם שלא הייתי מקצרת לגמרי אחרי חצי שנה של גידול שיער.
אני אוהבת את זה, גם כגבר אהבתי שיער קצת ארוך וחשבתי לפעמים לעשות מה ש"לסבית" עושה עם השיער שלו. שיחנקו עם זה.

אני יודעת שהוא עושה את זה מרצונו, אני התבדחתי על התפיסה המעווותת של קרובת משפחתו וההערות המטומטמות שלה כלפיך.

Apikachu L

New member
הבנתי שהתבדחת

יש את הקטע הזה של התרבות עם שיער... כאילו, טוב, זה רק שיער, אבל הם נותנים לזה יותר מידי חשיבות... לגלח, לגדל, לצבוע, למרוט, לחתוך... חלאס.

שלא לדבר על כל השמפואים שיוצאים ממפעלים לזומבים או משהו, כי הם נותנים "שיער מלא חיים" - רק ששיער זו רקמה מתה...

orald

New member
לכי תסבירי לאנשים ששיער זו רקמה מתה.

מה שאני יודעת כבר מתקופת ביה"ס היסודי אנשים מסרבים לקלוט גם לקראת גיל 30. בחיי שהתחרפנתי כבר מלהסביר את זה לאנשים.

ליזי133

New member

כל השרשור הזה אדיר

לא/נשים בכללי יש איזו אובססיה לשיער...
לנשים זה הולך ככה: שיער גוף

שיער ראש:

לגברים זה הולך לרוב: שיער גוף

שיער ראש

לפחות לפי המוסכמה החברתית. שאני משערת שרובנו כאן יודעים/ות שהמוסכמה החברתית... איך לומר... לא משהו.
לדעתי שיער ארוך זה יפה, למי שזה לא יהיה.
ואנשים ממש צריכים להפסיקלדחוף את האף לאן שלא צריך...

אוהדאדם

New member
תגובה לתהייה

אני לא חושב שאתה יכול להיות ביסקסואל ולהיות במערכת יחסים מבלי להיות ביסקסואל במערכת היחסים הזו (אפילו אם אתה, נניח, ביסקסואל בארון). כל מערכת יחסים שהייתי בה, גם אם הייתי עם אישה, גם אם היא לא ידעה שאני ביסקסואל, הייתי ביסקסואל בתוך מערכת היחסים הזו. זה לא משהו שאתה יכול פשוט "לכבות" או משהו כזה.

אני חושב שהביסקסואליות שלך נוכחת במערכת היחסים בדיוק כמו שההטרוסקסואליות של מישהו אחר נוכחת במערכת היחסים שלו. אני לא חושב שיש הבדל; אם כי, יש נגזרות, שקיימות במערכת יחסים בגלל הנטייה הזו אבל לא קשורות אליה. נניח, אם סבלתי מביפוביה, אז זה יהיה נוכח במערכת היחסים, והטרו מן הסתם לא סבל מביפוביה (למרות ש... וכאלה) אבל באותה מידה אם הייתי טבעוני וסובל מהצקות בגלל שאני טבעוני, גם זה היה נוכח במערכת יחסים.

מה שאני מנסה לומר בגמלוניות הוא שהנטייה המינית שלך או הזהות המינית שלך היא עוד עובדה לגביך שנוכחת במערכת היחסים; אני לא חושב שהיא נוכחת יותר או פחות מעובדות אחרות לגביך.

למעלה