תהייה

טוען רב

New member
תהייה

לאיזו מפלגה מצביעים אנשי ´גוש-שלום´? האם ידוע לכם במקרה אם מדובר במר"צ?

DRYICE

New member
הם מתפצלים

בעיקר בין חד"ש ומרצ. אני לא יודע התפלגות מדויקת. אני אישית חושב שהמפלגה הקרובה ביותר לגוש-שלום היא חדש, אבל כל אדם הוא אדם בפני עצמו, ואם הוא בוחר לזהות את עצמו עם ארגונים חתרניים כמו גוש-שלום ואז להצביע למפלגה ציונית כמו מרצ, זכותו, ואני אשמח על חצי הכוס המלאה, קול נוסף למפלגה החברתית היחידה בכנסת. DRYICE

טוען רב

New member
מוזר, לא ידעתי..

ספר לנו, בבקשה, במה מתבטאת הציונות במפלגתכם בכלל, ובדעתך האישית בפרט!

אני רוצה שאתה!!! תגיד לי מה המצע

אתה נראה לי לא מי יוד מה בקיא במצע של מרצ שלחת אותנו לאתר ולא יכולת לספר לנו אז עכשיו בלי להתסתכל באתר כמו שואמרים "בוחן פתע"!!!! מה המצע של מרצ??? איזה ציונות יש בדיוק במצע של מרצ??? מרצ זאת סתם מפלגה וזה בלשון המעטה! מתי בפעם האחרונה בניתם או עזרתם לאנשים? כי אני חבר במולדת ואנחנו כל חודש בערך נוסעים למאחז ביש"ע ועוזרים לבנות ועוזרים לאנשים שם. ואם תלך להיסטוריה אז תראה שכך מרצ עשו שהם עוד נקראו מפא"י! תתבייש לך כל היום יושב בבית ומתלונן... נוער מולדת הוא היחיד בארץ שמוכן לעשות הכל ע"מ שארץ ישראל תשגשג! אז קדימה תעשה גם אתה משהו ואל תגיד תקרא את המצע.... אולי אתה תקרא תא המצע ותתנהג כמוהו! יום טוב בועז זעירא

tali_le

New member
אני אגיד לך...

הציונות, או חשוב מזה הפטריוטיות במצע מרצ היא ברורה - הראייה בחשיבות של קיום המדינה, של הדאגה לאזרחים שבמדינה, של הפיכת המדינה לטובה יותר - ועל זה אנחנו נלחמים אנחנו עוזרים לאנשים כל יום: - הפגנות למען שינוי השלטון והממשל בדרך שאנחנו מאמינים שתתרום לאזרחים - התרמות של מזון וחלוקתם למשפחות נזקקות - פרוייקט של נוער מרצ שמתקיים כבר יותר מחצי שנה. - קייטנות לילדי מצוקה שנערכות כל קיץ (השנה ברמלה ובשכונת יוספטל בכפ"ס) - עזרה במתן תנאי קיום בסיסיים לאזרחים של מדינת ישראל - חיבור כפר בדואי לתוואי מים והשגת תרומת הצינורות מהקיבוץ הארצי לשם כך וזה רק בשליפה מהמותן דברים שאנחנו עושים ביום-יום טלי

Haemek

New member
מה שאני, האזרח הקטן רואה הוא

ההתעסקות היחידה והבלבדית של מרצ בנושא המדיני בינינו לבין הפלסתינאים. פעם, כשהייתה שולמית, היתה התעסקות בתחומים שמעניינים אותה - מעמד האישה, חופש הפרט וכאלה. פעם כשהיה רובינשטיין, טיפלו באמת בנושא חופש הפרט. היום מרצ תקועה עם מגלומן שמתעסק אך ורק בנושאי חוץ ופלסתינאים, שני נושאים שלא עליו מרכז המצע של מרצ.

kennycandoit

New member
אתה צודק וטועה...

אתה צודק בזה שהאזרח הקטן לא מכיר את הפן החברתי של מרצ, אבל הוא קיים. מרצ היא המפלגה שהוציאה הכי הרבה חוקים חברתיים בכנסת בשתי הקדנציות הקודמות, וגם כיום. גש לכנסת ושאל את הסדרנים מי המפלגה הכי פעילה חברתית, הם יענו לך מרצ. שאל אותם מדוע אין הם מצביעים לה, בגלל המדיני. למה האזרח הקטן לא מכיר את הפן החברתי של מרצ? בגלל התקשורת. כשאנשים נהרגים, את התקשורת לא כ"כ מעניין הנושא החברתי, ולכן אין היא מצביעה על מרצ כמפלגה חברתית, ולכן אין דיונים על זה ולא שומעים אותנו. בשביל זה יש את הפגנת ה-1/9 ההולכת וקרבה.

kennycandoit

New member
סכימתי במאמר שלי גם את המצע של מרצ

בקשר לציונות. חוצמזה מרצ אף פעם לא הייתה מפא"י אלא מפ"ם ורצ

kennycandoit

New member
קשה לך להאמין

שמי שהוא לא בעד ארץ ישראל השלמה וטיהור הארץ מערבים הוא ציוני? אני צריך להזכיר לך שהציונות קיבלה בברכה את תכנית החלוקה של האו"ם וויתרה מזמן על חלום ארץ ישראל השלמה? אנחנו הציונים האמיתיים! אלה שרוצים לחיות בדו-קיום! שתי מדינות לשני עמים, אחת ליהודים עם דגל ישראל והתקוה ואחת לפלשתינים שם דגל פלשתין וההמנון שלהם!

טוען רב

New member
לציונות פנים רבות בזמנים שונים

ב-47´ היא קבלה את תוכנית החלוקה וב-19´ תוכנית אהרונסון כללה את עבר הירדן. כפי שהמפה הצטמצמה ב-47, כך היא התרחבה ב-49 ערב הנסיבות העגומות שדורשות שני שותפים לדו-קיום. הצד השני סרב לדו-קיום, תקף, וב-67´ המפה התרחבה בשנית. יש בצד השני גורמים שעדיין מסרבים לדו-קיום, לכן אין זה מן הנמנע כי המפה תתרחב בשלישית, על אף אזהרותיהם של הרודן עבדאללה, והפרעה חוסני. סביר להניח שבצפון, אבל מפת היחב"ל משתנה במהירות ויש להערך לכל אפשרות. דרך אגב, האם אתה באמת מזדהה לחלוטין עם "כל עוד בלבב פנימה נפש יהודי הומיה"? האם אתה חושב שכם ידידך הערבים מזדהים עמו, או שמא יעדיפו את המנון המדינה הערבית שבקומה אתה חפץ?

הגינגי

New member
עם כל הכבוד לך עדיין

להגעת לנעליו של הרצל. בנוסף לזה לא הרצל הגדיר את הציונות וניתן להגדירו מעין סמל של הציונות ואחד הדמויות המרכזיות בתחילת דרכה אך לבטח לא היחידה. הרצל אפילו לא חלם על מדינה יהודית ריבונית בימיו, הוא אפילו לא הצליח להשיג מושב בטוח ליהודי התפוצות. לכן אני בטוח שאם היו מציעים לו מדינה ריבונית ומוכרת החיה בשלום עם שכניה אפלו ללא יהודה ושומרון הוא היה שש לקבל את ההצעה. לראיה הוא הסכים אפילו לאוגנדה למה לא אוגנדה למה לא אוגנדה? הרצל אחי עשית טעות, ככזאל ישבת הקמת מדינה הרצל טעית הרצל טעית הרצל טעית

אני מתפלא שדווקא אתה תטעה בהיסטוריה

הרצל לא הסכים לאוגנדה, בקונגרס הציוני ה-6, עלתה להצבעה מה שהיה ידוע כלאחר מכן כ"הצעת אוגנדה". "הצעת אוגנדה" דיברה על שליחת וועדת בדיקה לאוגנדה כדי לבדוק האם היא ראויה למחייה אדם. אינני בטוח, אבל לפי מיטיב זכרוני ההצעה עלתה אחרי פוגרום קישיניב, או אחרי "סופות בנגב" (אחד מהשניים) ולכן הרצל בנאומו בקונגרס, בדיון על ההצעה הנ"ל אמר כי יש למצוא מקלט לילה (כלומר זמני) ליהודים על מנת למנוע שואה (הרבו להשתמש במילה הזאת באותה תקופה. אחרי שואת היהודים, הפסיקו...
). בסופו של דבר ההצבעה התחלקה 3:1 לטובת תומכי ההצעה. הדבר כמובן גרם למחלוקת אדירה בתנועה הציונית ולפיצולה. הוועדה שנשלחה לאוגנדה חזרה עם ממצא מדהים(!!!): אוגנדה אינה ראוייה למגורי אדם לבן, כמובן שהממצא הוא מגוחך, אבל ברוח התקופה הגזענית הוא נשמע הגיוני, ולכן ראיון אוגנדה כ"מקלט לילה" נדחה. עכשיו, אם תסלחו לי, אחרי כל זה אין לי כוח להתייחס לדיון. אלון, שלפי ההודעה האחרונה שלו קל לנחש את אחד מהמקצועות המורחבים שלו.

gaily

New member
alon!!!

somebody sure stidied to his sat´s !by the way thank´s again bout the matirial... it really helped me

הגינגי

New member
לא מדויק...

לפי מה שאני למדתי הרצל תמך בהצעה לבדיקה וכך גם רוב הקונגרס אך בשל התנדות עזה של צירים שטענו בקול כי אין ליהודים ארץ אחרת פרט לפלשתין ולאיומים מצדם על פרישה מהקונגרס בעקבות ההחלטה אז הרצל ביטל את ההצעה. אבל אם אתה אומר אחרת אז אולי אתה צודק...

.המוסד

New member
קשה לי להאמין שמי שמתנגד

לישיבת העם היהודי בארצו המשוחררת הוא ציוני, מי שמוכן לנטוש את שומרון ויהודה, את רמת הגולן, את ירושלים, ציון עצמה אין ציונות ללא ציון, אין צורך להתחמק, אתם לא ציונים

למעלה