תהייה על קנקן...

אלדד26

New member
טעות

א. אני מאמין במה שאני רוצה להאמין, כי אני יודע שאי אפשר להוכיח קיום של סיבה ותוצאה, ולכן אי אפשר להוכיח כלום. אני מאמין במה שאני רוצה להאמין, ואני מודה שאני מאמין במדע, למרות שאין שום יתרון Whatsoever למדע על פני אמונה באלוהים, בחייזרים או בסוליפסיזם. ב. תגדירי "סבירות". את מתייחסת לעניין הניבוי. הניבוי נמצא בבסיס כל תיאוריה. כל הרעיון בתיאוריות נעוץ בניבוי. אם תאוריה יכולה לנבא ברמה טובה שמשהו יקרה, התיאוריה נחשבת לטובה. הבעיה כאן היא פשוטה - אין סיבה ותוצאה - אין ניבוי, נקודה. ג. אהבתי את עניין התפוחים, למרות שאין כל קשר למה שאמרתי
. תראי, זה מאוד פשוט... כתבתי לך את זה גם בהודעה אחרת... אין שום דבר ודאי. כלום. שום כלום. כשאת אומרת שתיאוריה מסוימת נראית לך כנכונה, זו אמונה פשוטה ותו לא. וזה בסדר, כי אנחנו בני אדם ואנחנו צריכים למצוא תשובות לשאלות שמטרידות אותנו...

voguemaster

New member
רק דבר אחד

למה תיאוריה פיזיקלית עדיפה ?? כי תיאוריה באה להסביר תופעה כלשהי. ותופעות שאתה מודע להן הן דברים מדידים. כך אתה יכול לקבל אינדיקציה לגבי אם התיאוריה מתקיימת או לא. לא כ"כ קל לעשות את זה עם תיאוריות במדעי החברה, אם אפילו חלק ממה שטל אמרה נכון לגביהן. NOW אם מתאים לך להאמין ששום דבר לא וודאי, ונתת דוגמא לכך שהשמש לא "תעלה", אז צר לי, אבל אתה כנראה מאלה שמאוד מאוד מחפשים דרך להפריך כל דבר, ולגרום לכך שלא יהיו וודאיות בשום מקום. לא כך המצב. כמו שאמרתי כבר קודם, כל תיאוריה מדעית נכונה, נכונה במצב מסוים ולפרק זמן. עבורך, השמש תעלה ותשקע תמיד, ואין צורך להיכנס לקטנוניות ולהגיד שמחר לא בטוח שזה יקרה, כי זה יקרה, ובוודאות. למעשה, הרבה אחרי שנמות, כלומר, עוד כמה מיליוני שנים, השמש כבר לא "תעלה", מבטיח לך :) רוצה לדעת איפה קיימת אי-וודאות בפיסיקה ? מכניקת הקוונטים, ו-FLUID DYNAMICS, שבו יש מושג שנקרא אנטרופיה, שבהגדרתו הבסיסית הוא אי הסדר במערכת (אבל יותר מכך), והוא גם נובע מעיקרון אי הוודאות, באופן עקיף.... בכל אופן, אם אתה רוצה לחשוב כמתימטיקאי, שיבושם לך. לדעתי כל אלה שטוענים טענות כמו: "אם תפוח נופל מעץ ועושה רעש, איך תדע שזה תמיד כך ? אולי כשלא תהיה שם זה לא יקרה ?" פשוט מחפשים לנבור בשטויות בכל מה שקשור למציאות שאנו חיים בה. ד"א, אם כבר הגענו לדברים וודאיים, יש כאלו. דוגמא: מוות. יום טוב אלי

נתן.ל

New member
סליחה ?!?!?

מי אמר לך ? הלוואי שאני ימצא כזאת אישה
מה זה בדיוק צריך לשנות לי אם האישה היא יותר גדולה ממני ? או חכמה ממני? (לא כל כך קשה
) או גבוהה ממני (קצת בעיה ... אבל מותר לי גם פנטזיות
) בטוח שמשכילה יותר זה לא בעיה (כי אני בגילי המופלג לא רואה עצמי עם איזה תואר או משהו) ובטח ובטח מרוויחה יותר ממני (למה לא? אני יהיה עקרת בית והיא תעבוד
) ובקשר לגיל כרונולוגי ... החברה שלי גדולה ממני בשנה וחצי ... זה לגמרי לא מפריע ... מה שחשוב זה החיבור באישיות ... אני חושב שאם ההפרש היה גדול יותר זה יכול להוות בעיה - אבל זה היה מהווה בעיה גם אילו זה היה הפוך ... אנשים שביחד גם צריכים להיות איפושהו יחד גם ביחס לחיים ובערך באותו מקום בחיים ... בגלל זה זה לא מפתיע לראות אנשים בני 80 ובני 70 יחד - אף על פי שיש בניהם 10 שנים הפרש ... הרי סה"כ הם באותו שלב בחיים ... ואילו אנשים בני 18 ובני 25+ יותר סביר שיהיו בשלב לגמרי אחר בחיים לכן יהיה להם גם יותר קשה להסתדר אחד עם השני ...

gerry

New member
אשה ילדה

איך שלא מסתכלים על זה, זה טוב : * ילדה בגיל - אשה בבגרות הנפשית. * אשה בגיל - ילדה ברוח ובנפש (שובבות) הכל טוב (לפי מה שמתאים לך), מה בדיוק הבעיה ?

בעיה? חלילה.

לא לטעמי, זה הכל... כשהיא ילדה בגיל אבל בוגרת, זה פחות נורא (כל עוד זה במסגרת החוק)... אבל כשהמצב הפוך, זה קצת פטתי, לא?

gerry

New member
ענין של טעם

אני דוקא אוהב גם את ההיפך, בוגרת בגיל ילדה באופי.

קראתי את.....

כל התגובות להודעה שלך , יש במה שאת אומר משהו נכון , קצת קשה לראות אישה אשר מנסה בכל כוחה להדמות לילדה , לפעמים זה פתטי , גם בהתנהגות , וגם בלבוש . אך תמיד נחמד לשמור באיזו פינה את השובבות של הנעורים , ילדות , היא לא חייבת להיות כל כך מוחצנת , היא יכולה להעשות בין שני בני הזוג , בדברים הקטנים , אין בזה שום דבר פתטי כאשר זה נעשה בטעם , בוא נקח לדוגמא יום הולדתך היום , הגעת למשרד ובכל שעה עוגלה אתה מקבל בלון הליום כם כתובת קצת מתקתקה עליה , לאחר 8 שעות יש לך 8 בלונים שמספרים לך כמה היא אוהבת , רוצה אותך , אם תסתכל על זה בעין בוגרת יסתנן לך מהפה "מה הייתי צריך את השטות הזאת , כל המשרד הסתכל עליי עכשיו , ואני צריך עוד לסחוב אותם לבית ברכב , איזה בושות"... או....לקבל את המעשב באהבה ובשובבות , ואחר כך בבית לצחוק על זה , ואפילו להשתובב איתם ואיתה , במיטה הרחבה . 2 פנים למטבע ....תמיד.

ליאן.

New member
מתמיה..

מעטים הם הבחורים או גברים המסוגלים להגדיר עצמם כגברים. אפילו אבא שלי (וואו, כבר 52?) מתנהג כילד בן 12 (אוהב לצפות בערוץ האופנה, בערוץ MTV וחובב צעצועים שעושים הרבה רעש..). כך שהאופציה של גבר-גבר נדירה למדיי. אולי הסיבה שהנשים/גברים מחפשים להשאר ´ילדותיים´ ולא להתבגר נובעת מהסיבה הפשוטה שאנשים פשוט מפחדים. מפחדים להשתנות ומשינויים, מפחדים לאבד את עצמם בתהליך ההתבגרות, מפחדים להתבגר ולהזדקן ולאבד שמחת חיים ו´אושר נעורים´. ייתקשו לחשוב לטווח הרחוק, ייתקשו ללמוד מטעויות, להפעיל שיקול דעת מהימן או לבחור את העצות הנכונות יהיה דבר קשה לביצוע, חוסר אחריות.. לתרץ כל זאת כשובבות, לא נראה רלוונטי, אך נכון, שיש את הבנות השובבות, הצחקניות, האיפולסיביות והספונטניות.. האם אישה-אישה או גבר-גבר יכולים להיות שובבים ?

למעלה