תהייה על קנקן...

תהייה על קנקן...

כבר נתקלתי, לא פעם, בנשים (מבוגרות, יחסית) שאוהבות להגדיר את עצמן כ-"אישה - ילדה"... ואני שואל, למה זה מגיע לנו? לא סבלנו מספיק בגילאי ה-16-18 ש-"ילדה - אישה" רדפה אותנו בסיוטים הכי גדולים שלנו (מדבר בלשון רבים, אבל מייצג את עצמי בלבד... לקטנוניים שבינינו)... עם משחקי כוח, "ענישה קולקטיבית", שגעונות גדלות, שגעונות קטנות... מה טוב באותה "אישה - ילדה" שנראה להן כאטרקטיבי, שאין ב-"אישה - אישה" (כשאלה, דווקא, תמיד מועדפות בעיני)?

טל קר

New member
אני חושבת שהן אוהבות להגדיר את

עצמן כך, בחלק מהמקרים, כי כך הן חושבות שהחברה היתה רוצה שהן יגדירו את עצמן כך. מאיפה זה בא להן? על התהליכים ההיסטורים של התיחסות לאישה כילדה/קטינה (שצריכה אפוטרופוס ולבקש רשות מאחרים ולהיות פחות מהגבר כדי לא לאיים עליו גם בגיל, גם בגובה, גם בהשכלה, גם בכישורים, וכו´ וכו´) אפשר לקרוא בספרה של סימון דה בבואר "המין השני" (לא, לא פיתחתי ציפיות שתרוצו בהמוניכם). ילדה אשה נחשבת פחות מאיימת מאשה אשה. על תהליכי החיברות העכשווים אפשר ללמוד למשל כשפותחים את מדור האופנה במוסף היומי שמצורף לעיתונים הארציים ורואים נשים שמסתובבות עם שמלות וקוקיות במראה ה"ילדה-אשה", עם דובי רחמנא לינצלן.

.inbal

New member
מצטערת, אני לא מסכימה

יש בדיוק באותה מידה (ואפילו יותר) גברים שמכריזים על עצמם כעל גברים-ילדים. או שהם/ן באמת כאלו, או שנראה להם/ן שזה מה שהצד השני מחפש.

טל קר

New member
לא שנתקלתי בכאלו שמכריזים על עצמם

שהם גברים ילדים. נתקלתי בכאלו שמכריזים על עצמם "גבר שבגברים" והם גברים-ילדים. בכל אופן, יצא לי לראות כאלו שמציגות את עצמן במודעות הכרויות כ"אשה ילדה" ולא יצא לי לראות "גבר ילד". בכל אופן אני חושבת שכל ה"צעיר ברוחו" זה כדי להצדיק את החיפוש אחרי האישה שצעירה ממנו בלא מעט שנים.

voguemaster

New member
חס וחלילה

שזה יהיה מסיבות לגיטימיות כי אותו גבר אכן צעיר ברוחו. אפשר לחשוב שבחורה צעירה יותר מבחור זה דבר רע או משהו.. בקטע של גיל, מצידי, ממש לא מפריע לי. יש גם די הרבה גברים שאוהבים נשים מבוגרות יותר. אם כבר ניתפס על גיל אז נשים עושות הרבה צרות בנושא. מה, שהחבר שלי יהיה צעיר יותר ?? לא!!! נו בחייכם אנשים.. מה שאני כן אסכים לגביו זאת הבעיה במגזר החרדי. אין שם שום הצדקה למעמד האישה שם. פשוט מזוויע. לכן זה מרגיז (לך תנסה לשנות חרדים), ובמיוחד אצל חילוניים.. אלי

טל קר

New member
אם תקרא את ההודעות שלי זה ישפר

את הדיאלוג ביננו בעשרות מונים. נכון, גם נשים "עושות צרות" בנושא. זה שנשים צריכות להיות פחות מהגבר בכל מיני מדדים, זה משהו שקיים כיום בחברה, כלומר גם אצל גברים וגם אצל נשים. בחורה צעירה יותר מבחור זה לכשעצמו זה לא רע או משהו. אבל אם ההפך זה רע או משהו, אז זה כבר כן רע או משהו. גם חלק מהגברים ש"מוכנים" לנשים מבוגרות יותר (אבל בקצת. הפרש גילאים כמו בין איציק לכוכי או בין צביקה למלני בכיוון ההפוך רואים רק במדורי מוזר ומעניין בעיתון) מגלים קשיים כשמדובר בפרמטרים אחרים, כמו שהאישה גבוהה יותר, או מרוויחה יותר, או חכמה יותר. ולא רק הם, גם הנשים עצמן, שגם הן מחונכות בחברה שבה מקובל שהגבר יהיה "יותר" והאישה "פחות". שעבור רבים גבר עם קריירה הוא תורם לחיי המשפחה כי הוא מפרנס, ואישה עם קריירה פוגעת בחיי המשפחה. וכו´ וכו´.

באמת?! ../images/Emo13.gif

אני חושב שמדובר בנשים שהגיעו למצב נואשות כל כך קשה שהן מנסות לפנות ליצר הפדופילי שיש בגברים. מציגות את עצמן כ-"אישה - ילדה" כדי להוסיף לעצמן את אלמנט השטותניקי... Spank me, baby... one more time. מה כבר יכול להיות כל כך מאיים ב-"אשה אשה"?! נהפוך הוא... עצם המושג מעורר בי יצרים. מה יותר אלגנטי, אצילי ומכובד מאישה שהיא אישה... ולא אחת שהיא בליל של אינפנטיליות ואחיזה לא מציאותית בנעורים שלא ישובו עוד.

טל קר

New member
בעבר נשים היו צריכות להיות פחות

פחות מבוגרות (אפילו שזה לא ממש מתאים מבחינה גנטית מבחינת תוחלת חיים או שיא מיני) פחות גבוהות, פחות חכמות, פחות משכילות , מרויחות פחות וכו´. כיום התקדמנו לכך שבחלק מהמקרים יש הסכמה שהם יהיו אותו דבר. באותו גובה, עם אותה משכורת, עם אותה השכלה, באותו גיל. אבל שהן יהיו יותר במשהו? זה כבר NO NO להרבה אנשים. שהאשה תהיה מבוגרת יותר??? שהאישה תהיה גבוהה יותר??? שהאישה תהיה חכמה/משכילה יותר??? שהאישה תרוויח יותר??? זה נחשב ל"מסרס".

מכיר את העבר...

וגם מכיר את סוג האנשים שדבק בו. ואני יכול להגיד, מהתנסות אישית, שמין מוצא את מינו. הגברים ששואפים לדכא את הנשים שלהם (זה גם הייחוס, כמו רכוש), מוצאים את הנשים מדוכאות. גבר שירצה לראות את האישה שאיתו גדלה ומתקדמת, לא יסתדר עם אחת שהשאיפות שלה בחיים הן לנקות את הבית ולרשום מנוי למגאזין "ויוה". מבוגרות ממני מושכות אותי מאוד... גבוהות ממני, לא נתקלתי עוד בכאלה (אני מפלצת)... וחכמות יותר? אדרבא. זה רחוק מלהיות מסרס... להיפך, זאת לא תחרות... זה שיתוף. זה לא עובד ככה?

טל קר

New member
כן תרבה...

כפי שכתבתי, לא כולם רואים בזה משהו מסרס, אבל בהחלט הרבה רואים בזה משהו "מסרס". "מה, שהחברה שלי תהיה גבוהה ממני? מה? שהחברה שלי תהיה מבוגרת ממני? מה , שהחברה שלי תרוויח יותר ממני? " גם בקשרים אינטימיים יש יחסי כוחות והרבה גברים מאוימים כשיחסי כוחות של קריטריונים מסוימים לא עומדים לטובתם. התפיסות האלה כמובן לא נמצאות רק אצל גברים אלא גם אצל נשים. שגבר צריך להיות יותר. "מה, שחבר שלי יהיה נמוך ממני? מה, שחבר שלי יהיה צעיר ממני? מה, שהחבר שלי ירויח פחות ממני? " אגב בנוגע למין שמוצא את מינו, הבעיה היא עדין שנשים מחונכות לרצות גברים (TO PLEASE). ואז נשים מחונכות לרצות גברים ששואפים לדכא את הנשים שלהם, כמו שגברים מחונכים במסגרות מסוימות לדכא את הנשים שלהם. כלומר שאישה שיכלה לגדול ולהתקדם מחונכת להתאים עצמה לגבר שרוצה שלא תאיים עליו בכך שתהיה יותר ממנו.

../images/Emo9.gif

יש לזה דוגמאות מצוינות במגזר החרדי... שאישה, ברב מוחץ של המקרים, מקבלת מעמד של מסטיק שנדבק לנעל. נשים מדהימות, אינטליגנטיות (אהמ... אני אשתוק), נעימות ויפות לא פחות משהן טובות מהיסוד... מוצאות את עצמן כצל של בעל... או שמא אומר בעלים. שהופכים כתובה לכתב אחריות על מוצר בעל תוקף. נסחפתי קצת? קצת.

טל קר

New member
למה להרחיק לכת? גם במגזר שלנו

של חילוניים, גוש דן והסביבה, גילאי עשרים פלוס שלושים מינוס זה קיים.

אלדד26

New member
כן, אבל אפילו את תסכימי איתי,

שבשכבות סוציו אקונומיות גבוהות יותר, ובגילאים צעירים יותר, ובמסגרות חופשיות יותר (חילוניים ולא דתיים, למשל), אחוזי המודעות עולים בהרבה על אלו שבחלקים הפחות חזקים באוכלוסיה.

טל קר

New member
האמת היא שאני לא בטוחה. דווקא

בשכבות סוציו אקונומיות גבוהות יותר בגילאים צעירים יותר ובמסגרות חופשיות יותר, התודעה הכוזבת נמצאת בשיאה.

אלדד26

New member
האמנם?

מעניין אותי לדעת מנין הנתונים. ברצינות, אף לא טיפת ציניות בקולי - הפתעת אותי. תוכלי להסביר?

טל קר

New member
נשים חילוניות, צעירות , מרכז הארץ

וכו´, הן גם יותר חשופות ל"פוסט פמיניזם" א-לה בננות סטייל, או אפילו א-לה הקישור ששם מלאך האהבה לכתבה בוואלה. הן שאננות. בקרב דתיות יש גם ארגונים פמיניסטים, כמו "קולך". גם בקרב ערביות יש ארגונים פמיניסטים. המודעות הכי גדולה לפמיניזם נמצאת למיטב ידיעתי בקרב הלסביות.

אלדד26

New member
אבל אני התכוונתי יותר

לגברים באותן שכבות אוכלוסיה. וחוץ מזה... יש לי הרגשה שבחורה שקצת שכל בראשה לא תקפוץ על הפוסט פמיניזם (שאם זכור לך השמצתי אותו עד בלי די לפני איזה שבוע) כמוצאת שלל גדול. די ברור שהפוסט פמיניזם הוא עסק מטופש שלא יביא לשום הישג אמיתי בתחום השוויון. הוא בבחינת "דג מלוח אדום". קחי בחורה כמו ליאן, שלא מגדירה את עצמה כסופר פמיניסטית. עדיין היא תשמח ותשאף לשוויון, ואני מניח שבביתה היא גם תנהיג כזה שוויון עם בחיר ליבה. עדיין היא משתעשעת על הפוסט פמיניזם ועל הכתבות והדעות שם. אין צורך שתגידי שזה לא מצחיק אותך. אני יודע. כל מה שאני אומר זה שבחורות שהן קצת מעבר להגדרת ה-"סתומה לחלוטין" יתעלו מעל כתבות כאלו - גם אם נשים כתבו אותן - ולא יאמצו דווקא אותן כאידיאולוגיה. איך שאני מתייחס לזה, עדיין לדעת בשכבות שציינתי יש מודעות יותר גדולה לפמיניזם מבשכבות יותר נחשלות או חשוכות - יש מודעות גם מצד הגברים וגם מצד הנשים, והפוסט פמיניזם מככב שם כמעין הומור עצמי או סרקזם, שרוב האנשים לא לוקחים ברצינות יתרה. לדעתי.

טל קר

New member
מה הקשר לשכל? הקשר הוא לחינוך.

יש נשים חכמות מאוד, משכילות מאוד, ודתיות מאוד (ודת כידוע זה לא מעוז הפמיניזם). נוצריות/איסלאמיות/יהודיות. אחד הבחורים שחסמנו בראשית פורום פמיניזם הוא דוקטורנט למתמטיקה בטכניון, שמה שיצא לו מהפה זה "חנה מוצצת לערפאת" על פני עשרות הודעות. (בוא נגיד שפמיניסט דגול הוא לא היה). יש פרופסורים באונ´ שמכים את נשותיהן, ואיזה פרופ´ באונ´ ירושלים שברח לי שמו כרגע (ואן קרפלד?) שמרצה הרצאות בעלות תכנים שוביניסטים במופגן. פרופ´ סמדר לביא בכתבה, היתה פרופ´ ואישה מוכה בו זמנית. הפוסט פמיניזם לא אמור להביא לשום הישג אמיתי בתחום השוויון. הוא אמור ליצור תודעה כוזבת אצל כל מיני שהשוויון כבר כאן, ומי שלא נתקלת ביחס שוויוני סביבה זה בגללה ו/או זבש"ה, ובכך דווקא לעקב את השוויון. לכן בהחלט יכול להיות שבחורה שלא רק קצת שכל בראשה, אלא הרבה שכל בראשה, כן תקפוץ על הפוסט פמיניזם בגלל הלחצים החברתיים/חיברות החברה וכו´. ולעומת זאת בחורה שתקבל חינוך פמיניסטי גם אם היא תהיה "סתומה לגמרי" עדין תהיה פמיניסטית. בקשר לגברים - יתכן שיש מודעות גדולה יותר, אבל היא רק עד קו מסוים. הם לא ממש "בשלים" לשוויון. הם גם מפגינים פוסט פמיניזם, ע"ע כתבתו של ברק חמדני בוואלה. אני חוששת שהפוסט פמיניזם ממש לא מככב שם כמעין הומור עצמי או סרקזם. גש לפורום בליינד דייט ותשאל כמה מהנשים מוכנות לצאת עם בחור צעיר מהן + נמוך מהן + משכיל פחות מהן + מרוויח פחות מהן. ואח"כ תשאל ת´גברים כמה מוכנים לצאת עם אישה נמוכה מהם, צעירה מהם, משכילה פחות מהם ומרוויחה פחות מהם (שזה בעצם מה שיש בדר"כ) .

למעלה