תהייה על מטרת החיים. מה דעתכם?

tweeg

New member
*

הבדלה בין טוב ורע זה מוסר ערכים זה יותר בחירה של עקרונות מתוך המוסר,והחלטה שהם משהו בלתי יעבר מבחינתך שאתה נוהג על פיהם וחיי על פיהם למשל השרשור למטה,אני מבין שתעשית החיות זה לא מוסרי אבל זה עדיין לא מפריע,כלומר לא נכנס בעקרונות שלי

guss66

New member
לא מסכים איתך

הנאה? לחיות למען ההנאה זה ביזבוז, זה דבר חולף. אם אתה חיי לשם אידיאל או לשם ערך נעלה יכול להיות שתזכה להשאיר חותם או להשאיר משהו לדורות הבאים. זאת אומרת, אני יכול לחיות חיים של הנאה, אבל מה יצא לי מזה? מתישהו ההנאה מתחילה להיגמר, ואז או שתמות צעיר או שלא כל כך תהנה כשתהיה קשיש.

guss66

New member
שכחתי גם להגיד

שהלחימה למען אידיאל או מטרה שאתה מאמין בה, היא ההנאה האמיתית. ואחת שגם מניבה פירות.

tweeg

New member
סתירה עצמית

חיים לשם אידאל זה סתם דרך אחרת של להאמין במשהו ולפעול דרכו בשביל ההנאה הנאה לא חייבת להיות כיף,אפשר ללכת לגור באפריקה בתת תנאים למען עיקרון אבל כל עוד אתה עוזר לרעבים,ואתה מאמין בזה,אתה תהנה מזה הדורות הבאים?מה אכפת לי מהדורות הבאים? עד שהם יהיו פה אני אפילו לא יהיה אבק עצמות הנאה לא מתחילה להיגמר,הנאה זה לא כסף,סמים,אלכוהול ומסיבות זה גם הנאה מלמידה,מהגשה עצמית,מללכת בעקבות העקרונות שלך,מלמידה וכו' וכו'

DevArea

New member
אתה יכול לדאוג לכך שתהנה בקשישותך

ע"י כך שתתכנן לכך מראש. חוץ מזה, לא רק אנשים אידיאליסטיים השאירו את חותמם על העולם. הרבה, כפי שכתבתי בהודעה שלי למעלה, פשוט נקלעו לצירוף ההזדמנויות הנכון.

guss66

New member
אבל אף אחד לא יחכה לצירוף מקרים הזה

אם אתה באמת מאמין במטרה שלך אתה תעבוד אליה, עד שתצליח או עד שבאמת תקלע לצירוף הזה. חיים של עבודה והנאה למען עצמך נראים לי פשוט חסרי ערך.

DevArea

New member
בטח שלא יחכו לצירוף המקרים הזה.

מדובר על אנשים, שחיו למען אצמם, למען המשפחה שלהם, למען יקריהם (שאני בכלל לא רואה בזה משהו מגונה או חסר ערך) - ותוך כדי כך, הצליחו.

Dragonaut

New member
ובוא נניח

שאלוהים לא קיים. אלו המקדישים כל זמנם וכל חייהם להתפלל ולעשות מצוות, זה לא חסר ערך?

anna the best

New member
לדעתי המטרה זה באמת להנות,

אבל כמו שאמרת, לא רק במובן של "לעשות כיף", אלה גם לנצל את כל הפוטנציאלים שלך עד כמה שזה אפשרי, לעשות מה שאת אוהבת, להגיע למימוש עצמי... לפי "הסוד" והרבה דברים דומים, אם כל אדם יעשה בדיוק את מה שהוא *באמת* רוצה ורק את זה, אז העולם יהיה מקום הרבה יותר טוב ויהיה נעים לחיות בו- לא יהיו מלחמות, אנשים יעזרו זה לזה (כי זה עושה להם טוב), תיהיה הרמוניה... כל אחד יעבוד במה שהוא רוצה ויצטיין בזה, וכולם ירוויחו מזה.

guss66

New member
נראה לך שזה כזה פשןט?

שאלתי את אימא שלי(20 שנה ספרנית), והיא אמרה שזה ספר דיי מטומטם. כאילו, נראה לך שאם כולם יעשו מה שהם רוצים(ואם אני רוצה לדקור אנשים או לשדוד מהבנק במקום לעבוד?), העולם יהיה טוב יותר? ואם כולם רוצים לעשות אותו דבר? אתה חייב מסגרת כלשהי, שבה יהיה לך החופש. יותר מדי חופש יוצר בלאגן.

זה נכון, אבל הספר מדבר על התיאוריה

סביר שבפועל זה לא יילך, ולא יהיה פרקטי, ולנו זה גם לא ייראה ככה בחיים כי אנחנו רגיליםלאיך שחיים כרגע, והוטמעה בנו דרך החיים לפי מסלול מסוים- וכולם הולכים בדיוק באותו מסלול, ולא מסתכלים הצידה או סוטים מהדרך, מי שכן עושה את זה נפלט ולא משתלב. (נקרא מוזר, חריג, מדברים עליו כאילו הוא חייזר). אני מסכימה עם הרעיון של הספר שטוען שהאדם צריך לפעול לפי מה שהוא אוהב ורוצה ממקום עמוק יותר כי מטילה הרבה מאוד ספק (בלשון המעטה) באיך שאנו מנהלים את העולם שלנו כרגע. אולי זה יעיל למיין בני אדם לפי ת.ז ולסמן אותם במספרים- אבל בעיניי זה שגוי- לא נותן למי שלא הולך במסלול הקבוע אפשרות להיות חלק מהחברה. האמת שגם לי הרעיון נראה כמו הזיה, אפילו שאני מתעבת את איך שהאנושות בנתה את המערכות שלה, זה לבטח לא ישתנה.

guss66

New member
זה תלוי

אדם שיוצא מהחברה לא כי יש לו בעיה גופנית/נפשית אלא כי הוא רוצה לעשות 'מה שהוא רוצה', איך הוא תורם לחברה? לא פלא שהוא יצא ממנו. מי שמחליט לחיות למען סיפוק הגחמות שלו בלבד ראוי שיצא מהחברה /=

לא התכוונתי לכך

אדם שיוצא מהחברה לכוונתי הוא בשוליים, יכול לתרום המון, זה לא קשור. תראה נגיד את ונגוך- תגיד אולי שהוא חי בבועה שלו, לא חלק מהחברה, מוזר, "חולה נפש" - ותראה כמה הוא תרם לאומנות. בחברה השטחית והעלובה שלנו שמקדשת שלושה דברים: כוח, כסף וסקס- ששזורים זה בזה, באמת שעדיף לא להיות חלק- אלא להיות צופה מהצד, ואפשר לתרום כך הרבה יותר לדעתי. ומזה לצאת מהחברה? לעשות מה שאתה רוצה? התכוונתי שלא להיות חלק ולא להאמין בכל מה שהחברה מייצגת, לעמוד על האינדבידואליות שלך ולא להסכים להיות עוד אחד מכולם- זה לא להיות חלק.

ומה עם מי שחי על חשבון החברה

בתואנות כאלה ואחרות, גם הוא ראוי לו שיצא מהחברה? ומי אמר שערכיו של X הם לא גחמות אבל עכשיו של Y הם כן?

אייני

New member
הסוד זה ספר דבילי

שמשתמש בבורות של אנשים בפיזיקה ובשאר המדעים כדי לשחק עם המעט שהם יודעים ולהתאים את זה לתאוריות שלו, כי בתכלס, בינינו, הוא יודע יפה מאוד שאף אחד לא ילך לקרוא את התאוריות בפיזיקה ויאמת אותן אחרי שהוא יראה את הספר הזהXD הדבר היחידי שהספר צודק בו זה בנוגע לאמונה בעצמך ומוטיבציה, שזה לא חדש. אדם שמאמין בעצמו שהוא יכול להשיג דבר מה - יש לו סיכוי גדול יותר להצליח מאדם עם נתונים זהים שלא מאמין בעצמו.

למעלה