תהייה על מטרת החיים. מה דעתכם?

DevArea

New member
אין לאדם מטרה מוגדת בחייו

אני לא חושב שלאדם יש מטרה מוגדרת בחייו. אני לא חושב שאדם מסויים נולד כש"משמים" הוא סומן למטרה זו או אחרת. בסופו של דבר, תהליך הבאת חיים חדשים לעולם הוא טכני מעיקרו, וקצת קשה ליישב את זה עם הקונספט של מטרה לכל אחד מהברואים. אבל, לכל אחד מאיתנו יש את האפשרות להכניס מטרה לחייו. כשאני אומר מטרה, הכוונה לאו דווקא לאיזשהו יעד שינחה את חייך, או לאיזשהו משהו "למען העולם". מטרה יכול להיות דבר מיידי שיתחלף בהמשך (ללמוד נושא מסויים, להצליח באיזשהו אירוע קרוב) - משהו שמנחה לטווח הקרוב והמיידי. זה דבר נחוץ, ולו רק כדי שנרגיש שיש לנו עבור מה לקום בבוקר. ויכול להיות לנו משהו (על אף שלא לכולם יש) שהוא גם מעבר לזה, מטרה קצת יותר כללית, בד"כ יש אותה לאנשים עם חשיבה לטווח יותר רחוק. נניח, לחסוך כסף לדירה שאני אקנה רק בעוד כמה שנים, לתכנן את מה שאני אעשה בפנסיה וכו'. במקרים מסויימים, תוך כדי החיים, אנשים מגיעים לעמדה שיש להם אפשרות לבצע דברים שהם מעבר ליכולות של אדם ממוצע. לקבל החלטות חשובות, לשפר את העולם. לא תמיד זאת המטרה שלהם, כמו שזה צירוף של מקרים והזדמנויות שהוביל אותם לנקודה בה יש להם את היכולת לעשות את זה. במקרים נדירים, אנשים מראש מציבים להם למטרה יעדים אלטרואיסטים לחלוטין, יעדים אוטופיים. ברוב המקרים, לא פשוט להגשים יעדים כאלה ולא כל מי ששם לעצמו אותם יצליח. הרוב ייכשלו. רוב אלה ששינו, לא ביצעו את השינוי מ"מטרה" אלא מאותו צירוף הזדמנויות עליו כתבתי קודם. בודדים יצליחו, ואותם, כנראה, תזכור ההיסטוריה בהערצה (או שנאה, תלוי מה המטרה).

טAל

New member
רק להיטלר אכפת אם אתה פועל למען שימור הגזע.

לאבולוציה אין רצון. או דעה. האבולוציה היא כלל אחד פשוט: מי שחי חי, מי שמת מת. היי, זה אפילו לא כלל! זה פשוט משהו שכולנו יודעים! ולכן, האבולוציה היא גם לא ציווי מוסרי (אפילו אם היא הייתה חוק ביולוגי או פיזיקלי). האם יש לך שאיפה ליפול למטה רק בגלל שניוטון אמר שיש כוח כבידה? אבל אם אתה רוצה אני גם יכול להגיד את זה בצורה עקומה. בהתסכלות רחבה יותר, מבינים שגם אם מין מסויים לא פועל לשימור הגזע, גם זה לטובת האבולוציה, כי אותו מין ימות ואולי מין יותר מתחשב ישרוד במקומו.

לדעתי-

זו אכן שאלה שלא ניתן לענות עליה חד משמעית- כל אחד חי בצורה בה הוא בוחר- כמו שיש רבים שמאמינים בה', יש כאלו שמאמינים בכוח לא ידוע, יש כאלו (שאין לי מושג איך) מאמינים שאין מעבר לעולם הזה. הכל עניין של בחירה במה להאמין, ומפה כיצד לחיות. לדעתי האישית "להנות" זו מילה מאוד לא ספציפית, אני אישית חושבת שבצורה בה נבראנו- אנחנו יצורים שועדו לחיות בקונפליקט תמידי בין הנשמה והרוח, לצרכים הפיזיים, לאדם בעל ערכים- הם מתנגשים זה בזה לעיתים קרובות. אני עצמי- רואה את החיים שלי בתור מסע- זה מסע שלדעתי לכל אחד יש שעורים אחרים ללמוד בו- ולענות על שאלות. עם כל זאת, ההנאה היא חלק גדול מעצם הקיום שלנו ואני מאמינה שהנאה אמיתית נובעת מההתקדמות שלנו בתור בני אדם. כדי להנות לא צריך לבזבז חיים, ממש לא, אלא לראות את המשמעות בכל דבר קטן ולהוקיר את הרגעים שנובעים ממה שמי שיצר אותנו נותן לנו. והאמת שזה דיון מאוד מאוד מורכב אבל אני חושבת ובטוחה שכדי באמת "לנצל" את החיים שניתנו לך אתה צריך לחיות כאשר מנחים אותך ערכים, ולשאוף שיהיו כמה שיותר גבוהים, ואיתם תגדל בתור אדם, ללמוד, להכניס משמעות, להיות אדם טוב ולתת ולתרום ובגדול ללמוד ממה שאתה עובר ולהתפתח, הנאות החיים בעיניי הן לא רק התוצאות הגדולות והנראות לעין -"ההישגים" אלא הרגעים המשמחים שאנחנו מוצאים גם ביום הכי רע, והדברים שאנחנו נהנים לעשות.. לא כ"כ עניתי על השאלה כי בעיניי "הנאה" ו"בזבוז החיים" אלו לא דברים שחייבים להיקשר זה לזה ואם אתה פועל מתוך אמת אמיתית אתה תמצא הנאה בכל דבר. :)

tweeg

New member
אממ

למה לערכים יש משמעות בעינך?למה אדם צריך ערכים? איך הגעת למסקנה שיש נשמה ורוח? שעורים,שאלות לענות,התקדמות בתור בנאדם,הנחיה ע"י ערכים הכל צורות אינדיבדואליות של חיים לפריטים מסוימים ומאחוריהם מסתתרת הנאה מה שאני כן מסכים שהחיים לא נמדדים ע"י השגים אלא ע"י אוסף של רגעים קטנים

:

אני חושבת שערכים זה דבר חשוב לכל אדם כי יש לנו אפשרות וגם אם לא נראה לך שזה משנה- אתה עדיין - יודע - מה טוב ומה רע (וכל אדם נורמלי גם.) והעובדה שאתה יודע, ואתה יכול להיות ערכי, ואתה מסוגל לחשוב- בעיניי זו סיבה מספקת לא להסתפק ב"להיות וזהו" אלא להשפיע- ואם אתה יכול להיות אדם ערכי וטוב- זה הכי חשוב בעיניי, כי ההשפעה הכי גדולה שלך בעולם בתור אדם זה על אחרים- וזה תלוי באיך תנהג- ואם תנהג בערכיות תשפיע לטובה על אחרים, ועל חיי אחרים. ומעבר לזה- לי אישית זה עושה רע מאוד מבחינה נפשית לבגוד במה שאני מכנה "ערכים", וכמו שדתיים מונחים ע"י דת- אני חושבת שלכל אדם צריך יש מרכז פנימי שינחה אותו, שיזכיר לו מי הוא ומה הוא. ואיך הגעתי למסקנה שיש לי נשמה? וואלה אני גם לפעמים לא מבינה וזה נראה לי תלוש. אבל אני בטוחה בזה. פשוט יש בי משהו שהוא יותר- שאני קוראת לו נשמה, מצפון, מוסר - מזה משנה.. אני פשוט מרגישה את זה כמו כל רגש אחר, כמו כל חוש אחר.

tweeg

New member
תגובה

להיות ערכי זה להאמין בטובת אנשים שהם לא אתה,ולעשות דברים בשביל זה אני לא כ"כ מכיר את הדעות שלך(תאמת חשבתי שאת בן עד עכשיו) אבל מבחינתי אין מטרה לעולם,אין שופט עליון,ואנשים זה רק אנשים(כלומר אוסף מולקולות חסר משמעות) ולכן הדבר הטוב היחיד בלעזור לזרים היא הנאה אישית שלי(או לחלופין אגו/טובות עתידיות) לבנאדם יכולה להיות הגדרה עצמית מאוד ברורה בלי ערכים ואם אין ערכים,אז לא בוגדים בכלום הפיסקה האחרונה לא מובנת לי כ"כ,אבל זה נשמע לי פשוט חלק מהיוהרה הטבעית שמתלווה לאינטילגנציה ברמה גבוה (של האנושות,לא שלך,אני לא מכיר אותך
)

שוב, סבבה- זו דעתך.

אבל אתה לא חושב שזה קצת ראש קטן להגיד- "מה, אין ערכים, אני לא בוגד בכלום.." אני לא מבינה ת'גישה הזו. (וסתם כבדרך אגב- אין לך ערכים? אתה לא עושה בשביל אחרים?) לא מסכימה איתך שאין כוח עליון. אז מה זה הכוכב לכת הזה? והיקום? שוב, אנחנו אוסף מולקולות וכך כל דבר בעולם אבל זה לא אומר שזה סתם. לדעתי זה לא סתם. לא זה סתם ככה כי יצא לאבולוציה לייצר את זה, זה נראה לי לא מקרי. וכן, אני בת שמדברת בלשון נקבה כל משפט, איך רק עכשיו שמת לב? ולגביי הפסקה האחרונה- למה יוהרה? (להפך, אני חושבת שבכל אדם יש "יותר" לא התכוונתי שאני עליונה) פשוט נראה לי שאתה לא רואה את העניין כמוני- אבל באמת לא הבנתי מה יהיר? (ולמה לא יכולת לי להנות מהספק שאתה חושב שאני אינטילגנטית? זה היה יכול לשפר לי את המצב רוח D: )

tweeg

New member
תגובה

את לא חושבת שזה ראש קטן להגיד: "אני אדם ערכי,בעלי ערכים ואני פועל לפי המוסר שלי וחיי את חיי לפי זה" שבתכלס את עושה את זה בשביל ההרגשה הטובה שלך/תגובות מהסביבה/טובות בעתיד לוגית אין לי ערכים,בפועל יש לי טיפה מאוד,וזה גם ברובם אילוצים של הסביבה אני באמת לא נכנס לויכוח על כוח עליון דלגי למעלה למפץ הגדול,כי המדע כבר שלל לכם את האדם,הכוכב והיקום (נשאר לכם המפץ הגדול,הסתירה בין הקוונטית ליחסות,התפשטות היקום ועוד כמה) הכינוי שלך לא מוכר לי,ככה שמבחינתי זה ההודעה ה2-3 שלך שראיתי בחיים האדם פיתח יוהרה בלתי מוגבלת,מחשבה שיש לו נשמה/רוח/מטרה/סיבת קיום הכל בגלל שהוא אינטילגנטי מעל סביבותו,אבל הוא סה"כ אוסף מולקולות שבמקרה פיתח תודעה הייתי אומר שאת אינטליגנטית,אם היית מכיר אותך אבל אני לא יכול להגיד בלב שלם לבריאתנים שהם אינטילגנטים וגם לא למאמינים בכוח עליון (לא אומר שהם פחות חכמים,אבל לאינטיליגנציה יש קונוטציות אחרות)

בסדר-

שוב אני לא אשתכנע אחרת. דבקות בערכים שלי זה לא -רק- אגואיסטי, זה אומנם בשביל ה"כיף" שלי, בשבילי זה עמוק מזה ואני לא יכולה להסביר. זכותך הלגיטימית לחשוב מה שאתה רוצה ולא להסכים איתי. אבל לדעתי זה לא ממקומך להטיל ספק באינטילגנציה שלי כי אני מאמינה שיש "כוח עליון", יכול להיות שאני טועה, אתה גם יכול לטעות. (זה לא שאני מאכילה את עצמי בולשיט על גן עדן, גיהנום ואיש עם זקן ארוך ולבן שיושב עם ספר גדול ושופט אותנו לפי קריטריונים כאלו או אחרים) אני לא למדתי בנושא- אבל זו האמונה שלי. אולי -לך- זה לא נראה לוגי. לי זה כן. ושוב, אתה יכול להביא כמה תאוריות "מבוססות" שתרצה. גם ככה האדם- "גילה" אותן- אז גם זה בספק, אם כבר היוהרה של האדם לדעתי היא העובדה שהוא מנסה להכניס הכל תחת תוויות, נוסחאות ומספרים- ולא מקבל שומדבר שלא כזה. האדם יודע ידע מוגבל, וזכותי לחשוב שכל התיאוריות האלו טועות. גילו אותן ועלו עליהן אנשים כמוני וכמוך, ואני יכולה להטיל בהן ספק- וגם אם הן נכונות (המפץ הגדול לדוגמא) זה ממש לא שולל את האמונות שלי. זה עדיין לא משנה את דעתי וההרגשה שלי.

אייני

New member
אבל אם את מטילה ספק בתאוריות

למה את לא מטילה ספק בתאוריות שלך עצמך? מה הרעיון כאן? אם את מטילה ספק בכל - סבבה, עמדי בכך והטילי ספק אפילו בתאוריות שלך עצמך! אחרת את לא בדיוק יכולה לדבר על הטלת ספקXD

חחחח

לא ממש ירדתי לסוף דעתך נראלי, אבל אני מטילה ספק- גם בדעות ובאמונות ובתאוריות שלי- זה פשוט עד עכשיו עדיין נראה לי הכי נכון ומרגיש הכי נכון- אולי זה ישתנה בעתיד. אבל אני בהחלט מטילה בזה ספק- בייחוד עם העובדה שהרבה אנשים חושבים ההפך ממני, זה רק לא שינה את דעתי עד כה.

אייני

New member
זהו - כלומר, נראה לך הכי נכון

ומרגיש הכי נכון - ועל פי מה שפטת? סביר להניח שהדבר היחידי שאת יודעת על שאר התאוריות זה מה שהסביבה שלך אמרה לך, לא מה שלמדת בעצמך. כלומר, את יודעת על האבולוציה ועל המפץ הגדול לא מעבר לחצאי אמיתות ורעיונות כללים - וסביר להניח שיודעת בעיקר מה "הבעיות" בהן, אם אפשר לקרוא לזה ככה. וכמובן, סביר לא פחות שבתנ"ך את הרבה יותר בקיאה אבל בבעיות ובסתירות שלו הרבה פחותXD אנשים יכולים להאמין בכל דבר. אם אלפי אנשים האמינו באלילים, האמינו בנאציזם, האמינו באיסלאם, האמינו שהעולם הוא דיסק שעומד על גבם של ארבעה פילים ענקיים - למה נראה לך שהם לא יאמינו באלוהים? הטיעון בנוגע למספר המאמינים הוא מגוחך אם כך. בנוסף, כיום רוב האמונה באלוהים נשענת על בורות וחוסר ידע (או יותר נכון - חוסר רצון לדעת), שזה לא משהו שאפשר כלכך להתגאות בו. בכל אופן, הבעיה העיקרית היא שבתכלס - אי אפשר להתווכח על אמונה. אין לי דרך להוכיח לך שהאבולוציה היא הנכונה למשל, ולמה? כי את מנקודת מבט של מאמין - כלומר, לא תרצי לדעת ותבואי ישר בגישה רגשית של לשלול את מה שאני טוען. זה לא שבתהליך של חשיבה הגיונית לקחת שתי תאוריות, בחנת אותן לעומק ואז החלטת. כמו שאמרת "זה נראה לי הכי נכון" - כי? מה בדיוק עשית כדי לבדוק את זה? הנקודת מוצא שאת נמצאת בה היא נקודה רגשית - כי אמונה אינה דבר הגיוני ואינה נשענת על עקרונות הגיוניים. משפט המפתח אצלך זה "מרגיש הכי נכון". אין היגיון באמונה, רק רגש - והבעיה שרגש והיגיון לא הולכים ביחד, אז למעשה אין כל טעם בוויכוחים כאלה.

:

באופן כללי, כן -אתה צודק. אני לא יודעת בכלל מספיק על שתי התיאוריות כדי לבחור באמת ואני מאוד רוצה ללמוד לעומק, וברור לי שאעשה זאת אבל כרגע זה לא מרגיש לי הזמן להעמיק בלמידה (ביה"ס וכאלה). זה באמת נכון, אני לא יכולה להגיד שלא. ברור שיותר קל להסתכל על ה"בעיות" בתיאוריות שנראות לי לא הגיוניות והופכות לאמונה שלי, אבל לגביי התנ"ך ד"א זה מזה לא נכון כי אני מכירה את הסתירות ותכלס יכולה למצוא ביתר קלות המון סתירות, הרבה יותר מדברים הגיוניים.(זו לא דוגמא טובה ספצפיפית אבל הבנתי את המסר וזה נכון). לדעתי אין טעם בויכוחים האלו כי לכל אחד יש דעה שונה, וזה לגיטימי, וזה לא אומר שומדבר, חוץ מהעובדה שלכל אחד יש דעה שונה. וזה גם נכון שהרבה יותר הגיוני להסתכל על זה כמו שאתה מסתכל, אבל להשוות את אמונה באלוהים (שאני לא מאמינה באלוהים כפי שבתנ"ך אלא מאמינה שיש כוח עליון ומשהו שנמצא מעלינו, אני מאמינה שיש מישור פיזי ורוחני ומאמינה שיש נשמה לאדם.) לאמונה בנאציזם? אני מאמינה בתיאוריה- אין לי מספיק ידע, זה מאוד נכון, ואולי אני מושפעת מהסביבה, גם נכון, אבל עדיין אני לא שוללת. ואני גם חושבת שכדי להבין יותר טוב צריך ללמוד על מה שאתה מאמין וגם על התיאוריות ההפוכות ולא לשלול כלום. אפילו שאני "טעונה רגשית" אני בהחלט לא שוללת. אבל זה לא בא מחוסר רצון לדעת, אני לא יודעת אפילו ממה זה בא אבל אני מאמינה שהיקום הזה לא נוצר סתם. אני מאמינה שהאדם חושב שהוא יודע איך הכל קורה פה אבל אנחנו בני אדם- ובחיים לא נוכל לדעת איך נוצרנו כי זה בלתי אפשרי. מה שיצר אותנו יכול להימשל לאדם שיוצר שולחן (מטפורה לא מספקת אבל בכל זאת). גם לא תאמין בכוח עליון- תאמין שמה שיצא אותנו שונה מאיתנו בתכלית כמו שאנו שונים בתכלית מכל מה שאנו יוצרים-ואין לנו יכולת אמיתית לדעת. בכל אופן זה דיון בלתי נגמר שמסתכם בדעות. ואולי רגש והגיון לא הולכים ביחד, אני אישית מאוד מערבבת את שניהם ורואה שזה די הרסני, אבל כל אדם מונע מרגש- בין אם ירצה ובין אם לא- זה כבר באמת מוכח ביולוגית- לכל אחד יש מערכת עצבים בתוכו- ויש הרבה הגיון בבני אדם- הרי הגיון זו המצאה שלנו, ואנחנו פועלים לפי רגש- כך שזה לא בהכרח נכון לדעתי. ולסיכום- באמת אי אפשר להתווכח על אמונה. כך שאפשר לסגור את זה כאן, לא?

אייני

New member
אוקיי

קודם כל, לגבי ההשוואה - אני לא משווה בין הרעיונות האמונתיים. אין כאן שום השוואה בין אלוהים לבין הנאציזם, אלא השוואה בין האמונות. הכוונה שלי כאן הייתה להגיד שאם אנשים היו מסוגלים להאמין בדברים נוראיים ומטורפים כמו הנאציזם, למה שלא יאמינו באלוהים? אין קשר לתאוריה הנאצית עצמה. אם נפגעת מזה - אני מצטער, לא לזה הכוונה. ובעיקרון - לא דיברתי עלייך ספציפית כשדיברתי על חוסר רצון לדעת. דיברתי על מרבית המאמינים. אי אפשר להימלט מהעובדה שמרבית המאמינים פשוט בורים בנוגע לתאוריות השונות. רובם נולדו לסביבה מאמינה ולכן ממשיכים את האמונה הזאת בלי יותר מדיי מחשבה. ואפילו אצל חילונים ניתן לראות לפעמים שרידי אמונה שעדיין לא נמחו, שזה משעשע. בעיקרון - מה שאמרת "לא נוכל לדעת איך נוצרנו כי זה בלתי אפשרי", וכמובן האמונה שלך לגבי סיבתיות ביקום ולגבי הידע של בני האדם - ובכן, בתכלס, גם המשפט הזה הוא אמונה. אם את מאמינה ככה - אני לא אנסה להכחיש או משהו. רק תזכרי - זה לא בהכרח נכון מציאותית. וכן, כל אדם מונע מרגש - והסיבה לרגש היא אכן הגיונית, אבל לא לזה התכוונתי כשאמרתי שרגש והיגיון לא הולכים יחד. הכוונה הייתה לכך שכדי "לנצח" רגש ברוב המקרים משפטים הגיוניים וטיעונים לא מספיקים. מספיק ללכת ולהסתכל על הרבה מאוד זוגות מאוהבים בשביל זה
ואכן, אפשר לסגור:)

tweeg

New member
תגובה

דבקות בערכים בלי סיבה שאפשר להסביר אותה לא נשמעת לי בריאה במיוחד את יודעת,אני לא מטיל ספק באינטילגנציה,זה דבר מולד ומתפתח וקשור גם לדעות קדומות וכו' תגדירי כוח עליון?כי אלוהים זה ממש לא רק כוח עליון אלוהים של היהדות למשל זה דת,מנהגים,ועוד ועוד. האדם לא "גילה" אותם,זה לא איזה תאוריה שאת יכולה להסכים איתה או לא זה עובדה מדעית מוכחת שאומתה בניסויים במתמטיקה וכו' האדם מקטלג את העולם ע"י הידע החושי המגובל שלו,אין לו שום דבר מעבר אליו אולי יש ספקטרום שלם שאנחנו לא קולטים,ולא משפיע על שאר העולם?אולי יש מימדים מקבילים? בדברים כאלה את יכולה לפקפק,ואת יכולה להסכים או לא אבלוציה היא לא אחת מאלה,אבולוציה היא עובדה מדעית מגומרת בעלת הוכחות ותצפיות ואין לך אפשרות לפקפק בה כל מה שמעבר לתצפיות האדם,ולא מתנגש איתו הוא נתון לויכוח ויכוח כפוף ללוגיקה. לפי הלוגיקה שלי לא יכולה להיווצר יצור משום מקום,לחיות לנצח,לשלוט על כל היקום להיות חסר גוף גשמי,ולהיות כל יכול. נתחיל ככה,את לא מפקפת בעולם הזה ופיזיקה בסיסית נכון? (כוח המשיכה,תנועת עצמים וכו' נכון) משם אנשים חזרו ובדקו את רוב התאוריות הפיזקליות,הביולוגיות וכו' ככה שאת לא יכולה לפקפק גם בהם,ואבלוציה נכנסת שם בקלות. כמובן שזה לא שולל את האמונות שלך על כוח עליון(למרות שלדעתי כן אבל לא משנה) אבל זה שולל את האמונות שלך על בריאה (את מעדיפה להתיחס לספר ישן,או לעשרות מחקרים מדעיים) את רוצה תאמיני לכל דבר במבחינתי,אבל להתוכח עם הפיזיקה שכבר גילינו זה בורות וטיפשות

לא שוללת אבולוציה

ממש לא מאמינה בבריאת האדם כמו שהיא בתנ"ך. וגם ממש לא שוללת שום דבר ממה שאמרת שאני שוללת. אני פשוט מאמינה שיש גם מישור שהוא לא גשמי לעולם הזה, נכון שעם כל המחקרים המדעיים אמיתות האמונה הזו מתגמדת- אבל אני עדיין מאמינה ככה. לא למדתי על זה מספיק אבל כשאלמד אני בטוחה שיהיה לי יותר קל גם לקשר את הכל למדע, ולדעת ולבחור בצור יותר מורכבת ועמוקה את האמונה שלי, ככה זה בינתיים- לא נראלי שזה ישתנה- אולי יתעמק. וגם אם כל זה נשמע לא הגיוני בעליל- אני עדיין מאמינה ככה.

tweeg

New member
אה....

לא הבנתי במה את מאמינה אז חוץ מכוח עליון מה זה מישור גשמי?נשמה?העולם הבא?

אממ

אני מאמינה שיש מישור גשמי ומישור רוחני, שמושפעים זה מזה. אני מאמינה שיש המון דברים שאנחנו לא יודעים על העולם וגם הפיזיקה לא מסבירה הכל. ואין לי ביסוס, אני יודעת די מעט אבל מהמעט שאני יודעת זו האמונה שלי. והרי דעתך שונה משלי, אז מה זה משנה לך במה בדיוק אני מאמינה? אתה מנסה להוכיח שאני מדברת שטויות? אני לא אשנה את דעתי בגלל שאתה סותר אותה ומשתמש במדע. זה לא משנה לי, לדעתי האדם לא יכול לדעת הכל- והמדע מסביר המון אבל לא את הסיבה של הקיום של היקום הזה, שיש שיגידו שאינה קיימת. לי היא קיימת.

tweeg

New member
תגובה

שאלתי כי האמונה שלך לא נשמעת לי כמו משהו ששמעתי כבר ואכן אני לא יכול להגיד ששמעתי את זה קודם תודה על ההסבר

טAל

New member
מאוד לגיטימי לדעתי

אני לא חושב שמישהו מאיתנו יכול להסביר את זה, אבל הרגש, המחשבות, ה"אני", ו"ניצוץ המחשבה" כולם מעבירים לנו תחושה עמוקה שהגשמיות היא לא כל מה שיש (האם למחשבות יש קיום במרחב?). העניין בדבר הזה הוא שלא נראה לי שמישהו יכול להוכיח או לשלול את זה, כי כנראה שזה אפילו מעבר לחשיבה הרציונלית שלנו.

למעלה