תהיו רגועים.

dts

New member
גלובס
ממשיך בכותרות עם המנכ"ל

גנות (או גנון) בציטוט פטתי "יעקב גנות, הפקיד הממשלתי שדוחף את פרויקט מצלמות המהירות החדשות: "באיזו מהירות הן יפיקו קנסות? לא יודע; נראה איך אנשים נוסעים ואז נחליט" הפקיד הנ"ל , עושה דברו/ם של פוליטיקאים אפלים ממשיך בקו הטמטום האינפנטילי שמאפיין את פעילות המישל בישראל "לא יודע" - תשובה של אינפנטיל שמאפיינת את כל א3 הארור הזה שבא לעולם ללא מחשבה מסודרת או מחקר ובדיקה מלבד היכולות הסטאלניות שלו ליצר כסף בלחיצת כפתור + הציבור מטומטם = הבה נחגוג לו על התחת למה לא אם יש לך כשני מליון פראיירים שותקים/מסוממים בשטויות שהמימשל דוחף להם בראש. "אין למשטרה או למשרד לביטחון פנים כוונה להפוך את הפרויקט הזה למכונה שמכניסה כסף לקופת המדינה", אמר גנות וממשיך לשקר כמו כולם מזה כשנה בה ברור היכן מוצבות המצלמות ומה פתאום יש שתיקה כזו של האחראים בנוגע לשאלות בסיסיות. מי שיקרא מה אמר גנות - כשפרש מהמשטרע לפני כעשור (מפקד משטרת התנועה) על מצלמות , אכיפה אלקטרונית ויעילותה יבין עם מי יש לנו עסק. חסכתי לכם חיפוש "בראיון הפרישה שלו ל"גלובס" ב-2001, הוא אף אמר: "אתה לא יכול, וזה גם לא יהיה הוגן, להוסיף כל הזמן עוד מצלמות מהירות, כשאנחנו בנוכחותנו מבקשים להרתיע, ולאו דווקא להגיש דוחות תנועה. ברגע שאין תאונות ואנחנו רואים שהתנועה זורמת, בשביל מה אתה צריך להתערב?". יש יותר שפל מזה מר גנות ? גם לו יש עקרונות אבל אם הם לא מתאימים לממונים שלו יש לו מייד עקרונות אחרים
ו בעעע כי לא מצאתי אייקון כזה

מיצו

New member
היום ריאיינו את אליעזר רוזנבאום, המשנה

לשקר כלשהו ממשרד לבטחון לאומי. ניב רסקין, המראיין, נתן לו במה חופשית וכשהנ"ל המשיך במנטרה השקרית של "ירידה בכמות התאונות ב- 50%" הוא כמעט וענה "אמן". היה ביזיון. למה אף אחד לא שואל אותם את השאלות האמיתיות, מטיח בהם את העובדות האמיתיות, ולא עוזב עד שהם מודים בשקרים שלהם? למה? הרי בימים האחרונים הם מפגיזים עם הסטטיסטיקה השקרית, מציגים רק את מה שהם רוצים שידעו, והציבור ההדיוט שלא באמת יודע את העובדות פשוט מקבל את זה כתורה מהר סיני. עובדה אמיתית היא שאם אתה מספר את אותם שקרים מספיק זמן, בסוף הם הופכים להיות המציאות.

dts

New member
לזה לצערי התייחסתי "בציבור מסומם"

זה לא יקרה - זה כבר קרה ולא רק בחזית התחבורה. היחיד למיטב ידיעתי שדיבר לעניין זה קושמרו וגם הוא צריך לא לנדנד את הסיפנה יותר מידי שמה משהו בשילטון (ששולט גם בתקשורת לצערינו) ינענע אותו. נציג אין ולא היה ממש לאותם שני מיליון פראיירים (להזכיר לך את הקייץ האחרון והמחאה). שום נציג/פקיד/שר ממשלתי שפוי לא יעלה לשידור רציני עם נציג "שלנו" שיאלץ אותו להתעמת עם מציאות ולא עם פרופוגנדה ודיסאינפורמציה סובייטית שעושה ועשתה להם חיים קלים. אני מקווה/מפנטז שכמו שקרה בקייץ האחרון, ואחד ההדקים שהפעילו את הפיצוץ הזה היה גלובס !!, גם כאן תתרחש ראקציה שתוציא לחץ ציבורי ולחץ כזה עובד. אולי כל הנושא יבדק ע"י "טרכטנברג" כזה או מבקר המדינה בצורה רצינית ועם במה הולמת לשני המחנות. אני לא חולם על הפלת הפרוייקט אבל כל מטר שהצד האפל יסוג אחורנית הוא רווח נקי לנו ו/או הצעות חוק הזויות אבל טובות כמו צ'קלקה על כל עמוד וכדומה שעשוייה לעבור אצל הפופוליסטים שירכבו על גל. לא מעט מזה נתון בידיינו אם יש כאן מחנה משמעותי בכלל...

פרארי1

New member
גלובס כנראה ציטט את הראיון מהתכנית של ברקאי

רזי ברקאי ודני קושמרו ראיינו את גנות ואת אבוהב. בכל פעם שנשאלה שאלה שלגנות לא היה נוח איתה, עלו הטונים ורמת ההתלהמות שלו, כשללא ספק אחד משיאי הראיון היה תשובת ה"אני לא יודע" כשנשאל על רף האכיפה. הם ינצלו את החודש של דוחות האזהרה כדי לגבש עמדה ומדיניות אכיפה, מצביע על הרבה רצינות
אבוהב כמובן דיבר בעד הפרויקט ואמר שיש לו עשרות מחקרים מהעולם שמראים שהמערכות האלה מפחיתות בצורה משמועתית את כמות התאונות עם נפגעים. כשהתבקש להפנות למחקרים ספציפיים או עומת על ידי קושמרו עם המחקרים מאנגליה שבעקבותיהם מסירים שם מצלמות, שלא במפתיע, לא הייתה לו תשובה. לזכותו ייאמר שהדגיש שכדי להשיג תוצאות יש להציב את המצלמות במקומות שברור שהן יכולות להועיל, כמו בצמתים (מצלמות רמזור) או כבישים מסוכנים בהם ניתן להוכיח קשר בין נסיעה מהירה מדי לכמות התאונות, בעקיפין הוא שלל הצבת מצלמות בכבישים פתוחים עם ראות טובה, בהם המצלמות לא תהיינה יעילות במניעת תאונות. בהחלט הופתעתי מהדברים האלה שלו, אבל לא נראה שזה משפיע על קובעי המדיניות ומיקומי המצלמות.

אגב, ככה נראית תמונה מהמצלמות החדשות.

קישור. שימו לב לכמות ואיכות הנתונים שמצורפים בתחתית התמונה, האם המחשב במצלמה מפיק בעצמו את הנתונים או שזה מוסף ידנית?

מיצו

New member
כמו שכתבתי פה מזמן, המצלמה עצמה מפיקה

את הנתונים ומטביעה על התמונה.

מיצו

New member
ואם תסתכלו על התמונות שפורסמו

תגלו שמצלמת הרמזור (בצומת השבעה) מכניסה את מהירות הרכב כחלק מהתמונה. אז שילכו להזד#@$% כל החוכמולוגים שטענו שזה לא אפשרי ושמה פתאום זה לא יקרה. כבר שנה וחצי אני צועק את זה. מצלמות אור אדום של גאטסו יכולות לצלם גם מהירות, ועשויות להתחיל לאגוף מהירות בקליק של עכבר.

פרארי1

New member
וזה רע?

שאנשים יאטו לפני צמתים, גם אם הרמזור ירוק במקום לדפוק פול גז ולחצות צמתים ב-120 קמ"ש על השניה האחרונה של הירוק או הראשונה של הכתום. מי שעובר צומת במהירות גבוהה, שיחטוף. מי שעובר ברמזור אדום, שיחטוף. הלוואי שהפרוייקט הזה היה מציב מצלמת רמזור בכל צומת בארץ במקום כל מצלמות המהירות על כבישים פתוחים עם ראות מעולה. זה היה באמת מונע תאונות.

Vaderom

New member

אני לא מבין את העליהום שעלה פה ספציפית לגבי מצלמות אור אדום. ראבאק, אין שום הצדקה, בשום מצב, לעבור ברמזור אדום. בטח לא כמשהו בשגרה כמו רכיבה במהירות על-חוקית. מה שמציק לי בכל הסיפור הזה זה הרף אכיפה. אם לשפוט לפי הציטוט שנכתב מקודם, רף אכיפה של 10% מעל המותר זה אפילו לא מצחיק. למרות שבמקום כלשהו אני אפילו רוצה שהם יגדירו את זה ככה. לא נראה לי שהם מוכנים להתמודד עם העליהום שיווצר אחרי שחצי מדינה פתאום תקבל קנסות על מהירות מופרזת במקומות שבהם כולם רגילים ליסוע 110 במקום 90.

מיצו

New member
בשום מקום לא תמצא עליהום על מצלמות הרמזור

מצידי שישימו 4 כאלה בכל צומת ראשית בישראל. הבעיה היא שיש חוכמולוגים שטוענים בשצף קצף שהמצלמות שיוצבו ברמזורים אינן מסוגלות לאכוף מהירות, והטענה שלי (שכרגע מוכחת בזכות התמונה) היא שכן. האם זה בסדר שמצלמת רמזור תאכוף גם מהירות? בטח. אם היא אוכפת את מי שעובר שם על 120 כשמותר בפועל רק 90. אז איפה הבעיה? הבעיה היא שהמשרד לבטחון פנים טוען בפרסום שלו לעיתונות שהאכיפה תהיה ב- 5%-10% מעל למהירות המותרת. דהיינו, 95-100 קמ"ש. נכון, חוקית זו עבירה על החוק. אבל... בוא תחשוב מה יקרה עכשיו. דודה שלך שמעה בערוץ שתיים שמנחם זילברשטיין (או אולי זילברמן? זה לא ההוא מ"תשע בריבוע"? זוהר ארגוב היה כל כך מוכשר שם, חבל שחזר בתשובה...) אמר בחדשות שמצלמות רמזור תופסות גם מהירות. אז היא שמעה. אבל למרות שדודה שלך לא ממש מבינה בנהיגה, היא מאוד מפחדת לאבד את הרישיון כי גם את זה אמרו בחדשות, שעכשיו יהיו דו"חות מאוד מהירים. אז הנה, היא נוסעת לה להנאתה לבקר את הנכד שמשרת בפיקוד דרום, והופה היא מגיעה בואכה צומת בית קמה, נוסעת כמו שהיא תמיד נוסעת - על 90 קמ"ש. התנועה מאחורי רצה, והיא כמובן מפריעה לתנועה, אבל מילא. משאית שמובילה מנועים של טנקים מגיעה מאחוריה, גם היא על 90. אבל בגלל ש- 90 של משאיות הוא לא 90 של דודות, המשאית מתקרבת ומתקרבת, אבל לעקוף היא לא יכולה כי עוד מעט צומת. מאחורי המשאית יש עוד משאית, היא מובילה דס"ל למזל"טים של חיל האוויר. ביניהם יש מיניבוס שמוביל נערות לאולפנה בקרית ארבע, הם עושים סיבוב דרך בי"ח סורוקה, שם הן הולכות לעשות שנת שירות. לצד השיירה יש 2 מכוניות משפחתיות של משפחת לוי ומשפחת כהן, הן נוסעות לאילת עם כל הילדים. הדודה מתקרבת לה על 90 לצומת, ירוק מלא, כל התנועה זורמת. 30 מטר לפני הצומת הירוק מתחיל להבהב. הדודה יודעת שמותר לעבור בירוק מהבהב, אז היא נותנת קצת גז והאוטו מאיץ ל- 91 קמ"ש. פתאום היא נזכרת בזילברברג מערוץ 2 שאומר לה באוזן כמו אובי וואן קנובי ללוק סקיווקר באמצע התקיפה של כוכב המוות: "תזהרי, זה מצלם מהירות, את עלולה לאבד את הרישיון!". הדודה נבהלת, ולמרות שהירוק רק התחיל להבהב והיא כבר 20 מטר לפני הרמזור, היא דופקת את הברקס של החיים שלה. שלוש שעות אחרי, מכבי האש מסיימים לכבות את השריפה ומתחילים לפנות את הגוויות. נסחפתי, כן בטח. זו כמובן לא דודה שלך אישית, ואני מאחל לכל הדודות של כולנו להגיע בשלום לגיל שיבה טובה. אבל התסריט הזה בהחלט אפשרי. אמנם לא עם משאיות, אבל תחשוב רק על כמות התאונות או כמעט תאונות שהולכות להיות כתוצאה מכך שאנשים ידפקו ברקסים של החיים שלהם בצומת, בעוד שהם יכלו בהחלט לעבור אותן כחוק, רק בגלל שהם פוחדים מדו"ח מהירות.

nijes

New member
יפה,מיצו

רציתי להציע לכם לנצל את החודש הקרוב שברונו נתן לכם,להתנסות באיך לתחמן את המצלמות. למשל לעבור בשול,לחייך ולחכות לתמונה,שכנראה לא תגיע כי אין מדידה בשוליים(רק רוכבי אופניים)

פרארי1

New member
לעבור בשול על 150?

הרי אם נוסעים במהירות החוקית, לא מקבלים דוח, כל הקומבינות הן כדי לנסוע מהר יותר, אז נראה לכם הגיוני לחתוך לשוליים במהירות גבוהה או לנסות לכוון לעבור בדיוק בין הלולאות (בהנחה שזה בכלל פותר את הבעיה)? לי זו נראית הסתכנות מיותרת.

מיצו

New member
בהחלט, ולא רק

שהרי רוכב שנוסע מהר מאוד יש בפניו 4 אופציות: 1. להיות מופתע מהמצלמה. יש מצב שהוא יאט מספיק כדי להתחמק מדו"ח, אבל במהירות גבוהה = בלימה שהיא כמעט בלימת חירום, עם כל ההשלכות הנלוות. 2. להיות מודע למצלמה, לווסת את הרכיבה שלו בהתאם לקיומה, ופשוט להוריד את היד מהמצערת לכמה שניות לפניה, ואז לחזור לגז אחרי שעוברים אותה. 3. לתכנן במודע לעבור את המצלמה במהירות גבוהה ע"י רכיבה בשוליים. צר לי, זו חמורות ואהבלות, בעיקר בגלל העובדה ששוליים הם לא כביש, ומי יבטיח לאותו רוכב שמתקיני המערכות לא השאירו בכוונה או בשוגג איזה מכסה ביוב פתוח או קצת חורג מהקו? ראו תמונה. 4. להיות מופתע מהמצלמה אבל במקום להאט, לעבור נתיב, שניים ואולי שלושה, ולרדת לשוליים רק כדי לחסוך לעצמו האטה. מכיוון שמרחק הזיהוי של המצלמה במהירות של 150 ומעלה עשוי להיות שניות ספורות בלבד לפני שהוא חוצה אותה, זה אומר שבזמן הזה הוא צריך לבצע תמרון של מעבר נתיבים, בפתאומיות, לפעמים תוך עקיפה מימין של רכבים איטיים יותר, על השול שמצבו לא ידוע (ראה 3). אם זו לא חמורות ואהבלות אז אני לא יודע מה כן. גם כאן, לדארווין תפקיד מפתח. שהאידיוטים ישלמו על האידיוטיות שלהם, ומצידי בחייהם. הבעיה היא שתוך כדי כך גם חפים מפשע עלולים להפגע. אני רק מתאר לעצמי את התסריט של איזה בן בליעל עם במוו שופוני יא נס אבא קנה לי שחושב שנסיעה עם 2 גלגלים על השול תבלבל את המצלמה, בא ודופק תמרון של מעבר נתיבים תוך נסיעה במהירות בלתי חוקית בעליל, תוך כדי העפה לכל הכיוונים של רכבים איטיים יותר, וכמובן כולל קטנועים וכל מה שאיטי יותר ממנו. האמת? זה ישמע מגעיל אבל איפושהו אני מאחל שמשהו נורא כזה יקרה. לא לי, לא לאף אחד שאנחנו מכירים, אבל שיקרה. רק אז אולי יזוז משהו פה.

Agent5

New member
מיצו, היו דיבורים על מצלמות מהירות ממוצעת

כלומר על צילום שלך בקטע אחד ואז כמה ק"מ מאוחר יותר בקטע שני וחישוב מהירות ממוצעת בין הקטעים. אם זה יתממש הרי שתופעת ה"להוריד מהגז לכמה שניות" לא יתפוס במיקרה הזה. ידוע לך אם יש תוכניות כאלה?

סינבד

New member
זה רע!

כי לא רואים אותן, אין אזהרה מפניהן ואז נהגים יהיו מופתעים. נהגים מופתעים מפתיעים את הסובבים אותם בכביש. הסטטיסטיקה מלמדת שמצלמות רמזור שאינן מודגשות ומובלטות גורמות לעליה במספר התאונות, בעיקר תאונות חזית אחור. לפחיות זה אולי לא כ"כ נורא, לנו כן.

gray

New member
כן, בטח. אל תנסה לעצור אם יש רכב ממהר אחריך

לא בטוח שהוא קרא את הפוסט שלך. הוא יודע שהמצלמה לא תצלם בכתום, וגם באדום יש לו עוד שניה של חסד לעבור את הקו, עצרת בכתום? הוא נתן גז. היום זה ככה, עכשיו יהיה יותר גרוע. טוב נו, זה שזה קרה בשאר העולם לא אומר שזה חייב להיות ככה בישראל, בסופו של דבר הנהגים כאן יותר תרבותיים.

ady270

New member
מוזר...

מוטבע: "מהירות מותרת: 90 קמ"ש ______ מהירות נמדדת: 54 קמ"ש" התאריך 12.01.12. השאלה: אם המכוניות עומדות, במיוחד זו הנמדדת בנתיב 3 כפי שכתוב, איך המהירות היא 54 קמ"ש. אפילו פחות הגיוני, המהירות המותרת לעבור ברמזור ירוק 90 קמ"ש?

למעלה