תהיות...

נעה קדם

New member
תהיות...

התחלתי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה (מכללת רמת גן) ואני ממש מבואסת... אני מרגישה שאני די לבד עם החומר וגם מבחינת חיי חברה שאין שם כל כך... אנשים באים ללמוד וללכת, אין אפילו הפסקות שבהן אפשר לשבת קצת עם חבר'ה ולהכיר אנשים. לקחתי שני קורסים ואני ממש שוקלת ברצינות לותר על הפתוחה. די ידעתי מראש שזה יהיה ככה רק שלא ציפיתי לכך שזה יהיה כל כך עצוב... אני מקנאה בכל החבר'ה שלי שלומדים באוניברסיטאות האחרות... בא לי גם אבל: א. לא נראה לי שאני מתקבלת (הפסיכומטרי שלי לא בשמיים. הוא סביר אך לא גבוה מספיק בשביל האוניברסיטה) ב. אני עובדת ואני לא מכירה עוד אוניברסיטה חוץ מהאוניברסיטה הפתוחה שבה אפשר לעבוד במשרה מלאה וללמוד... אני נורא עצובה, מישהו פה יכול לעודד אותי ולומר לי מה טוב באו"פ ולמה בכל זאת לתת לזה עוד צ'אנס... (או לוותר וזהו זה...)

Shirley21

New member
אני לומדת בפתוחה (לא במכללה)

וגם אין בין התלמידים קשר, בינתיים, חוץ מההתייעצות בפורום הקורס. אבל זה לא קשה ליצור קשרים. בשיעור תתיישבי ליד מישהו שנראה לך נחמד (או יותר חשוב- חכם!...) ולאט לאט. אני חושבת שגם דווקא בגלל שתסיימי תואר בפתוחה, יכבדו אותו יותר בגלל שאת רוב החומר את לומדת לבד. איזה קורסים לקחת? שירלי

הי נעה ../images/Emo140.gif

מה שאת מספרת נשמע ממש מוכר... אני עברתי משהו ממש דומה... בסמסטר הראשון לקחתי גם 2 קורסים במכללת ר"ג והרגשתי ממש לבד, הן מבחינת חומר הלימוד והן מהבחינה החברתית. כבר כמעט ונטשתי, אבל משהו עצר בעדי... כיום אני נמצאת בסיום התואר הראשון (שלב כתיבת העבודות הסמינריוניות) בהצטיינות ועצוב לי שאני צריכה לעזוב את האו"פ. אם היו מציעים תואר שני בפתוחה, במסלול לימודיי (פסיכולוגיה), אין ספק שהייתי נרשמת!!! אז ככה, לשיטת הלימוד (שמתבססת ברובה על עבודה עצמית) מתרגלים די מהר ולמען האמת זה די נחמד... לרוב גם הציונים משתפרים עם הזמן, כי לומדים להכיר את דרישות הקורסים... מהבחינה החברתית, אחרי השנה הראשונה עברתי ממכללת ר"ג ללימודים ישירות בפתוחה וחשבתי שזה יקטין עוד יותר את סיכויי להכיר אנשים, אבל - מסתבר שמסמסטר לסמסטר חל שיפור גם בתחום הזה, מאחר ואת מתחילה לפגוש אנשים מסמסטרים קודמים ומתחילים להירקם יחסים חברתיים.... מקווה שהצלחתי לעודד אותך
דובדבניל

rachelJas

New member
זה נכון

כשמתחילים לפגוש אנשים מסמסטרים קודמים נוצרים קשרים זה לוקח זמן אבל , בסוף יש חיי חברה ויש גם עם מי ללמוד למבחנים למי שאוהב ללמוד ביחד

Peekaboo

New member
היי נעה ../images/Emo24.gif

כן, ככה זה בהתחלה, גמני התחלתי שם במכללה והסמסטר הראשון היה קצת בודד ומנוכר...
אבל ככל שהזמן עובר נוצרים קשרים , כפי שכתבו לפני, בעיקר כשנפגשים שוב בקורסים הבאים. אוסיף ואכתוב, שחברי הטובים ביותר היום הם אלה שהכרתי באו"פ
וחוצמזה זכיתי גם לפגוש עוד אנשים נפלאים, וקיבלתי עזרה מכל ה-
אפילו מכאלה שמעולם לא פגשתי פנים-אל-פנים. אל תתייאשי
. אני מאמינה שהרוב מרגישים כמוך. למה בעצם שלא תיגשי למישהי/ו שנראה לך ותציעי, נניח, ללמוד ביחד
זו יכולה להיות תחילתה של ידידות נפלאה...

../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה.

יש לא מעט אנשים טובים באמצע הדרך לתואר (הרבה יותר מטובים למען האמת
). טיפה סבלנות ואורך רוח ותוכלי להעיד על כך בעצמך. שנה טובה נועה
ו

נעה קדם

New member
../images/Emo51.gif לכולכם!!!

באמת הצלחתם לעודד אותי קצת... אני מקווה שהעניינים ישתפרו כמו שאתם צופים. רואים שיש אנשים טובים באמע הדרךואני באמת נתקלת בזה כאן, איתכם. תודה רבה על התמיכה ושנה טובה ומוצלחת לכולם!

homeless1

New member
מחזקת את ידיהם

אמנם לפעמים ישנה הרגשה שצריך באו"פ ליצור "קשרי אינסטנט",אבל הכרתי לא מעט אנשים מעניינים ונחמדים באו"פ,ומסמסטר לסמסטר רק לומדים יותר איך להגיע לאנשים ואיך ליצור לך את המעגל החברתי שהכרחי,לדעתי ללימודים מהנים ויעילים. אני,כמעט בכל קורס,מחפשת את האנשים שהם בראש שלי,מבחינה לימודית ומבחינה אישית,מתחילה לדבר איתם,ובסוף השיעור או בהפסקה,מבקשת את מספר הטלפון ונותנת את שלי - כדי להשוות ממנים וכו'.זו השיטה הכי טובה.אחר כך,בטלפון,העיניינים מתפתחים איך שזורמים איתם.לפעמים אפילו נפגשים בבית להכנה משותפת של ממנים או ללמידה למבחן. תתעודדי,באוניברסיטה רגילה לעתים הניכור גדול יותר.במיוחד בתחומים בהם יש תחרותיות רבה (אצלנו אין תחרותיות כמעט...) כמו פסיכולוגיה למשל.

Fingertip

New member
מסכים עם כל מה שנאמר, אבל...

עדיין עם אלו לא בדיוק חיי חברה. לרוב האינטרקציה בין הסטודנטים היא לימודים נטו. באוניברסיטאות אחרות גם יוצאים לבלות וכו'. נכון שלרוב המוחלט של הסטודנטים האוניברסיטה באה "מהצד" ויש להם מעגלים חברתיים מחוץ לפתוחה, אבל חייהם של סטודנטים במשרה מלאה (שישה קורסים, אהם אהם) לא משתווים לחיי החברה של סטודנטים עם אותו העומס באוניברסיטאות אחרות. לא
אהד.

בלי אבל ../images/Emo3.gif

לעניות דעתי זה תלוי במיוחד במוטיבציה של הסטודנט. סטודנט אשר ירצה ליצור קשרים חברתיים ולמצוא חברים חדשים לא יתקשה לעשות כן גם באו"פ. אמחיש את דברי באמצעות דוגמא מבית היוצר של קמפוס בית בירם שכוח האל בחיפה
בשנה שעברה מספר סטודנטיות שלמדו איתי מיסדו דפוס של יציאה ל-
+
(בית קפה) מידי יום חמישי אחרי השיעור.

ואני הייתי מאלה..

פנתרה לבנה, מי את????? לי יש חבורה מכובדת של חברים / ות מהאו"פ , היה לנו נוהל בית קפה ביום חמישי אחרי השיעור + נוהל ארוחה אחרי מבחנים. זה התחיל מהתערבות על הציון במבחן שגורר הזמנה למסעדה, ונהפך לאחלה מסורת.

נעה קדם

New member
באמת?!

שלא ישמע כאילו אני בנאדם לא חברותי או משהו כזה, באמת שלא. אני בנאדם נחמד (כך אומרים...) ובחיים שמחוץ לאו"פ יש לי כמה וכמה חברים אבל אני פשוט לא רואה הזדמנויות להכיר אנשים. אני לומדת בערב, מגיעה לשיעור של שעה וחצי שבמהלכו אין הפסקה, מיד אחריו עוברת לשיעור אחר שגם הוא נמשך שעה וחצי בלי הפסקה, כך שבהפסקות שאין קשה להכיר אנשים. בשיעורים מכירים קצת אנשים אבל זה נראה לי כל כך רחוק מ"לצאת ביחד" או לשבת בבתי קפה. הדינמיקה שם היא שונה ולא מאפשרת את זה. (לפחות לא אצלנו, במכללת רמת גן) בכל אופן, אני מאמינה שניתן לפתח קשרי ידידות עם אנשים, אבל תודו שזה שונה מאוד מאוניברסיטה רגילה או ממכללה. קשה לי עם תחושת ההומלסיות הזאת, במיוחד שכל חברי לומדים במקומות נורמליים. מקווה שדברים ישתפרו ושארגיש בבית...

לא מסכימה

כמו שאתה יוצר עם בן אדם אינטראקציה לצורך לימודים אתה יכול להרחיב את הקשר, לאחר שאתה מגלה שיש ביניכם תחומי עניין משותפים וכו'. הנה, לי יש שני חברים לשעבר+אהבה נכזבת וכולם מהפתוחה, עובדה!

ר פ א ל ה

New member
גמני מרמת-גן....

סמסטר ראשון לחלוטין,,,,וכבר אנחנו חבורה שמתקבצת גם אחרי הלימודים....כנראה שגם עניין של מזל.... אבל - אולי שהיוזמה תבוא ממך? חוצמזה - המצב בטוח ישתפר ככל שהלימודים ייתמשכו... אז...בהצלחה

למעלה