תהיות

Apikachu L

New member
תהיות

נראה לי פתאום שעשיתי טעות בזה שלקחתי את הניהול על הפורום, כי פתאום אני מרגישה שאני לא יודעת כלום על ביסקסואליות (אתם יכולים לומר לי ללכת בכל רגע,אתם יודעים
). גברת אחת, שמה לא משנה, הוכיחה אותי על מה שחשבתי שידעתי על ביסקסואליות ופאנסקסואליות, ואפילו קצת נעלבה על זה שהגדרתי את הביסקסואליות כמטריה כללית, בעיקר, כי זו ההגדרה שאני מכירה. התנצלתי מן הסתם.
(ואז הלכתי לחפש במאמרים את המאמר על המטריה הביסקסואלית וגיליתי לתדהמתי שהוא נעלם. אם מישהי יודעת היכן הוא, נא לקשר. אני מתחילה לדאוג שמחקתי אותו בטעות).
בנוסף, ובאופן אירוני, אני מתחילה לתהות - האם אני -באמת- ביסקסואלית. משפט שנתקלתי בו כשיט שאומרים לביסקסואליות, על כך שלמדנו מהחברה לחפצן נשים ולהתייחס אליהן כאובייקט מיני (ולכן אנו נמשכות אליהן) תפס אותי חזק למרות הנימה שבה נאמר (שיט שאומרים, כאמור). אולי גם כי אמא שלי הביעה איזה דעה בעניין מרד נעורים, ואולי בגלל התוכן של הפנטזיות שלי.
התחלתי לחשוש, האם אני באמת אומרת את זה כי אני חריגות חברתית מהלכת ורוצה איזה יחוד (זה נשמע מגוחך כאשר אומרות את זה, אבל זה נשמע לי הגיוני) או שאני באיזה מצב אחר. מבחינה פיזית-מינית-מה שזה לא יהיה מצבי לא שפיר לאחרונה, למרות הזוגיות שאני נמצאת בה. דווקא כאשר לא הייתי בשום קשר שבעולם עם הקהילה הגאה הייתי בטוחה למדיי בזהות שלי. עכשיו?
אין לי מושג.

אולי זה לא יפה להציג ככה תהיות מצידי כי השם שלי כתוב פה בצבע כחול. לא יודעת.
בכל מקרה, אשמח לראות את ההגדרות האישיות שלכן לביסקסואליות ופאנסקסואליות. בעיקר כי לי אין הגדרה, לאחרונה.

doro500

New member
הדעה שלי

http://www.bisexualindex.org.uk/index.php/AmIBisexual
זה די מסכם את זה. אם הרגשת איזשהי משיכה ליותר ממין/מגדר אחד, אז להגדרתי את ביסקסואלית. כמובן שזו הגדרה שלי.
חוץ מזה יש הרבה תת-הגדרות, ואת יכולה להמציא משל עצמך ולהיות מקורית- הטרופלקסבל, אומניסקסואלית, בי-סקרנית, קווירסקסואלית... כל אחד יכול להמציא תגית.
אבל תגיות אף פעם לא יכולות לשקף לחלוטין את ההרגשה שלך. כמו שיש הרבה אנשים ביסקסואלים שמדברים על ההבדלים בין משיכה פיזית לרגשית בין המינים.
אז תעשי מה שמרגיש לך נכון. אחרי זה את יכולה לתת הגדרה.

Blackice

New member
ההגדרה שלי-

"ביסקסואליות"- הנטיה המינית של מי שמגדיר את עצמו כביסקסואל. אפשר להגדיר את זה באופן חיובי (קיום מרכיב משיכה- פיזי\רומנטי - ליותר ממגדר או מין אחד) או באופן שלילי (מי שעבורו ההגדרה של סטרייט\הומו\לסבית לא מתאימה).
"פאנסקסואליות"- כינוי לסוג של ביסקסואליות שלרוב משתמשות בו אקטיביסטיות שרוצות להדגיש קיום של יותר משני מגדרים.

אני מגדיר את עצמי כבי, למרות שאני נמשך ליותר משני מגדרים. פעם השתעשעתי עם הכינוי של "פאנ" אבל בסוף הבנתי שזה סתם שטיק שלא באמת עוזר לאנשים להבין.

Bell4Ever

New member
ודעתי

ההרגשה שלי שזהות היא משהו בשביל אנשים אחרים, שיהיה לך נוח להסביר, אני לא באמת קמה בבוקר ואומרת "אני ביסקסואלית!". זה נכון לרוב ההגדרות בעולמנו, אני לא יודעת למה יש לאנשים את הדחף להגדרה או לזהות מוגדרת, זה בעיקר מרגיש לי מגביל.
בקטע של הזהות אני ממש תיכוניסטית מבולבלת, כל בוקר בא לי משהו אחר, וביום שלישי לא בא לי, ובימי חמישי אני בכלל צרצר.
אז כן, יש לי מלא תקופות - ימים שאני בטוחה שאני סטרייטית לחלוטין ושכל מה שהיה עד עכשיו היה שכנוע עצמי. יש ימים שבנים כל כך לא עושים לי את זה שאני כבר בקטע של לספר לאמא שאני לסבית. ויש את הימים שלא בא לי אף אחד, ואני בעיקר רוצה להיות לבד.
ואז תמיד מגיע איזה גברבר מסוקס שמזכיר לי שיש לי הורמונים ושחלות שצועקות הצילו או איזה בחורה שסתם מתיישבת לידי באוטובוס ופתאום נהיה לי חם, ואני נזכרת שהחיים שלי אף פעם לא יהיו משעמים.
אני אני. את ההגדרות אני משאירה בשביל אחרים, גם ככה הם עושים את זה יותר טוב ממני.

sobeit88

New member
קצת מזדהה

מוכר לי העניין הזה. יש רגעם שאני משוכנעת שאני לסבית בהכחשה ויש רגעים שאני בטוחה שאני סטרייטית מתלהבת. עם הזמן הבנתי שהמחשבות האלה עולות בעיקר בהתאם למי שנמצא לי מול העיניים.... זה לקח ה-מ-ו-ן זמן אבל לאחרונה התייצבתי על בי, למרות שלהרבה מההגדרות של פאן שקראתי באינטרנט אני מתאימה (אבל לא לזו שאני משתמשת בה).
אני מגדירה ביסקסואליות כמשיכה ליותר ממגדר אחד. ואם יש מישהו שמגדיר אחרת ובוחר להגדיר את עצמו בי אז סבבה, מקובל עלי. פאנסקסואליות אני מגדירה כמשיכה לאדם ללא קשר למגדר שלו. אני יודעת שיש הרבה שמגדירים את זה אחרת, אבל זאת ההגדרה שלי לזה כי אחרת קצת קשה לי להבדיל בין בי לפאן. מי שמאמץ הגדרה אחרת לפאן- גם כן מקובל עליי.
אני מסכימה עם מי שכתב מעלי של"פאנסקסואליות" יש ריח של שיח אקדמאי משהו, מן הגדרה כזאת של אנשי מקצוע ובגלל זה יש לי טיפה הסתייגות ממנה. ואני מאד לא מעריכה את אנשי משטרת ההגדרות הלא כל כך נחמדים שמודיעים לאנשים שהם בעצם משהו אחר ממה שהם אומרים.

ההגדרות חשובות לי באופן פרטי, לא כללי. אני צריכה הגדרה ברורה בשביל עצמי כדי להרגיש בנוח, אני בן אדם כזה. אבל ההגדרות שלי פרטיות. מי שלא צריך ולא מעוניין בהן שיהנה. אני קצת מקנאה בכל אלה שמסוגלים לא להגדיר את עצמם ופשוט לזרום. אני לא יודעת להתמודד עם זה. אולי זה יבוא עם הזמן. ואולי לא.

happy berry

New member
הגדרות שמגדרות

את נמשכת למי שאת נמשכת, למה לסבך את עצמך עם הגדרות?
live the vida loca.

ויש מצב שאת מתכוונת למטריה הזו? לא יודעת לגבי מאמר, אבל מצאתי את זה בDA..

בכל מקרה, אם באמת היה חשוב לי להגדיר את עצמי, אז המטריה אומרת שאני פאן, שיהיה

ובכלל, מי שנמשך לשני המינים, למה שלא ימשך לשניהמיניםיחד? [כן,אני יודעת שזו דרך מפגרת ממש להגדיר טרנסיות, אבל זה אמור להעביר את הנקודה,אני חושבת.]
נשגב מבינתי, ומצד שני, אנשים שנמשכים רק למין אחד נשגבים מבינתי..אז..

ואז יש את הסרטון הזה .

אוהדאדם

New member
שיזדיינו הנעלבים

הם רק מחפשים תשומת לב.

ממש לא עשית טעות בלקיחת ניהול הפורום; גם אם זה יהיה לכמה חודשים, זאת עדיין תהיה חוויה. צריך גם כאלו, מדי פעם. גם לא צריך לדעת הכול על ביסקסואליות כדי לנהל פורום - צריך להיות פתוח, עם יד בטוחה על ההגה כדי שטרולים לא ישתלטו על הדיון ומצד שני לא למחוק כל דבר שקצת מערער, וליצור דיונים ועצים חדשים, וזה קורה, ואת עושה את זה נהדר. תמשיכי ככה, ואל תדאגי.

לגבי פקפוק בזהות - זה בריא. כדאי מדי פעם לצאת מהקופסה ולחשוב על עצמך מחדש. אם תגלי שאת לא ביסקסואלית, אז מה? מי אמר שרק ביסקסואלית יכולה לנהל פורום על ביסקסואליות?

לגבי ההגדרה האישית שלי, דווקא אהבתי את ההגדרה המאוד רחבה "מי שנמשך ליותר ממגדר אחד, לא בהכרח באותו זמן, באותה עוצמה או באותו אופן" - במיוחד כי היא רחבה מספיק כדי להכיל את כולם... תמיד שעשע אותי שהאקטיביסטיות כל כך ניסו להיות inclusive שהן הגיעו להגדרה שעושה מחיקת ביסקסואלית לא פחות מכל הביפובים הכי גדולים בקהילה...

אל תתעמקי בהגדרות...

בסופו של יום, בגלל המורכבות האנושית והמורכבות של אהבה ומשיכה, לדעתי אין מילה אחת שיכולה לתאר את הנטיות שלך.
באופן אישי, אני רואה את הביסקסואליות כנטייה לאהוב כל דבר אשר יהיה, בייחוד את השונה והמיוחד. לא חסרות הגדרות למושג ביסקסואליות, את תמיד יכולה לאמץ את ההגדרות שמתאימות לך או ליצור לעצמך הגדרה משל עצמך

קרקלה

New member
אני חושבת שזה מאוד אמיץ מצדך

העלאת התהיות האלה. אני מבינה את הצורך במילה "ביסקסואליות" או שלל הגדרות האחרות, כי בשביל מאבק חברתי צריך שם והתארגנות סביב אינטרסים משותפים. אבל אידאלית, הייתי רוצה לחיות בעולם בו אין צורך בתבניות האלה, בבינאריות הזו (שאפילו כשחורגים ממנה עדיין צריכים איזו הגדרה שחס וחלילה אף אחד לא ייפול בין הכסאות וסתם ימשך או יאהב את מי שבא לו).
גם אם היום את לא בטוחה אם את בכלל ביסקסואלית, הרצף שאנחנו נמצאים בו בין בלעדית לזכרים ובלעדית לנקבות לא חייב להיות קבוע. הוא יכול להשתנות מתקופה לתקופה, ובהשפעת נסיבות שונות. נראה לי שכל עוד את מרשה לעצמך מחשבה ומשיכה חופשית, הנושאים הללו רלוונטיים גם לך.

למעלה