תהיות של ט´ באב...

תהיות של ט´ באב...

אכלתי היום ארוחת צהריים עם קולגה מהמשרד שנחשב ידען גדול בכל מה שקשור בתולדות האיסלאם ובשורשי הסכסוך הישראלי-פלסטיני. ובצל שפיכות הדמים והאימה של החודשים האחרונים, ולאור הכיבוש "הבלתי נמנע"; שוחחנו על מקור יצר ההתאבדות ההרסנית והמפלצתית של הפלסטינים בשם אללה. ולמרות שכולנו מסרבים להבין ולקבל התאבדות שגוררת עימה מוות של חפים מפשע, ואף על פי שהחברה הנאורה שלנו מוקיעה רצח שאינו מבחין בין גברים, נשים וילדים; האיש ציין את הנכונות של העם היהודי בעבר "למות על קידוש השם", אם כי גם אז החברה היהודית נחלקה בדעתה בסוגייה זו. ואז הוא סיפר, שפעם הוא קרא במוסף הספרותי של אחד העיתונים, על ביריון שעיר ומגודל שניחן בכוחות על-אנושיים, ובסיוע משמיים יצא להילחם נגד כובש זר ואכזרי. הוא התגרה בהם ללא הרף, שרף להם את השדות, ניפץ להם את שערי הערים והיכה בהם שוב ושוב בוק על ירך. וכמעשה התגרות אפילו נשא את אחת מבנותיהם לאישה, בציווי אלוהי כמובן. ובכן, הבחור שלנו... המסכן..., בגלל חיבתו האובססיבית לנשים ובגלל חרמנותו היתרה, וחוסר יכולתו לעמוד בפני פיתויים ולדחות סיפוקים – אכל אותה. אויביו גברו עליו בעורמה ועצרו אותו. בהמשך, שללו ממנו את כוחו, את כבודו ואת מאור עיניו; ועינו אותו עד זוב דם ועד אובדן כל תקוה. כדי לשים אותו ללעג בפני ההמון, ערכו האויבים משתה גדול וקשרו את הביריון שלנו לעמודי האולם שבו נערך המשתה. היו שם אלפים – גברים ונשים, זקנים וילדים. ההשפלה והעלבון היו גדולים מנשוא. ואז, החליט ביריוננו ש"תמות נפשי עם פלישתים" ומוטט את עמודי הארמון על כל יושביו. "והיו המתים אשר המית במותו רבים מאשר המית בחייו". לא ברור לי, האם עשה את זה מתוך חוסר אונים וחוסר תקוה, כדי לנקום את עלבונו ואת השפלתו; או שמא מתוך שליחות אלוהית להקריב את עצמו ולתת את נפשו כדי להרוג כמה שיותר אויבים. מי שמעוניין בסיפור האמיתי ובשלימותו, זה נמצא בספר שופטים, פרקים י"ג עד ט"ז. אין בסיפור הזה כמובן, כדי להצדיק את הפיגועים המפלצתיים ואת המתאבדים המתפוצצים הרצחנים והשפלים; ואין בו גם כדי לערוך השוואה כלשהי או הקבלה כלשהי. אבל, אצלי לפחות, זה מעורר תהיות. כי אנחנו תמיד רוצים לראות את עצמנו כשמשון, אבל לעולם לא נהייה מוכנים לראות את הפלסטינים במקומו. ואולי... מי יודע... ייתכן שזו עוד אחת מהסיבות (מני רבות) שבגללן – לאט לאט אמנם – עמודי הבניין שלנו מתמוטטים על כולנו... סקסופון

סו

New member
בכל זאת מצאתי תקווה שכזו

שהרי בדברי הימים מאז ועד היום שורדים הם שניהם בעלי שימשונים ובעלי שאהידים סו

נגה...

New member
בפרשת דברים: שבת חזון

"הלוח העברי מצלצל וקורא לנו להיכנס ולהשתתף… השבת שלפני תשעה באב נקראת שבת חזון, בה אנו קוראים בהפטרה את חזון ישעיהו (פרק א´ ) המוכיח את העם, ומבשר את החורבן אם לא ייטיב העם דרכיו. בשבת שלאחרי תשעה באב, שבת נחמו, אנו שומעים בהפטרה את דברי הנחמה של הנביא. סמיכות של חורבן וגאולה… ובין שניהם נשמרת באופן פרדוקסלי, התקווה…." (פרופ´ שלום רוזנברג- פילוסופיה ומחשבת ישראל האוניברסיטה העברית י-ם)
לנפגעי היומיים האחרונים בוקר פורום נגה.

giulietta

New member
שמשון והשאהידים

שמשון הוא מקרה בודד ואינו מייצג תרבות שלמה, מה שאי אפשר לומר על תופעת השאהידים. אמיל דרקהיים הוא סוציולוג שלקח נושא טעון ואישי כמו ההתאבדות והתייחס אליו דוקא כאל פעולה שבה נוכחות החברה חזקה יותר מעולמו האישי של המתאבד. הוא רואה בשאהידים מתאבדים אלטרואיסטיים. ההתאבדות בחברה הפלשתינית, לדידו, היא אקט בחברה המבטלת את רצון היחיד והאדם מגויס למען הקולקטיב. התופעה מזכירה משטרים אפלים המתנהלים בשטיפת מוח ובכפיית רצון הכלל תוך מחיקת רצונו של הפרט, זכותו לפקפק, כבודו וחייו. וכן, גם לי זה מתחבר לט´ באב, יום שהפך לסמל לחשיבות ערכי הסובלנות. הממלכה היהודית קרסה פעמיים כי הכוחות הקיצוניים והמנוגדים בתוכה לא השכילו למצוא איזון , הביאו להחלשתה מבפנים והקלו על אויבנו במעשה החורבן. אבל, עדיין, למרות תחלואי החברה הישראלית, יש בה יותר פלורליזם וכיבוד הפרט מכל מדינה שכנה לנו ולכן, סקסופון, קשה לי לראות את ההקבלה שאתה עושה, לא בנושא ההתאבדויות. להרחבה - ההתאבדות על פי אמיל דרקהיים. ג´ול

ג´ולייטה

דורקהיים מעולם לא יכול היה לראות את השאהידים כמתאבדים אלטרואיסטיים, כי דורקהיים נולד ב- 1858 ונפטר ב- 1917, ולא הכיר תופעה כזו. מה שכן, ייתכן מאוד שתופעת השאהידים, מבחינות מסויימות, יכולה להיכלל תחת ההגדרה של התאבדות אלטרואיסטית, אם כי עם הרבה מאוד סייגים לטעמי. אגב, גם מתאבדי מצדה, על פי גישתו של דורקהיים, היו מתאבדים אלטרואיסטים. חשוב גם לדעת מהיכן זה בא. משום שדורקהיים גרס שבני האדם, שלא כמו בעלי החיים, הינם ייצורים בעלי שאיפות בלתי מוגבלות, אשר אינם מסתפקים בסיפוק צרכיהם הביולוגיים. ואם תרשי לי, במילים שלו: The more one has, the more one wants, since satisfactions received only stimulate instead of filling needs. ומכאן, שרק פיקוח חברתי, ויצירת כללים חברתיים נוקשים וברורים, יכולים למנוע כאוס חברתי העלול להיגרר מהשאיפה הבלתי מרוסנת של האדם להשגים נוספים. (וזה לא אומר שאני מסכים עם זה, זה רק דורקהיים...) ולכן, החברה מציבה גבולות עבור השאיפות האנושיות ומהווה "כוח רגולטיבי אשר ממלא עבור הצרכים ה´נפשיים´ (לא יודע איך לתרגם נכון moral needs ) את אותו התפקיד שהגוף והאורגניזם ממלאים עבור הצרכים הפיזיים". וכל הקשקוש הפילוסופי הזה, בא כדי לומר שאני לא חושב שתופעת השאהידים מייצגת תרבות שלמה כדברייך. אמנם אני לא דורקהיים, אלא רק סקסופון, אבל אני מרשה לעצמי להעריך שתופעת השאהידים היא סטייה חברתית יותר מאשר תופעה חברתית. כמו שגם התנהגותו של שמשון הגיבור היתה סטייה. (אגב, שמת לב שנהוג לקרוא לו שמשון הגיבור, למרות הכל...?). ובהקשר של הסתכלות על התאבדות בכלל כאל סטייה חברתית, אני מפנה אותך ל- Erich Goode , שהוא דווקא סוציולוג בן-ימינו, מה שעושה אותו יותר רלוונטי למה שעובר עלינו בעידן משוגע זה. ואם כבר הפניות, אני מפנה אותך גם לפיסקה הלפני-אחרונה בהודעתי הקודמת. אצטט בשבילך: "אין בסיפור הזה כמובן,..., כדי לערוך השוואה כלשהי או הקבלה כלשהי". ולמרות זאת, את כותבת שם "...קשה לי לראות את ההקבלה שאתה עושה". נראה לי (ושמתי לב לזה כבר בעבר פעם או פעמיים) שאת לא תמיד קוראת עד הסוף, או אולי לא מספיק בעיון. ולעיתים, זה מעמיד את מושא התגובה שלך באור לא נכון. אבל מעבר לזה, אני מודה לך מאוד על ההתייחסות הרצינית והמעמיקה, ועל מאמר הסיכום שצירפת. יום נעים ושקט, סקסופון

giulietta

New member
דוקא קראתי עד הסוף

ואפילו יותר מפעמיים. הרמיזה שלך כאילו תגובותי כאן ובעבר היו נחפזות איננה במקומה. אני מייחסת חשיבות גדולה למילה הכתובה ומשום כך משהה קמעה את אצבעי לפני הלחיצה על ה"שלח". יחד עם זאת, ברוב המקרים אני מוצאת את עצמי מעדיפה לשגר את התגובה הראשונית , האותנטית, עם שיפוצים סגנוניים. בדברי על "הקבלה" התכוונתי בין שמשון הבודד לבין השאהידים כבעלי מקצוע. אני מודה שזה לא היה ברור מדברי ואם גם בזה אני מפוספסת אז כנראה שיש לי בעיה בהבנת הנקרא. דרקהיים דיבר על תופעה תאורטית (שאהיד) או מוכרת (האלמנה ההודית). אבל אם מותו המוקדם מדי הופך אותו ללא רלוונטי הרי שגם אפלטון, אריסטו...פרויד, יונג ושאר אנשים טובים שכבר לא חיים עימנו אינם רלוונטיים... יחד עם זאת (ובנוסף להערתך על מצדה ששווה דיון בפני עצמו למרות שאין לי דעה ברורה בענין) דורקהיים טוען גם שחיילים היוצאים לקרב גם הם מתאבדים בשירות הקולקטיב, טענה שקוממה עליו רבים. כך שלא חייבים להסכים עם כל מה שאומר הוגה דעות זה או אחר רק שאיכשהו התמיכה של השלטון הפלשתיני (ושל מדינות מוסלמיות אחרות כמו סעודיה) בפעולה המפלצתית הזאת , התפוצצות אנושית בקרב אוכלוסיה אזרחית, תואמת בעיני את האבחנות של דורקהיים. כל טוב ג´ול

לא רמיזה, אלא אמירה

והיא כן במקומה לדעתי. כי זה קורה שוב. כי לא נכתב בהודעתי בשום מקום שמותו המוקדם של דורקהיים הופך אותו ללא רלוונטי. ממש לא. נכתב שסוציולוג בן-זמנינו הינו יותר רלוונטי (והדגש על יותר) לניתוח תופעות שמתרחשות בימים אלה. ונכתבה גם עובדה: שדורקהיים לא הכיר את תופעת השאהידים (אם כי התייחסותו לחיילים היוצאים לקרב כאל מתאבדים בשירות הקולקטיב יש בה משהו מזה, אך לדעתי זה שונה לחלוטין מדפוס ההתאבדות הרצחנית של הפלסטינים, וזה שייך לדיון אחר). כמו כן, צויין גם שניתן לנתח את תופעת השאהידים לאור התאורייה של דורקהיים, ואף לתייג אותה כהתאבדות אלטרואיסטית, אם כי הייתי מציב כמה סייגים לכך. יאללה. תשעה באב, תשעה באב... אבל אני בחופש ואני ממש זקוק לבית קפה אפוף עשן, עם מלצריות חינניות. הלכתי. סקסופון

giulietta

New member
"הלכתי"

זו דרך אחרת לומר "אני אגיד את המילה האחרונה"? סלאמאת.

זהו, שלא.

"הלכתי" זו דרך פשוטה לומר שהלכתי, ושאני לא אהיה בזמן הקרוב ליד המחשב, למרות הדיון המרתק. ואני שואל את עצמי האם מה שמבעבע מההודעה הזו שלך זה רגשי נחיתות (אולי בגלל דימוי קצת מעוות שיש לך לגבי גברים, או אולי בגלל שהעזתי לחלוק טיפי על דעתך), או שמא סתם עוינות לא רציונלית כלפיי. מה שלא יהיה, הוא חוזר עוד מעט מהקייטנה, אז אני הולך להכין לנו ארוחת צהריים. וזה ממש לא קשור למי אומר את המילה האחרונה... סקסופון כמעט שכחתי. השאלה שלך לא ממש היתה ראויה לתגובה; אבל עניתי כדי שלא תחשבי שאת אמרת את המילה האחרונה...

giulietta

New member
חחחחחחחחחחחחח

הצחקת אותי...באמת הצחקת....קראתי וצחקתי ובאמת ברוח טובה...זה היה משעשע. רגשי נחיתות? בהחלט. ה-165 ס"מ שלי לא מספקים אותי, הייתי שמחה ליותר, אבל זה מה שיש. (לפעמים אני משפצת עם עקבים). "דימוי מעוות לגבי גברים"? חחחחחחחחחחחחחחחחח מאיפה הבאת את זה?.....מה, באמת? זה הדימוי שלי בעיניך? אני דוקא מחבבת גברים...אפילו נשואה לאחד כזה ורבים מידידי הטובים וכו´ וכו´... אבל אם זה מה שאתה חושב עלי אז אני מבינה שאפסו הסיכויים ל...? ...נו,מאוחר מדי.(אה, חשוב לציין שיש גם גברים שאני לא מחבבת. וגם נשים). ולחלוק על דעתי? אדרבא. הרי מה הטעם? כל הכייף (ואני מתכוונת לזה) זה הפינג פונג ...זה המחלוקת...זה להיפתח למשהו אחר. עברתי את הגיל של הסיסמאות ואם הייתי רוצה להיות רק בחברת מי שחושב כמוני, לא הייתי כאן. אז מה בכל זאת? המממ... ההודעה שלך נגעה בי, עוררה אצלי משהו, הזכירה לי משהו וחשבתי לשתף אותך ואת מי שקורא. העברתי מסר כללי שבטח אם זה היה נכתב לתיזה הייתי מקפידה יותר בניסוחו ואתה באת עם איזושהי דקדקנות שכאילו מחפשת, ממש מחפשת למצוא את הפגם. יש בזה ריח של התנשאות והתנשאות תמיד גורמת לביעבוע אצלי, בהחלט. בוא נגיד שעם הדייקנות הזאת לא הייתי נהינת להיות המלצרית שלך (מצד שני, אני גם לא חיננית מספיק). שמחה שמחלת על כבודך והשבת לי למרות ששאלתי לא היתה ראויה לתגובה ואני הולכת להמשיך את הגיהוץ (זה טרנד כזה, לפרט את הסקג´ואל הפרטי).

giulietta

New member
אההה....נפל לי האסימון

(וכמעט נכוויתי מהמגהץ). "דימוי מעוות", התכוונת למאמר ההוא. ידידי, לא ציינתי שם "גברים", דיברתי על אנשים, מכל מין. ומשום מה מתחוור לי עכשיו המאמר של חז"ל שנראה בהיר מתמיד: "כל הפוסל במומו פוסל". וסליחה מחברי הפורום על השירשור המעיק. מבחינתי (אני מקווה) זו בהחלט היתה המילה האחרונה. ג´ול

sahr12

New member
"ויהי בימי שפוט השופטים"

קראתי ונהניתי מהדו שיח של סקסו וג´ולי...והבאתי לחבר של סקסו... את הסיפור במלואו.(מתוך המוסף לשבת....:) ) וציין....שאנו ההדיוטות (פשוטי העם) קצרה בינתנו מלנתח את סיפורי התנ"ך לעומק ....ואנו רואים-קוראים זאת די בשיטחיות..יש כאלו למשל ששיר השירים שכתב שלמה המלך נראה להם כמו סרט כחול...ולא יודעים שכל שיר השירים הינו על דרך המשל... "ויאמר שמשון תמות נפשי עם פלשתים ויט בכוח ויפל הבית על הסרנים ועל כל העם אשר בו, ויהיו המתים אשר המית במותו רבים מאשר המית בחייו." (פרק ט"ו פס´ ל´). שמשון שפט את ישראל 20 שנה. אירועים מרכזיים בתקופת שמשון 1. הפלשתים שולטים בבני ישראל 40 שנים: "ויוסיפו בני ישראל לעשות הרע בעיני ה´ ויתנם ה´ ביד פלשתים ארבעים שנה." (פרק י"ג פס´ א´). למרות שהפלשתים שלטו בארץ, לא מסופר בשום מקום שהם רדו בבני ישראל או התערבו בענייניהם הפנימיים. הפעם היחידה שכתוב שהם עלו עם צבא הייתה כשהפלשתים דרשו שיסגירו לידיהם את שמשון... 2. בזמן ששמשון והוריו הולכים לתמנה מתנפל על שמשון אריה, נחה עליו רוח ה´ והוא הורג את האריה ללא נשק: כוונת הסופר להראות את כוחו הרב של שמשון ואת צניעותו בכך שלא סיפר לאביו על המעשה. "...וישסעהו כשסע הגדי ומאומה אין בידו." (פרק י"ד פס´ ו´). 3. לאחר שאישתו הפלשתית של שמשון נשאת לגבר אחר, שמשון לוכד 300 שועלים, קושר לזנבותיהם לפידים בוערים ושולח אותם לשרוף את שדות הפלשתים: "...וילכוד שלוש-מאות שועלים ויקח לפידים ויפן זנב אל זנב וישם לפיד אחד בין שני הזנבות בתווך...וישלח בקמות פלשתים ויבער מגדיש ועד קמה ועד כרם זית." (פרק ט"ו פס´ ד´-ה´). תגובתו של שמשון היא תגובה מוגזמת כביכול כשהוא נוקם בכל הפלשתים על עול שנגרם לו על ידי אביה של אישתו.....הסיכסוך הוא אישי... 4. הפלשתים מגיעים אל אנשי יהודה ואנשי יהודה מתפלאים שהם באו כי אז לא שררה מלחמה ביניהם. הפלשתים מבקשים מבני יהודה שיסגירו את שמשון כדי שיוכלו לנקום בו על מה שעשה להם. אנשי יהודה שואלים את שמשון מה עשה לפלשתים, והוא עונה שהוא נקם בהם. אנשי יהודה אומרים לשמשון שהם באו לאסור אותו ולהסגיר אותו לפלשתים, שמשון מסכים. לאחר שאנשי יהודה מסגירים את שמשון לידי הפלשתים הוא קורע את החבלים, לוקח לחי של גולגולת חמור והורג באמצעותה 1,000 פלשתים: "וישלח ידו ויקחה ויך-בה אלף איש." (פרק ט"ו פס´ ט"ו). 5. שמשון הלך לעזה, כשהפלשתים שמעו על כך עשו לו מארב ותכננו לתפוס אותו כשינסה לצאת משערי העיר. באמצע הלילה שמשון התעורר, הלך לשערי העיר, תלש את הדלתות (שהיו סגורות) עם הבריח, המשקוף והמזוזות והלך איתן על גבו עד ההר שמשקיף על חברון. "...ויסעם עם הברית וישם על כתפיו..." (פרק ט"ז פס´ ג´). 6.האירוע העיקרי (שגם פרסם את שמשון) היה כשמוטט את המקדש של האל דגון עליו ועל הפלשתים שחגגו את לכידתו. הסיפור: דלילה הייתה אישה פלשתית ששמשון אהב. לאחר הרבה תככים ולחצים שהפעילה דלילה בערמומיותה על שמשון, גילה שמשון לדלילה שכוחו הרב טמון בשערותיו. דלילה גילחה את שיער ראשו של שמשון והסגירה אותו לפלשתים. הם התעללו בו, עקרו את עיניו ושמו אותו טוחן בבית הכלא. שיא הסיפור של שמשון הוא דווקא בקטע שבו היה צריך להיות שיא ההשפלה שלו כאשר הוא מוצג לפני כל הפלשתים החוגגים עיוור וחסר כוח... שמשון הופך את הקערה על פיה ובהפלת המקדש עליו ועל החוגגים הופך הוא להיות המנצח והפלשתים המנוצחים ומושפלים. האמרה של שמשון "תמות נפשי עם פלשתים" מסמל גם בימינו אלו הקרבה ואומץ במלחמתו של יחיד מול רבים....כשהיחיד מת בכל מקרה... אשתו הראשונה של שמשון: אשתו הראשונה של שמשון היא הדמות ש"התחילה" את הסכסוך האישי בין שמשון לפלשתים. אם לא הייתה מגלה ל- 30 האנשים את התשובה לחידה, שמשון לא היה הורג 30 אנשים אחרים וגם לא היה כועס ועוזב את אישתו. ואם לא הייתה נשאת לבעל אחר לא היה שמשון שולח את השועלים לשרוף את השדות וגם הפלשתים לא היו רוצים לנקום בו על כך. דלילה: דלילה הייתה האישה הפלשתית השנייה ששמשון אהב, אבל היא שוחדה על ידי הפלשתים כדי לגלות מה סוד כוחו של שמשון, אחרי ששמשון גילה לה היא גילחה את שערותיו כדי שיאבד את כוחו הרב והסגירה אותו לפלשתים. אישיותו ותכונותיו של שמשון הדבר הבולט במיוחד אצל שמשון הוא כוחו_היוצא_דופן, שמשון משתמש בכוחו זה במקרים רבים לאורך הסיפור, לדוגמה: כאשר סגרו עליו את שערי עזה ותיכננו לתפוס אותו הוא תלש את הדלתות מהמקום והלך איתן על גבו עד להר שמשקיף על העיר חברון. "...ויקם בחצי הלילה ויאחז בדלתות שער העיר... וישם על כתפיו, ויעלם אל ראש ההר אשר על פני חברון." (פרק ט"ז פס´ ג´). תכונה נוספת שבולטת אצל שמשון, המוצגת כתכונה שלילית, היא רדיפתו___ אחר____נשים. חלק גדול מהמאורעות שאירעו, קרו בגלל נשים, לדוגמה: שמשון התאהב בדלילה, גילה לה את סוד כוחו והיא גילחה את שערות ראשו והסגירה אותו לפלשתים. "... ויאמר לה: מורה לא עלה על ראשי, כי נזיר אלוהים אני מבטן אימי; אם גולחתי, וסר ממני כוחי וחליתי והייתי ככל האדם." (פרק ט"ז פס´ י"ז). עוד תכונה שמלווה את שמשון היא חכמתו, לדוגמה: כששאל את 30 הפלשתים (בחתונתו) את החידה והם לא ידעו את התשובה עד שאיימו על אישתו של שמשון. שמשון מתגלה לעיתים כחמום-מוח_הפועל כתוצאה מכעס רגעי, לדוגמה: אחרי שאבי אישתו השיאה לגבר פלשתי, שמשון כעס והצית את שדותיהם של הפלשתים בעזרת שועלים עם לפידים קשורים לזנבותיהם. "ויאמר להם שמשון: ניקיתי הפעם מפלשתים, כי עשה אני עמם רעה." (פרק ט"ו פס´ ג´). מאז שהיה צעיר ידע שמשון לעמוד_על_שלו ולא ללכת בתלם, לדוגמה: כאשר נישא לאישה פלשתית, זה לא היה מקובל, אביו ואימו ניסו לשכנע אותו לא להינשא לה, אבל שמשון התעקש. "ויאמר לו אביו ואמו: האין בבנות אחיך ובכל עמי אישה..." (פרק י"ד פס´ ג´). שמשון בטוח_____מאוד______בעצמו ובכוחו ואינו חושש להתייצב מול אתגרים לבדו, לדוגמה: הוא מוכן להתמודד לבדו מול 1,000 פלשתים בזמן שהוא קשור. "... ותהיינה העבותים אשר על-זרועותיו כפשתים אשר בערו באש, וימסו אסוריו מעל ידיו." (פרק ט"ו פס´ י"ד). אנו רואים בסיפור ששמשון הוא אסטרטג______מתכנן ומנהל את מלחמותיו בעצמו, לדוגמה: תיכנון שריפת שדות הפלשתים. שמשון אינו_מתחבר עם שאר אנשי יהודה וגם אינו מחפש ואינו זקוק לחברים שיוכלו לסייע בעת צרה, לדוגמה: הפניה היחידה של אנשי יהודה אליו היא להסגירו ושמשון אינו מתנגד. הכבוד_העצמי_חשוב_מאוד_לשמשון ומשרמסו הפלשתים את כבודו נקם בהם כפל כפליים, לדוגמה: כאשר עמד מושפל מול הפלשתים במקדש, ביקש מה´ שיתן לו כח בפעם האחרונה כדי להרוג את הפלשתים שצחקו עליו. שמשון תפס את עמודי המקדש, הפיל אותם והרג 3,000 פלשתים וגם את עצמו. לסיכום: שמשון הוא דמות מאוד מורכבת ומשלב בתוכו תכונות אופי חיוביות ושליליות אשר יוצרות אדם נישא מעם אך עם חולשות אנושיות. האם ניתן מסיפור זה להקיש על הסיכסוך בין ישראל לפלשתינים???לא יודע! האם אפשר להביא גם דוגמאות הפוכות מהתנ"ך????לא יודע עם סיכוי גבוה לכן! האם שמשון "הגיבור" האבחנה המצורפת היא לא לקוחה מהמקורות??כנראה שלא... האם רצח שמשון חפים מפשע??????לא יודע! האם בחר שמשון להתאבד כביכול מרצונו???לא יודע! תהיות לט´ באב....

sahr12

New member
שששששש..........

אם אני תופס את בוריס אני מטביע אותו באמבטיה של וודקה.....מנייייאאאקקקק חחחחחחחחחחחחח.....

למעלה