תהיות מעולם הליקרים-

שירע

New member
תהיות מעולם הליקרים-

הצבתי לעצמי כאתגר הבא ברקיחות הביתיות להכין ליקר דבש. בד"כ אני מכינה ליקרים מאלכוהול ניטרלי, לדעתכם יש בסיס אחר שיתאים לליקר דבש? צאו מנקודת הנחה שאני חיילת ואני לא יכולה להרשות לעצמי לשרוף על זה בקבוק של ג'וני ווקר שחור,קלבדוס ושאר מיני יקרים... (זה נשמע ממש טעים עכשיו שאני כותבת את זה). שנית, איך משרים דבש באלכוהול? פשוט משאירים את הליקר דבשי, סמיך ודביק? לא הגיוני, אז איך מסננים? האם כדאי להוסיף תוספים? תבלינים כלשהם? ושאלת ליקרים כללית, אני יודעת שהכי טוב לסנן עם חיתול בד, אבל איפה משיגים חיתולי בד בימינו?

siete

New member
נראה לי נחמד

להשתמש בברנדי כבסיס, נראה לי שזה ילך יפה עם דבש. ברנדי ישראלי הוא סביר מספיק לטעמי. וגם לא יקר כל-כך. לגבי הכנת את הליקר, יש מומחים גדולים ממני שבטח ישמחו לענות לך.

שירע

New member
סער,

בגרגרים מכמה רימונים אתה משתמש בשביל הכנת הליקר?

סער א

New member
אז ככה...

לגבי השריית הדבש באלכוהול , אין לי נסיון עם זה אבל נראה לי שהוא יתמוסס ויתמז לתוך האלכוהול אולי יש פה מישהו שכבר ניסה לעשות ליקר דבש יוכל להגיד לך . מכיוון שדבש זה מוצר יקר מדי אז לא ניסיתי לעשות ממנו ליקר עדיין . לגבי הרימונים , את מתכוונת לסחוט את הרימונים או להשרות את הגרגרים שלמים ?

שירע

New member
להשרות אותם שלמים.

יחס אלכוהול-דבש, 700 גרם על 750 מ"ל, נשמע סביר?

thelightman19

New member
אז ככה אני ניסיתי לעשות לקר בסגנון

כרגע יש אצלי בישון ליקר דבש וקינמון שנעשה על בסיס וודקה (כמה שיותר איכותית רק יותר טוב) כרע הטעם של הליקר מדהים ואם הזמן זה רק משתבח כדי לך לנסות. עכשיו בעיניין ההכנה הדבש הוא ממש מתוק לכן לא רצוי לעשות כמויות לפי מה שכתבת לכן אני ממליץ לך לכחת יחס של שליש כלומר על כל כוס אלכוהול למינהו (לפי דעתי ווקדה) שליש כוס דבש ולתת לזה לשכב הרבה זמן ולנער מידי פעם לאחר זמן מה תנסי לטעום ותראי מה חסר היתרון הוא שהדבש והאלכוהול מתמזגים יחסית מהר ולכן אם חסר לך דבש פשוט תוסיפי לפי הטעם. דרך אגב כבר פרשמתי את הליקר הזה לפני שבוע בפורום תראי

ג ר ג מ ל

New member
איזה וודקה אתה ממליץ

אין לי בעיה של כסף אז תמליץ לי משהו במוכרים בחניות בישראל וכמה זמן לוקח עד שניהיה ליקר

ג ר ג מ ל

New member
לא חייב דווקא וודקה

יכול להיות סוג אחר שניראה לך הייתי רוצה להתחיל אם ליקר מסוג דבש עדיין לא הכנתי ליקר מכל סוג שהוא הייתי גם רוצה לדעת עוד משהו מכירים את העגולים האלה בחניות הממתקים עיגול מצופה שוקולד ובתוכו יש ליקר איך מכינים אותו ומה השם שלו

thelightman19

New member
או קי

אז בנוש הוודקה אני עשיתי בפעם הראשונה עם סרף לא ממולץ חזק מידי וזה רק יוריד את הארומה אם אני יוסיף מים לכן לפי דעתי עדיף לשים וודקה שני איזה ודקה כמה כסף יש לך??? סתם הכוונה היא ככל שהוודקה יותר איכותית כך לבסוס הליקר שלך יעלה ברמה אני למשל משתמש באבסולוט מפני שהמחיר שלה יחסית בין יקר לזול אבל הרוב בסוף זה שיקולים של כסף עם אתה רוצא לדעת יותר תשאל את סער הוא הממוחה לליקרים הוא יכול להגיד לך איזה וודקה טובה אני ממליץ לך להוסיף בנוסף לדבש עוד איזה שהוא תבלין בכדי לא להשאיר את הטעם שהיה דומיננטי למשל מקל שניים של קינמון זה גם נותן צבע מדהים

little baker

New member
ליקר תפוזים סינים

שלום לכולם, קיבלתי כמות של תפוזים סינים, מחלקם כמובן אכין תפוזים מסוכרים, וריבת תפוזים. וחשבתי להכין גם ליקר. האם יש צורך בהכנה קודם, כדי להוציא מרירות? אשמח לקבל הנחיות להכנת ליקר. בתודה מראש

סער א

New member
אני חוררתי אותם עם מזלג...

ולאחר מכן השריתי אותם באלכוהול והוספתי סירופ סוכר . יצא טוב מאוד .

thelightman19

New member
ישנה דרך נוספת

לפי דעתי לעשות על בסיס וודקה למלא את הצנצנת בתפוזים סינים מחוררים ובינם סוכר לא כל כך הרבה ועל הכל לשפוך את הוודקה עד למילוי צריך לזכור כי התפוזים יוציאו מיצים עם הזמן

little baker

New member
../images/Emo51.gif ועוד שאלות של מתחילה

עוד מס' שאלות בבקשה. מה ההבדל בין הכנת ליקר על בסיס אלכוהול לוודקה? מה היחס בין כמות הפרי לנוזל? כמה סוכר/סירופ סוכר להוסיף? יש עוד הצעות לשימוש בתפוזונים פרט לליקר? בתודה מראש

סער א

New member
אותה התשובה לכל השאלות !

זה עניין של טעם בלבד... א.אלכוהול נקי או וודקה , זה עניין של איכות מול מחיר והעובדה שבוודקה את מוגבלת למקסימום 40% , אין לי מושג למה אבל יש כאלה שרוצים יותר . ב.היחס בין כמות הפרי לנוזל זה דבר שמשתנה מפרי לפרי והוא אינו קבוע ותלוי בטעם . ג.סוכר , כמובן שתלוי בסוג הפרי כי יש כאלו שמכילים יותר וכאלו שפחות ויותר חשוב מזה כמו בתשובות הקודמות זה הכל עניים של טעם !

Wendi go

New member
ליקר לימון ירוק ונענע

משרים את הלימונים באלכוהול, באיזה שלב יש להוסיף את הנענע? מהתחלה, אחרי שבוע, לקראת הסוף? תודה.

amircn1

New member
הממ...

מניסיון שהיה לי, עדיף להוסיף את הנענע לקראת הסוף... אחרת היא תתחיל להשחיר לך (גוון בצבע חום כזה)

למעלה