תהיות לקראת שבת

תהיות לקראת שבת

עבר עלי שבוע קצת סוער, ולא רק מבחינת מזג האוויר. הייתי מוטרדת מכמה דברים, הגעתי לכמה הבנות, יש לי כמה מחשבות שאני רוצה ליישם ולא בטוחה איך ובאופן כללי - אני מרגישה מצד אחד בכיוון הנכון ומהצד השני אבודה. אחד הדברים שהטרידו אותי, שעדיין מטריד במידה מסוימת, זו טענה שספגתי מחברה בעקבות משהו שאמרתי לה שהיא טענה שהיה מעליב ולא במקום. מצד אחד אני מסכימה איתה שזו הייתה אמירה עוקצנית אבל מצד שני זה היה בהומור ונאמר בהקשר מסוים, והיא בעצמה נוהגת להתבדח על דברים מסוימים וכבר קרה שהיו לנו חילוקי דעות על דברים שהיא טענה שנאמרו בהומור ואני כבדה שלא מקבלת אותם ככה ושנפגעתי מהם, נראה שהפעם המצב התהפך. מצד שני, זה מזכיר לי מקרים אחרים שאנשים טענו שדברים שאמרתי, אם בהומור ואם כסתם אמירות, היו חסרי טאקט ופוגעים כשלפעמים זה היה ממש מטופש, אבל אנשים התעקשו והציגו את זה כאילו אני בנאדם ממש רע שפוגע באנשים בלי סיבה. הדוגמה הכי טובה הייתה שיחה ביני לבין קרובת משפחה במהלכה התלוצצנו על משהו שהיא עשתה, היא אמרה משהו ואני המשכתי את המשפט שלה, ולאחר מכן חטפתי מההורים שלי ומאחותי "הרצאה" על כך שאני מגעילה, שהעלבתי אותה והשפלתי אותה - בזמן שהכל היה חלק משיחה נעימה וקלילה ואני בסך הכל הצטרפתי לדיון הומוריסטי. זה היה ממש מעליב, אני בספק אם אותה קרובת משפחה פירשה את מה שאמרתי כניסיון להעליב אותה בעוד מבני המשפחה חטפתי טענות "יש לך לשון ערסית ופוגענית" "מה היא עשתה לך שהיה לך כל כך חשוב להעליב אותה" וכדומה. היו עוד מקרים כאלו שגרמו לי לחשוב שאולי אני צריכה להפסיק לדבר עם אנשים כי נראה שלא משנה מה אני אגיד, יהיו טענות. קראתי לבת דודה שלי בכינוי חיבה, וגם על זה חטפתי הרצאה שאני מעליבה אותה והיא תגיד את זה להורים שלה וזה יגרום לסכסוך משפחתי (כינוי חיבה! ולא כינוי חיבה שיכול להתפרש כמעליב). בפעם אחרת מישהי בעבודה הפסיקה לדבר איתי כי ביקשתי ממישהו אחר שיעזור לי כי "החברה שלנו עסוקה", והיא נעלבה מזה שאמרתי "החברה שלנו" ולא ציינתי את שמה, טענה שזו הייתה אמירה מתנשאת כי לא השתמשתי בשם שלה. היו עוד דברים דומים, כשברקע אני יכולה לספר על מקרים שנאמרו לי דברים שהם ללא ספק פוגעים ומתנשאים ומהצד השני אני חטפתי למה אני כבדה, שאני צריכה להבין הומור, שאני צריכה להיות יותר סובלנית. אותה אמא שנזפה בי על זה שהעלבתי קרובות משפחה - אחת כי כיניתי אותה בכינוי חיבה והשנייה כי שוחחתי איתה במסגרת התלוצצות על משהו שעשתה, כעסה עלי מאוד על כך שנפגעתי מקרובת משפחה אחרת שכינתה אותי באופן קבוע "פצעונית" בתקופה שסבלתי מאקנה ושנהגה להעיר הערות לא ענייניות על גודל החזה שלי. יצאתי ממש מבולבלת מכל העסק, מצד אחד - ההגיון אומר לי שלא יכול להיות שאני תמיד טועה ושתמיד כולם צודקים, אבל המצב הזה בו לא משנה מה אני אומרת או לא אומרת אני תמיד יוצאת אשמה מטריד אותי. אחרי הכל, היה לי מאוד לא נעים לחטוף מהחברה טענות וגם מאוד לא נעים לחטוף מההורים שלי ומאחותי אחרי שבאמת לא עשיתי שום דבר רע ולא הסכמתי להודות במשהו לא נכון (זה הגיע לויכוח של ממש, הם ממש התעקשו שהמטרה שלי הייתה להעליב ולהשפיל את אותה קרובת משפחה ולא הסכימו לקבל לא, למרות שהיא עצמה ממש לא נעלבה ולא נעליים). היה לי גם מאוד לא נעים שמישהי שאני עובדת איתה הפסיקה לדבר איתי במופגן וסיפרה לאנשים שהיא לא מדברת איתי כי העלבתי אותה ודיברתי אליה לא יפה (היא גם המציאה כל מיני שבכלל לא אמרתי). בני אדם הם טיפוסים מסובכים, אבל עלתה לי איזו מחשבה שאולי אני הבעייתית, שאולי אני דיסגרפית בדיבור ולכן נוצרת בעיה כזאת? למרות שמניתוח של המקרים האלו זה ממש לא נראה ככה. חפרתי...

קראתי את הפוסט שלך, כולו...

ואני חושדת שאת במקום לא כל כך טוב עם משפחתך. אני אסביר את עצמי. משפחתך מרגישה שהם יכולים לחנך אותך ואיפהשהו מרגישים כנראה שהם יותר טובים ממך. סוג של ייצא לך שם של בעיתית במשפחתך. כנראה גם הבטחון העצמי שלך די נמוך ואת מבולבלת לגבי יחסים עם אנשים אחרים מה שמאפשר להציא אותך כלא צודקת כמעט בכל מצב. אולי זה באמת הזמן בשבילך להתבגר ולפרוס כנפיים. גם חשוב לך לצבור חוויות חיוביות עם מי אוהב אותך וכן מקבל את ההתנהגות שלך. גם פסיכולוג יכול לעזור בכל הנוגעה לניתוך מצבים בין אישיים שאת יוצרת. למשפחתך אין מבט אובייקטיבי עליך וכנראה גם לא לך (זאת רק דעתי כמובן). זאת לא הפעם הראשונה שאני מגיבה לך, אז אני מזהירה
. לא תוקפת אותך ושום דבר בדבריי לא מוחלט בשום אופן. את מוזמנת לחוות דעה או לא להתייחס בכלל.. בכל מקרה

אני כבר למדתי שאנשים תמיד יהיו

עם תלונות וטענות ולא משנה כמה ננסה ללכת על ביצים, אחת הביצים תישבר בסופו של דבר
. אני בדיעה שלא צריך להיות רגישים מידי ולנתח כל דבר, אם את מרגישה שפגעת או העירו שפגעת-להתנצל ולנסות להבין איך ומה פגעת ולהסיק מזה הלאה. אל תתני למשפחה שלך להוריד לך את הבטחון... וזיכרי את המשפט: הבחירה להיעלב נתונה בידי הנעלב.

תודה על התגובה

חשבתי על זה קצת בימים האחרונים, נזכרתי בעוד מקרים, בעיקר מקרים שפירשו אותי לא נכון - בדרך כלל זה היה כי קטעו אותי באמצע/לא הקשיבו/הוציאו דברים מהקשרם, ומה לעשות, לפעמים צריך לשמוע משפט שלם ולא מספיקה המילה הראשונה בשביל להבין למה הבנאדם מתכוון. לנוסעת בזמן אחר - לא הבנתי למה את חותרת ב"להתבגר ולפרוס כנפיים", אני לא גרה עם ההורים כבר כמעט 10 שנים, אני מאוד עצמאית ולעניות דעתי מקיימת אורח חיים בוגר כבר תקופה ארוכה ככה שלא ברור לי למה זה קשור, לא ברור לי גם מאיפה הגיע ההמלצה לפסיכולוג ולמה זה קשור, אבל לא ניכנס לזה. תודה שהגבת

אז ככה. לפרוס כנפיים בהקשר...

לתגבר עצמאות מחשבתית שלא תלויה במחשפחתך או בדעתם עליך. לא בקיצוניות כמובן, הרי זאת משפחתך. פסיכולוג בגלל שלא יזיק לך כנראה דעה מבחוץ על התמודדות עם מצבים חברתיים או סדנא של מספר משתתפים שתקבלי שיקוף יותר אוביקטיבי להתנהגות שלך. האם את מרגישה שיש קצת "עליהום" עליך מצד המשפחה שלך א שבדרך כלל הם לצידך באש או במים?

בתור התחלה זה "לפרוש"

לפרוס משמעו לחתוך לפרוסות
לא הבנתי מה הקשר למשפחה שלי, אותה חברה שטענה שאמרתי דברים לא לעניין היא לא קרובת משפחה שלי, גם הבחורה מהעבודה שהפסיקה לדבר איתי כי לא אמרתי את השם שלה לא קשורה למשפחה. לא הבנתי גם מה זה אומר "עצמאות מחשבתית", אני פוגשת את המשפחה שלי בעיקר בחגים וגם זה לא תמיד - אז את יכולה להיות בטוחה שחיי היומיום שלי לא מושפעים ממה שחושבים בני המשפחה שלי.

אני אשאל שאלה אחרת...

מה את כן יכולה לקחת ממה שכתבתי לך? ההרגשה שכל מה שאני כותבת לך לא מתקבל אצלך. את מבינה שיכולת שלי להבין את המצב שלך לדקויות היא מוגבלת? הרי יש לי כל כך מעט פרטים בתכלס'. אני בכל זאת חושבת שבטחון העצמי שלך לא בשמיים ויש גם אנשים שאת מרגיזה באמת ויתכן שיש דרך לשיפור. בהצלחה.

יש לי תשובה פשוטה בשבילך

ממה שאת כתבת לי בתגובה אני לא יכולה לקחת כלום. זה לא עניין של "לא מתקבל", את כנראה לא הבנת או שלקחת למקום אחר את הדברים שכתבתי, זה משהו שברור לי שקורה, אנחנו לא מכירות ואת לא יודעת מה עובר בחיים שלי וכפי שכתבת בתגובה הראשונה שלך אלי, את לא יכולה לתת לי מענה מלא על סמך דברים ספציפיים שכתבתי בפורום (למרות שלא ברור לי למה ההקפדה הזאת שלך לסייג ולהתנצל מראש כאילו את חוששת שאני אתעצבן עלייך בגלל שהגבת לי). יכול להיות שאני מרגיזה אנשים, יכול להיות שהביטחון העצמי שלי לא בשמיים - אבל עדיין לא ברור לי מה הקשר בין זה לבין המשפחה שלי. בהקשר של "המרגיזה אנשים", דיברתי על זה אתמול עם חברה שלי שאמרה לי משהו מאוד חכם: אני לא יכולה לשלוט בתגובות של אנשים, יש אנשים שיתעצבנו מכל דבר, אפילו מזה שאני אאחל להם יום יפה, זה לא אומר שאני לא בסדר ושאני צריכה להפסיק לאחל יום יפה לאנשים. החברה הזכירה לי שמול המקרים האלו שקרו לי ניהלתי עשרות שיחות עם אנשים אחרים שלא התעצבנו ולא טענו שאני לא בסדר, היא אמרה שהיא מכירה אותי כמה שנים והיא לא זוכרת אף פעם שאמרתי משהו שנראה כאילו אני מחפשת בכוונה להעליב מישהו. היא כן אמרה שלמשל אם מישהו שלא מכיר אותנו ישמע שיחה שלנו מהצד, הוא יכול לפרש דברים שאנחנו אומרות כמשהו לא תקין ביננו, למשל את זה שהיא מייעצת לי כהתנשאות מצידה, במידה ולא מודעים לכך שאני ביקשתי לעצתה. מקום לשיפור יש אצל כל אחד, אבל אני הבנתי ממה שהיא אמרה לי וגם ממה שפרפרי אהבה כתבה כאן שאני צריכה אולי לחשוב על נקודה אחרת וזה ההתייחסות שלי למה שאנשים אומרים. לא כל מה שאנשים אומרים זה תורה מסיני וגם אם מישהו טוען שזה שאמרתי שאת יפה מעיד על זלזול שלי בך ועל רצון שלי להעליב אותך, לא אומר שזה נכון.

נשמע לי כמו גישה נכונה

פשוט קראתי מספר פוסטים שלך לגבי קשרים ויחסים עם אנשים ואת שידרת בלבול וחוסר שביעות רצון. בגלל זה חשבתי שאולי פסיכולוג יכול לשקף בצורה אובייקטיבית יותר. גם חברים שאת סומכת על שיקול דעתם בהחלט מתאימים למטרו זו. אם את מסוגלת ליישם את מה שכתבת בתגובה הנוכחית ולא להתרגש מביקורת של אנשים, הרי זה משובח.

למעלה