תהיה

איתי123123

New member
תהיה

היי,
מישהו יודע למה לא מתייחסים ברצינות היום לתאוריות הדטרמינסטיות של תורת הקוונטים (החדשות יחסית ) שמבוססות על מודל מתמטי של אוטומט תאי ?
זוכה פרס נובל בפיזיקה Gerard 't Hooft פירסם הצעה לתאוריה כזאת, שלכאורה גם "תעקוף" את אי שיוויון בל ויכולה להיות תאוריה דטרמינסטית ולוקאלית .
http://arxiv.org/abs/1405.1548
http://arxiv.org/abs/0908.3408
לפניו גם סטיבן וולפרם ( כן , זה שהמציא את וולפרם ) חשב על רעיון דומה וכתב על זה ספר שהוא פירסם חינם באינטרנט " a new kind of science" .
גם חוקרים רבים אחרים בתחום באותה גישה .
מילא שניפנפו את וולפרם באקדמיה ( הוא עשה תואר בפיזיקת חלקיקים בגיל 15 , אבל פרש אחר כך לפיתוח mathematica ועסקים פרטיים ) ,
אבל יש לא מעט חוקרים שמביאים עניין בנושא הזה, אבל זה לא צובר הכרה לפי מה שאני מבין .
הגענו למצב שזוכה פרס נובל שואל על זה בפורום באינטרנט , ויש אפילו טוקבקיסטים שאומרים לו שילך לחזור על החומר בפיזיקה,ושאין טעם לדון בנושאים כאלו ש"הוכרעו" כבר מזמן.
http://physics.stackexchange.com/qu...egorically-dismiss-some-simple-quantum-models

guprnds

Active member
מענה

לא זוכר איפה ראיתי את זה אבל ככל שזכור לי הוכח שהסלולר אוטומט לא יכול לשמש תחליף למכניקה הקוונטית. כלומר הטכניקה הזו לא יכולה לשחזר חלק מהפיזיקה המתוארת על ידי המכניקה הקוונטית. בנוגע לטהופט, אם אינני טועה הוא הולך בכיוון אחר והוא מודה שעדיין אין לו מענה מספק לאי-שוויון בל. ולבסוף, אף אחד לא נפנף את וולפרם, הגישה שלו לא מספקת מספיק מוטיבציה לשנות כיוון, אין שום מגבלה לעבוד על מה שהוא מציע.

איתי123123

New member
מאיפה הבאת את זה שהוכח שזה לא יכול לשמש תחליף לקוונטים ?

נראה לי שזה יותר WISHFUL THINKING ,
בכלל אני לא מאמין כזה גדול בהוכחות אי היתכנות מתמטיות במיוחד בפיזיקה , תמיד הם כבולות לכל מיני הנחות מתמטיות מוסתרות שניתנות לעקיפה.
&nbsp
למשל ההוכחה הלא נכונה של ג'ון וון נויימן שלא ניתן לבנות תאוריית משתנים חבויים . ( בעוד נמצאה בכלל דוגמא נגדית עם התאוריה של בוהם ודה ברוגלי )
ייתכן שגם אי שיוויון בל סובל מצרות דומות , שרק טיפה יותר קשה לעקוף אותם , ובסוף אפילו תמצא דוגמא לכך.

guprnds

Active member
הבאתי

ולא, זה לא wishful thinking. בנוגע לאי-התכנות: מסכים אתך שאי-התכנות בד"כ מבוססת על הנחות יסוד. דווקא במקרה של וולפראם, עד כמה שזכור לי, זה לא המצב, כלומר (קראתי איפשהו ש-) הראו במפורש שהמסגרת הזו דלה מאוד ביחס למה שיש למכניקה הקוונטית להציע (לא זוכר איפה...). אבל לא זו הנקודה. אני משער שיש מעט מאוד מוטיבציה להתחיל פחות או יותר מאפס היות והמכניקה הקוונטית הוכיחה עצמה כתורה מ-ע-ו-ל-ה לצורך תיאור המציאות ברמה המיקרוסקופית. פרט לכך - וזה כבר נאמר כמה פעמים - מה שחשוב באמת זו תורה קוונטית יחסותית, המכניקה הקוונטית הקלאסית היא רק קירוב. למה הדבר דומה? אף אחד היום לא מוצא סיבה להתווכח על נכונות תורת גליליי וחוקי ניוטון. זו רק תורה מקורבת, הדבר האמיתי הוא היחסות. לכן, אם יש לך שאיפות להציע תורה דטרמינסטית עבור הפיזיקה המיקרוסקופית, לדעתי רצוי ללמוד קודם כל את נבכי תורת השדות הקוונטיים.

איתי123123

New member
לא הבאת שום קישור או הסבר אמיתי

אני לא מנסה לההתעלם מהשלכות תורת היחסות על תורת הקוונטים להפך ,
אם תסתכל בלינקים שהבאתי HOOFT מנסה להראות שניתן ליישב תאוריה דטרמיניסטית שתסביר את התופעות הקוונטיות ותתיישב עם היחסות והנחת הלוקאליות ( בעצם "תעקו," את מה שאי שיוויון בל מנסה לומר שאי אפשר ).
&nbsp
באמת שאין שום הוכחה שמה שHOOFT מנסה לעשות זה בלתי אפשרי , הוא זוכה פרס נובל ומבין לעומק את תורת השדות הקוונטית הוא בעצמו תרם לה לא מעט.

הפירוש שאדם בוחר לתורת הקואנטים

זה ענין של טעם אישי "מה נראה פשוט יותר" (אלא אם הפירושים נותנים תוצאות ניסוייות שונות).
&nbsp
לתורת הקואנטים יש הרבה ניסוחים שונים (שנראים שונה אבל בעצם הם אותו דבר מבחינה מטימטית)
בלא יחסותית מכניקת מטריצות (הייזנברג) מול משואת שרודינגר
ביחסותית דיאגרמת פיינמן מול פונקציות גרין (Schwinger)

guprnds

Active member
נכון

אתה יכול לחפש בעצמך, הרי אתה מתעניין בזה. אם אתה שואל לדעתי (וגם אם אתה לא שואל) אני מנחש שהדבר הראשון שישבר הוא דווקא הנחת הלוקליות. טהופט איש חכם ויקר ויתכן ויצליח במאמציו, אבל בינתיים יש עוד הרבה עבודה. כאן תמצא ראיון איתו על עבודתו.

guprnds

Active member
סליחה וכפרה (מופנה לאיתי)

רק עכשיו רפרפתי במאמר שהפנת אליו. שתי התנצלויות: 1) עושה רושם שטהופט תוקף את הבעיה באופן יחסותי כך שהביקורת שלי בנושא זה מתאיינת. 2) בניגוד למה שטענתי, טהופט אכן מבצע אוטומציה סלולרית של "הכלי הקוונטי". לצערי אני לא מבין את זה ולא יכול לעמת זאת עם טענות שראיתי בעבר שהאוטומציה הסלולרית מוגבלת ומנוונת.
אני לגמרי לא נמצא במקום שבו אני יכול לשפוט את העבודה המטורפת שהוא פרסם, אבל מהיכרותי עם מעט עבודות קודמות שלו, הוא לא מאלו שמעגלים פינות. בסעיף התודות יש התייחסות לדיונים ולביקורות שטהופט ערך עם פיזיקאים אחרים מהחמישיה הפותחת, כך שהם מודעים לעבודתו. נמתין ונראה לאן זה יילך.

למעלה