תהיה...תהיתי לעצמי....

קשתונה

New member
תהיה...תהיתי לעצמי....

היום קיבלתי הזמנה לטיול פסח מהתנועה... לאחרונה אני מקבל מכתב על כל מפעל של התנועה וכל סמינר.... אבל ההזמנה הזאת היתה ממש יפה ומושקעת ובהדפסה צבעונית בתמונות ועל בריסטול קשיח....מרשים בהחלט! ואז תהיתי לעצמי...מאיפה יש כסף לזה? הרי התנועה שלנו היא תנועה ללא רווח נכון? אז אוקיי בטיולים הכסף מכסה את ההוצאות וכו... אבל מאיפה מגיעות המשכורות לאנשי הצמ"ר נניח? מאיפה מגיע התקצוב לשלוח לי כזאת הזמנה (היא באמת הרשימה אותי אני חייבת להודות זה פשוט היה וואו איזה מגניב! איך הם השקיעו בזה!!)? תהיתי אם לא כדאי "לבזבז" את הכסף הזה על דברים אחרים ולחייב את הגרעין לעשות פירסום הולם לכל טיול תנועתי באשר הוא....(כי אם טיול חנוכה אפשר להתחפש לכנענים...בטיול פסח אפשר להתחפש לחיפושיות!) אגב בלי שום קשר...אני לא אהיה בטיול פסח...גם לא בבוםבמלה עומר אין לך מה לדאוג... אני אהיה שקועה בחזרות....פרוייקט באומנות...חזרות... ואולי אפילו אלך לטייל לי עם החברים הקרובים אם אמצא זמן... דווקא רציתי לצאת...שנה שעברה שבאנו לבקר היה ממש מגניב...גרמנו לקבוצה שלנו לנצח ב"לא נפסיק לשיר":) אולי אני אבוא לבקר אם יהיו אנשים הולמים ואם אני אוכל:)

ה טמבל

New member
אני חושב שהתקציבים האלו מגיעים

מהממשלה, לתנועת המושבים כולה.

אבל..

גם הפירסומים של חנוכה ויוסי יופה היו צבועניים ומושקעים... היי, הידעתם שהתחלנו לפרנס גם את אחי הבכור?!?

fresh mishmesh

New member
והשאלה שלי היא אחרת

למה רק אתם מקבלים דברים כאלה?!... איפה ההזמנות שלנו- באר טוביינים נשכחים...? ניר בן סיני לא שלח לי הזמנה למיונים! ולא שלחו לי הזמנה לטיול פסח! עכשיו, מה אני אמורה להבין מזה?! שיש אנשים שהוא מעדיף שיהיו בגרעין יותר מאשר אחרים?.... אהה?... ניר, נעלבתי. (אל תשימו לב, זאת השעה...) בכל אפן קשת, אני מסכימה... זה כמו שבזמנו לא הבנתי איך כל הזמן צריך להגדיל את תקציב הביטחון במדינה כי אומרים שאין כסף בצבא, אבל- פאק- איזה צו ראשון קיבלנו, ואיזה מנילות... כל התקציב הולך על להדפיס הדפסות צבעוניות של חיילות שסוחבות טילים. יופי. בשביל מה אני צריכה את זה?... מילא צו ראשון, שיעשה קצת רושם עלינו שצה"ל זה לא צ'וקומוקו, אבל המנילה?... בזבוז טוטאלי... בסה"כ שישלחו רשימה של התפקידים שקיבלנו, ושישלחו רשימה של מה עושים בכל תפקיד... הצבעוניות והבריסטולים הקשיחים האלה די מיותרים לדעתי, גם במסגרת פרסום למפעלים של התנועה...

מסכימה איתך

בכלל כול התיקצוב של המדינה הזה בידיים לא ממש טובות.(וזה לא מעניינים פוליטיקה!) בבית ספר שלי אין תקציב לצלם דפים חיוניים לנו אבל יש תקציב להוציא אותנו כול שבוע שבוע וחצי לכל היותר להצגה הרצאה וכו'

יש מכות!

עד כמה שאני הבנתי, חלק מה כסף שאנחנו משלמים על פעילויות תנועתיות הולך למשכורות של הצמ"ר מה דעתכם ? נראה לכם נכון שאנחנו וחניכינו נממן משכורות של הצמ"ר מטיולים, מסעות וקורסים שבין כו עולים הון? (זאת רק שאלה אני לא מציג עמדה כרגע)

קשתונה

New member
הרשו לי לצטט :

"אוהוהו! מה זה הסיפור הזה עם טיול פסח? הם השקיעו בזה המון כסף? מה הם דבילים או מה?" אמר אבא שלי ברגע זה ממש כאשר ראה את ה"פלייר" (הזמנה לחתונה) על שולחן האוכל

kedeman

New member
למה אני לא מקבל???

לא הזמנה למיונים, לא לפסח הייתי אומר מה דעתי על ההזמנות המעוצבות אבל חוץ מלשמוע עליהן לא היה לי איתן שום קשר!!! אני גם רוצה שיזמינו אותי!!

just stav

New member
אני קיבלתי... כנראה כבשים וגזרים לא

מוזמנים... אולי בגלל שהתנועה מוציאה כאלה הזמנות מושקעות ויקרות אז היא שולחת רק לחצי מהאנשים וסומכת על זה שהם יפיצו את בשורת הטיול... והדילמה ממשיכה: נחשון, תנועה או בומבמלה?
יום טוב לכולם Love סתו

ה טמבל

New member
בור אתה קצת מגזים

בעצם ממש מגזים. המחיר שאתה משלם לטיולים או מפעלים הוא מחיר עלות בלבד, ועוד זול יחסית למה שאתה מקבל בטיול או המפעל. אתה במיוחד צריך לדעת את זה טוב מאוד(העלות של סמינר תנועה).

kedeman

New member
יש תקציב נוער....

לפי דעתי מושב ששיך לתנועה משלם לה קצת כסף גם או שהמועצה משלמת בשבילו בנוסף יש תקציב של תנועת המושבים שהולך ל"נוער" (משמע אנחנו) התקציב הזה מגיע מכל מני מקומות - תקצוב ממשלתי, תשלומים שמגיעים ממושבים (סביר להניח שמושב שחבר בתנועת המושבים ישלם לא??) וגם מתרומות (י"בניקים שזוכרים שערוסי דיבר על זה קצת...) נראה לי שזה יהיה מוגזם לומר שכשאני יוצא לטיול חנוכה אני משלם את המשכורות של התנועה זה לא ריאלי.... בטיולים אנחנו משלמים על כל מי שיוצא בתור מפקדה, זה ברור אבל לא את המשכורות שלהם....

העלות של הסמינר לא מסבסדת אותנו

אולי אצלכם בעמק זה זול בחור.... אצלנו בגליל ובמועצות אחרות עם קשיים, אנו זוכים לגלות את המחיר המלא של כל טיול או מפעל. כל מה שאני רוצה לדעת זה א. האם חלק מהסכו שאנחנו משלמים על טיולים ומפעלים הולך למשכורות של צמ"ר? ב. אם כן, זה הוגן? ושוב, אני לא מציג עמד בשאלות, אני רק רוצה לעורר דיון. ת'אמת, לדעתי זה די הגיוני...

kedeman

New member
לא נראה לי...

במחירי העלות לא הגיוני שדרך המפעלים אנחנו משלמים את המשכורות כי אז מה קורה במצב שבו מתבטל מפעל? לא יתנו משכורות??? התשלום שאתה משלם הוא על האוכל, המסלולים, הביטוח וגם על כל המנהלות - אז אתה מסבסד את צוות המפקדה וכל הגרעינרים שמגיעים לעבוד או להדריך אבל משכורות לא נראה לי שיש למישהו... לא מזה.. מאיפה יש כסף למשכורות? מאותו מקום ששאר העובדים של תנועת המושבים מקבלים משכורת!! אתה מוזמן להציץ בהודעה הקודמת שרשמתי....

נ ו ם

New member
א. נדמה לי שלא (כמו ששי כתב)

ב. אם כן, אז בעיני כן זה הוגן.

נ ו ם

New member
סתו -

אם את סגורה על זה שאת הולכת לנחשון אז אל תלכי לטיו. אם את מתלבטת וחושבת שזה יעזור לך להחיליט - תלכי. היית פעם בבומבלה או בדומיו?

למעלה