תהיה קלה

תהיה קלה

איך הייתם מרגישים אם כל חברי הילדות שלכם היו מאיימים לנטוש אתכם אם לא תוותרו על חפץ שמאוד חשוב ואפילו הכרחי להמשך קיומכם כפי שאתם מכירים אותו? ואיך הייתם מגיבים כאשר באמצע מרדף (ז"א, באמצע שאתם בורחים ממספר לא-קטן של אנשים זועמים שרודפים אחריכם) הייתם מגלים את אותם חברי-ילדות כביכול, בעודם רצים יחד עם הקהל הזועם? דמיינו לעצמכם את זה. אני נורא רצינית, זה באמת קרה!!! איך הייתם מרגישים? מה הייתם חושבים???
טוב, אז אולי הדמות שלי, הקוסמת בדרגה 1 קירסטן (wizard, ומי שרוצה אשף - שיקפוץ לי. היא קוסמת), נוטה לעשות קצת שטויות. דרגורן, השה"מ החביב (לפחות בינתיים) שלנו, נתן לקירסטן אפשרות להטיל קסמים מחוץ ל"מכסה היומית" שלה, פשוט לצורך ניסויים ולימודים. אז היא באמת מנסה שלא לעשות צרות, ממש מנסה. הבעיה שזה לא מצליח. אז הפעם היא הרימה פונדק באמצעות צמחי אורז אימתניים. אבל זה באמת לא היה בכוונה!!! אז זה העונש שמגיע לה, תגידו לי? (מה שכתבתי בראש ההודעה) זה מגיע לה?????????? ביצה אומללה, לא שלדון ואולי גם לא צ'אב-צ'אב...

זה נשמע לי מאוד משעשע ../images/Emo13.gif

עוד לא הבנתי מה זה החפץ הזה. זה מה שגורם לה להטיל קסמים מחוץ למכסה היומית שלה? בין כה וכה היא קיבלה פריוולגיה לעשות זאת (מה שלעולם לא הייתי עושה - שהקוסם יסתדר עם המכסה שלו, מצידי שיטיל כדור אש אחד פחות, מה קרה?) אז לנצל את זה לרעה? מי בכלל נתן לך את הרעיון שאפשר להשמיד פונדקים עם צמחי אורז ולצאת מזה בלי עונש? נ.ב. ממתי קוסמת בדרגה ראשונה מסוגלת להרים פונדק עם צמחי אורז אימתניים?! אני בספק עם "הגדלת צמחים" יכול להיות עד כדי כך עוצמתי...

backdoorslam

New member
אני מאמין שמדובר בפספוס

קוסמים צעירים מפספסים יותר - אין מה לעשות.

DDN

New member
אהמ אהמ.

הניסוח שלך מראה כאילו קירסטן היא הקורבן פה. היא לא. חברי הילדות שלה באמת משתדלים להישאר ביחד, והנס הוא שלהוציא את קירסטן, כולם מסתדרים מאוד יפה מצויין. קירסטן, מסרבת פעם אחר פעם להודות בעובדה שאין לה כישרון ממשי לקסמים. כל דבר שהיא מנסה יוצא הפוך ולרוב מזיק. לאחר יותר מפעמיים שהבטיחה לחברי הקבוצה שלא תנסה להשתמש בקסמים, היא הרסה משהו, פעם אחת יותר מדי, וסיבכה את עצמה בצרות צרורות. היא עצורה לתחקור ובטיפשותה הודתה באשמה. ואחרי כל זה, אנחנו צריכים לחלץ אותה, לפגוע בשמנו הטוב, לעבור על החוק, ולהמשיך לסבול גם אותה? אנחנו מגינים עלינו ועליה, כשאנחנו דורשים שתשאיר את ספר הקסמים מאחור.

דרגורן

New member
ורק בכדי שיועמדו הדברים על דיוקם:

מספר דוגמאות לקיסמי קירסטן המוצלחים (יותר ופחות): 1. קסם שישפר את הראייה של אחד מהחברי הקבוצה - גרם לו לבעייה בראייה שהוא רואה את העולם בצבעים משונים. 2. קסם שיסתיר את העובדה שחברי הקבוצה עשו מחנה על השביל (הסוואה) - גרם לעצים מסביב לקרוס על המחנה, מה שגרם לכך שאי אפשר לעבור דרך השביל הזה שוב. 3. קסם שיעשה משהו רע לאיזה איכר (שאיים עליהם בקשת) - גרם לכך שהחץ שהאיכר ירה על קירסטן, הפך לגופת זאב שמעכה את קירסטן 4. קסם שיגרום למדורה בלילה לבעור חזק יותר (שתעשה יותר אור) - גרם לפיצוץ של כל המדורה (מזל שחברי הקבוצה כבר החלו לקלוט את הרעיון, וכל פעם שקירסטן מתחילה קסם, הם מחפשים מחסה) 5. קסם שיגרום לצירים של דלת לשנות צד (כך שהיא תפתח פנימה ולא החוצה) - העיף את הדלת ומעך את אחד מחברי הקבוצה שלא הצליח לחמוק בזמן 6. קסם שישפוך דלי מים על ראש של איכר - גרם לכך שגוש מים נשפך על הקבוצה, ומכוון שירד שלג, הגוש מים הפך לגוש קרח שנפל עליהם (הם ניצלו בנס) 7. שתילת גרגר אורז (בשביל לגרום לו לגדול) - גרם לו לגדול ולצמוח מתחת לפונדק, כך שקירסטן לא ראתה את התוצאה (עדיין לא עשה נזק) 8. ניסיון נוסף על הגרגר - גרם לצמח שגם ככה היה מפותל מתחת לפונדק, לגדול ולהתעבות כך שהוא הרס את הפונדק. 9. ניסיון להגדיל דרור קטן שהחבורה צדה (בשביל שיהיה לחבורה מה לאכול) - גרמה לו להתנפח עם אויר 10. קסם שיעצור את הדרור המתנפח - הקפיא את הזמן בבועה של כמה מטרים (הקפיא גם את קירסטן) 11. כאשר קסם 10 נגמר, קירסטן ניסתה לבטל/לעצור את הדרור המתנפח - הדרור התפוצץ, ונעשה לא אכיל. מקרה הפונדק הוא מה שסיבך את קירסטן. והיו עוד כמה מקרים שבטוח שכחתי..

היי, לא פייר!

עכשיו האשמה עליי?
טוב, אני מודה שקירסטן צריכה קצת להשתלט על עצמה, אבל דבר ראשון היא דמות מאוד תמימה, ודבר שני - סקרנית יותר מהוביט ממוצע, זוטון וכל חבורת הצנונית גם יחד. חוצמזה, בתור שחקנית, אני רואה את כולם מסביבי כאלה רציניים, והרי ידוע שיש לי קצת בעיה עם אנשים רציניים סביבי... אני חייבת לעשות משהו, ובמקרה הכינותי מראש קוסמת צעירה שנורא נהנית להתאמן על קסמים נסיוניים שהסיכויים שלהם להצליח קצת...גרועים. מה שכן, מסתבר שקירסטן, למרות הכל, היא קוסמת די חזקה אחרי כל השטויות שהיא הצליחה לעשות כבר
אז אני מרוצה בכל-זאת...

magnus the red

New member
מה שמזכיר לי

עוד כששיחקנו AD&D אחד בחבורה שיחק כהן כאוטי, והחליט לקחת את עניין ה"כאוטי" עד הסוף: הוא המציא קסם (באישור השה"ם) שההשפעות שלו הן: "נתון לבחירת השה"ם". למעשה השה"ם הכין טבלה עם 20 תוצאות אפשריות לקסם, חלקן טובות ורובן רעות עד רעות מאוד, וגלגל ק20 כל פעם שהלחש הוטל. כמובן שבמקרים מסוימים לא צריך לגלגל והתוצאה פשוט בלתי נמנעת, כמו הפעם שרבנו עם כמה גנבים במזקקה... אני חושב שרק אני שרדתי את הפיצוץ, בגלל שרדפתי אחרי אחד הגנבים שניסה לברוח.

ננסק

New member
זה לא נורא חדש,

יש את ה-Wand of Wonder הקלאסי, עם -שתי- טבלאות 1ק100 לתוצאות רנדומליות, וגם את חוקי "קסם פראי" לעולם של ממלכות נשכחות.

Gilgam69

New member
מצטרף לקריאתה של ני-האו

יצילנו השה"ם, בשמה של הדמות שלי, ג'ורג'.

pumiforever

New member
חה ! >:)

לפי ההודעות שקראתי פה, אפילו שה"מ לא יציליכם מקריסטין האהובה אם היא תשים את ידיה על החפץ הזה ... אחרי הכל, זה אמור להיות מאד מעניין לראות אותה מוציאה גלגולים כמו: 60 או 48 בקוביית המאה פאות מול כמה אוגרים זועמים :) [מי שמעוניין לראות את ההשפעות של הגילגולים האלה שיפתח בע"מ 199 בספר לשליט המבוך] בהצלחה בהשגת המטה ! :) [ושהאל יהיה עם שאר השחקנים]

Nihau

New member
אני לא בעד המטה!

מספיק קשה גם ככה... גם הקסמים בנוסגות' ברובם הגדול (פרט למאוד עוצמתיים שבהם) לא תלויים בחפצי עזר לקסם כגון מטות- נתון כמובן לשיקול השה"ם ולכן גם לשינוי פוטנציאלי אבל בכל זאת לא סביר שתמצא מטה כזה. בכלל למה שמישהו ימציא מטה כזה מלכתחילה? יצירת מטות היא כאב ראש לא קטן הדורש זמן וכסף ושאר משאבים שקשה להשיג, למה לבזבז אותם על כזה מטה (boobytrap, you just have to use every single thing you find on the ground don't you) מד שני בנוסגות' יש הרבה סוגים של חפצי קסם להפעלה מידית שלא דורשים יכולת קסומה כדי להפעיל- אבל כדי להשיג אותם צריך לשלם בדם, הרבה דם. מעניין מה יש לשה"מנו להגיד על זה...

אני בעד משהו...

כמובן, תמיד קיים הדבר שיגרום לי להפסיק לעשות קסמי ניסוי לנצח, והוא קבלת ה-familiar, כמו שטרחתי לציין כמה מאות פעמים בעבר

אולי צרצר ענקי?

או ביצת דרקון קטנה עם רגליים וכנפיים ושיניים של צ'אב-צ'אב? ת'אמת? אני עדיין מבררת אופציות. למה, אתה הולך להסכים?

דרגורן

New member
את יודעת מה?

עכשיו כשאמרת "צרצר ענקי" באמת נראה לי שזה רעיון טוב! צרצר ענק עם שיניים של צ'אב-צ'אב באמת נשמע לי יריב הולם לחבורה שלכם! ולגבי ה-Familiar, אני עכשיו מתחיל לחשוב על הכיוון של פישפש, או נמלה...

ארררררררררר...

במיוחד אחרי השיחה של אתמול, מה? לא רוצה, הזכויות שמורות לי על פמיליאר צרצר ענקי עם שיני צ'אב-צ'אב...

למעלה