תהיה קטנה

תהיה קטנה

האם יצא שקראתם ספר בפעם הראשונה ומצאתם אותו משעמם/כתוב גרוע/ לא אמין , ובפעם השניה חשבתם כמעט את ההיפך המוחלט ? כמובן שזה יכול להתרחש גםב סדר הפוך (פעם ראשונה מוצלחת ופעם שניה עלובה). לי אירע הדבר מספר פעמים. יתרה מזאת, לעיתים התרחש המהפך באמצע הקריאה, כאשר זו התפרשה על תקופה ארוכה יחסית (ולאו דווקא בשל שינוי מהותי באופן הכתיבה). וודאי שההנאה מספר לא תלויה כולה בספר עצמו אלא גם במקבל (קרי הקורא), ולעיתים אנו לא "כלי" מזוקק דוי מכדי להפיק את מירב ההנאה מספר מסוים. הדוגמא הכי קיצונית מבחינתי (כמדומני) היתה עם הספר "עשו"של מאיר שלו . בפעם הראשונה לא יכולתי לסיים אותו מרוב שמצאתי אותו טרחני ונודד בקדחתנות ברצף הזמן, ובפעם השניה ממש התענגתי עליו. ואתם ?

Rivendell

New member
נדיר מאוד

מהסיבה הפשוטה שבד"כ אני לא אחזור פעם נוספת לספר שלא מצא חן בעיני בפעם הראשונה. זה כמו שאין לי ייסורי מצפון לגבי נטישת ספרים. יש כל כך הרבה ספרים טובים ונהדרים שם בחוץ,שאני לא אספיק לעולם להגיע לכולם הרי. אז לבזבז זמן קריאה יקר על משהו שאני לא נהנית ממנו?! או לחלופין על משהו שכבר ניסיתי והיה לי לא נחמד איתו? אבל בכוונה אמרתי נדיר ולא לעולם לא, כי לפעמים זה כן קורה שאני נתקלת במשהו בספרייה, שקראתי לפני שנים... ופתאום זה נראה לי קצת אחרת, או שהזכרון כבר התיישן, ובכל זאת אני מחליטה לנסות שוב. אין לי דוגמא ספציפית כרגע, אבל אני מבטיחה לחשוב על זה טוב טוב

בלגאנים

New member
"עשיו" לא יכלת לסיים?

מעניין, אני את עשיו לא יכלתי אפילו להתחיל..

gordiwow

New member
לא סיימתי אף ספר פרוזה של מאיר שלו

התחלתי פעמים רבות כמה מספריו, ולא הצלחתי לסיים. האיש פשוט משעמם אותי. את ספרי המסות שלו - "בעיקר על אהבה" ו"" דווקא אהבתי מאד מאד. אבל מה, לפני מס' שבועות נכחתי בערב שהוקדש לאהבה במקרא, בנערות בית גוברין, בו הירצו ג.א.ר (שהייתה נפלאה כתמיד והציגה פרשנות פמינסטית ואפילו נוגעת ביחסים בן מיניים לסיפור הידוע של רות ובועז), דב אלבוים (שהיה נפוח ומלא כעצמו כרגיל, בספריו ובתוכנית הטלויזיה שלו, והציג כמה רעיונות מעניינים על סיפור הבריאה, שהיה ניתן לסכמם בשתי דקות וחצי אבל חזרתו על עצמו ושתיקותיו הארוכות ומלאות הפאתוס מתחו את העניין ליותר מחצי שעה), ומאיר שלו עצמו, שליהטט בקהל ועשה בו כרצונו, עשה מדוכן הרצאות מופע אמיתי, והציג את דוד המלך ואהבתו לנשים באור שונה ומיוחד. האיש פשוט קוסם הרצאות, נפלא ומיוחד. ניכר בו שהוא מיומן וכי זה בא לו בלי מאמץ, ועדיין הוא הצליח להקסים ולרתק ולתת תחושה שזו הפעם הראשונה שהוא מדבר על הנושא. זה הביא אותי להחלטה לנסות ולקרא את ספריו שוב, לתת לו סקנד צ'אנס. עוד לא הספקתי, אבל בקרוב. ואז נראה בקשר לשאלה שפתחה את השרשור. כרגע אין לי שום דוגמא לספר שקרה לי דבר כזה עימו, חוץ אולי מ"החטא ועונשו" שהתפעלתי ממנו עמוקות החל מהיום בו סיימתי את חוק לימודי, אבל זה לא ממש דוגמא טובה, כי בתיכון לא קראתי אותו כלל, למעשה, וגם אז ידעתי שהוא יהיה טוב, פשוט לא היה לי כוח...

savion78

New member
קראת את "תנ"ך עכשיו"?

אם לא...זה הזמן! הספר הוא אוסף מאמרים שהופיעו ב"הארץ" בשנות ה-80 (נדמה לי..).כל מאמר עוסק בסיפור תנכ"י אחר מזווית ראיה חילונית ומודרנית. זה אחד הספרים האהובים עלי ביותר. מומלץ!!!

gordiwow

New member
כן, יצא לי להציץ בו

האיש יודע תנ"ך, אין ספק. ואוהב תנ"ך אמיתי. ראוי מאד להערכה וגם הספר מגרה וכתוב היטב.

freedom rider

New member
tגם לא את הכינה נחמה?

ומה עם הטרקטור בארגז החול ואיך האדם הקדמון המציא לגמרי במקרה את הקבב הרומני?

Rivendell

New member
../images/Emo6.gif לא, אבל עדיין יש לי גומות

ואני מאוד גאה בהן

סרגון

New member
הקסם כאן הוא לא של שלו

אלא של יוסי אבולעפיה, המאייר, עם הצביעה הפסטלית העדינה והקווים הרכים והמדוייקים. הספרים הללו לא היו זוכים לאותה ההצלחה אם,נניח, אורי פינק או זאב אנגלמייר היו מאיירים אותם (אם כי זה היה יכול להיות אקספרימנט לא רע). אלה היו תרי הזוז שלי.

נדמה לי שזה גם מי שאייר את "קשה

להיות אריה" עליו המלצתי לפני שבועיים. אכן מאייר מוכשר.

Mנטה

New member
אוי אני כל כך שמחה שאמרת את זה !

א. מאיר שליו בעיני סופר איום ! נורא ! אני יודעת שיש כאלו שמתפקעים מצחוק לנוכח "רומן רוסי" וככה, אבל אני פשוט השתעממתי למוות ! (זה מצוי ברשימת הספרים שאולי פעם יהיה לי כוח לחזור ולנסות שוב). אגב : במיוחד את תנ"ך עכשיו לא אהבתי ! (שם מתגלה גם הפלצנות היהירה שלו, שהפריעה לי כל כך בספריו, ומתערבבת עם שטחיות רדידות מעצבנות). ב. ומה שיותר חשוב: אוי תודה תודה תודה ! סוףסוף מישהו מעיז לומר את זה: דוב אלבוים ממש גרוע ! נפוח ! וכל מה שתיארת ! תודה !

Rivendell

New member
גמני לא אוהבת את שלו ../images/Emo24.gif

משעמם ומייגע. לא הצלחתי לסיים (או אפילו להגיע לחצי) אף ספר שלו.

gordiwow

New member
חה חה חה

כתבתי נערות בית גוברין במקום מערות בית גוברין. מעניין מה זה אומר עלי... וגם יחסים בן מיניים במקום חד מיניים, אם כבר בתיקון טעויות עסקינן.

Natasha Baby

New member
בהחלט קרה ../images/Emo13.gif

עם שני ספרים- הנבואה השמיימית ואינטליגנציה רגשית. אולי יש עוד אבל את אלו בעיקר אני זוכרת.... את הנבואה השמיימית קניתי לפני שבע שנים, התחלתי לקרוא ומכוון שאיני אוהבת ספרי הרפתקאות- מדע בדיוני- דימיוני וכל דבר שלא קשור ל'חיים האמיתיים' זנחתי אותו...בינתיים חויתי על בשרי צירופי מקרים, הרגשת אנרגיות, טלפתיות ועוד ולפתע הספר היה ברור לי כאילו אני כתבתי אותו...צחקתי לעצמי כשמצאתי בפרק השני פיסת נייר, זכר לנסיון הראשון... משהו אחר שקורה לי לעיתים זה שאני שומרת ספר מסוים לזמן מסוים...כלומר, אני מרגישה שעכשיו זה לא הזמן לספר הזה, אבל ברגע הנכון גם זה יגיע.

למעלה