תהיה מ"חדר הסודות".

Obi Dan Kenobi

New member
תהיה מ"חדר הסודות".

בזמן צפייה של הסרט (כן, כן, גם אני חוטא לפעמים) עלתה בי תהיה בנוגע לדבר שקרה בספר. איבונה של גברת נוריס - כידוע, הבסיליסק מאבן את כל אותם אנשים אשר מכילים דם מעורבב, או בעלי יכולות לא קסומות (סקיבים). אם כך, מדוע גברת נוריס אובנה? היא הרי חתולה. לפי מה שידוע לנו, אצל חיות אין "חיות מוגלגיות" או "חיות קסומות". אם כך, מדוע גברת נוריס אובנה? עניין זה מחזיר אותי לתיאוריה כי גברת נוריס היא בעצם אנימאגוסית. הארי חושד פעמים רבות כי גברת נוריס יכולה לראות דרך גלימות היעלמות - אנו מכירים רק עוד אדם אחד בעל האופצייה הזאת: מודי, בעזרת עינו הקסומה. יכול להיות שגברת נוריס היא אנימאגוסית, אשר בעצם הילאית, המרכיבה שתי עיני קסם?

Obi Dan Kenobi

New member
תהיה נוספת, אשר נזכרתי בה הרגע.

כוללת ספויילרים.
בתחילת הספר, דובי מזהיר את הארי בנוגע למזימה אשר הולכת להתממש השנה - מזימה אשר עשויה לפגוע בהארי. כידוע, דובי עבד אצל משפחת מאלפוי, אחת המשפחות המקורבות לוולדמורט. אבל בעיקרון, לא הייתה שום מזימה מצד משפחת מאלפוי. הם לא תיכננו את פתיחת חדר הסודות, מכיוון שלוציוס לא ידע כי היומן הינו הורקרקס, והוא אינו ידע כי בעזרת תחייתו המחודשת של היומן, חדר הסודות יפתח. אם כך, על איזו מזימה דיבר דובי?

the ror

New member
וולדמורט ידע את מאלפוי שהיומן הזה

יגרום להפתחותו מחדש של חדר הסודות(שזה באמת למה וולדמורט יצר אותו) ולכן מאלפוי שם את היומן אצל גיני, כדי לפגוע בוויזלים וכדי (לדעתו) לבמע את הוראת וולדמורט...

Professor Moody

New member
חתולים יכולים להריח

ובטח גם דרך הגלימה. זה לא סותר כמובן את התיאוריה שלך.

doyon

New member
הסבר

זה פשוט הסרט דפוק ולא הראו את הקטע הזה. מתישהו במהלך השנה,קצת לפני שניק מזמין את הארי למסיבה שלו. פילץ תופס את הארי ומביא אתוו למשרד שלו הארי רואה שם מגזין. שעליו כתוב איך לעשות קסמים הארי. הארי מספר לרון שמספר לו שהוא בטח סקוויב. עכשיו בעייני וולדמורט סקוויב זה גם לא קוסמים טהורים אז הוא הרג את החתולה שלו. תקרא/י שוב את הספר ואז כשהארי כבר בחדר הסודות טום רידל אומר שהוא איבן את הבוץ דמים ואת החתולה של הסקוויב. והנה ההסבר.

DarkMagic17

New member
מהההההההההההההה../images/Emo35.gif../images/Emo28.gif

אני בשוק
איפה כתוב דבר כזה
פעם אחרונה שבדקתי, גברת נוריס אובנה כי היא הסתכלה בטעות על השלולית.

Obi Dan Kenobi

New member
וזאת בדיוק הבעיה!

בגלל שהיא חיית המחמד שלו. טוב, נו. באותה המידה, גם קרוקשנקס היה יכול להתאבן. מה הבעיה של הבסיליסק לאבן את פילץ'?

Mrs Amber Bloom

New member
קרוקשנקס עוד לא היה בשני../images/Emo13.gif../images/Emo41.gif

כנראה את פילץ' לא הזדמן לו, אז הוא ניגש לדבר מאוד קשור אליו

Obi Dan Kenobi

New member
ברור לי שקרוקשנקס לא היה..

זאת הייתה דוגמא. אם ככה, הבסיליסק היה יכול גם לנסות להרוג את אחת מחיות המחמד של ג'סטין או קולין.

Mrs Amber Bloom

New member
אבל../images/Emo41.gif

אנחנו יודעים על נוריס! היא דמות. חיית מחמד של קולין/ג'סיטן/וואטאבר- בכלל לא דמות.

וואווווווו לא חשבתי על התאוריה הזאת

האמתי שזה נשמע ממש נכון... **גרמת לי לחשוב** הבסיליסק נשלח להרוג, לא לאבן. הוא מאבן רק את אלה שלא מסתכלים עליו ישירות בעיניים. והוא נשלח ע"י האדון שלו (טום רידל - לורד וולדמורט) להרוג את מי שהוא רוצה, לא חייב להיות דווקא חצוי דם או סקיב או כאלה בלי הורים קוסמים (למרות שהאדון לא ירצה רוב הסיכויים להרוג טהורים, כמוהו). גברת נוריס ראתה את העיניים דרך השלולית של מים, לא ישירות. לכן אובנה. המזימה של מאלפוי הייתה לתת את היומן לג'יני ולפתות אותה לפתוח את חדר הסודות, כי כנראה מאלפוי ידע שלורד וולדמורט הוא הצאצא של סלית'רין. הוא לא ידע שחלק מהנשמה של לורד וולדמורט ביומן, אבל הוא כן ידע שהיומן מכושף. =)

דרך אגב, יש המון חיות קסם

אם זה מעניין אותך אתה יכול לקרא את: "חיות הפלא, והיכן ניתן למצא אותן" של ג'י,קי,רולינג.

למעלה