שום דבר מזה לא מדויק.
קודם כל, יש, והיו, חברות מטריארכליות. הן נדירות מאד, נכון, אבל קיימות. שנית, בעלי החיים הקרובים ביותר אלינו הם השימפנזים, כשמבין שני המינים הקיימים, הקרוב אלינו יותר מבחינת אינטליגנציה והתנהגות הוא הבונובו (השימפנזה הגמד, Pan paniscus). ההיררכיה הזכרית-נקבית במין הזה הרבה יותר חלשה מאשר במיני קופים אחרים, והרבה יותר קרובה לשוויון. ויש מיני קופים (כולל קופי אדם, כמו הגיבון, למשל) שבהם יש שוויון בין זכר לנקבה. למי את רוצה להשוות את עצמך, לחתולים? שלישית, העובדה היא שדברים משתנים. החברה האנושית היום כבר לא נראית כמו שהיא נראתה פעם, והיא ממשיכה להשתנות. זה אחד הדברים המעטים שגורמים לי לחוש שמחה וגאווה על זה שאני שייכת למין האנושי, במקום היאוש השגרתי שלי מהנושא - העובדה שאנחנו מסוגלים להשתנות ולהתפתח, ואכן מתפתחים. זה ש"דברים תמיד היו ככה" אין פרושו שכך הם חייבים להמשיך. ורביעית - האמת, התאוריות הללו לא מעניינות אותי. אפשר להביא תאוריות עם מיליון ואחת ראיות שיוכיחו כל דבר. זה שווה למחקר מדעי, זה לא שווה כלום כדי לקבוע את העקרונות שתחיי לאורם. העולם שלנו הוא פשוט עולם מורכב מאד, ואף אחד לא מסוגל לתפוס את כולו במבט אחד, בטח לא מספיק טוב כדי לקבוע לפי זה עקרונות. אז כל אדם רואה בעולם את הראיות למה שהוא מאמין בו, ובוחר להתעלם מהראיות למה שהוא לא מאמין בו. הגישה שלי לנושא היא פשוטה: אני רוצה לחיות חיים טובים ושוויוניים, ונראה מי יעצור אותי. ככה פשוט. כי בסופו של דבר, מה שמנצח בעולם הזה זה לא אידאולוגיה - מה שמנצח זה עשייה. אני רוצה שוויון. אני פועלת למען מה שאני רוצה. וממש לא מעניינות אותי התאוריות השטותיות של אלה שלא רוצים שיהיה לי שוויון. לא חסרו תאוריות "מדעיות" בזמנו שהוכיחו שכושים הם נחותים מבני אדם (לא, לא מבני אדם לבנים. מבני אדם. הטענה היתה שכושים הם לא ממש בני אדם) ולא מסוגלים לקיום עצמאי ולחשיבה עצמאית. ולעולם לא יחסרו תאוריות "מדעיות" כדי להוכיח כל עמדה מרושעת שאת רוצה להוכיח. שמעת פעם על "תורת הגזע" הנאצית? בזמנו היא נחשבה לתאוריה מדעית מקובלת, ולמרות שמעט אנשים יודעים את זה, אפילו ארצות הברית הגדולה והנאורה אימצה חלקים נרחבים ממנה (בעיקר ביחס שלה לכושים, ואגב, חוקי הגזע בארצות הברית קדמו בהרבה לאלה של גרמניה הנאצית). אז מה? אני צריכה לקבל את זה שהכושים נחותים? שהיהודים נחותים? שהסלאבים נחותים? שנשים נחותות? בגלל שאיזשהו חוכמולוג פיתח תורת גזע יעני ביולוגית שמוכיחה את זה באותות ובמופתים? הצחקת אותי, לגבי כולם. תאוריות זה בולשיט. הן טובות למחקר, לא לחיים. רק למציאות - לעשייה הממשית בעולם האמיתי, לא התאורטי - יש ערך. מצד שני, יקירתי - אם את בוחרת להכנע מראש, זה כל מה שיהיה לך. ככה זה בחיים. מי שבוחר להכנע לתורת הגזע, בהחלט מגיע לו להישאר גזע נחות.